Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

До 30 км/ч за автомобили в градовете?

28 гласували потребители

1. 1. Съгласни ли сте да се въведе такова ограничение ?

• да
      14%
      4
    • не
      78%
      22
    • не ме интересува
      7%
      2
  2. 2. Ако бъде въведено ограничение на скоростта до 30 км/час в града - ще се спазва ли от всички ?

• да
      7%
      2
    • не
      92%
      26

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

във Варна има много идиотски места с пешеходна пътека - то и в цяла България е така - на Т-образно кръстовище слагат пешеходната пътека да се пада от ляво на движещите се по основата на Т-то... просто тия дето правят ляв завой и пешеходците взаимно си пречат...

Като ученик - първото нещо, което научих по родните улици бе да пресичам на червено на Т-образното кръстовище до нас. Пълен абсурд беше на зелено някой да те пусне да минеш.

3х6 на колело се вдигат към 27км.Решението е изкарваме колелата и можем да стигнем по-бързо до работа.Или просто както винаги всички ще го нарушават ако стане 30

Никакъв шанс! Карал съм из София - паркиралите коли пречат на пешеходците, създават задръствания, но пробвай се да си с колело да видиш какъв Ад е да ги заобикаляш било то по улицата/булеварда (където веднага ще те отнесе някой баварец), било то по тротоара...

Не съм съгласна с това.

Не е въпроса какво въвеждат,а кой следи за спазването му.

На мен така ми се струва по-правилно казано.Защото си мисля и съм почти сигурна,че където и да оставиш нещата без надзор и без контрол,ще стане като при нас.Хората имат закони,да,но са вкарани в релси.Не че ние нямаме закони.Даже повече от необходимото ми се струва.Там,в другите държави има кой да следи за спазването на тези закони,които се приемат.Не е само до хора,манталитет и др.,стига сме се обвинявали като най-простите и най-некултурните.Такива сме в момента,защото никой не ни спира да не сме.Ако в Германия няма контрол,ще бъде същото,сигурна съм.Или във Франция,или където и да било.Всеки ще си прави каквото си поиска,защото ще знае,че няма кой да му пречи.Е да,но там има,а тук не.За това всеки си прави каквото си пожелае.Там е проблема.Ако ще да приемат закон да си бутаме колите,ние пак ще си ги караме,защото няма да има кой да ни направи забележка,да ни глоби или нещо друго.Там е проблема за мен.Липсва контрола.

Камери, камери и камери. Слагат ги на всяко кръстовище и пътна артерия и да видиш колко културни ще станат родните шофьори след като почнат да получават честитките.

Не ни трябват катаджии. Не ни трябват и нови ограничения - а достатъчно паркинги, метро, камери и разбира се една хубава такса, ако искаш да минеш през центъра за да си напазаруваш от МОЛ-а на Цариградско. Махнем ли задръстванията - ще намалеят и изнервените шофьори, а от там и нарушенията на ограниченията...

Редактирано от Q-tech (преглед на промените)

• Отговори 70
  • Прегледи 9,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• аз предлагам да се намали скоростта до 3км/час и отпред да върви глашатай с газов фенер и да реве с пълно гърло че иде автомобил да се пази народонаселението, ако не ви харесва да направим общонациона

• Хич не е лек спама Сигурен съм че каквото и да се реши за София град все ще има недоволни, но каквото и действие да се предприеме най-малко обикновените хора ще спечелят(или те най-много ще изгубят

• Едва ли е нужна подобна мярка. С камери плюс солени глоби,които да се събират/най-вече/,ефекта ще е по-голям ! Защо българина спазва правилата в Германия и Гърция,а у нас се чувства недосегаем ? Ли

