Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Духовни причини за болестите

Featured Replies

Днес дори официалната медицина признава, че поне 75% от всички болести са психосоматични, т.е. имат както физически, така и емоционални или ментални причини.

Винаги е имало хора, които са се старали да намерят във всички болести и болестни състояния метафизична съставяща, т.е. фактори, които действат извън границите на физическото ниво.

Когато нашето тяло започне да ни говори с езика на болестите, болестните състояния и подобни физически проблеми, то иска ние да осъзнаем и да променим своя начин на мислене или действия. Страдайки, то ни казва, че ние сме достигнали до своята физическа, емоционална или ментална граница, че е необходимо да се избавим от разрушителните вътрешни убеждения и вярвания.

Всяка болест е подарък и възможност да бъде възстановено равновесието на душата. Причината на болестта трябва да се търси не във физическото тяло, тъй като неговото значение само по себе си не е толкова голямо. Животът, който е в него идва от душата, от духа. Физическото тяло само отразява това, което става в душата на човека. Всяка болест показва само, че тялото се опитва да възстанови равновесието, тъй като неговото естествено състояние е здравето.

Нека да се опитаме да изясним как мислите на човека могат да оказват влияние върху неговото здраве.

Учебен курс по физика. Всичко се състои от молекули и атоми. Атомът – това са положително и отрицателно заредени йони. При разпадане на атома се отделя огромно количество енергия – атомна енергия. Т.е. материята изчезва и се образува голямо количество енергия. Значи, в основата на материята лежи Енергия. И всеки обект на нашия физически свят се състои от атоми и молекули. Нашето физическо тяло се състои от атоми и молекули. В основата на атома е Енергията. Извод – в основата на нашето тяло стои енергията (сумарният енергиен потенциал) на всички атоми, които изграждат нашето тяло. Щом съществува реален енергиен потенциал на тялото, той трябва да има реално отражение във физическия свят. И това е аурата на човека.

Циркулирането на енергията в аурата на човека става по определени закони. Съществуват точки на разпределение, чрез които става снабдяване на тялото с енергия.

Тези точки се наричат чакри; основите чакри, които снабдяват всичките органи на тялото с енергия са седем. Всички органи се снабдяват с енергия в зависимост от близостта си до определена чакра. Осъществява се и допълнителен обмен на енергия по меридианите (акупунктура, иглофлексотерапия).

Ако в основата на тялото е енергията, то трябва да има нещо, което да управлява тази енергия и това нещо е Информацията, която в дадения конкретен случай е Мисълта.

“В началото бе Словото...”

Мисълта като информационно начало е способна да изменя течението, направлението и формирането на потоците от енергии.

Мисълта формира световъзприятието.

Всяка секунда от Космоса в човека постъпва Енергия във вид на постоянен непрекъснат поток. Постъпвайки в системата от чакри на човека, чрез меридианите, енергията се разпространява по органите и системите, осигурявайки жизнените им функции. Съзнанието на човека е катофилтър, през който енергията минава в чакрите. Ако съзнанието е ясно, чисто, енергията прониква безпрепятствено в чакрата без да се изкривява. Ако съзнанието на човек по някакви причини е изкривено, замъглено, замърсено (не съответства на Реалността), потокът на Енергията се изкривява и постъпва в чакрата неравномерно, в изменен обем. И в зависимост от неравномерността, в коя чакра има недостатък на енергия , се получават и съответните нарушения в органите, които тази чакра снабдява с енергия, функционирането на органа се нарушава.

Какво представлява ясното, чистото съзнание?

Ако човек вземе чисто прозрачно стъкълце и гледа през него, той вижда обекти, цветове и багри, които съответстват на действителността. Ако вземе червено стъкло, всичките обекти, които се виждат през него, ще са червени. Ако вземе криво стъкло, всички обекти, които се виждат през него, ще бъдат с изменени пропорции и размери. Т.е. съзнанието на човека е призмата (стъкълцето), през което той гледа света. И ако световъзприемането на човека му позволява да види света такъв какъвто Е в действителност, да вижда Реалността на този свят, то обменът на енергия не е нарушен. Стъкълцето–съзнание е чисто и енергиите, които минават през това съзнание не се изкривяват, работата на чакрите не е нарушена и Човек е здрав.

Ако човек възприема света не такъв какъвто е в действителност, а го възприема от позицията на измислени (илюзорни) идеи, догми и стереотипи, неговото стъкълце–съзнание внася изкривяване според обема на илюзорните представи.

Велика е фразата на Изтока: “Болестта - това е изкривено възприемане на Реалността”.

