Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Настрoйка на кирилица на Windows 7

Featured Replies

А ти прочете ли за ПАТЕРИЦАТА :)

И как да я сложа тая патерица  :D

• Отговори 82
  • Прегледи 193,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

И как да я сложа тая патерица  :D

правилата не го разрешават - потърси в гугъл как да го ползваш - без пари :) - не че той заслужава . :no-no:

А ето ти нагледно - има генератор за сериен номер .

http://vbox7.com/play:309174be

Редактирано от jonov (преглед на промените)

pavlinstoyanov до колкото разбрах нямаш езикова лента.

решение на твоя проблем на англлийски .

http://easyos.net/articles/windows/windows_7/how_to_restore_the_missing_language_bar

Редактирано от Spindel (преглед на промените)

правилата не го разрешават - потърси в гугъл как да го ползваш - без пари :) - не че той заслужава . :no-no:

А ето ти нагледно - има генератор за сериен номер .

http://vbox7.com/play:309174be

Още един проблем не ми излиза прозорчето което е за въвеждане на сериен номер 

pavlinstoyanov Как си с английския

Долу - горе добре, защо?

pavlinstoyanov до колкото разбрах нямаш езикова лента.

решение на твоя проблем на англлийски .

http://easyos.net/articles/windows/windows_7/how_to_restore_the_missing_language_bar

Много ти благодаря това наистина се получи :)

Много ти благодаря това наистина се получи :)

Моля ,пак заповядай при проблем

• 9 месеца по-късно...

Здравейте, имам проблем със смяната на езика в Windows 7 32bit.

Става въпрос за следно:

Езика се сменя автоматично на езика който е най отгоре в "Regional Language Settings" т.е Bulgarian (Phonetic)

Screenshot-а не е мой просто го сложих за ориентир за какво говоря.

Win7cyr006.png

и да уточня, че това не става в различен прозорец ( знам че windows-a помни езика на съответния прозорец ) но при мен

го сменя в един и същи прозорец . Примерно търся нещо в интернет търсачка изписвам търсената дума натискам ENTER и вече ми е друг езика.

Моля ако някой се е сблъсквал с този проблем да помогне. Имам добавени езици English (US)  Bulgarian (Tradition Phonetic)  и Bulgarian. Default Language съм му задал English.

Редактирано от Nikolov88 (преглед на промените)

• 4 седмици по-късно...

Здравейте. При мен проблема е следния: Значи самата 7ца ми е на БГ а въпроса ми е как да махна изцяло тази кирилица защото от region & languages не ми дава да я трия + това където и да цъкна някъде  username или passowrd и винаги ми се сменя на български - тази която не е фонетична? Даже и горе като цъкна да напиша някой адрес пак ми се сменя

Промени по картинката по-горе Език на въвеждане по подразбиране на US. Щракни Приложи и тогава маркира клавиатурата за премахване и щракни бутон Премахни.

Редактирано от belivakov (преглед на промените)

Здравейте. При мен проблема е следния: Значи самата 7ца ми е на БГ а въпроса ми е как да махна изцяло тази кирилица защото от region & languages не ми дава да я трия + това където и да цъкна някъде  username или passowrd и винаги ми се сменя на български - тази която не е фонетична? Даже и горе като цъкна да напиша някой адрес пак ми се сменя

Щом Windows си е БГ - виж имаш ли инсталиран друг език. Ако в region & languages не ти предлага да си избереш друг език . значи нямаш инсталиран.

Най-лесно става - от Windows Update - незадължителните обновявания, има 34 езикови пакета. Избираш английс

Промени по кртинката по-горе Език на въвеждане по подразбиране на US. Щракни Приложи и тогава маркира клавиатурата за премахване и щракни бутон Премахни.

Махнах изцяло кирилицата рестартирах и при включване на уин-а ми пак ми дава да си пиша паролата на БГ? 

Щом Windows си е БГ - виж имаш ли инсталиран друг език. Ако в region & languages не ти предлага да си избереш друг език . значи нямаш инсталиран.

Най-лесно става - от Windows Update - незадължителните обновявания, има 34 езикови пакета. Избираш английс

Предлага ми. Аз английския си го имам. На мен мисълта ми е как да направя така че да спре да ми се сменя на български постоянно където и да натисна. След като разкарах изцяло кирилицата стана само че при включване на уина ми дава да си пиша паролата на бг. Иначе за сайтовете е ок. Как да го направя хем да имам кирилица хем да не се сменя постоянно?

