Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Вижда ли се краят на антивирусните програми?

141 гласували потребители

1. 1. Вижда ли се краят на антивирусните програми?

• Да
      14%
    • Не
      73%
    • Не мога да преценя
      12%

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Малее топла "Загорка" :speak:

Топла,че и "Загорка" Публикувано изображение,вижда му се края, аха Публикувано изображение

И ти си на топла бира :P Щом вярваш на антивирусните компании :cool:

Стига бре :whist:

• Отговори 95
  • Прегледи 13,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Гласувах - НЕ макар,че съм съгласен,че бъдещето в системите за защита е в програмите базирани на HIPS и Sanboxie. Антивирусната защита все още е необходима,дори бих казал съществено необходима. Бил

• Няма такъв филм да се вижда края,щом се споменава Windows. Това че определен кръг от вас знаят как да се предпазят и реагират не означава, че болшинството знаят и могат!HIPS-а е нож с две остриета.

• Дадох отрицателен отговор по простата причина, че като че ли не си вижда краят на зловредния код. Ако последният изчезне, то тогава сигурно ще се гледа по друг начин и на защитата на компютъра. Но от

Топла,че и "Загорка" Публикувано изображение,вижда му се края, аха Публикувано изображение

Стига бре :ph34r:

Обръщайте вота че иначе само топла бира ще има за вас през лятото а на теб ще ти бяга рибата вече :cool:

Ще се види , когато всички започнат да ползват линукс :ph34r: До тогава win+antivir ще си вървят ръка за ръка , като "дупе и гащи" :cool: .

По-скоро идва краят на Платените антивирусни програми !

Обикновеният потребител няма нужда от тях,стига малко да е по-навътре в нещата.

В същото време все по-често се практикува интернет банкиране,пазаруване,залози,така че и тази теза може да се обори !

С какво по-точно платените антивирусни програми превъзхождат безплатните ?

Точно защото все по-често се практикува интернет банкиране,пазаруване,залози и т.н. не трябва да се разчита на антивирусни програми ( освен ако не си търсач на силни усещания )

Зловредния софтуер не прави разлика кой какъв потребител е   :ph34r:

Публикувано изображение

.. Сега по темата: вирусите в досегашната си форма няма да оцелеят. Колкото и тромава да е Microsoft в развитието на Windows,поне сега е далеч от нивото на Windows XP. Сега обаче има друг проблем, от който никоя антивирусна или операционна система не може да ви защити. Това са набираштите популярност зомби атаки (всъщност и преди си бяха популярни, но след като пресата ги раздуха ще станат още повече). Това са милиони компютри по цял свят, които още ползват XP без антивирусна, които са лесни за превземане и масови атаки. Засега се използват предимно срещу големите компании, но ако тъпите африканци не си оправят компютрите и срещу нас може да задуха вятъра (едва ли). Но със сигурност вирусите след 5 години няма да имат нищо общо с досегашните. Сега ме замярвайте с домати

Редактирано от capnemo
обиди (преглед на промените)

Животни както е тръгнало винаги ше има. Золумаджиите ше намерят цаката и на тези firewall-и или каквото са там. В интерес на истината аз ползвам антивирусна програма единствено заради външни носители - флашки на колеги, дискове и пр. И наистина смятам вирусите за отживелица, но за жалост опастността си я има ... особено при хора ползващи разни пиратки и крака. :ph34r:

Дадох отрицателен отговор по простата причина, че като че ли не си вижда краят на зловредния код. Ако последният изчезне, то тогава сигурно ще се гледа по друг начин и на защитата на компютъра. Но от информацията с днешна дата няма и намек за тотално ликвидиране на опасностите, които дебнат из мрежата или са последствие от нея, та затова и защитните програми са, и вероятно още дълго време ще са актуални под една или друга форма. И не става дума за конкретни продукти, тях всеки сам ги избира по един или друг признак, всички те си имат предимства и недостатъци, та според индивидуалните нужди на отделния потребител целта е достигане на максимално възможна или на оптимална защита (разликите са съвсем разбираеми). Никъде няма 100% сигурност, това всеки го знае, при това не само на теория, но ако към добър пакет или комбинация от няколко продукта се добави и задължителната култура на браузване, то негативните последици биха били сведени до минимум.

