Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Син десктоп след стартиране, екран без иконите, лентата за задачи...нищо.

Featured Replies

Здравейте, имам следния проблем.

Вчера всичко си беше наред, но днес след като стартирах уиндоуса виждам това

Публикувано изображение

Единственото което работи е Ctrl+Shift+Esc. Така след стартиране на Task Manager

можах да пусна браузъра. Други комбинации от бутони недействат(освен Alt+PrtScr или само PrtScr-така направих снимката).

Стартирането на програми го правя от Task Manager, а директориите ги отварям в браузъра.

Тази снимка която направих я запазих чрез Paint на Desktop-a и не се вижда.

Пълно мазало стана, а не знам защо. Опитах с поправка след бутването от диска, нестава, никаква промяна.

Някакви идеи, моля.

Единственото което работи е Ctrl+Shift+Esc. Така след стартиране на Task Manager

можах да пусна браузъра.

А процесът explorer.exe там ли си е ?

File => new task(run) => Browse => C:\Windows\explorer.exe

Също така, до regedit.exe можете ли да се доберете ?

Проверете следните ключове:

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon]

"Userinit"="C:\\WINDOWS\\SYSTEM32\\userinit.exe,"

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon]

"Shell"="explorer.exe"

а от този ако намерите подключ с името explorer.exe го изтрийте:

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Image File Execution Options]

Можете да опитата и да сканирате с някое LiveCD (като това на Avirа разбира се).

• Автор

А процесът explorer.exe там ли си е ?

...

Можете да опитата и да сканирате с някое LiveCD (като това на Avirа разбира се).

Explorer-а е стартиран(не се сетих да го спомена в началото). Регистрите са наред.

А относно Avira LiveCD..., е тоя BitDefender за какво го имам...?(по-скоро риторичен)

Както и да е ще опитам с Avira LiveCD и ще пиша.

Така или иначе имам Live сидитата на Kaspersky, Avira и BitDefender, ще се види кое какво ще покаже.

Редактирано от savakur (преглед на промените)

• Автор

Под Safe Mode същото ли е положението ?

Извинявам се за закъснението, но бях пуснал LiveCD на Avira, Kaspersky и BitDefender.

Имаше няколко пробелема, но нищо не се промени. Под Safe Mode положението е същото.

Единствено скрийна е черен. Ще потърся из нета тази вечер и утре и ако реша проблема

или намеря полезна информация по въпроса ще я споделя. Има логическо обяснение, просто

още не знам какво е то. Едно нещо е сигурно, че някой/и файл/ве са повредени или

изтрити - не занам. Ако някой се сети нещо или е открил нещо(случайно или не в нета), моля

да пише. За сега толкова от мен, ще очаквам предложения, сигурно поне до към четири или пет часа,

ще съм на компютъра заради проблема.

Някакви логове нещо от изтритите обекти...кои са имената на вирусите, кои са изтритите файлове ? Да се сещаш какво си правил последно преди появата на проблема ? (да си инсталирал теми, да си ползвал системни оптимизатори, да си стартирал съмнителни кракове и кейгенератори) ? Аз се съмнявам за моднати системни файлове или за вирус от тип "файлов инфектор" щом и Repair Install-a не е помогнал значи нещо може би се крие на останалите дялове. Или с някое LIVECD копирай всичко ценно от C:\ (например с Hiren's BOOTCD => Start Mini XP) и след това преинсталирай дяла като го форматираш преди това (и без да си вързан към интернет) или посети HJT секцията (подфорума в "Сигурност и антивирусна защита"). Докато си в liveCD-то разгледай и изтрий всички autorun.inf файлове от всички дялове ако има такива. Също така в Hiren-a има и вграден Malwarebytes' Anti-Malware. И последно, но не маловажно Windows-a читав ли е или е някаква самоделка ? Ако System Restore-a е бил активен, има шанс той да бъде стартиран с едно LiveCD и да се върне състоянието на машината евентуално преди появата на проблемите.

• Автор

Някакви логове нещо от изтритите обекти...кои са имената на вирусите, кои са изтритите файлове ?