Днеска бях свидетел на нещо такова.Излязох като за първи път с колело.И какво става попадам на Toyota Corolla карана от жена.Аз съм си малко екстремист и си карам зад нея и по едно време стопове.Тогава все още бях на 4-5 метра зад нея ама това стана няколко пъти празна улица бие спирачка.Почти не ударих бронята спрях на 2-3см от нея.И какво реших нямаше как да я изпреваря от дясно защото нямаше къде.То беше висока трева а тя заклещила почти го края.И както правя аз тръгвам да я изпреварвам от дясно изпреварвам я аз и тогава се сеща да даде газ.Аз стабилно въртя и се опитвам да се наместя в дясно пред нея но немога да си го позволя защото се намира непосредствено зад мен а като я гледах като нищо щеше да ме удари ако намаля малко скороста.За щастие стигнах до светофара без да има коли в насрещното иначе незнам какво щях да правя.Светна си зелено и пак тръгнах пред нея тогава сме на 2лентов път от едната страна и тя кара в средата.А аз искам да мина от дясна в лява за да може да си спестя чакане на светофара.Омръзна ми от нея и се напънах още по здраво и си минах в лява лента.На светофара я попитах как е с главата и няколко еротични послания към близки и роднини,а тя ми се прави на баровка нещо....

Точно затова говоря Ник :P Не един или два пъти съм бил къпан от разни кифли защото не си гледат пъта и давай на пълна газ през локвите - какво значение има че по тротоара и по спирките има хора.Най-големият ми куриоз беше един път ме изкъпа точно една такава с едно малко автомобилче(Рено или Пежо) , а точно преди нея покрай мен минаха 2 камиона и един автобус и капка нямах от тях.Идеята за такса да минават през централна част на големите градове е супер.Поне централната част ще се изчисти от разни идиоти и идиотки които смятат за престижно да се ходи на работа с кола - макар и тази кола да е пред разпадане.Крайно време да се нормализира трафика не само в СФ , а и в Варна , Пловдив и др.градове благодарение на една солидна годишна такса за преминаване през централна част на града :rolleyes:

Редактирано от iliev72 (преглед на промените)

Никой няма да го спазва това, ама никой. Ако се въведе би се получила много куриозна ситуация - с автомобил ограничението е 30 км/ч, а с велосипед няма. Аз нямам спомен в ЗДП да е заложена максимална скорост за велосипедистите.

Тогава пак ли всички ще се тътрят с колите си? Може би само през зимата.

От сума време е по-бързо и изгодно да се ходи на работа с велосипед и не само това. Като цяло да се придвижваш в града с велосипед е много по-практично. Аз колата си я карам само когато имам работа извън града или когато трябва да пазарувам много неща в града или да пренасям нещо.

И все пак смятам, че това е глупава мярка. Не би довела до нищо добро. Чисто хипотетично си помислете какво би станало ако всички се тътрим с 30. Задръствания ли? В Пловдив движението е кошмарно, няма никаква организация, а ако тази мярка се въведе това би означавало да нощуваш в колата си на пътя, защото едва ли някой би стигнал до дома си.

Между другото ограничението в тунела под Античния театър е 30 км/ч, но някой спазва ли го? Не. И аз не го спазвам.

До 30 км/ч за автомобили в градовете?

....

Вчера го слушах по радиото това и побеснях.Тръгвам от светофара, включвам на втора и карам с 30 км/час.На трета обаче вече съм за фиш, защото вдигам 40.Следващия светофар ми свети зелено и аз ускорявам.Вдигам 50 и се оказва, че вече съм за акт.

Става ми едно благо на душата ...

Колко ли катаджии в момента седят и потриват ръце зс надеждата това да мине в закона и да почнат да ни дебнат с радарите из градовете ? Радвам се за тях и започвам да желая поправката да влезе в сила.Все пак те деца хранят горките.Пари им трябват.

Единствено в Холандия знам, че има специални зони в градове с ограничение 30 км.

И то не в целия град - ами само на определени места.

Нашите родни политици и Катаджии разбира се, ще направят целия град такава зона.

Гаранция.

