Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Компютърът ми замръзва и всичко става Not Responding

Featured Replies

Здравейте.Проблема е следния пускам си компютъра сичко е добре след като е бил изклучен няколко часа.Но,когато се опитам да пусна Примерно: World of Warcraft на Start menuto не ми излиза иконката,когато се опитам да си пусна каквато и да е програма skype Mozzilla fire fox ili някое филмче от Media player classic всичко дава Not responding World of warcraft иконката още не се е появила на Start menuto.Ништо не помага освен рестарт това е всеки път.Отворих компютъра и когато пипнах видео картата не можех да си задаржа праста повече от секунда харда също беше доста топъл това е от 2-3 седмици някаде.Характеристиките на Компютъра са.

Video Card:Nvidia GeForce 8800 GT 512 MB GDDR3

Procesor:Intel® Core2 Quad CPU Q 6600 @ 2.40GHz

RAM:2,00GB

Редактирано от Vurtnee (преглед на промените)

Кажи какви температури ти държат компонентите и пробвал ли си с преинсталация на операционната система?Пусни и някоя антивирусна да провери дали има нещо.

Провери, когато пуснеш компа, дали ти работи вентилатора на видеокартата. Лично аз имах проблеми преди близо 3години с 8800GT. Вентилаторът и спираше да работи, но това се дължеше на Riva Tuner, която все още не разпознаваше картата, а аз се опитвах да я клокна. Температурата съм я засичал до 120 градуса целзий, без да ми блокира компа. Друго,което можеш да направиш, е да пуснеш Еверест и да следиш температурите. Ако всичко е наред, аз бих преинсталирал Windows при първа възможност. Нормално е, хардът да е горещ в това време, особено ако нямаш вентилатор за охлаждането му. Видеото в стендбай при мен е 57 градуса при тая висока температура така, че е също нормално да ти се стори горещо, особено ако нямаш охлаждане в кутията.

• Автор

От биоса ли да провера температурите не съм сигурен дали там има за видеото иначе за процесора знам.Пробвах антивирусна ништо не намери преинсталирах си ОС 3-пъти пак ништо ;/

Или инсталираш кофти копие на Уин-а в комбинация със скапани драйвери, или процесорът ти прегрява и се пуска на празни обороти. Пробвал ли си да изчакаш няк'во време и да видиш дали няма да тръгнат нещата след като са забили? Друг вариант е самите приложения да не се разбират с 64-битовата версия. Пробвай с 32-битова. Дай и температура на процесора, че това Q6600 си е печка и ако не си му сменял пастата досега, вероятно е спекла, или пък имаш прах на самия радиатор.

От биоса ли да провера температурите не съм сигурен дали там има за видеото иначе за процесора знам.Пробвах антивирусна ништо не намери преинсталирах си ОС 3-пъти пак ништо ;/

Температурата може да я видиш и с Еверест, стига да ти се стартира. Провери ли, дали работи вентилаторът на видеокартата? Когато пипнеш с пръсти картата отстрани по пластмасата, тя трябва да е топла, а не гореща. Ако е прекалено гореща, най-вероятно ти спира вентилаторът. А за процесора, може да се информираш и от BIOS-а. Все пак имай предвид, че вентилаторът може да работи отначало, но след това по някое време да спира. Както казах, имах такъв случай. Проблемът се оказа несъвместимост между драйвери, видеокарта и Riva Tuner.

баси пак купища глупости са се изписали. щом вади прозорци с "not responding" значи проблема е софтуерен - забива приложението, но не и операционната система. ако windows или компютърът забие или замръзне - никакви съобщения няма да изкара - най много рестарт или син екран (и мишката няма да се движи, както и няма да работят num/caps Lock). та препоръчвам да видиш тука инструкциите:

Системата ми е инфектирана - Какво да правя сега? ПРОЧЕТЕТЕ ПРЕДИ ДА ПОПИТАТЕ!

едит: не знам за какво ти е 64 битова о.с. като си с 2 гб рам - не стига че имаш малко, а на това отгоре да ти остане още по малко за приложенията...

