Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с RAM

Featured Replies

имам следният проблем.Рамата ми е 2х2 Гб Кингтън,но се използва само 1ния чип. операционата система е windows 7 ultimate 32bit. компютърът е в гаранция,мога ли да направя нещо сам да разреша проблема,или трябва да го занеса на сервиз. От когато съм го взел компютъра работи само 1ния чип,другия показва че го има ,но не бачка. Ако ви трябва още необходима информация за системата кажете. Благодаря предварително

• Автор

пълноценно,демек на 32 бита ще работи само 1та плочка? 2рата се едно я няма..........?

• Автор

значи трябва да се ориентирам към смяна с 64 битова ОС.Препоръчайте ми , има ли вече читава 7-ца 64 битова? Не съм в течение затова питам :)

имам следният проблем.Рамата ми е 2х2 Гб Кингтън,но се използва само 1ния чип.

операционата система е windows 7 ultimate 32bit.

компютърът е в гаранция,мога ли да направя нещо сам да разреша проблема,или трябва да го занеса на сервиз.

От когато съм го взел компютъра работи само 1ния чип,другия показва че го има ,но не бачка.

Ако ви трябва още необходима информация за системата кажете.

Благодаря предварително

Първо се увери че с паметта ти всичко е наред: Control Panel>System and Mainatenace>System и виж в Memory(RAM) колко ти изписва. След като си с 32бит.Уундоус трябва да е поне 3.25GB или около 3GB. Aко са само 2GB значи имаш проблем.

що реши че едната платка не работи? ако се вижда значи работи, ако не се вижда, а в гаранционната карта я пише - или не са я поставили или пък не прави контакт - и двата случая отиваш в сервиза. ако обаче се вижда по малко рам - просто ограничение на операционната система... лично според мен 64 битова операжионна не си струва за 500мб рам - щото за да ползва тия 500мб win7 от 9гб става 17 (от 32 на 64 битов, пък не само на диска заема повече, ами и повече рам гълта...) така че 64 битова о.с. си струва за 6 гб и нагоре (5 не споменавам, щото е безсмислено - по бавно е от 2 по 2гб DC mode)

какво казва cpu-z за рамта?

Публикувано изображениеПубликувано изображение

p.s. виждал съм на XP и 3,5гб да се виждат че и 3,75 зависи колко кадърно е написан биоса...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

• Автор

ха.проверих в контрол панела дава че е инсталед 4гб 2гб usable. ЦПУ-з програмата я инталирах и доста интересно.1вия слот си работи нормално,но 2ри не отчита нищо,се едно липсва. DDR3 базирана система е. п.п извинявам се че снимката е на лърд документ качена.

ха.проверих в контрол панела дава че е инсталед 4гб 2гб usable.

ЦПУ-з програмата я инталирах и доста интересно.1вия слот си работи нормално,но 2ри не отчита нищо,се едно липсва.

DDR3 базирана система е.

п.п извинявам се че снимката е на лърд документ качена.

Може да е от Уиндоуса.

Защо не пуснеш някое live-cd Linux: напр. Ubuntu и виж в System > Administration > System Monitor. Има и 64 битова версия.

http://www.butterscotch.com/tutorial/How-To-Use-The-System-Monitor-In-Ubuntu

Редактирано от izen (преглед на промените)

независимо колко позва видеото cpu-z гледа модулите които са инсталирни, колко мб се позват е друг въпрос... пробвай с последната версия на zpu-z. p.s. на вградено видео 16мб се предостатъчни за какввато и да е резолюция... просто графичния процесор е бавен за да може да се възползва от повече - останалите са си чиста загуба - по добре да се ползват от приложенията... друг е въпроса че идиотите дето пишат биоси на лаптопи правят видеото да си взема от 64 нагоре (заради другите идиоти - юзърите, дето си мислят, че обема има значение - има ама при бързо външно видео...)

Редактирано от the professor (преглед на промените)

• 5 месеца по-късно...

ха.проверих в контрол панела дава че е инсталед 4гб 2гб usable.

ЦПУ-з програмата я инталирах и доста интересно.1вия слот си работи нормално,но 2ри не отчита нищо,се едно липсва.

DDR3 базирана система е.

п.п извинявам се че снимката е на лърд документ качена.

И аз имам същия проблем имам 4 гб рам и ми пише 2,75 usable с уин 7 32 битов съм как да го оправя ??? или си е напълно нормално ?

И аз имам същия проблем имам 4 гб рам и ми пише 2,75 usable с уин 7 32 битов съм как да го оправя ??? или си е напълно нормално ?

Инсталирай си 64-битов Windows.

Изпълни ли съветите по-нагоре в темата ? CPU-Z какво показва за двата слота на паметта ?

при мемори ми показва Size 2816 всички други са заличени , а това SPD всичко е заличено ... в сервиза ли да го нося ?

post-287037-0-56703400-1291800144_thumb.

Редактирано от Killer3681 (преглед на промените)

при мемори ми показва

Size 2816

всички други са заличени , а това SPD всичко е заличено ... в сервиза ли да го нося ?

прави впечатление следното: "Maximum Memory Module Size: 1024 Mbytes"

По-горе пишеш, че системата е DDR3 базирана, а на снимката е DDR2... Кое е вярното?

бъркаш юзърите :)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.