Здрав човек е този, в основата на световъзприемането на когото лежи Реалното, Обективно виждане на Света.

Децата се раждат здрави – с чисто съзнание.

Исус:”...бъдете като децата.[1]

www.hiromantia-ezoterika.com

За съжаление е вярно-

казвам го от патило.

Когато Душата боледува - боледува и тялото.

sad.gif

За съжаление е вярно-

казвам го от патило.

Когато Душата боледува - боледува и тялото.

sad.gif

Точно така, от собствен опит се уверих и аз...

Например, откакто се разправям с дУховни работи, просвирих на духови инструменти - ето как духовното се отрази на здравето ми /психическото/

med_gallery_46356_441_82355.jpg тука, у главата :offtopic_s:

Мистър урунгел!!!Радвам се за Вас!ДУховността Ви е абсолютно видима с или без тромпет!:)

Ако ни беше позволено да живеем, без да срещаме трудности, то бихме били ощетени. Ние не бихме могли да станем толкова силни, колкото сме сега.И да-външния ни вид е изражение на вътрешното ни състояние.Дори дебел грим и шантав костюм могат да скрият същстта ни само докато сме в роля.а после?bwy1273135421b.jpg

Ако ни беше позволено да живеем, без да срещаме трудности, то бихме били ощетени.

Споделям.

Понякога съм много гадна, защото изпитвам нулева толерантност към слабите хора. После ми става мило.

Иска ми се да можеха всички да разберат, че в тях е властта над себе си.

Суфите смятат, че има три вида хора - давещи се, плуващи и ходещи по водата.

• 2 седмици по-късно...

Ако мога и аз да взема отношение по темата:

Таня е права - причините за болестите са в основни линии духовни, по-точно мислите и емоциите са тези, които разболяват и тези, които лекуват както физическото, така и духовните тела.

Това е било ясно на хората с духовна насоченост още от древността.

По принцип болестта идва за да ти удари камбанката и насочи вниманието ти към това, че има нещо сбъркано в навиците ти, или в начина ти на мислене, говорене и действие.

И за да се излекуваш наистина, окончателно и безвъзвратно е необходимо да извършиш определена промяна в начина си на живот.

Това е в общи линии.

:wors:

Ако мога и аз да взема отношение по темата:

Таня е права - причините за болестите са в основни линии духовни, по-точно мислите и емоциите са тези, които разболяват и тези, които лекуват както физическото, така и духовните тела.

Това е било ясно на хората с духовна насоченост още от древността.

По принцип болестта идва за да ти удари камбанката и насочи вниманието ти към това, че има нещо сбъркано в навиците ти, или в начина ти на мислене, говорене и действие.

И за да се излекуваш наистина, окончателно и безвъзвратно е необходимо да извършиш определена промяна в начина си на живот.

Това е в общи линии.

:)

Тъй, съгласен съм, ма това - "окончателно и базвъзвратно" излекуване може ли да ми обясните по-подробно?

причините за болестите са в основни линии духовни :)

бих казала "душевни"

правя разлика между дух и душа и поддържам трихотомисткото схващане, според което духовната природа на човека има две начала(условно разделени)-висша- разумна, божествена - дух(носител на висшите прояви и способности - разум и воля)

и нисша - неразумна(душа)- посредник между духа и тялото, оживяваща организма и управляваща нисшите прояви на човешката природа - чувствените желания и физиологичните процеси.

но центъра все пак си остава в сърцето - обединяващо и духовната, душевната и телесната страна на цялостния човек.

така че всяко "лечение" на душата, трябва да започне от сърцето

то не е достъпно за никой отвън, така че при добро желание, всеки човек може спокойно да стигне до дълбините на собственото си сърце, да опознае коренчето на всяка СВОЯ емоция и да се научи да слуша сърцето си.

на думи е много лесно :P

всъщност... това познание наистина е окончателно и безвъзвратно

Редактирано от Нел (преглед на промените)

valenjinus,

Под окончателно и безвъзвратно излекуване имим предвид точно това - когато бъдеш излекуван след време да не те налегнат същите симптоми и да се завърне отново същата болест, както става много често при лечението с конвенционални средства при официалната медицина.

Нел,

Обикновено под духовни методи на лечение се разбира енергийно въздействие за лечение на фините тела на човека.

Въздействието върху тези фини тела се извършва чрез мислите и емоциите на човека.

За мислите е виновен Ума, а за емоциите Душата.

Просто и ясно.

:)

Нел,

Обикновено под духовни методи на лечение се разбира енергийно въздействие за лечение на фините тела на човека.