Ограничение на скоростта в км/ч:

В населени райони I Извън населени райони I Магистрали

Австрия 50 100 130

Белгия 50 90 120

България 50 90 130

Кипър 50 80 100

Чешка република 50 90 130

Германия 50 100 130 (*)

Дания 50 80 110 или 130

Испания 50 90 или 100 120

Естония 50 90 или 100 или 110 -

Франция 50 90 или 110 130

Финландия 40 или 50 80 или 100 100 или 120

Обединено кралство 48

(30 мили) 96 или 112

(60 или 70 мили) 112

(70 мили)

Гърция 50 90 или 110 130

Унгария 50 90 или 110 130

Италия 50 90 или 110 130

Ирландия 50 80 или 100 120

Люксембург 50 90 130

Литва 50 90 110 или 130

Латвия 50 90 -

Малта 50 80 -

Нидерландия 50 80 или 100 120

Португалия 50 90 или 100 120

Полша 50 или 60 90 или 100 130

Румъния 50 90 или 100 130

Швеция 50 70 110

Словакия 60 90 130

Словения 50 90 или 100 130

http://europa.eu/travel/gettingthere/index_bg.htm

Миля.,че тази таблица говори красноречиво за слоблудстването

"както в други държави" "
:huh:

Трябват кръстовища на две нива,особено където се пресича трамвай трябва автомобилния трафик да преминава (по-възможност) над трамвая.

Ще ви дам един пример - всяка сутрин го наблюдавам:кръстовището на цар Борис трети и околовръстен път - на никой не му пука,че там се движи автобус 111(и 260 също),а има и завиващи надясно.Всички шофьори се подвират в първата свободна лента,а повечето от тях така или иначе продължават Направо по околовръстен път(той пък е такъв околовръстен път в този участък,че...) и в резултат завиващите на дясно,правилно навлезли в района на спирката на 111 не успяват да завият на два светофара,а пък автобус 111 цикли по 15 минути от спирка ул.Любляна до спирка бул.цар Борис трети...

[off]ами да ви се похваля - слизам на спирка ул.любляна,минавам я пеш тая спирка,качвам се в трамвая и въпросния рейс 111 с който съм дошъл от Люлин още не е спрял на спирката[/off].

Трябват кръстовища на две нива,особено където се пресича трамвай трябва автомобилния трафик да преминава (по-възможност) над трамвая.

Ще ви дам един пример - всяка сутрин го наблюдавам:кръстовището на цар Борис трети и околовръстен път - на никой не му пука,че там се движи автобус 111(и 260 също),а има и завиващи надясно.Всички шофьори се подвират в първата свободна лента,а повечето от тях така или иначе продължават Направо по околовръстен път(той пък е такъв околовръстен път в този участък,че...) и в резултат завиващите на дясно,правилно навлезли в района на спирката на 111 не успяват да завият на два светофара,а пък автобус 111 цикли по 15 минути от спирка ул.Любляна до спирка бул.цар Борис трети...

[off]ами да ви се похваля - слизам на спирка ул.любляна,минавам я пеш тая спирка,качвам се в трамвая и въпросния рейс 111 с който съм дошъл от Люлин още не е спрял на спирката[/off].

Точно там е изключително тъпо - спирка на 20 метра от страшно натоварено кръстовище. Прави ми впечатление, че напоследък се случва да има регулировчик в кабинката, който доста облекчава трафика. Но когато го няма, е ад. Всеки се навира където свари, включително и аз.

Относно ограничението, което се обсъжда - няма да бъде прието и дискусията е ненужна. За кварталите и училищата (повечето) ограничението и сега е толкова, има си скоростни отсечки и такива с допълнителни ограничения.

