Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Помощ , опасен вирус [РЕШЕН]

Featured Replies

Добре, но само ако си сигурен, че твоята Vista е 64 битова версия. Може да използваш CD RW. Или изтегли и двете - за 32 и 64 битови Vista.

Редактирано от nologo (преглед на промените)

• Отговори 101
  • Прегледи 11,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Привет и от мен.......! Предварително се извинявам че се намесвам в темата ......изпълнете: start ==> run ==> route -f Би трябвало да се възстанови достъпа ти към интернет......ако

• Айде бе HJT групата , къде отидохте , дайте малко помощ ..

• Добре де, пробва ли това, което ти написахме с icotonev? Някой тук даде ли ти инструкция да пускаш Avira AntiVir Rescue CD? Оттук нататък имаш само един изход, след като си решил да действаш за своя с

• Автор

Добре, но само ако си сигурен, че твоята Vista е 64 битова версия. Може да използваш CD RW. Или изтегли и двете - за 32 и 64 битови Vista.

Значи не съм на 100% сигурен , но докато работеше един ден реших да инсталирам Nod32 но не стана , защото изписа , че програмата е за 32-битовата версия и от там мисля , че моята е 64.А за диска под ръка имам само DVD-R и DVD+R ако има разлика между двата.Не е проблем ако не е CD нали ?

Не мисля, че е много добра идея. По-добре иди и си купи едно или две CD, също така поне едно DVD, обаче презаписваеми - RW. Само да не са куча марка. Все някога ще ти потрябват пак. :rolleyes:

P.S. Само за твоя случай ще трябват най-малко две-три обикновени CD или поне едно CD RW. После две обикновени DVD, за да създадем пълно Recovery най-накрая. Също ще трябват и за имидж, ако желаеш. За да нямаш грижи...

• Автор

Не мисля, че е много добра идея. По-добре иди и си купи едно или две CD, също така поне едно DVD, обаче презаписваеми - RW. Само да не са куча марка. Все някога ще ти потрябват пак. :cool:

P.S. Само за твоя случай ще трябват най-малко две-три обикновени CD или поне едно CD RW. После две обикновени DVD, за да създадем пълно Recovery най-накрая. Също ще трябват и за имидж, ако желаеш. За да нямаш грижи...

Така купих вчера CD RW и DVD RW , за дивидито гарантирам , хубава марка е , но CD-то за пръв път го чувам.Затова днеска преди да отида на даскало ще купя един хубав.Иначе сега пречи или диска ще е некачествен , марката е epro ?

P.S и двете версии на Windows ли да ги записвам , и на един диск ли и двете ?

Редактирано от dqdovute (преглед на промените)

Да, epro бива. Всяко ISO трябва да се запише на отделно CD. Първо запиши само Windows Vista 64-Bit (x64) от линка, който ти дадох, след като смяташ, че имаш 64 битова Vista. После ще продължим.

• Автор

Да, epro бива. Всяко ISO трябва да се запише на отделно CD. Първо запиши само Windows Vista 64-Bit (x64) от линка, който ти дадох, след като смяташ, че имаш 64 битова Vista. После ще продължим.

Готово , записано е .. а сега , ? Боотвам през BIOS ?

Значи този Vista Recovery Disc може да се използва за System Restore, за Startup Repair и пр. Но като че ли не става за инсталиране/ преинсталиране (install/ reinstall) на Vista. Сега пробвай да направиш System Restore, като използваш Vista Recovery Disc.

• Автор

Така пуснах System Restore на С: понеже само то можеше да се маркира и беше маркирано ..

P.S. Колко време ще отнеме този процес на възобновяване

Направих System Restore със дата 15.05.2010 защото това беше единствената възможност , но не стана , аз дори ако не се лъжа на 15-ти ми беше заразен компа ..

• Автор

Има ли възможност при пренасянето на файла крайния лог , флашката да се зарази а от там и втория компютър да се зарази ?

Има ли възможност при пренасянето на файла крайния лог , флашката да се зарази а от там и втория компютър да се зарази ?

Ако става дума за OTLPE - не.

• Автор

Аха ясно , притесняваше ме , да не заразя и този компютър , че тогава вече незнам какво щях да правя.Иначе този вариант ще го пробвам довечера , че сега отивам на даскало :|

• Автор

Тази инструкция за OTLPE защо ми се струва , че трябва да ми е пуснат компа и от там да работя с някакъв файл , понеже чета там влиза се с двойно кликане на мишката , ако е така незнам дали ще стане , защото не мога да работя с файлове.В момента тегля файла и естествено ще го пробвам :rolleyes:

• Автор

Тази инструкция за OTLPE защо ми се струва , че трябва да ми е пуснат компа и от там да работя с някакъв файл , понеже чета там влиза се с двойно кликане на мишката , ако е така незнам дали ще стане , защото не мога да работя с файлове.В момента тегля файла и естествено ще го пробвам :wink12:

P.S Направих всичко и бях пуснал сканирането и 5-10мин след това лаптопа незнайно защо но изключи , пуснах го пак и правих всичко стъпка по стъпка и точно когато щеше да се покаже десктопа той пак изключи.Реших да пробвам още един път и тъкмо стигна до зареждането на Windows и спря.С всеки път времето на спиране се намаляше и го оставих след 3 неуспешни опита.Някакви идеи от какво може да става това ?