Въздействието върху тези фини тела се извършва чрез мислите и емоциите на човека.

За мислите е виновен Ума, а за емоциите Душата.

Просто и ясно.

:blink:

имах предвид, че без желание за помощ "отвътре", няма как да бъде излекувано каквото и да било, без значение методите-дали със средствата на официалната медицина или алтернативни.

например напоследък доста психиатри и психолози намират корените на неврозата в гордостта(една от страстите човешки)

Установено е, че това заболяване се развива във вид на конфликт на личността със самата себе си (интрапсихичен конфликт) или с другите хора (интерпсихичен). Неврозата е сблъсък между желаното и действителността. Колкото по-мощен е този конфликт, толкова по-остро протича болестта.

Съжалявам ама не съм съгласен -защо се разболяват и умират новородени, защо се разболяват и деца по-големи като на децата душите са най чисти ?Какво общо има тогава душата с болестите ?А аз съм виждал много болни деца вярвайте ми ... :)

Нел,

Явно не ме разбираш. И аз точно това казвам, ето:

"...Въздействието върху тези фини тела се извършва чрез мислите и емоциите на човека.

За мислите е виновен Ума, а за емоциите Душата."

Езотеричните методи на лечение, използващи енергийно въздействие могат да бъдат както външни, така и вътрешни, т.е. за самолечение.

Външното въздействие не може да бъде трайно, ако не е съпроводено от вътрешна убеденост в позитивния изход.

Повечето методи използващи енергийно въздействие се използват най-напред за самолечение и това е предимството им пред официалната медицина.

Такива са Рейки, Силва метод, Лечение с прана, ТЕС и др.

Но тъй като тези методи използват силата на мисълта, могат да бъдат прилагане със същия успех за всякакви видове ситуации и ментални послания.

URIEL,

Всеки човек се ражда с кармична обремененост от минали животи.

Всичко, което му се случва не е случайно.

Изборът на родители към дете и обратно също не е случаен и е направен от двете страни.

Обикновено ранната смърт на дете се свързва с необходимо изпитание за родителите.

А целта на всяко изпитание в крайна сметка е крачка по пътя на духовното израстване.

Поне така пише в книгите.

:popcorn2:

Съжалявам ама не съм съгласен -защо се разболяват и умират новородени, защо се разболяват и деца по-големи като на децата душите са най чисти ?Какво общо има тогава душата с болестите ?А аз съм виждал много болни деца вярвайте ми ... :rolleyes:

Никой не твърди, че всички болести идват от душата, от емоциите.

Не знам как да ти отговоря, Уриел. Приела съм нещо за себе си като обяснение, за да намаля болката в себе си от тежките болести на малки дечица и ранната им смърт... всъщност има толкова много болка, която трябва да приемем... и въпреки нея да виждаме красивото на живота...

всъщност отдавна не търся обяснение за нещо, което няма как да бъде логично обяснено

Папароско, много добре те разбирам и съвсем умишлено казвам нещата с други думи.

да речем... не както го пише в книгите, а както аз го усещам

Никой не твърди, че всички болести идват от душата, от емоциите.

Не знам как да ти отговоря, Уриел. Приела съм нещо за себе си като обяснение, за да намаля болката в себе си от тежките болести на малки дечица и ранната им смърт... всъщност има толкова много болка, която трябва да приемем... и въпреки нея да виждаме красивото на живота...

всъщност отдавна не търся обяснение за нещо, което няма как да бъде логично обяснено

Папароско, много добре те разбирам и съвсем умишлено казвам нещата с други думи.

да речем... не както го пише в книгите, а както аз го усещам

Нел прекалено си умна за да ти го повтарям, но доказах че такава връзка -душа-болест-няма ...щом деца са болни ,няма и карма ,няма и изкупление .няма и не е вярно че изпитанията те правят по силен -обратното е -по слаб ставаш ...

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Нел прекалено си умна за да ти го повтарям, но доказах че такава връзка -душа-болест-няма ...щом деца са болни ,няма и карма ,няма и изкупление .няма и не е вярно че изпитанията те правят по силен -обратното е -по слаб ставаш ...

зависи... не всички хора се огъват пред изпитанията

спомни си втората световна война... не ти ли е минавало през ума през какво са преминали останалите живи...

ще ти дам една връзка(само за пример) душа - болест

злобата и гневът са свързани с болната злъчка, а тъгата доста добре се справя с белите дробове и имунната система

не те карам да вярваш в карма

аз вярвам...

