Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Помощ , опасен вирус [РЕШЕН]

Featured Replies

Или трябва да изпълняваш напътствията от Калдата HJT Team или от другия форум!

ПП. В противен случай ще объркаш нещата още повече!

Редактирано от asdfag (преглед на промените)

• Отговори 101
  • Прегледи 11,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Привет и от мен.......! Предварително се извинявам че се намесвам в темата ......изпълнете: start ==> run ==> route -f Би трябвало да се възстанови достъпа ти към интернет......ако

• Айде бе HJT групата , къде отидохте , дайте малко помощ ..

• Добре де, пробва ли това, което ти написахме с icotonev? Някой тук даде ли ти инструкция да пускаш Avira AntiVir Rescue CD? Оттук нататък имаш само един изход, след като си решил да действаш за своя с

• Автор

Определено избирам напътствията от този форум , незнаех , че е проблем ако получавам съвети от два форума.Извинявам се ..

За поправяне на какво вземат 80-100 лева? Ако става дума за извличане на ценна информация от повредена операционна система/ харддиск цифрите понякога са главозамайващи.

Аз те съветвам да използваш някое Linux Live CD и да запишеш на външен носител информацията от сегашната Vista. Избягвай файлове с разширение: exe, asp, htm, com, html, php, scr. Може да има други, за които не се сещам в момента.

Разбирам, че имаш сериозен проблем, обаче бързаш. Нали забеляза, че познах каква ти е операционната система? Не знам дали забеляза, че съм наясно, когато е използвано Rescue CD? За съжаление аз съм до тук...

• Автор

Точно така. Доколкото разбрах има Recovery дял на харда.

Има но не мога да го отворя , в смисъл , че влизам в папката но ми излиза някакво предупреждение , че вътре има файложе които са важни за Възстановяването на Windows-a и до там ..

• Автор

В такъв случай може да се обадиш на Microsoft. Има страница: помощ и поддръжка.

Мисля, че на телефон: 0800-1-5555 или (02) 9657100 ще ти отговорят най-точно.

Добре бе пич , защо заради някаква глупост , че съм искал съвети от друг форум , сега всички спирате да помагате , аз се извиних , дори незнаех , че това не е позволено.Проблема ми е сериозен и наистина се надявах някой от тук да помогне да го оправим , но сега заради някакъв друг форум и всичко свърши , защо трябва да става така.

Добре бе пич , защо заради някаква глупост , че съм искал съвети от друг форум , сега всички спирате да помагате , аз се извиних , дори незнаех , че това не е позволено.Проблема ми е сериозен и наистина се надявах някой от тук да помогне да го оправим , но сега заради някакъв друг форум и всичко свърши , защо трябва да става така.

Според мен проблема не е в това че сте се допитали до няколко места за разрешаване на проблема, а в това че сте смесили препоръките. Всеки експерт има разработени процедури за разрешаване на проблемите. Смесването на действия от различни процедури може понякога да има сериозни последствия.

• Автор

Според мен проблема не е в това че сте се допитали до няколко места за разрешаване на проблема, а в това че сте смесили препоръките. Всеки експерт има разработени процедури за разрешаване на проблемите. Смесването на действия от различни процедури може понякога да има сериозни последствия.

Не се бях досетил ама бих направил всичко , за да получавам съвети от този форум ..

• Автор

За поправяне на какво вземат 80-100 лева? Ако става дума за извличане на ценна информация от повредена операционна система/ харддиск цифрите понякога са главозамайващи.

Аз те съветвам да използваш някое Linux Live CD и да запишеш на външен носител информацията от сегашната Vista. Избягвай файлове с разширение: exe, asp, htm, com, html, php, scr. Може да има други, за които не се сещам в момента.

Разбирам, че имаш сериозен проблем, обаче бързаш. Нали забеляза, че познах каква ти е операционната система? Не знам дали забеляза, че съм наясно, когато е използвано Rescue CD? За съжаление аз съм до тук...

Можеш ли да дадеш малко повече информация и как се работи със Linux Live CD ОСВЕН ако не отказваш каквато и да било помощ от твоя страна

Добре. Кажи каква марка е лаптопа, ама точно. След това каква е пълната версия на Vista, барабар със сервизния пакет. След това ще видя какво може да се направи.