Редактирано от prwvu (преглед на промените)

Няма какво да се чуди защо е 30 ;) Ясно е , че това ограничение за пуйки и други идиоти и идиотки които смятат за престижно да ходят с кола на работа и след това да се прибират и благодарение на тях са задръстванията.Нищо , че с градския траннспорт може да се предвижат за два пъти по кратко време.Но нали са софиянци от СЕЛО :) и трябва да се покажат колко са преуспели и ходят и се прибират на работа с трошка пред разпадане вместо да по ходят :eek:

Редактирано от iliev72 (преглед на промените)

Вчера го слушах по радиото това и побеснях.Тръгвам от светофара, включвам на втора и карам с 30 км/час.На трета обаче вече съм за фиш, защото вдигам 40.Следващия светофар ми свети зелено и аз ускорявам.Вдигам 50 и се оказва, че вече съм за акт.

Става ми едно благо на душата ...

Колко ли катаджии в момента седят и потриват ръце зс надеждата това да мине в закона и да почнат да ни дебнат с радарите из градовете ? Радвам се за тях и започвам да желая поправката да влезе в сила.Все пак те деца хранят горките.Пари им трябват.

Единствено в Холандия знам, че има специални зони в градове с ограничение 30 км.

И то не в целия град - ами само на определени места.

Нашите родни политици и Катаджии разбира се, ще направят целия град такава зона.

Гаранция.

В бъдещето:

- По улицата романтично припяваха двигатели, работещи на високи обороти, но трафикът беше плавен като низ от венециански гондоли порещи иначе спокойните води на Канале Гранде. Скоростта беше такава не само поради евентуалното задръстване, което компКАТ предвиждаше за час по-късно към 17:00 , когато щеше да започне обичайното вечерно моторизирно изнасяне от работните места на столичани, но и поради въведеното преди две години ограничение на максималната скорост, принуждаващо изнервените шофьри да се движат на ниска предавка. Пешеходните автомобили...

Няма какво да се чуди защо е 30 ;) Ясно е , че това ограничение за пуйки и други идиоти и идиотки които смятат за престижно да ходят с кола на работа и след това да се прибират и благодарение на тях са задръстванията.Нищо , че с градския траннспорт може да се предвижат за два пъти по кратко време.Но нали са софиянци от СЕЛО :) и трябва да се покажат колко са преуспели и ходят и се прибират на работа с трошка пред разпадане вместо да по ходят :eek:

Много обичам такива изказвания :P

Да дам пример с моето ходене на работа:

Разстояние - 7.5км

Време за пътуване:

с автомибил - 15 до 20 минути

с градски транспорт - 60 до 120 минути, 2 превозни средства + около 1 км ходене

Ако ми кажеш кое е по-удобно, по-бързо и по-евтино ще черпя ;)

А относно камерите - доколкото си спомням записи не се приемаха за доказателство

Че 30км е пълна глупост съм напълно съгласен

Специално за София организцията на движението е направена изумително некадърно, в смисъл знаци, маркировка /където я има/ и светофари. Ако някой успее да я направи по-зле ще е гений ;)