Да се сещаш какво си правил последно преди появата на проблема ? (да си инсталирал теми, да си ползвал системни оптимизатори, да си стартирал съмнителни кракове и кейгенератори) ?

Аз се съмнявам за моднати системни файлове или за вирус от тип "файлов инфектор" щом и Repair Install-a не е помогнал значи нещо може би се крие на останалите дялове.

Или с някое LIVECD копирай всичко ценно от C:\ (например с Hiren's BOOTCD => Start Mini XP) и след това преинсталирай дяла като го форматираш преди това (и без да си вързан към интернет) или посети HJT секцията (подфорума в "Сигурност и антивирусна защита"). Докато си в liveCD-то разгледай и изтрий всички autorun.inf файлове от всички дялове ако има такива. Също така в Hiren-a има и вграден Malwarebytes' Anti-Malware.

И последно, но не маловажно Windows-a читав ли е или е някаква самоделка ?

Ако System Restore-a е бил активен, има шанс той да бъде стартиран с едно LiveCD и да се върне състоянието на машината евентуално преди появата на проблемите.

Относно инфектираните файлове, той е един. И сега като видях е Trojan-Dropper.Win32.VB. Тази твар се е промушила през BitDefender, защото Kaspersky е единствената програма която я засече при сканирането. Нито Avira нито BitDefender го отчетоха. А това се оказва, че е част от плъгин за AMS. Този плъгин го сакнирах само с BitDefender и го инсталирам за първи път. Доколкото разбрах позволява инсталирането на софтуер без съгласието на потребителя. :)

Сканирах всичко с Kaspersky LiveCD и това беше единствената гадина в компютъра(поне така "казва" Kaspersky)

И така всичко по-долу може да се окаже безмислено, но все пак...

Последно(вчера) инсталирах K-Lite Codec и почистих дял C:\ с R-Wipe&Clean. Възможно е да греша, но не мисля, че проблема е от там, защото не виждам с какво един кодек ще съсипе така системата(по-скоро дропера), а колкото до R-Wipe&Clean преди съм я ползвал без никакъв проблем. Теми и разни оптимизатори не ги почитам, затова и не ги инсталирам.

Относно съмнителните кракове и генератори не съм инсталирал. Всъщност, ако въобще ползвам такъв използвам друг компютър(физически) да генерира кода.

В C:\ нямам нищо ценно, пазя всички файлове в други дялове, които са и на друг диск.

Уиндоуса..., е пипан е. Братята руснаци са направили някаква Diamond версия, базирана на чисто копие. Поне така казват.

По разкрасен е няма спор, а и се държеше стабилно до вчера(вече минава два). А освен това не е кракнат.

System Restore, още не съм правил. Единствения път когато не съм правил и ей на :)

Това е всичко, ако има конкретни предложения, моля заповядайте.

Този инструмент дали няма да помогне за иконите,има опция и да върне настройките по-подразбиране?

http://www.kellys-korner-xp.com/taskbarplus!.htm

Пише, че е за XP а освен това иска активация за 5$, за да тръгне.

Редактирано от savakur (преглед на промените)

Мисля, че съм дал достатъчно предложения в предишния си пост.

Сканиране с програмите от секцията Antivirus Tools от Hiren's CD.

Преместването на ценните неща го прескачаме щом няма такива.

Не се знае кое е докарало проблема, защото при мен се е случавало програми за триене на празното място (Wipe Free Space) като R-Wipe&Clean да докарат подобни проблеми.

А от тези две изречения:

Уиндоуса..., е пипан е. Братята руснаци са направили някаква Diamond версия, базирана на чисто копие. Поне така казват.

По разкрасен е няма спор, а и се държеше стабилно до вчера(вече минава два). А освен това не е кракнат.

System Restore, още не съм правил...

Си вадя заключението, че формата и инсталиране на читав релийз с SP3 => (по възможност на MSDN) е препоръчителния вариант, още повече щом нямате ценни неща.