Категорично "НЕ" зловредният код дава работа на хиляди,хора по света,от него се печелят бързи и лесни пари,не само от писачите а и от другата страна,тези които ни пазят от него.За година Симантек печели около 7 билиона долара,винаги ще има добро и зло така е устроен света,и тук във мрежата е така,все някой трябва да поддържа равновесието,та така няма да дойде никога края на нещо което дава на хиляди хора работа и се печелят безумни пари :mad:

Категорично "НЕ" зловредният код дава работа на хиляди,хора по света,от него се печелят бързи и лесни пари,не само от писачите а и от другата страна,тези които ни пазят от него.За година Симантек печели около 7 билиона долара,винаги ще има добро и зло така е устроен света,и тук във мрежата е така,все някой трябва да поддържа равновесието,та така няма да дойде никога края на нещо което дава на хиляди хора работа и се печелят безумни пари :mad:

1. не са спечелили, а това са продажбите им

2. защо си мислите че целия бизнес на фирмата е антивирусна? Я отидете на сайта и вижте колко софтуер се предлага за корпорации

Категорично "НЕ" зловредният код дава работа на хиляди,хора по света,от него се печелят бързи и лесни пари,не само от писачите а и от другата страна,тези които ни пазят от него.За година Симантек печели около 7 билиона долара,винаги ще има добро и зло така е устроен света,и тук във мрежата е така,все някой трябва да поддържа равновесието,та така няма да дойде никога края на нещо което дава на хиляди хора работа и се печелят безумни пари ;)

Аз въпроса го разбрах така - че има и ще има тепърва по-ефективни начини за предпазване от антивирусните. Един от тези начини, според мен е виртуализация на приложенията. Нищо не пречи такива програми да се разработват от компаниите, които днес правят антивирусите. Симантек, както каза и capnemo по-горе не предлагат само антивирусни програми, като дори имат и програма за виртуализация, но не съм запознат с конкретната.

п.п. Мисля, че в бройната система, която се ползва в България, думичката "билион" отсъства. При нас е така: милион, милиард, трилион, квадрилион, квинтилион, секстилион и т.н. Справка

Редактирано от djagi (преглед на промените)

НЕ Напротив, дори се развиват, което е знак, че няма да бъдат изоставени скоро. Според мен Webguard-а трябва да стане най-силното им оръжие, за сметка на файловата защита в реално време.

И аз не мисля че дошъл края на антивирусните.Гласувах "НЕ" Все пак трябва да има нещо там,което да пази машината отр задклавиатурното устройство.Незнам къде и кога може да щракна и ако сайта си има нужния сертификат браузъра продължава зареждането на страницата - те повечето зарази(поне при мен) така са влизали.

Няма такъв филм да се вижда края,щом се споменава Windows.

Отговорът ми е "не".

Хората винаги ще се нуждаят от илюзията, че са защитени от нерегламентиран достъп до техния компютър през Интернет. Комбинацията от няколко защитни средства, едно от които е антивирусната програма, осигурява на потребителите необходимото душевно равновесие, но само толкова..

Много вярно! :angry:

Ще ми се само да добавя, че можеше да има още милион гаври с тази ОС, но в момента зловреден код се пише най-вече с цел печалба, което създава илюзия за някаква еволюция и относителна сигурност.

Категорично "НЕ" зловредният код дава работа на хиляди,хора по света,от него се печелят бързи и лесни пари,не само от писачите а и от другата страна,тези които ни пазят от него.За година Симантек печели около 7 билиона долара...

Защо изобщо си мислиш че някой го е грижа за Саймънтек? Майкрософт отдавна да ги бяха третирали с бутуша, но това ще им отвори значително повече работа. Да направят ОС-а надежден, означава да го почнат от нулата. Плюс това никой не дава пари за нещо, на което вървят нула приложения, към датата на излизане. Извадят една карта и току-виж цялата картонена кула се срутила. Те и затова никога не са правили подобна грешка.

Откъдето и да го гледате XP ще се ползва масово още поне няколко години напред. А той е доста уязвим и определено се нуждае от солидна защита за неопитни потребители.

...

Откъдето и да го гледате XP ще се ползва масово още поне няколко години напред. А той е доста уязвим и определено се нуждае от солидна защита за неопитни потребители.

Според мен XP е точно толкова уязвим, колкото и всяка една друга операционна система, която не се администрира правилно. Най-неуязвими са LiveCD/DVD-тата :ph34r:

Напълно съгласен с Melmak и djagi , за това ХР трябва дабъде „Линуксиран" с една от най-добрите HIPS програми които нямат нужда от дефиниции за да защитават ОС.

Както и при Линукс така и при HIPS програмите трябва потребителя да допусне грешка за да бъде заразена системата.

HIPS програмите са Default Deny System

Антивирусните програми са Default Allow System

Редактирано от Mohican. (преглед на промените)

Тема, която чета в единя таб:

Вчера преинсталирах, днес пак инфекции

Цитат от темата:

" ... Въпроса ми е от къде хващам тези неща? Без антивирусна съм ... "

Тема, която чета в другия таб:

"Вижда ли се краят на антивирусните програми?"

Цитати от темата:

" ... XP е точно толкова уязвим, колкото и всяка една друга операционна система, която не се администрира правилно ... "

" ... Както и при Линукс така и при HIPS програмите трябва потребителя да допусне грешка за да бъде заразена системата ... "

Има милиони потребители-грешници, които не "администрират" правилно.