Там, където има много пешеходци, уличките са тесни и има спрели коли навсякъде, да. То и сега се кара с не повече от 30 на подобни места. Лични наблюдения. С 50 е лудост да караш между спрелите автомобили. Не, че много хора не го правят, но изцяло да се ограничи скоростта до 30 е ненормална работа. Аз и сега всеки ден карам по булевард като Цариградско на път за работа, но има ненужно ограничение от 50. Това само пълни касите на Пътна полиция, без да има абсолютно никакъв смисъл от това ограничение. Ако се въведе ограничение на скоростта до 30, всички трябва да караме на втора, а 14 километровият маршрут ще изминавам за поне 30 минути, което не само ще увеличи разхода ми на гориво двукратно, но и ще предизвика невиждан смог в градовете от нашите 10-15 годишни таралясници. Нормално е по булевардите да се въведе ограничение от 70, което да се спазва стриктно - камери, полицейски постове и така нататък. Това ще накара хората да пътуват спокойно на пета предавка, ще увеличи пропускателната способност и ще намали замърсяването от автомобилите. Нека там, където се прецени, че има много пешеходци - като центровете на градовете, се въведе това ограничение. Така и така задръстванията са големи и без него. Обаче и сега това ограничение от 50 на околовръстен булевард е идиотско. Ако се цели увеличаване приходите на държавата от глоби, което е нормално за това правителство, нека се замислят, дали не е по-добре тия глоби да влизат в държавната хазна като ДДС и данъци от закупени стоки, а не директно. Сега в държавата се чуват какви ли не мнения, че намаляването на данъците от предишни правителства било грешка, бжез никой да си прави сметка, че все пак тия пари са се завъртели няколко пъти, защото бедният българин няма спестявания и всички налични средства дава за препитание. Малко са хората, които наистина пестят и в повечето случаи това става чрез укриване на данъци и други далавери. С това правителство и тия мерки, които взема, ще затъваме все повече. Защо например не се насърчи закупуването на нови автомобили, които едно, че ще дадат по-голяма сигурност на собствениците им и второ, ще намалят и произшествията с фатален край? ето, Волво си е поставило за цел до 2020 година да направи абсолютно сигурният автомобил, който няма да дава жертви по пътищата. За целта има десетки системи, които предотвратяват произшествията не само при високи скорости, а и при ниски в града. Например автоматичното спиране на автомобила, който слкеди обстновката на пътя и предотврятява сблъсъка със заблеяни пешеходци. Това е пътят, а не ограничението на скоростта, което е доведе само до едно - нерви, разправии и олекване джоба на българина. Колкото и закони да има, един изнервен шофьор е многократно по-опасен от спокойния, каращ с по-висока скорост, но внимаващ в пътната обстановка. Аз лично гледам километър напред за полицейски постове, вместо да се съсредоточа единствено върху пътната обстановка около мен. Вместо да гледам в огледалата и пътя пред себе си, се кьора в далечината, да на би някое гладно ченге с ехидна усмивка да се е скрило в храстите или сянката.

Дано наистина въведат тази промяна, така повече хора ще минат на колела, писнало ми е от коли, катострофи и мръсен въздух

Дано наистина въведат тази промяна, така повече хора ще минат на колела, писнало ми е от коли, катострофи и мръсен въздух

А мен ми е писнало от велосипедисти, каращи в насрещното. Един велосипед е много по-опасен от един автомобил. Не само за собственика си, а и за останалите участници в движението. Представи си, че завали дъжд. Какво правим на две колела? А в студените месеци от годината? 27 години бях на велосипед. Благодаря, но това е самоубийство. Ти предствяш ли си 500 човека от моята фирма да пътуват всеки ден по 20-30 километра на велосипед до работа и обратно? Ами ние няма ли да спим? Час и половина до работа и още толкова обратно? Ако това е по силите на един тинейджър, не е по силите за хора на средна възраст и нагоре. Като пишеш глупости, поне се замисляй над реалността.

И аз давам пример :)

Разстоянието от ул.Кукуш - централата на МТел до бул. Ал.Малинов - пазара на GM Строй :scared:

с кола нека вие го сметнете :angry:

с трамвай и метро не отнема повече от час ;)

Това са хора комплексари, колата е необходимост, не лукс! Точка по въпроса.

Да необходимост е само за някои.Не ми казвай , че необходимост за счетоводители , касиери и тем подобни които с колата ходят до работата и след това се прибират.

По цял ден обикалям сф(такава ми е рабоата) и съм се нагледнал на толкова безделници с коли :down: , че ми се гади от тях.Да не споменавам вечер колко кухи кифли :mad: виждам с коли които се прибират у дома си.Сигурно е много важно да се прибере точно в 18 и да си гледа тъпият сериал ;) , а не да кажем в 18:30 с градският транспорт.Айде у лево с тази необходимост :angry:

Никой няма да го спазва това, ама никой. Ако се въведе би се получила много куриозна ситуация - с автомобил ограничението е 30 км/ч, а с велосипед няма. Аз нямам спомен в ЗДП да е заложена максимална скорост за велосипедистите.

Тогава пак ли всички ще се тътрят с колите си? Може би само през зимата.