Друг вариант е да пуснете тема в подфорума "Сигурност и антивирусна защита" и колегите да ви проверят за моднати системни файлове (тези които нямат цифров подпис) с инструмента OTLPE например...но според мен усилията не си заслужават.

Ще е добре ако се сетите кой е точно този плъгин за да го проверя и да го разпратя тук-таме на антивирусните лаборатории. Ако може името на плъгина и какво ще рече AWS ?

Мерси и успех в който и вариант да изберете ! :baby:

• Автор

...

Ще е добре ако се сетите кой е точно този плъгин за да го проверя и да го разпратя тук-таме на антивирусните лаборатории. Ако може името на плъгина и какво ще рече AWS ?

...

До края на работната седмицата ще ви предоставя информация за плъгина.

Не AWS, а AMS. Печатна грешка, случва се. Това е съкращения на AutoPlay Media Studio.

Въпросния плъгин е за AMS.

Всъщност тъкмо приключих инсталирането на уиндоус(имам не докоснато копие).

До няколко дни ще инсталирам на друг компютър абсолютно същата конфигурация(уиндоус, софтуер и т.н.)

която се срина тези дни и ще търся проблема. Тогава може да пиша във форума за сигурност и защита, за да

предоставя евентуално искана информация.

На мнение съм, че подобни проблеми трябва да се разследват до край, така смятам да постъпя.

Благодартя ви за участието и доскоро - надявам се с конкретни отговори.

Да, благодаря за поправката. Ще е супер ако намерите този заразен плъгин и да ни го предоставите за да предотвратим подобни инфекции занапред. Да и ние обичаме да разследваме докрай. Вчера даже колегата Maniac съдейства за премахването на един заразен файл със Sality от бг форума на Counter-Strike. Чистите копия на Windows са за предпочитане пред някакви моднати самоделки. :) Конкретни отговори в подраздела ще получите от колегите, защото аз като "студент" в един malware removal university в момента за няколко месеца няма да е етично да пиша там до получаването на сертификата за malware response team. :) Поздрави и ни дръжте в течение ! :D

• Автор

...

Ще е супер ако намерите този заразен плъгин и да ни го предоставите за да предотвратим подобни инфекции занапред.

...

Намерих въпросния плъгин. Всъщност са два. Не зная дали да пускам нова тема във форума за сигурност, затова ви предоставям връзка

за сваляне. Ако прецените, че трябва да отворя тема в съответния форум, кажете и аз ще го направя.

Както обещах в предишен пост, преинсталирах въпросния Windows и инсталирах всички програми точно преди срива в системата.

Оказа се, че след почистване с R-Wipe&Clean проблема се появи отново. Интересното за мен, е че при никой друг уиндоус няма

каквито и да било проблеми. Нищо повече не ме интресува. Кои файлове са изтрити? Защо? Може ли да се възтановят? След като програмата

почиства само неизползваемото дисково пространство, защо трие определени файлове? Защото очевидно това се случва само на този уиндоус.

Никой от горе изброените въпроси не ме вълнува, защото очевидно въпросната версия на уиндоус седем е зле преправена.

Не мисля да го използвам за напред, още повече както по-горе уточних, R-Wipe&Clean работи безупречно, при това, точно на 12 други машини.

Това е от мен. Случаят е приключен. :yanim:

Както писах и по-нагоре:

Не се знае кое е докарало проблема, защото при мен се е случавало програми за триене на празното място (Wipe Free Space) като R-Wipe&Clean да докарат подобни проблеми.

Дори един път на едно XP вградения инструмент Disk Cleanup ми направо абсолютно същата мизерия. Колегата Maniac пък може да потвърди това с програмата Defraggler, която даже и нищо не почиства. Ами, като се опари веднъж човек и вече внимава малко повече с подобен род програми. :)

В такъв случай смятам за излишно да свалям плъгина, който е с размер над 150 MB.

Мерси, че докладвахте за решението на проблема и потвърдихте съмненията ми относно R-Wipe&Clean.

Поздрави ! :P

• 5 месеца по-късно...

И в крайна сметка сега какво стана какво трябва да направя за да си оправя компютъра защото не разбрах.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.