Хм, доста сложна ситуация. Не са правени Recovery дискове, няма повече от една точка за възстановяване на системата, няма Интернет, не могат да се стартират каквито и да е файлове и т.н. Сега и OTLPE не ще да работи, най-вероятно не разпознава коректно хардуера...

Има някаква минимална вероятност при тези обстоятелства да бъдат премахнати зарази с Avira AntiVir Rescue System, с Kaspersky Rescue Disk или с Dr.Web LiveCD. Ако желаеш, вече може да пробваш Kaspersky Rescue Disk или Dr.Web LiveCD. Не виждам никакъв смисъл от това, освен ако нямаш някакви много ценни файлове или програми...

Аз бих се отказал от сегашната Vista и всичко, което е записано на нея. Може да се пробва, като се стартира, после F11 следва това:

Press 'F' to format the hard drive and reinstall the original factory settings. All data will be lost!

Така всичко, кoето е записвано на системния дял ще бъде изтрито и за около 30 минути ще имаш фабрично настроена Vista.

• Автор

Все още не искам да се отказвам , имам толкова много неща на този компютър , че не искам да ги затривам ..

Нямам кой знае колко ценни файлове , но просто имам информация музика програми снимки и много други неща които не искам да изчезнат , за тези Live CD с тях губи ли се информацията която е била в компа ?

И още един въпрос имам , след като се направи формат , ако стигна до там де , може ли дяловете да се направят така , че вместо в момента С:-то ми да е 200 ГБ , то да е 30-40 ГБ а останалите 160 да се в нов дял , който досега не го е имало ?

Добре тогава. Давай нататък с Kaspersky Rescue Disk или Dr.Web LiveCD. Ако желаеш, почни с Dr.Web LiveCD. На този линк има упътване за работа на руски и английски (LiveCD-5.0.3-ru.pdf и LiveCD-5.0.3-en.pdf), както и мирър за изтегляне на ISO файл.

• Автор

Добре тогава. Давай нататък с Kaspersky Rescue Disk или Dr.Web LiveCD. Ако желаеш, почни с Dr.Web LiveCD. На този линк има упътване за работа на руски и английски (LiveCD-5.0.3-ru.pdf и LiveCD-5.0.3-en.pdf), както и мирър за изтегляне на ISO файл.

Файла все още не е изтеглен , но по това което чета тази антивирусна не е ли само за Linux ? Говоря за Dr.Web LiveCD

Не, не си прочел добре. Dr.Web LiveCD е операционна система, базирана на Линукс. Тя не се инсталира, а работи от CD. Използва се за сканиране и премахване на зарази за Windows базирани операционни системи. С тази система може да имаш достъп до файловете на компютъра. Но преди това трябва да се сканира. Прегледай добре инструкцията...

• Автор

ERROR cannot start at netmount as net.eth0 could not start .. нещо подобно на тази грешка ми се появява веднага след боотването на диска и след това мишката както и всичко останало не работи .. ?

Добре. След малко няма да остане вариант за Live/ Rescue CD с антивирус, който да може да тръгне на твоя лаптоп. Ето още: BitDefender REscue CD, F-Secure Rescue CD, Norton Bootable Recovery Tool*, както и Panda Safe CD, PC Tools Alternate Operating System Scan, Quick Heal Native Boot Scan *, avast! BART CD *. Има още. Тези, които съм отбелязал със звездичка * са базирани на Windows PE, а Norton Bootable Recovery Tool е базиран на Windows Vista PE. Много вероятно е точно той да ти свърши работа.

• Автор

Една от стъпките при стартиране на Norton Bootable Recovery Tool е тази :

Enter your Norton product PIN number that is provided to you by your service provider, and click I Agree to accept the License Agreement.

Откъде да го взема този пин , рових из нета и се оказа , че има кракове в разни предназначени за това сайтове , ама никой не ми гарантира дали това което ще изтегля не е някакъв вирус .. ?

Да, прав си. Иска да имаш лицензирана програма на Norton. Пробвай друго. Ето малко информация за антивирусните Live CD: 13 Antivirus Rescue CDs Software Compared in Search For the Best Rescue Disk. Също така може да пробваш някои от инструментите на Hiren's Bоot CD, даже има възможност за стартиране на Mini Windows XP (портативно Windows Xp. което може да се стартира от CD/USB/Ram устройство с мрежа и SATA поддръжка).

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.