картартата е нормално да грее - 8800 са най големите боклуци на nvidia - и на всичките които са с регулиране на оборотите на вентилатора регулирането не работи правилино - назависимо дали са гъзус, гигадръв или друга марка... както и да е проблема се решава с рива тунер - като се пусне вентилатора на макс... (обаче не знам работи ли под виста/7 въпросната програмка)

Редактирано от the professor (преглед на промените)

баси пак купища глупости са се изписали. щом вади прозорци с "not responding" значи проблема е софтуерен - забива приложението, но не и операционната система. ако windows или компютърът забие или замръзне - никакви съобщения няма да изкара - най много рестарт или син екран (и мишката няма да се движи, както и няма да работят num/caps Lock). та препоръчвам да видиш тука инструкциите:

Системата ми е инфектирана - Какво да правя сега? ПРОЧЕТЕТЕ ПРЕДИ ДА ПОПИТАТЕ!

едит: не знам за какво ти е 64 битова о.с. като си с 2 гб рам - не стига че имаш малко, а на това отгоре да ти остане още по малко за приложенията...

картартата е нормално да грее - 8800 са най големите боклуци на nvidia - и на всичките които са с регулиране на оборотите на вентилатора регулирането не работи правилино - назависимо дали са гъзус, гигадръв или друга марка... както и да е проблема се решава с рива тунер - като се пусне вентилатора на макс... (обаче не знам работи ли под виста/7 въпросната програмка)

И ти изписа куп глупости във втората си част на поста! Пишеш пълни глупости за 8800GT! Дай да се разберем. Човекът казва, че не може да пипне картата за повече от 2 секунди! Затова и изписах ония неща горе, защото съм имал подобни проблеми, както обясних по-горе! Регулирането oборотите на вентилаторът си работят напълно нормално при 8800GT! С такава карта съм от ноември 2007 и не съм имал никакви проблеми, след като излезе новата версия на Riva Tuner и след като драйверите се оптимизираха! Казах, че преинстал му е майката, но това с горещата видеокарта е малко кофти, ако е истина!

И ти изписа куп глупости във втората си част на поста! Пишеш пълни глупости за 8800GT! Дай да се разберем. Човекът казва, че не може да пипне картата за повече от 2 секунди! Затова и изписах ония неща горе, защото съм имал подобни проблеми, както обясних по-горе! Регулирането oборотите на вентилаторът си работят напълно нормално при 8800GT! С такава карта съм от ноември 2007 и не съм имал никакви проблеми, след като излезе новата версия на Riva Tuner и след като драйверите се оптимизираха! Казах, че преинстал му е майката, но това с горещата видеокарта е малко кофти, ако е истина!

ти си имал 1 карта аз съм връщал сумати карти за подмяна - някои даже по няколко пъти и то точно заради артефакти от прегряване или за това че не мога да заставя клиента да си инсталира рива тунер за да си пуска оборотите на макс, ами ако си е взел картата щото иска да я ползва под линукс? картата не трябва да зависи от софтуера за регулиране на оборотите - трябва да се регулират от нейния биос - като пускаш компа тя нормално се развърта на макс и после ги сваля на мин, проблема е, че вдига 90 градуса и те пак си остават на мин... за да е сигурна работата трябва да е хардуерно регулирането и да не зависи от драйвер щото като забие компа няма регулиране...

http://www.google.com/search?ie=UTF-8&sourceid=navclient&gfns=1&q=nvidia+bad+chips

• Автор

Благодаря за отговорите направих снимка на температурите от еверест http://img820.imageshack.us/i/everestgradusi.png/

badsector да чакал съм отбиват но след около 5-10 минути а забива на 3-4 нямам толко нерви ще сложа 32-битова версиа надявам се да стане.ImpossibleMan еми навсякаде е много горешта само във дясния край е по слаба температурата погледнах и вентилатора след извесно време работа не спира но засега ще пробвам със 32-битова надявам се да стане.

ПС:кажете нешто за температурите.Благодаря ;]

Като цяло са нормални , като изключим , че тази на видеокартата и хард диска са височки!Няколко вентилатора и един добър въздушен поток ще оправят нещата.

Благодаря за отговорите направих снимка на температурите от еверест http://img820.imageshack.us/i/everestgradusi.png/

badsector да чакал съм отбиват но след около 5-10 минути а забива на 3-4 нямам толко нерви ще сложа 32-битова версиа надявам се да стане.ImpossibleMan еми навсякаде е много горешта само във дясния край е по слаба температурата погледнах и вентилатора след извесно време работа не спира но засега ще пробвам със 32-битова надявам се да стане.