Редактирано от tihomalko (преглед на промените)

Я пак - два цитата с различна идея и един отговор...

• 3 месеца по-късно...

Предлага ми. Аз английския си го имам. На мен мисълта ми е как да направя така че да спре да ми се сменя на български постоянно където и да натисна. След като разкарах изцяло кирилицата стана само че при включване на уина ми дава да си пиша паролата на бг. Иначе за сайтовете е ок. Как да го направя хем да имам кирилица хем да не се сменя постоянно?

Десен бутон на Language Bar -> Settings -> за Default Input Language -> избираш English United States-International -> рестартирай компютъра и ще пишеш по подразбиране на английски.

• 7 месеца по-късно...

Здравейте. Имам следния проблем - вградена кирилица, български, български фонетичен, английски.. всичко си върви на 6 докато не натисна клавиша ` (или това е буквата Ч в режим фонетична кирилица). Тогава не излиза съответната буква, трябва да задържа бутона след това излиза. Получава се следното нещо: чччччччччч след това изтривам излишните ч-та (:)) Но проблема идва след това. Включва се българският режим на клавиатурата (класическата)[явно с натискане на клавиша ` се активира класическата кирлица (НО това не е в настройките на кирилицата!! )]. Трябва отново да натисна същия клавиш, за да се върна към фонетичната. Знам, че не е съществен проблем, но е много досадно. Не видях друг с такъв проблем, явно не е нормално така да прави.

Става въпрос за лаптоп, преди да му се инсталира Win7 беше с XP и нямаше такъв проблем. Изпълних процедурата от тази тема (с надежда, че може би ще се оправи(като недъгава инсталация - повтаряш я и всичко е наред)), но в моя случай не отстрани проблема. http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

Надявам се да можете да помогнете. Благодаря предварително.

Човека сигурно преди сто години си е решил проблема, но понеже и аз се блъсках, та да споделя защо я прави тази мизерия с 'ч'-то и как се оправя.... :)
Явно дифолта за смяна между клавиатурите (без значение дали имате повече от една клавиатура за език) е онуй ударение, което обикновено е ч (вляво от 1 и над TAB клавиша)

В подменюто Hotkeys for input languages за key sequence за смяна на клавиатурите си пише (none) ама не е баш тъй ;)
Та с две думи решението на проблема е:
Десен клик на Language bar --> Settings --> Advanced key settings --> Change key sequence --> там където е Switch Keyboard layout местим отметката от дифолтното Grave accent (`) на нещо друго (Not assigned да речем) --> OK -->  Apply и воаля, вече можем да си пишем ч спокойно ;)

Keyboard.jpg

Аз никога не съм виждал маркиран по подразбиране '. А и винаги ги настройвам като са в момента на снимката.

Само да допълня, че това се отнася за английската версия. До колкото знам (поне за ХР е така) при българската версия тези настройка за неуникод програмите (CP 1251 или Windows 1251) се настройват автоматично при инсталирането за езиковия пакет. За клавиатурните подредби нещата стоят точно както си го написал. Имам само едно малко съмнение за подредбата на „българската латиница“ и то е, че при писане с нея се поддържа „правилен“ правопис, докато при използване на английски език целия текст ще в грешки. Не съм сигурен в това, понеже не съм го ползвал, но ми изглежда логично.

напълно съм съгласен statia.png

• 1 месец по-късно...

Някой знае ли как да оправя английския. Показва ми се като някакви ироглифи на програми. С Win7 Professional съм и ми е на български.

преди 22 минути, SP написа:

Някой знае ли как да оправя английския. Показва ми се като някакви ироглифи на програми. С Win7 Professional съм и ми е на български.

• Направи си езикът по подразбиране за програми, които нe поддържат Unicode да е  български. Тази опция се намира в контролния панел (Control Panel -> Region and Language -> Administrative -> бутон "Change System Locale" -> избираш "Bulgarian" от списъка).
  • рестартирай компютъра

step1-w7.jpg , step2-w7.jpg , step3-w7.jpg

Ако след това отново има затруднения с разчитането на кирилицата в отделни части на програмата, това е озвачава, че някои от оригиналните шрифтове на операционната система са били подменени от друго приложение. В такъв случай, за да се възстановят оригиналните шрифтове на Windows - изпълни същата процедура, но първия път задай използването на английски език. След рестарт на компютъра отново задай български език в настройките и рестартирай отново компютъра. Това ще накара операционната система да използва собствените си шрифтове и след това действие би трябвало всичко да е наред.