Не, в началото сме. :cool:

Ами не само, че не се вижда края, но считам, че предстои нов възход и развитие на АВ програмите в посока силно усъвършенстване на евристиката, така, че програмита ще стават все по "умни", тъй като считам, че постепенно, постепенно, песента да дефинициите се изпява! Програми предимно разчитащи на дефиниции, винаги ще са една крачка назад, спрямо вредоносният код, а идеята все пак е да бъдат, ако не преди него, то поне в една линия с него! Супер евристика с минимум фалш, комбинирана с виртуализация, така ги виждам нещата в далечно бъдеще!

Ами не само, че не се вижда края, но считам, че предстои нов възход и развитие на АВ програмите в посока силно усъвършенстване на евристиката, така, че програмита ще стават все по "умни", тъй като считам, че постепенно, постепенно, песента да дефинициите се изпява! Програми предимно разчитащи на дефиниции, винаги ще са една крачка назад, спрямо вредоносният код, а идеята все пак е да бъдат, ако не преди него, то поне в една линия с него! Супер евристика с минимум фалш, комбинирана с виртуализация, така ги виждам нещата в далечно бъдеще!

Имах си аз ти да кажеш нещо друго ;)

Ако става дума за платени решения, единствената програма, за която бих дал пари е Emsisoft Anti-Malware.При наличието на CIS,за мен даването на пари за подобни неща се обезсмисля.

Редактирано от clonnning (преглед на промените)

Тема, която чета в единя таб:

Вчера преинсталирах, днес пак инфекции

Цитат от темата:

Тема, която чета в другия таб:

"Вижда ли се краят на антивирусните програми?"

Цитати от темата:

Има милиони потребители-грешници, които не "администрират" правилно.

Не, в началото сме. :)

Съгласен! Докато масово хората не знаят как да се пазят сами, ще има програми, които да им помагат.

До колегите от HJT Team знам че ви тресе шубето и за това сте гласували с НЕ ...Понеже ако всички сложат от посочените от мен програми вие оставате безработни ...Но това не ви оправдава затова прилагам следното административно наказание -цяло лято на студена водица ...Наказанието не подлежи на обжалване :rolleyes:

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Защо в далечно бъдеще? DefenseWall HIPS 2.56 с пясъчната си виртуалност, още през 2009-та година нима не показа на няколко места по-добри тестови резултати от всички интегрирани пакети? Притежаващите ключ от стогодишната промоция все се чудят дали им е нужна допълнителна антивирусна програма - мненията са противоречиви. Затова и аз не мога да преценя категорично досега.

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Значи традиционните антивирусни програми все пак си отиват , подготвят потребителите за новия тип защита   :blink: 

Тука си коментираме за възхода и падението на антивирусните продукти,всеки казва своето мнение но виждам,че повечето пропускат факта че Декстоп системите,дори лаптопите са на отмиране вече. Масово започват да се ползват мобилни телефони за интернет достъп.

Някой чувал ли е за програми базирани на HIPS,защитни стени и прочие от типът на вечно реламираната с катинарче?

Напълно съгласен с Melmak и djagi , за това ХР трябва дабъде „Линуксиран" с една от най-добрите HIPS програми които нямат нужда от дефиниции за да защитават ОС.

Както и при Линукс така и при HIPS програмите трябва потребителя да допусне грешка за да бъде заразена системата.

Ако ще говорим за сигурност понеже тука се споменава един термин "Линуксиране" - това не че ми става ясно де,но съществуват и други операционни системи например MAC, доколкото знам там защитата е на още по високо ниво отколкото при Линукс.

Та да не излезе,че Уиндоус трябва и да се "Макилизира" :hush:

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Mac OS X не получава PC вируси. И без никакво усилие от ваша страна, Mac OS X се предпазва сама от други злонамерените приложения. Тя е създадена за интернет в ерата на интернет и предлага редица изтънчени технологии, които ви предпазват от онлайн заплахи. Тъй като конфигурацията на всеки Mac е максимално сигурна, няма нужда да разбирате от сложни настройки. Нещо повече - тя няма да ви бави с постоянни предупреждения на защитата или почистване на вируси. Apple реагира бързо на онлайн заплахите и автоматично предоставя актуализации на защитата директно на вашия Mac.

Та Линуксиране или Макиране трябва на Windows? Нещо кофти се римува :P

ПП. Пък и катинара не мяза на "Родина" дето се отваря с поглед :blink:

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

До колегите от HJT Team знам че ви тресе шубето и за това сте гласували с НЕ ...Понеже ако всички сложат от посочените от мен програми вие оставате безработни .. :hush:

Оооо заплата от 7 000 $ как се изтърва,а??? К'во приказваш ти току що ни взе хляба ,признавам си рекламата Ви е по яка от всякога :blink:

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.