• Автор

Добре. Кажи каква марка е лаптопа, ама точно. След това каква е пълната версия на Vista, барабар със сервизния пакет. След това ще видя какво може да се направи.

HP Pavillion dv7-1264nr ми е лаптопа

а документите на лаптопа не са всичките при мен за да видя версията на операционната система , ако знаеш друг начин да го вида ?

Изчакай малко, за да напиша инструкция за работа с един инструмент. Сервизният пакет може да е SP 2, ако Vista е обновявана редовно. Имаш ли друг компютър, на който може да записваш CD или DVD?

• Автор

Изчакай малко, за да напиша инструкция за работа с един инструмент. Сервизният пакет може да е SP 2, ако Vista е обновявана редовно. Имаш ли друг компютър, на който може да записваш CD или DVD?

Да имам , в момента пиша от него.Иначе сервизният пакет сe SP 1 .Сега намерих продукт ИД мисля , че е на Windows и той е 89583-OEM-...

Редактирано от capnemo (преглед на промените)

• Автор

За съжаление в момента имам проблем със създаване на инструкция. Нека да изчакаме да оправят нещата.

Когато можеш я създай , аз съм постоянно тук с цел да си оправя проблема

Между другото намерих същия проблем като моя на друг човек и се оказа сериозен вирус , в единия коментар пише , че много добра и сигурна антивирусна програма може да оправи проблема.Ако се види лог от други програми на сканирането на този файл и от да се разбере каква програма антивирусна може да го премахне ще стане ли ? И дали тази антивирусната мога да я боот-на като рестартирам с цел да тръгне , защото иначе няма да стане по друг начин ?

• Автор

Така няма да се получи, особено за твоя случай. Изчакай, скоро ще съм на линия.

Добре :)

Сега следва малко сложна инструкция, но си струва да се опита. Ето какво предлагам:

Следвайте следната инструкция за работа с OTLPE:

• Изтеглете OTLPE.ISO от линка по-долу и го запазете на десктопа на компютър с нормално функционираща операционна система.
  • Използвайте файла OTLPE.ISO, за да запишете диск. За целта може да използвате ISO Recorder. Ето как: инсталирайте ISO Recorder. След това намерете OTLPE.ISO и го селектирайте с десен клик, след това маркирайте Copy image to CD. Поставете празно CD (препоръчително да е CD RW), изберете записващото устройство (най-добре е да се записва на минимална скорост) и натиснете Next. Когато завърши записването на CD, натиснете Finish.
    software.gif Изтегляне: OTLPE.ISO (280 MB)
    software.gif Изтегляне: ISO Recorder

• Направете така, заразеният компютър че да има CD за първо стартиращо устройство. Това става с настройки за реда на стартиране в BIOS.
  • Поставете записаното CD с OTLPE в CD-ROM устройството и рестартирайте компютъра.
  • Изчакайте този "Windows" да се зареди.
  • Вашата система ще има REATOGO-X-PE десктоп.

• Стартирайте файла 1zbxy08_th.png с двукратен клик на мишката.
  • На въпроса: Do you wish to load the remote registry изберете Yes
  • Маркирайте: Automatically Load All Remaining Users и натиснете ОК
  • Ще се стартира OTL. Променете следните настойки:
    Под Extra Registry изберете Use Safelist и маркирайте LOP Check и Purity Check, както е показано на картинката:
    261hp2p.jpg
  • Под Custom Scans/Fixes с Copy/ Paste въведете следната информация от цитата по-долу (може да използвате USB флашка за копиране на скрипта от чист компютър към стартирания с OTLPE):