ПС:кажете нешто за температурите.Благодаря ;]

Температурата на видеокартата е много висока. Гледам, че вентилаторът на видеокартата работи на 30 % От там идва проблемът с високата температура на видеокартата. Инсталирал ли си някоя програма за клок? Най-добре си инсталирай RivaTuner,както каза the professor, която да управлява видеокартата. Не е задължително да слагаш на 100% вентилаторът. И автоконтролът ще свърши работа. Аз лично съм си направил профили за игри, а в 2D режим ползвам стандартни честоти на видеокартата и автоконтрол на вентилаторът. 77 градуса е температура, която рядко се постига и при игри! Не знам с какви драйвери си за видеото, но пробва ли да ги обновиш? Температурата на харда е нормална, при положение, че кутията ти няма вентилатори. Процесорът също.

Ако не знаеш, как се работи с Riva Tuner, в тоя форум, доколкото се сещам, имаше статия. Ако не можеш да се справиш, кажи, ще ти помогнем.

Редактирано от ImpossibleMan (преглед на промените)

• Автор

Мерси impossible еми днес си преинталирах компютара отново и си свалих драиверите от Nvidia ще я пробвам тази програмка ако не се оправя ще се посъветвам до вас.Благодаря.

Мерси impossible еми днес си преинталирах компютара отново и си свалих драиверите от Nvidia ще я пробвам тази програмка ако не се оправя ще се посъветвам до вас.Благодаря.

И още нещо. Почиствал ли си скоро компютъра си? Пробвай и това да направиш. Извади видеокартата и я продухай със сгъстен въздух. Ако пушиш в стаята, още по-зле. Катранът полепва. И както казаха по-горе, една добра кутия с добро обдухване би свършила отлична работа в тия жеги. Разбира се, ако не клокваш, няма смисъл от нея.

ПП: Сега забелязах и още нещо гнило в температурите, които даде. Температурата на паметта на графичният процесор е колкото тая на ядрото! При мен винаги е десетина градуса отдолу. На тоя Еверест е трудно да се вярва понякога. Пробвай и с GPU-Z, какви са показанията за температурите на видеокартата.

• Автор

засега клокнах Вентилатора до 65% достатъчно ли е или трябва още и да пуша в стаята почистих си компа вчера продухах видео картата искочиха някои чернилки.Но след като дигнах Вентилатора на картата температурата спадна пак е гореща но мога да си държа пръста да го дигам ли още ?

засега клокнах Вентилатора до 65% достатъчно ли е или трябва още и да пуша в стаята почистих си компа вчера продухах видео картата искочиха някои чернилки.Но след като дигнах Вентилатора на картата температурата спадна пак е гореща но мога да си държа пръста да го дигам ли още ?

Колко е гореща? Пробва ли с GPU-Z да измериш температурата?

• Автор

Еми гледам ,че са доста високи още ако съм на правилното място да овеличавам ли %-тите на вентилатора ?

Еми гледам ,че са доста високи още ако съм на правилното място да овеличавам ли %-тите на вентилатора ?

Не, няма смисъл. И 55 % трябва да са ти достатъчни. Все пак не каза, каква е температурата и дали си пробвал да я измериш с друга програма.

продължавай да пушиш - скоро ще се задръсти и захранването, и видеото пак всичко ще се покриес гаден лепкав кафяв слой, а запизвачката ще трябва направо да я изхвърлиш щото ще спре да чете...

Като цяло са нормални , като изключим , че тази на видеокартата и хард диска са височки!Няколко вентилатора и един добър въздушен поток ще оправят нещата.

сори ама вече и аз почвам да слагам минуси - кое му е високото на 42 градуса за диска? много се дразня когато някой без опит почне да дава акъл... особенно за дискове... аиде ми обясни що 42 градуса са високи? виж за човек 42 може и да е вискока температура, за диск обаче не е - мобилните тръгват от 50 нагоре (както целите са обвити в пластмаса) за видеото като е 8800 градусите са нормални, още повече че май е 8800гтс което е леко клокнато... мойта 8600 държеше около 55 със залман, сега е 48 с арктик-а (стига около 70 на фурмарка), но 8800 има двойно повече транзистори и е е на доста по високи честоти...

