Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

С няколко думи за Zalman ZM-MFC3

Featured Replies

Въведение

Компанията Zalman е добре известна на всички ни , когато става въпрос за продукти свързани с охлаждането на нашия компютър.Сега тя ни представя фан контролера Zalman ZM-MFC3.Фан контролерите са на пазара само от няколко години.Това са продукти насочени предимно към ентусиасти и овърклокъри , които искат максимална оптимизация на тяхната система. Zalman е една от тези фирми , които поставят началото на фан контролерите с техния ZM-MFC1.С него можеше да се регулират единствено оборотите на вентилаторите , но днес вече тези устройства са станали многофункционални.

Първи впечатления

ZM-MFC3 е в кутия с доста компактни размери , малко тегло и ефектен дизаин.Когато е разгледате добре може да видите основните функции на контролера и как изглежда той:

gallery_140694_1249_61396.jpg

gallery_140694_1249_47666.jpg

А на гърба и има подробна информация на характеристиките на контролера.

Когато отворих кутията , самият контролер беше опакован в антистатична найлонова торбичка.Всички други допълнения бяха добре опаковани в отделна кутийка , а те бяха:4 кабелчета за връзка с вентилаторите (три са 3 пинови и един 4 пинов.Те се оказаха достатъчно дълги за кутията ми HAF922) , 4 температурни сензора , устройство за измерване на консумираната мощност и няколко винта за монтажа.

gallery_140694_1249_26686.jpg

med_gallery_140694_1249_11265.jpgmed_gallery_140694_1249_2588.jpg

med_gallery_140694_1249_2554.jpgmed_gallery_140694_1249_868.jpg

Zalman ZM-MFC3 в детайли

Zalman ZM-MFC3 е устройство с размери (147 х 87 х 42 mm) и се вписва идеално в 5.25 инчовите отвори за външни устройства на всяка кутия.Много добър дизаин според мен.

med_gallery_140694_1249_1143.jpg

Предната част на ZM-MFC3 е доста семпличка.Единствените елементи , които могат да ни привлекат вниманието са дисплеят и бутонът , който може да се върти.На задната част могат да се забележат всички конектори на устройството.

med_gallery_140694_1249_70469.jpg

От ляво на дясно има три три пинови конектори за вентилатори последвани от един четири пинов PWM конектор.В дясно от тях се намират конекторите за температурните датчици.След това следва CVS конекторът , чрез който се мери консумацията на енергия и най-вдясно захранващият конектор.Ето и по-подробните характеристики.

med_gallery_140694_1249_12708.jpg

Монтажът

Той всъщност се оказа доста лесен.В опътването е написано и обяснено много добре този процес и всичко става бързо и безпроблемно.Доста кабели стават , но със свински опашки се оправят нещата.След като бях готов , включих компютъра и всичко тръгна нормално.Моментално на дисплея се показа информация за оборотите на вентилаторите , данни от термодатчиците и потребяваната енергия в момента.

med_gallery_140694_1249_92948.jpg

В първия момент се зачудих как работи това нещо.Всъщност е доста лесно.Просто натискате и задържате бутона за около 3-4 секунди , започват да премигват оборотите и регулирате чрез въртене.С всяко следващо натискане на бутона си избирате , на кой вентилатор да промените оборотите.Бързо и лесно.В не натоварен режим машината от подписа консумира около 140-150вата , а под товар с праим 95 достига малко над 250-260вата.Цифричките под информацията за консумираната мощност показват от колко време е включен компютърът ви.

Заключение

Едно отлично решение на Zalman за вашата система с отличен дизаин , добра функционалност и представяне на информацията.Пълен контрол над вашите вентилатори и система.Като положителни качества още може да изброим температурните сензори и информацията за консумация на енергия.Цената му тук в България е около 100лв.Лично за мен това бе добра покупка и не съжалявам за избора.

П.П

Съжаявам , че снимките не са от моя контролер.Нямам добър фотоапарат за голяма моя жалост!

Супер машинка поздравления.

Аз скочих преди няколко седмици на един Scythe Kaze Master KM01-BK и съм много доволен и от него.

И като дизайн

lftersteuerungr.jpg

и като функции.

Само едно въпросче имам към твоето - как мери точно ватовете на системата,включваш го между контакта и компютъра или си тегли информацията по друг начин?

EDIT:еди,сори.Естествено че не съм ти скачал :eek:

Редактирано от Tommygun (преглед на промените)

• Автор
Scythe Kaze Master KM01-BK

О и този е много хубав , гледам и че отлично си пасва на кутията ти.Ами кабела на захранването се свързва с устройството, което мери консумацията med_gallery_140694_1249_2588.jpg а неговия кабел се свързва със захранващия блок.От това устройство излиза още едно кабелче , което се свързва към фан контролера с това med_gallery_140694_1249_2554.jpg.Но точно как работи устройството , което мери консумацията не мога да отговоря , ще потърся информация!

Това ми беше достатъчно,като информация.Зачудих се понеже аз ползвам една такава машинка и включването между контакта и компютъра е единственият ми познат начин.

Мога само да те поздравя за ниската консумация на ток,аз ей така докато си пиша и гледам едни 230 вата въпреки че системите са ни почти идентични,като изключим картите.А като пусна нещо по-сериозно ме е страх да погледна.Макар че това на картинката е екстремен случай,умишлено натоварен с Прайм и Фурмарк.

Редактирано от Tommygun (преглед на промените)

Супер машинка поздравления.

Аз скочих преди няколко седмици на еди Scythe Kaze Master KM01-BK и съм много доволен и от него...

Не си спомням някой да ми е скачал :yanim:

Сега едно въпросче за Залман - в комплекта има ли вентилатори и ако няма стават ли всякакви други или са някакви специални. Термодатчиците къде се монтират? Всъщност въпросите станаха два!

Редактирано от еди (преглед на промените)

• Автор
Сега едно въпросче за Залман - в комплекта има ли вентилатори и ако няма стават ли всякакви други или са някакви специални. Термодатчиците къде се монтират? Всъщност въпросите станаха два!

В комплекта няма вентилатори , а се закупуват отделно.Няма и специални вентилатори ,може да свържеш всеки , който е с 3 пина или с 4.Термодатчиците ги поставяш по твоя преценка.Аз съм поставил един на чипсета , един на дъното на кутията , един извън кутията и един зад самото дъно.Въпрос на избор!

EDIT:еди,сори.Естествено че не съм ти скачал :ph34r:

Е ясно, беше само бъзик. :ph34r:

В комплекта няма вентилатори , а се закупуват отделно.Няма и специални вентилатори ,може да свържеш всеки , който е с 3 пина или с 4.Термодатчиците ги поставяш по твоя преценка.Аз съм поставил един на чипсета , един на дъното на кутията , един извън кутията и един зад самото дъно.Въпрос на избор!

Благодаря!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.