Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коя DVD записвачка да избера?

Featured Replies

Прочетох доста от темите във форуми за DVD записвачките и реших, че най-добрия избор от по-евтините модели ще е LG. Но гледам, че се продават и два други модела писачки, които са на цената на LG-тата.А не видях нищо за тях във форума. Нека някой, който е тестват или има такава писачка да си каже мнението.

Pioneer DVR-110D, Dual & Double Layer ( 16x DVD+/-R, 6x DVD+R DL, 8x DVD-R DL, 6x DVD+RW, 40x CD-R, 24x CD-RW ), bulk

или

ASUS DVD+/-R/RW Dual, DRW-1608P-D,Internal, 2MB buffer, retail

А иначе миля да взема LG DVD+/-R/RW Double Layer, GSA4167-B, 2MB buffer, bulk BLACK.

• Отговори 59
  • Прегледи 18,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

sad.gif:hush: Братле,това е най-калпавият отпадък-LG!.Аз,като професионалист,изписал десетки хиляди DVD ще ти препоръчам NEC,а вече модел-според парите.Аз днес ще си взема Нек 4551.А ASUS,MEMOREX,PIONEER,RICOH,TDK-какво да ти кажа,те ползват оптиката и електрониката на НЕК,можеш да разглобиш някоя и да се увериш.Поне НЕК е на най-разумна цена и с 24 Месеца гаранция (освен ако не я вземеш от дистрибутор на ония нещастници,МОСТ Компютърс с 12 м).Слушай онзи,който ги използва и тества,а не онзи,който ги продава.Ако искаш да хвърлиш пари буквално на вятъра-тогава си купи друга Марка.По тестовете НЕК е номер 1,смачква другите в пъти :P например в cdrinfo.com

Братле,

Защо не вземеш едно Nec-че, да речем 3540А, добрички са и вършат работа? Чувал съм чеLG не са лоши, но няма как да ти препоръчам нещо,което не съм ползвал!

Я стига!какво му е на LG-то, бачка си перфектно.аз лично имам от една година и що дискове е записало и Никакъв проблем!А колко хора около мене са със също такива записвачки- е един не се е оплакал.

• Автор

Аве то един пич много ми препоръчваше писачките NEC, а неговата се скапа след 10-тото записано DVD. Май Pioneer ще взема. Ако е и с 2 години гаранция ще е идеално.

още 1 глас за нек! не знам за твоя приятел, но негов си проблем от къде, каква и за колко... ползвам в момента 4550

И аз подкрепям останалите, NEC записвачките са много добри. От година имам DVD NEC 2510A Dual Layer и съм много доволен, дори в момента записвам едно DVD. Вземи NEC, няма да съжаляваш. Поздрави.

Аз съм с NEC ND3520A и съм страшно доволен.Вземи си NEC

Ограничен ли си във финансите - NEC. Не те ли притесняват парите - Plextor - нямат равни....

• Автор

Искам да е някъде до 60-70$. И аз знам, че Plextor са добре, но не ми се дава толкова пати за писачка.

Помня, че преди един приател си беше взел CD писачка Plextor, която нито пишеше, нито четеше по евтините дискове като Princo например. Та ако са такива и DVD писачките и да имам пари няма да си взема. Закво ми е да пиша филми на дискове по 3-4 лв.

И в тона на всички останали:

Вземи си LG щот аз имам такава - най яките са. Записъл съм 1000000 диска един след друг, нямаш грижи с подложки - скъпи или евтини - пише наред!!!!

Важното е че мойто LG е най якото - имам 100 приятеля с NEC-ове - всичките им се счупиха и не им уважиха гаранциите!!!!

No offence...

• 2 седмици по-късно...

Най добри са LG.Имал съм и NEC,но той се оказа много мек та такаче го смених с LG.Пробвай и ти.

Не лъжете така човека,бе,някой знае ли въобще каква оптика ползват?Това е най-калпавата записвачка в момента,и не уважавате ли тестовете,ами гледате кой какво имал и какво станало,аз гарантирам за НЕК като професионалист,нищо лично,а Плекстор произвеждат ли въобше оптика,я да видим??Бяха добри на гърба на Санио,ползвайки тяхната оптика!! biggrin.gif Така бяха и Тийк.Последният модел на Нек за околоо 55 $ размаза в тестовте,влезте в www.cdrinfo.com,а и няколко долара повече за експлоатационен срок от години много ли са?

