Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем bg phonetic

Featured Replies

Здравейте,

днес ми се наложи да инсталирам bg phonetic,

но се натъкнах на следния проблем.На версията

качена на XP няма БГ :huh:

Има ли начин да ползвам на компа bg phonetic,

(има инсталирано)или да ползвам FlexType http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

П.П.Дано сте ме разбрали :P

Редактирано от helios (преглед на промените)

Wina да не е някаква модифицирана версия? Вземи оригинален Win, не тез моднати бози. :angry: Edit: Вече и минус си заслужих, че какво казах, че има така моднати версии, че дори BG е изтрито.

Редактирано от MRDari (преглед на промените)

Здравейте,

днес ми се наложи да инсталирам bg phonetic,

но се натъкнах на следния проблем.На версията

качена на XP  няма БГ :angry:

Има ли начин да ползвам на компа bg phonetic,

(има инсталирано)или да ползвам FlexType  http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

П.П.Дано сте ме разбрали  :mad:

От регионални настройки избери местоположение България(и сложи всички отметки, също на Advanced долу в екрана намери ред 21025 и сложи отметка), потвърди и като поиска пъхни диска с Windows.
  • Автор

Wina да не е някаква модифицирана версия? Вземи оригинален Win, не тез моднати бози. :angry:

Моднат е,но компа не е мой.FlexType ще помогне ли ?Адски съм против FlexType ,но...

Ако копието е само английска версия, може БГ да е на маймуница дори с ФлексТъп. Пробвай това което ти написах горе!

Имаше един ДЛЛ които се поставяще в една от папките на Уиндоуса и така влизаш в регионалните езикови опции и се вижда настройката на БГ фонетика. Иначе и аз не искам да ползвам ФлексТъп. Не ми харесва тази програма. А и много приятели и учители с които съм говорил за този кирилизатор дават отрицателно мнение. Така че не препоръчвам на никои да ползва ФлексТъп. Само не мога да се сетя от къде го бях теглил този ДЛЛ.

Редактирано от baner4ooo (преглед на промените)

Моднат е,но компа не е мой.FlexType ще помогне ли ?Адски съм против FlexType ,но...

Това ще ти свърши работа, не се занимавай с Флексове.

Не знам, имах подобен проблем с един рязан Win, единственото решение беше преинсталация на немодифицирана версия. :angry: Ако не стане съвета на androns, преинстал на Бозата. А Flextype само ще ти омаже системата. :mad:

• Автор

Благодаря на всички за идеите :cool:

Мога да адвам бг и бг фонетик към ЕN и пиша

,но кирилица по БДС...фонетичната няма как да е с EN

Не ми трябват за суб и т.н.,а да се пише с фонетичната.

Още веднъж благодаря!

И в крайна сметка оправи ли се да пишеш на фонетика? Ако не ето линк http://dox.bg/files/dw?a=2e4c2dd9f9 Изтегли зипчето и го разархивирай и както са си в папката даваш десно копче на единия файл и натискаш Install (само единия има install в контекстното, не мое се сбърка. И ще имаш нова фонетика. Това е традиционната версия, не таа измислената дет от виста я почнаха. И вече си настройваш кой бутон да ти сменя езика и кой подредбата и си добавяш фонетиката съм BG то. А ако не ползваш БДС въобще, я махни , аз имам само EN (US) и BG ( tradicional phonetic) И е много добре :cool:

• Автор

И в крайна сметка оправи ли се да пишеш на фонетика?

само EN (US) и BG ( tradicional phonetic)

Публикувано изображение

Това е от моята машина...има само EN (US)не мога да адна BG защото просто в input linguage няма БГ....там е работата,а в EN (US)няма как да работи фонетичната.Работи по БДС обаче.

Благодаря за зипа..........ще свърши работа след преинсталация :cool: 10xx

Абе сега го опитах и стана бе, направи настройките в английския вкарай клавиатурна подредба US и БГ фонетика И ги настрой да се менкат с Ctrl+Shift примерно както съм направил на снимката. Опитах го и работи, просто се показва само английски, защото дефакто езика ти е един. Но подредбите са си 2 и като зададеш английския по default с Ctrl+Shift си сменяш EN - BG.

post-118858-092829200 1273767363_thumb.p

• Автор

Абе сега го опитах и стана бе, направи настройките в английския вкарай клавиатурна подредба US и БГ фонетика И ги настрой да се менкат с Ctrl+Shift примерно както съм направил на снимката. Опитах го и работи, просто се показва само английски, защото дефакто езика ти е един. Но подредбите са си 2 и като зададеш английския по default с Ctrl+Shift си сменяш EN - BG.

:biggrin::P:yanim:

Аз някога,като имах нужда и от БДС и от фонетик си реших нещата така:

на BG е асоциирано БДС,и понеже няма PHO сложих Be(belarusian) и го асоциирах с Бг фонетик.

P.S.:ако имаш проблем с визуалиазацията може да сложиш допълнителен драйвер-визуализатор SwitchType(само за xp,2003)  http://blez.wordpress.com/

Не мога да кажа дали работи под виста,като имах проблем с  този в Уин7  и сложих суичтайп необяснимо ми бавеше и забиваше.Със сигурност не добавя и не премахва нищо(включва се и се изключва чрез отметка в интерфейса).

Редактирано от манол (преглед на промените)

Има инсталиращи се BG фонетики (и не само фонетики - каквато искаш подредба може)- имам предвид, че се стартира едно exe и то върши цялата работа - не е нужно да търсиш и добавяш в регионалните настройки - само след това може да влезеш да видиш станала ли е работата. Даже аз оня ден си направих една фонетика, която да съдържа "э Э" и "ы Ы" - понеже пиша понякога в руски сайтове, а не обичам БДС и съм я махнал. Ако желаеш мога да ти я дам тая и ако стане после да ти направя една "чиста" фонетика - за да не те бъркат "э" и "ы", които съм сложил на ; ( : ) и ' ( " ).

Публикувано изображение

Редактирано от ivankrivodol (преглед на промените)

• 7 месеца по-късно...

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.