netsvcs
    msconfig
    safebootminimal
    safebootnetwork
    activex
    drivers32
    %SYSTEMDRIVE%\*.exe
    /md5start
    eventlog.dll
    scecli.dll
    netlogon.dll
    cngaudit.dll
    sceclt.dll
    ntelogon.dll
    logevent.dll
    iaStor.sys
    nvstor.sys
    atapi.sys
    beep.sys
    IdeChnDr.sys
    viasraid.sys
    AGP440.sys
    vaxscsi.sys
    nvatabus.sys
    viamraid.sys
    nvata.sys
    nvgts.sys
    iastorv.sys
    ViPrt.sys
    eNetHook.dll
    ahcix86.sys
    ahcix86s.sys
    KR10N.sys
    nvstor32.sys
    nvrd32.sys
    explorer.exe
    svchost.exe
    userinit.exe
    symmpi.sys
    qmgr.dll
    ws2_32.dll
    proquota.exe
    imm32.dll
    kernel32.dll
    ndis.sys
    autochk.exe
    spoolsv.exe
    xmlprov.dll
    ntmssvc.dll
    mswsock.dll
    ntfs.sys
    tcpip.sys
    termsrv.dll
    sfcfiles.dll
    st3shark.sys
    srsvc.dll
    adp3132.sys
    mv61xx.sys
    /md5stop
    %systemroot%\*. /mp /s
  • Натиснете маркираният в синьо бутон: 30rn2na.jpg.
  • Като приключи проверката, ще се създаде файл OTL.Txt.
  • Пренесете файла OTL.Txt на чист компютър (с USB флашка) и го прикачете в следващия си коментар (погледнете опцията "прикачени файлове", когато публикувате мнение)

Редактирано от nologo (преглед на промените)

• Автор

Сега следва малко сложна инструкция, но си струва да се опита. Ето какво предлагам:

Следвайте следната инструкция за работа с OTLPE:

...............

Това ще трябва утре да го правя , защото нямам флашка в момента иначе мерси за съвета , струва ми се , че ще проработи , изглежда така детайлен и по-обширен..

Редактирано от nologo (преглед на промените)

Засега изчакай с OTLPE, защото намерих други, по-леки варианти.

Преди да продължим, имам следните въпроси:

1. Когато си купите лаптоп, обикновено има инструкция да създадете CD или DVD Recovery дискове. За този лаптоп правени ли са такива дискове? Или има такива CD/DVD, които са създадени от производителя на лаптопа? За HP лаптоп с Vista би трябвало да има 2 Recovery DVD.

2. Или лаптопът има само Recovery дял на харддиска, без каквито и да е други инсталационни/ recovery дискове? Аз останах с такова впечатление от коментарите ти до момента.

Ако има такива дискове, ще си спестим доста усилия. Ако няма, аз имам решение за Recovery Disk. Но ще изчакам да ми отговориш.

• Автор

Засега изчакай с OTLPE, защото намерих други, по-леки варианти.

Преди да продължим, имам следните въпроси:

1. Когато си купите лаптоп, обикновено има инструкция да създадете CD или DVD Recovery дискове. За този лаптоп правени ли са такива дискове? Или има такива CD/DVD, които са създадени от производителя на лаптопа? За HP лаптоп с Vista би трябвало да има 2 Recovery DVD.

2. Или лаптопът има само Recovery дял на харддиска, без каквито и да е други инсталационни/ recovery дискове? Аз останах с такова впечатление от коментарите ти до момента.

Ако има такива дискове, ще си спестим доста усилия. Ако няма, аз имам решение за Recovery Disk. Но ще изчакам да ми отговориш.

Много се извинявам за по-късния си отговор , но вчера имах много работа и нямах никакво време.

Така , значи дискове нямам никакви , пристигна от Америка от роднини и повечето от нещата са останали там , нямам никакви работи за него.Лаптопа има Recovery дял на харддиска , но диск нямам.Сега отново се извинявам , че вчера не успях да направя нищо , и се надявам да кажеш сега как да направим Recovery Disk

Редактирано от dqdovute (преглед на промените)

Добре. Сега иди на тази страница. Избери Windows Vista 32-Bit (x86) и го изтегли. Около 120 МВ e. След това го запиши, предполагам знаеш как се записва ISO. Ако не знаеш как, може да използваш ISO Recorder. Как се записва ISO е посочено в този коментар по темата.

• Автор

Добре. Сега иди на тази страница. Избери Windows Vista 32-Bit (x86) и го изтегли. Около 120 МВ e. След това го запиши, предполагам знаеш как се записва ISO. Ако не знаеш как, може да използваш ISO Recorder. Как се записва ISO е посочено в този коментар по темата.

Ще го направя , но мисля , че системата е 64-бита на лаптопа :S

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.