Тази процедура е вярна, ако няма липсващи или повредени файлове. Ако има трябва да се пусне проверка  в конзола с административни права.

sfc /scannow

• 1 месец по-късно...
на 28.11.2015 г. at 15:40, ExaFlop написа:

Тази процедура е вярна, ако няма липсващи или повредени файлове. Ако има трябва да се пусне проверка  в конзола с административни права.

sfc /scannow

Beginning verification phase of system scan.
Verification 100% complete.
Windows Resource Protection found corrupt files but was unable to fix some of th
em.
Details are included in the CBS.Log windir\Logs\CBS\CBS.log. For example
C:\Windows\Logs\CBS\CBS.log

C:\Windows\system32>

Дава грешка, а на CBS.log не дава да го отворя.

Изтегли SFCFix на работния плот. Щракни с деесн бутон по файла и избери Run a administrator. Следвай инструкциите (натискай произволен клавиш при поискване). Като завърши работа SFCFix ще се отворори текстови файл. Щракни в него и натисни Ctrl+A;Ctrl+C. Влез тук и щракни в полето за писане на ново мнение. Натисни Ctrl+V  и бутон 'Добави Отговора'.

SFCFix version 2.4.5.0 by niemiro.
Start time: 2015-12-31 13:56:33.912
Microsoft Windows 7 Service Pack 1 - amd64
Not using a script file.

AutoAnalysis::
SFC verification failure on file sppcomapi.dll of component Microsoft-Windows-Security-SPP-UX (amd64, version 6.1.7601.17514). Permissions may be damaged - attempting automatic repair.
Successfully repaired permissions and ownership on file C:\Windows\winsxs\amd64_microsoft-windows-security-spp-ux_31bf3856ad364e35_6.1.7601.17514_none_b9e7a42ab571bbb9\Security-SPP-UX-ppdlic.xrm-ms and all associated hardlinks.
Successfully repaired permissions and ownership on file C:\Windows\winsxs\amd64_microsoft-windows-security-spp-ux_31bf3856ad364e35_6.1.7601.17514_none_b9e7a42ab571bbb9\slui.exe and all associated hardlinks.
Successfully repaired permissions and ownership on file C:\Windows\winsxs\amd64_microsoft-windows-security-spp-ux_31bf3856ad364e35_6.1.7601.17514_none_b9e7a42ab571bbb9\sppcomapi.dll and all associated hardlinks.
Successfully repaired permissions and ownership on file C:\Windows\winsxs\amd64_microsoft-windows-security-spp-ux_31bf3856ad364e35_6.1.7601.17514_none_b9e7a42ab571bbb9\sppcommdlg.dll and all associated hardlinks.
Successfully repaired permissions and ownership on file C:\Windows\winsxs\amd64_microsoft-windows-security-spp-ux_31bf3856ad364e35_6.1.7601.17514_none_b9e7a42ab571bbb9\sppuinotify.dll and all associated hardlinks.

SUMMARY: No corruptions were detected.
AutoAnalysis:: directive completed successfully.

Successfully processed all directives.
SFCFix version 2.4.5.0 by niemiro has completed.
Currently storing 5 datablocks.
Finish time: 2015-12-31 13:57:54.899
----------------------EOF-----------------------

• 4 седмици по-късно...

На мен в прясна седмица 64 бита,само в браузерите не мога да сменям на кирилица?  Настройките ми са както е показано.Как се оправя това?

• 1 месец по-късно...

За пръв път чета подобна тема. Това би трябвало да не ви затруднява.  Въпрос на настройки в езици и регион е всичко.

Ако в уеб браузъра не можете да сменяте езика. Пробвайте с мишката да смените от таск бара. А за горещите бутони можете да си ги промените ако се дублират с горещи бутони хот кийс на браузъра. Относно езиците махнете вскчко което не ви трябва и оставете само това което ползвате.  Оставяте си BG фонетика и EN. Под дефаулт правите EN.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.