спомни си втората световна война... не ти ли е минавало през ума през какво са преминали останалите живи...

злобата и гневът са свързани с болната злъчка, а тъгата доста добре се справя с белите дробове и имунната система

аз вярвам...

и аз вярвам, но трудно се справям с тъгата, а и често се гневя

е, старая се колкото мога, а останалото - за следващи въплъщения

Редактирано от MJA (преглед на промените)

аз вярвам...

Нел щом тъгата или цигарите всъщност се справят така добре -това пак е доказателство, че от изпитанията ставаме по слаби и се огъваме и търсим утеха в нещо което, въпреки че знаем, че ни вреди и ни убива пак продължаваме с едничката мисъл -кога ще спре болката ,а всички се надяваме че там наистина ще спре ...

и аз вярвам, но трудно се справям с тъгата, а и често се гневя

е, старая се колкото мога, а останалото - за следващи въплъщения

Какво разбираш под справяне с тъгата? - защото когато съм тъжна, съм просто тъжна и не се боря с тъгата си, всъщност не се боря с никоя своя емоция или действие, породено от емоция, но определено търся корените на това, което чувствам и знам причината на възникването, т.е вървя обратно от следствието-към причината. Успее ли човек да стигне до причината в себе си... защото тя е там и никъде другаде...

Какво разбираш под справяне с тъгата? - защото когато съм тъжна, съм просто тъжна и не се боря с тъгата си, всъщност не се боря с никоя своя емоция или действие, породено от емоция, но определено търся корените на това, което чувствам и знам причината на възникването, т.е вървя обратно от следствието-към причината. Успее ли човек да стигне до причината в себе си... защото тя е там и никъде другаде...

Нел, така не оправдаваме ли всичко друго, а съдим само себе си ?

Нел щом тъгата или цигарите всъщност се справят така добре -това пак е доказателство, че от изпитанията ставаме по слаби и се огъваме и търсим утеха в нещо което, въпреки че знаем, че ни вреди и ни убива пак продължаваме с едничката мисъл -кога ще спре болката ,а всички се надяваме че там наистина ще спре ...

да ти кажа... не знам какво ще се случи с мен в следващите минути даже... и затова живея за момента

а кой обича да е гневен, злобен, да ревнува, да се чувства смачкан...

а смъртта е просто част от живота

А нашият град Плевен наистина боледува духовно ...

URIEL,

Според мен е точно обратното - много по-често сериозните болести са били причина много хора да преобърнат навиците и възгледите си с ясното съзнание за това да възстановят доброто си физическо, емоционално и психическо състояние, или накратко просто им се живее.

Например почти всички мои колеги, които минаха 40-те и получиха хронични заболявания отказаха цигарите.

Е, аз още не съм, но явно не ми е дошло времето, само защото позитивното мислене за мен е по-важно. А дали е така?!

:offtopic_s:

Нел, поетеса си и знам че виждаш всичко по различен начин, но едно ще ти кажа живота има смисъл, а смърта-не ... За мен смърта няма нищо общо с живота а ако има то и живота е безмислен...А това вече е ужас...

Нел, поетеса си и знам че виждаш всичко по различен начин, но едно ще ти кажа живота има смисъл, а смърта-не ... За мен смърта няма нищо общо с живота а ако има то и живота е безмислен...А това вече е ужас...

искаш ли да ти го представя по един друг начин...

представи си, че копнееш за любима жена и в един момент се срещате

тя също копнее за теб

имате само два часа да сте заедно

нима трябва да ги изкарате в мисъл за това, което ще е след тези два часа, да тъгувате, преди да сте се разделили?

да страдате, макар и двамата да сте копнели за тези два часа?

не е ли по добре да се любите, отдавайки един на друг цялата тази богата палитра от емоции и енергия, които ни дарява Любовта?

и да "запечатите" тези два часа във вечност?

с пожелания за вечност

искаш ли да ти го представя по един друг начин...

представи си, че копнееш за любима жена и в един момент се срещате

тя също копнее за теб

имате само два часа да сте заедно

нима трябва да ги изкарате в мисъл за това, което ще е след тези два часа, да тъгувате, преди да сте се разделили?

да страдате, макар и двамата да сте копнели за тези два часа?

не е ли по добре да се любите, отдавайки един на друг цялата тази богата палитра от емоции и енергия, които ни дарява Любовта?

и да "запечатите" тези два часа във вечност?

с пожелания за вечност

По този начин казано нещата стоят по друг начин наистина-тук вече няма какво да кажа освен че съм съгласен.Мерси за поздрава...

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.