Както казах , лично на мен ми се струват височки на тези два компонента и както съм написал един въздушен поток ще спомогне с охлаждането на цялата система.И професоре по-умен си . с повече опит , с много повече неща , но не и с добро отношение , нека тебе слушат далече ще стигнат и споко :)

виж за човек 42 може и да е вискока температура, за диск обаче не е - мобилните тръгват от 50 нагоре (както целите са обвити в пластмаса) за видеото като е 8800 градусите са нормални, още повече че май е 8800гтс което е леко клокнато... мойта 8600 държеше около 55 със залман, сега е 48 с арктик-а (стига около 70 на фурмарка), но 8800 има двойно повече транзистори и е е на доста по високи честоти...

Я пак? :)

klz1276755922l.jpg

Съгласен съм, че 42 градуса за твърд диск не са много, но не за пръв път поствам шот от собственият си лаптоп(IBM T30), като отгоре на всичкото процесора му е греещ на 130nm.

Температурата на твърдият диск НИКОГА не е стигала 50 градуса.

Температурата в стаята е 25-26 градуса.

До автора-Каква е температурата на картата в момента???

Всичко друго ми се струва добре от предният шот, който си дал, но все пак дай отново температурата на видеото.

Под натоварване ли е картата или в режим на изчакване(Stand By)?

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Професоре, как разбра, че картата е 8800 GTS ? Сори, ама 77 градуса не са нормална температура в режим стендбай. Ако е при натоварване, да.

Я пак? ;)

klz1276755922l.jpg

Съгласен съм, че 42 градуса за твърд диск не са много, но не за пръв път поствам шот от собственият си лаптоп(IBM T30), като отгоре на всичкото процесора му е греещ на 130nm.

Температурата на твърдият диск НИКОГА не е стигала 50 градуса.

Температурата в стаята е 25-26 градуса.

До автора-Каква е температурата на картата в момента???

Всичко друго ми се струва добре от предният шот, който си дал, но все пак дай отново температурата на видеото.

Под натоварване ли е картата или в режим на изчакване(Stand By)?

ще повярвам на скрийншот от смарт статуса (там се пази максималната температура достигната от диска някога)...

Професоре, как разбра, че картата е 8800 GTS ? Сори, ама 77 градуса не са нормална температура в режим стендбай. Ако е при натоварване, да.

не знам... сега видях че е GT - въпреки това пак е нормална температурата, GTS да е с 10% по висока честота най много...

http://forum.lowyat.net/topic/583390 - всякакви температури има (зависят от охлаждането, оборотите на вентилатора и околната температура...)

ще повярвам на скрийншот от смарт статуса (там се пази максималната температура достигната от диска някога)...

не знам... сега видях че е GT - въпреки това пак е нормална температурата, GTS да е с 10% по висока честота най много...

http://forum.lowyat.net/topic/583390 - всякакви температури има (зависят от охлаждането, оборотите на вентилатора и околната температура...)

А аз гледах, че 8800GTS е по-студена от 8800GT. Но 77 градуса не са нормални. Мога да се съглася за 60 в жегите, но това са 17 градуса отгоре! Доколкото знам, всички 8800GT са с референтен дизайн, понеже само след 3-4 месеца се появи 9800GT. Може и да греша с това, дали все пак няма някоя 8800GT с нереферентен дизайн. Моята при натоварване в жегите, рядко стига 77-78 градуса. Е, кутията ми е с 3 вкарващи и един изкарващ вентилатори, но реално страничният вентилатор, който съм сложил, почти не оказва влияние на температурата на видеокартата. Но и когато бях със старата кутия, която бе без вентилатори, температурите пак бяха под 60 градуса в Idle.

А ето и какви температури долу горе държат споменатите от нас видеокарти:

http://www.computerbase.de/artikel/grafikkarten/2007/test_nvidia_geforce_8800_gt_sli/27/#abschnitt_temperatur

ПП: Гледам, че пусналият темата вече не се интересува от нея. Но все пак, за да е сигурен, дали температурата на видеокартата му е нормална, нека махне капака на кутията и така я засече в idle.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.