Ами аз имам НЕС 2500А, и НЕ СЪМ ДОВОЛЕН !!! Преди време я купих, и от тогава започнаха едни проблеми... първо след като я сложих(по всички правила - на втория слот сама като мастер, а на първия са хардовете) компа изобщо не стартира! След Адски много проби, ровичкане, смяна на места (включително питания в Калдата) се отказах! Рових и из интернета, разбрах, че дъното ми, и тази записвачка нещо не си били пасвали!!!!!!!!! Купих си един Райд, и го използвах като допълнителни слотове - сега вече поне компа тръгва, записвам (НЕСа е на райда), но често ми гори дискове, редовно като записвам с Неро, при проверката на записа започва да вади грешки, дори и диска да се е записъл безпроблемно. Компа ми е:

Athlon XP 1600+

MB - ASRock K7VT4A+

Ram 512 DDR (266)

Ако имаш подобна система (или МБ) по-добре не рискувай! Това е моя съвет от личен опит!

NEC ND-4551.

С Labelflash можеш да си надписваш дискове...

П.С. Labelflash да не се бърка с LightScribe

Ами аз имам НЕС 2500А, и НЕ СЪМ ДОВОЛЕН !!!

Аз пък имам такава почти 2 години и нямам проблеми! Само че се връзва с 80 жилен кабел на cable select. Скапан носител нямам. Дъно Epox 8RDA+ Barton 2500.

Аз пък имам такава почти 2 години и нямам проблеми! Само че се връзва с 80 жилен кабел на cable select. Скапан носител нямам. Дъно Epox 8RDA+ Barton 2500.

<{POST_SNAPBACK}>

80 жилен - това е нормален IDE АТА 100(133) кабел, нали?

Радвам се, че нямаш проблеми, искаше ми се и аз така, но... сега съжалявам, че не си взех и аз едно ЛГ - като ми се скапе, ще си взема ново, но дотогава да записва безпроблемно!!! Да ме изкара 2 години, и да ми запише 100-150 диска.

И без това след 2-3 години ще се преминава на други стандарти/носители. cool.gif

Тук всеки пише все пак от какво е патил, или е бил доволен.

Хора, ЛГ е закон....плюс е double layer, много по-бързо записва ДВДта отколкото му пише на кутията...и цената му е добра ...купих го за 50еур.

Препоръчвам го :help:

Кажи им го,Директора,и аз съм със същата записвачка-размазва в тестовте в пъти предишните модели на НЕК,камо ли другите

• 2 седмици по-късно...

аз сега ползвам NEC 4550А и нема такова животно всичко записва!каквото му подам това записва!Вземаи такова и не му мисли много! :):)

Хахаха ЛГ-паляшката записвачка,дето много фирми не искат да работят с никакви продукти на тая "марка" с оптика на Медиатек.А,между другото,те произвеждат ли оптика?А вие колко ХИЛЯДИ ДВД-та сте записали,ползвали,продали?И защо АСУС,ПАЙНИЪР,РИКО,МЕМОРЕКС,ТДК-Всичките са с НЕК оптика,това случайно ли е? biggrin.gif Нищо лично към вас,просто сте се объркали МНОГО и не искаме да набутаме питащия за записвачка.И не четете клоунски тестове от сорта на някое БГ списание.А бързо записване-хм,вие наясно ли сте,че ДВДто се пише на 2ра или 4та скорост,за да не се засегне повърхността излишно?НЕК 4551А-ей това е,защото Тошиба СД-5272 вече я няма :):)

Прочетох доста от темите във форуми за DVD записвачките и реших, че най-добрия избор от по-евтините модели ще е LG. Но гледам, че се продават и два други модела писачки, които са на цената на LG-тата.А не видях нищо за тях във форума. Нека някой, който е тестват или има такава писачка да си каже мнението.

Pioneer DVR-110D, Dual & Double Layer ( 16x DVD+/-R, 6x DVD+R DL, 8x DVD-R DL, 6x DVD+RW, 40x CD-R, 24x CD-RW ), bulk

или

ASUS DVD+/-R/RW Dual, DRW-1608P-D,Internal, 2MB buffer, retail

А иначе миля да взема LG DVD+/-R/RW Double Layer, GSA4167-B, 2MB buffer, bulk BLACK.

<{POST_SNAPBACK}>

Вземи си Lite-ON SHW-16H5S

http://www.hardwarebg.com/reviews.php?read=55

Аз ползвам NEC DVD_RW ND -3540A и сьм много доволен

мисля че са супер ;) а за LG- ;)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.