Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

Купих от "Метро" Sharp LC-DH500E, но през неговия плеър не чете субтитри на кирилица . Пробвах всякакви вариянти Променях разширенията но нищо не се получава, вижда само цифри, точки и запетаи.Латинница чете. Какво да направя. Моля ако може някой да помогне.

Чакаш по-нова версия на фърмуер за тв, или пробвай с руски субтитри как е(ако стават сменяй си кодировката на субтитрите със Subtitle Workshop).

• 2 седмици по-късно...

А аз си купих SHARP LC-46LE810EV, и така и не мога да заредя файл със субтитри... нито на кирилица, нито на латиница. Просто няма опция за субтитри - никаква. А в магазина ми казаха, че чете субтитри, включително на кирилица, ако преименувам файла от .srt. на .txt. Не става. Някаква идея? Имената на файловете - видео и суб са еднакви естествено, пробвах през notepad със save as, и пак не. И в интернет нищо не пише за субтитри за този модел. Бесен съм. Приемам всякаква помощ

• 4 седмици по-късно...
  • Автор

Най-вероятно понеже Sharp LC-DH500 е най-малко продаван, и затова никой нищо не знае. Субтитрите ги подкарах, но сега другия проблем е че са малки. Може ли някой на тая планета, да промени нещо във фърмуера.

Най-вероятно понеже Sharp LC-DH500 е най-малко продаван, и затова никой нищо не знае.

Субтитрите ги подкарах, но сега другия проблем е че са малки. Може ли някой на тая планета, да промени

нещо във фърмуера.

Направи ги с главни букви и това ще е май единственото решение , то двд плеарите нямат опция за размера та тоя осакатен плеар на телевизора ли ще има
  • Автор

Пробвах, ама са много близо буквите една до друга.

Здравйте, един приятел ме помоли да поразпитам из форума за един телевизор SHARP LC-32DH500E 32'' инча и видях тази тема и предполагам че тук се говори за същия модел затова реших да не пускам нова тема. При него проблема е че кача на флашка филм .ави + .суб или .срт,пробвал е и с .тхт,слага флашката на тв-то, филма тръгва но без субтитри. Тук се говореше за някакъв фирмуер да се провери за обновение, може ли някой да ми каже как да се провери настоящия и къде да се провери дали има по - нов и как да се сложи или ако някой има решние как да се пуснат субтитрите по друг начин моля да сподели. Благодаря!

Доколкото знам, Sharp Не поддържат субтитри. Време е да се ориентират хората, че това са телевизори, не компютри, не плеъри, не печки.

Правилно , при цена на НЕО 35 лв с много повече опции от който и да е плеър на телевизор, аз ползвам двд ЛГ HDMI изход и ЮСБ вход гледам си филми от флашка даже не виждам разлика от цифровата която я гледам през скарт .

Ето как изглеждат нормално

А нима не знаете, че като се купува телевизор се проверява още в магазина! Вземаш диска от къщи и пробваш. Трудно ще се оправите с този проблем. Още повече като зная къде са СГЛОБЯВАНИ! За моделите на SHARP няма почти нищо из интернет.И последно, без да ми се обиждате! Каква фирма е SHARP в България за телевизионни приемници!

Ето как изглеждат нормално

Стерео образ? Как ги виждаш с анаглифни очила?

П.П Ужас, от толкова близо на Full HD му се виждат пикселите...

Жега е!

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

A дали ако се свърже чрез HDMI тв-то към комп,при гледане на филм ще е наличен проблема?Пробвано ли е?

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

Здравйте, един приятел ме помоли да поразпитам из форума за един телевизор SHARP LC-32DH500E 32'' инча и видях тази тема и предполагам че тук се говори за същия модел затова реших да не пускам нова тема. При него проблема е че кача на флашка филм .ави + .суб или .срт,пробвал е и с .тхт,слага флашката на тв-то, филма тръгва но без субтитри. Тук се говореше за някакъв фирмуер да се провери за обновение, може ли някой да ми каже как да се провери настоящия и къде да се провери дали има по - нов и как да се сложи или ако някой има решние как да се пуснат субтитрите по друг начин моля да сподели. Благодаря!

Трябва да смениш енкодинга на субтитрите през Notepad. Това става като отвориш файла на субтитрите с Notepad, и след това сеифнеш с променен енкодинг "unicode" - тоест, заместваш стария файл. Но ще са малки, както при мен.

post-273114-028933300 1281946108_thumb.j

Редактирано от ivont (преглед на промените)

Трябва да смениш енкодинга на субтитрите през Notepad. Това става като отвориш файла на субтитрите с Notepad, и след това сеифнеш с променен енкодинг "unicode" - тоест, заместваш стария файл. Но ще са малки, както при мен.

Пробвахме, но така и не успяхме да ги подкараме по никакъв начин тези субтитри....
  • Автор

След като тръгне филма, се натиска на дистанционното бутона койтосе намира най отдолу и в краино дясно, посока нагоре втория.Тоест втория ОТДОЛУ-НАГОРЕ най в дясно. Поточно под синия. Не е възможно ако това е същия модел (LC-32DH500E)да не тръгнат, при положение че всичко е направено както трябва. Ако искаш прикачи един фаил със субтитри да го видя.

Редактирано от ivont (преглед на промените)

• 7 месеца по-късно...
  • 7 месеца по-късно...

[Купихме ди нов телевизор SONY BRAVIA 40BX420 и имам следния проблем: През USB като пусна филм субтитрите ми излизат иероглифи. През Нотапад им смених енкодинга и излязоха кирилизирани, но пък не се сменяват. Какво да правя, някой може ли да ми помогне?

• 1 година по-късно...
Видях че има тема за този модел телвизор и реших да постна и моето въпросче.Малко оф топик но все пак :)
Имам такъв модел телевизор и матрицата му изгоря,въпросът ми е има ли възможност за ремонт и ако да заслужава ли си да се наливат пари в него или ще е по-изгодно направо да си купя нов?

Мисля че на какъвто и да е телевизор , подмяната на матрицата е безсмислена :no-no: тя струва 2/3 че ако не и повече от цената на телевизора + доставка и сервиз :no-no: Втора ръка едва дали ще се намери като повечето от тия телевизори се продават заради дефект в матрицата - не визирам само шарп .

Купуваш си нов като се замислиш за гаранция + или някой дават 5 години - след това ще си го прежалил , пък и темповете с което се развиват технологиите , след тия години ще е смешен .

Видях че има тема за този модел телвизор и реших да постна и моето въпросче.Малко оф топик но все пак :)
Имам такъв модел телевизор и матрицата му изгоря,въпросът ми е има ли възможност за ремонт и ако да заслужава ли си да се наливат пари в него или ще е по-изгодно направо да си купя нов?

При положение, че е констатиран такъв дефект на матрицата от добър сервизен специалист, не си заслужава да купувате нова и да я подменяте. Още повече, ако рамера е голям - над 37 инча.Би било добре, ако бяхте споделили откъде узнахте, че матрицата е "изгоряла"

При положение, че е констатиран такъв дефект на матрицата от добър сервизен специалист

Това може би е най важното което пропуснах :D

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.