Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коя DVD записвачка да избера?

Featured Replies

Я кажете някой soft за NEC 4551A и също така разаснение на 'firmware' ( фърмуер ли каквото е там ) какво е, дали може да се update и т.н.

• Отговори 59
  • Прегледи 18,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

един приятел ми каза да не се инсталират такива firmware штото можело да се прецака записвачката или драиверите и.но ти си знаеш.....имаги в гоогле.софт. нек неро6.6.1.3д.а за рам дисковете при мене става с рохсиото.

един приятел ми каза да не се инсталират такива firmware штото можело да се прецака записвачката или драиверите и.но ти си знаеш.....имаги в гоогле.софт.    нек неро6.6.1.3д.а за рам дисковете при мене става с рохсиото.

<{POST_SNAPBACK}>

Риск има винаги във всичко ако трябва да погледнем глобално. Това доста консервативни изказвания. Консерватизма понякога е хубаво нещо (дори и при компютрите), но в случая не е. Не можеш да отричаш всичко ново само защото старото работи, както не можеш да слагаш само най-новото и да вярваш, че то винаги е по-добро от старото. Всичко е относително. Винаги трябва да се търси оптималния вариант.

Обновяването на фърмуера е доста безболезнено действие, което ако се извърши както трябва и в добри условия, минава без проблеми (освен, може би, ако самата писачка не е дефектна нещо).

Обикновено е само едно .exe, което се стартира под Уиндоус и не се прави нищо друго през това време на компютъра. Не трябва да има никакви дискове CD/DVD устройството. Докато тече ъпдейта не бива да се спира компютъра и да се остави на мира. След флашване следва рестарт и воала. Обновленията на firwamre-а целят поддръжа на повече дискове, оправят дадени бъгове и др.

Глупаво е да се вярва, че обновяване на фърмуера на оптично устройство е много опасно и не си струва, напротив. На компютъра в България имам TEAC CD-W540E и LG GSA-4163B ъпдейтвал съм firmware-a и на двете. Проблеми никакви. На компютъра в Германия имам BenQ DW1655 и Lite-On SOHR5238S. За първата писачка има само един релийс на firmware, който се обвнови без проблеми. Lite-On писачката съм ъпдейтвал версията от 6 до 9 и още си работи без проблеми.

EDIT: Под нормални условия имам предвид и да няма инсталирана игра като Prince of Persia: The Two Thrones, Splinter Cell: Chaos Theory и други защитени със StarForce игри, че знае ли се какво може да направи тази защита.

Редактирано от Night_Raven (преглед на промените)

в официалния саит на нек никаде не намерих да пише за ьпдеити на нек4551.можеби ако трябва те ще ни информират за такива ако са необходими. night raven може да ьпдеитва каквото си поизка но ако наизтина стане нешто с записвачката в сервиза ще ти признаят ли гаранцията?а опасност винаги има когато става дума за пиратски ьпдеити./това е мое лично мнение/ :)

petruccci, според NEC гаранцията и сервиза зависят от фирмата, от която е закупено устройството. Не всяка фирма би се усетила за ъпдейт на фирмуеъра, а и те могат да не ти признаят гаранцията и без да си пипал нищо. Така че не виждам какво реално можеш да загубиш от ъпдейт. Направен кадърно, подобрява, а не влошава.

Официален firmware за 4551 няма, но има хакнати версии. Нито подкрепям хакнатия фърмуеър, нито го отхвърлям. Само ще кажа, че съм ползвал няколко различни версии моднати (хакнати) BIOS-a за стартото си дъно Abit NF7-S Rev2. Всичко си работеше без проблем.

Опасност има при пиратски ъпдейти? Предполагам имаш предвид хакнати такива. Опасност, макар и по-малка, има и при флашване с ОФИЦИАЛЕН ъпдейт. Не само при хакнати. Фактът, че има адски много хора, които са си флашнали писачките с хаканти фирмуеъри значи, че явно не са толкова опасни колкото си мислиш.

Най-важният компонент в компютърната система винаги е бил и си остава задклавиатурното устройство. Ако потребителя е некадърен, спасение няма.

• 2 месеца по-късно...
Някой знае ли каква е разликата между NEC 4550А и NEC 4551А

Последната поддържа Labelflash Technology.Възможност на лицевата страна на DVD disk(предназначен за целта) да прогориш рисунка.

Последната поддържа Labelflash Technology.Възможност на лицевата страна на DVD disk(предназначен за целта) да прогориш рисунка.

Рисунка може да се изрисува и върху страна данни. На незаписаната част.

• 3 години по-късно...

От 6 години горя ДВД дискове. Работил съм с PLEXTOR, PIONEER, PHILIPS, NEC, BENQ и 4 различни LG. Сега, първо за Плексторчето, че много легенди се носят за тази топ марка. Беше 716А, работи безотказно 7 месеца, докато в един момент спря да разчита матричните двуслойни дискове. Функциите и за запис се нарушиха след още 3 месеца. Допреди това беше перфектна, безпогрешни записи, много бърз рипър (до 14Х). Подозирам, че за това вина има и качеството на медията, напоследък с понижението на цените на Вербатимите, рязко падна и качеството им, мое лично наблюдение от позицията на записващ средно по 10 диска на ден. Сред дисковете се срещат все повече ексцентрични, с нарушен баланс. Ако си изстрадал достатъчно, още като поставиш такъв в устройството, по характерния шум при първоначалния аксеси , не дай Боже, ако решиш да го записваш, когато ти се разтресе компютъра, разбираш как в този момент механиката на устрйството ти се скапва. Още, при рипване на матрчни дискове, произведени в БГ, ефектът е същия. Подобна чувствителност имат и LG-тата, но са бавни рипъри със заключена скорост на сваляна на ДВД Видео. С PIONEER-a проблемите дойдоха откъм грешки по време на запис, това причинява много ядове, давах я за ремонт, не можаха да я оправят. NEC-a ме предаде на втория месец. BENQ може да бъде похвалена с висока рипваща скорост, относително добро качество на записа, но про леко надраскани дискове, не го търси да рипва, в това отношение най-добри впечатления имам от PHILIPS, PLEXTOR и LG. Сега навсякъде четем, че NEC са се вдигнали на крака последните 2 години, в които не съм имал възможност лично да изпробвам продуктите им, но от мои познати знам, че също имат проблем с четенето при малко по-надраскана медия. В заключение мога да те посъветвам да си вземеш едно LG заради цената и доброто качество на запис, но надушиш ли ексцентричен диск, веднага отваряй капачето и повече не опитвай да я затормозяваш с нея. За целта BENQ е моят фаворит - учудващо здрава механика, но само в такива случаи е добър. Надявам се да съм бил полезен. Сега смятам да си купя едно SONY и да го скъсам от експерименти. След някой друг месец ще доложа тук.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.