От сума време е по-бързо и изгодно да се ходи на работа с велосипед и не само това. Като цяло да се придвижваш в града с велосипед е много по-практично. Аз колата си я карам само когато имам работа извън града или когато трябва да пазарувам много неща в града или да пренасям нещо.

И все пак смятам, че това е глупава мярка. Не би довела до нищо добро. Чисто хипотетично си помислете какво би станало ако всички се тътрим с 30. Задръствания ли? В Пловдив движението е кошмарно, няма никаква организация, а ако тази мярка се въведе това би означавало да нощуваш в колата си на пътя, защото едва ли някой би стигнал до дома си.

Между другото ограничението в тунела под Античния театър е 30 км/ч, но някой спазва ли го? Не. И аз не го спазвам.

Споко скоро ще искат и книжки за велосипеди.На стойност от 1000лв.

Да необходимост е само за някои.Не ми казвай , че необходимост за счетоводители , касиери и тем подобни които с колата ходят до работата и след това се прибират.

По цял ден обикалям сф(такава ми е рабоата) и съм се нагледнал на толкова безделници с коли :down: , че ми се гади от тях.Да не споменавам вечер колко кухи кифли :mad: виждам с коли които се прибират у дома си.Сигурно е много важно да се прибере точно в 18 и да си гледа тъпият сериал ;) , а не да кажем в 18:30 с градският транспорт.Айде у лево с тази необходимост :angry:

Айде у лево тия като тебе, дето казват кой как да ходи и къде да ходи. Хората си плащат данъците и таксите за това нещо, какво им се бъркаш?

Айде у лево тия като тебе, дето казват кой как да ходи и къде да ходи. Хората си плащат данъците и таксите за това нещо, какво им се бъркаш?

Плащаме и нищо не получаваме.Магистралите ни закасняват с по 10-20г. а като са готови понеже им се стиска за пари и слагат евтин асфалт.И то докато стигне да ти отворят те вече са осеяни с дупки ;) не ми харесва в тая държава :angry: ама какво да се прави наша си е :down:

Плащаме и нищо не получаваме.Магистралите ни закасняват с по 10-20г. а като са готови понеже им се стиска за пари и слагат евтин асфалт.И то докато стигне да ти отворят те вече са осеяни с дупки ;) не ми харесва в тая държава :angry: ама какво да се прави наша си е :down:

И на мен не ми харесва, че си чупя колата, но това е положението. Каквото е - такова, но запомни - винаги може по-зле :mad::)

Ами как няма да ви слагат евтин асфалт, като правителството ви е такова? Опитва се да икономисва от всичко, но накрая изходът винаги е бил един - летален или фалит, каквото предпочитате. Аз от няколко месеца тръбя, че тъпото правителство, което гледа само тънката лайстна, ни доведе до това дередже. Сега гледахте един репортаж за софиски булевард и ви стана ясно, че морето не е до колене. Аз тоя репортаж го знам от миналата есен, когато "икономистите"(да пропаднат дано) ни асфалтираха 15 километровия участък до Дунав Мост. Ела сега да видиш - само след една зима, какво представляват петте пласта асфалт, които незнайно защо сложиха. Предишният асфалт бе на 20-30 години, но бе по-добър за каране - само с някои вдлъбнатини от ТИР-ове и тук таме някоя дупка! Егати държавата, дето сме! Сега и с 30 трябва да караме, защото некадърните икономисти, които ни управляват, създадоха световната криза! Ние трябва да се съобразяваме с тях ли? Не говоря за България, а за света въобще! На никой не му трябват икономисти, а инженери, които да покажат пътят към бъдещето!

Редактирано от ImpossibleMan (преглед на промените)

После не ревете , че имало задръствания и т.н. Точно тези които най-малко имат нужда от кола не слизат от нея !!!

Ще има задръствания и ще си висите по кръстовищата като паяци барабар с кифлите и счетоводителите laugh.gif;):angry::down:

Това са хора комплексари, колата е необходимост, не лукс! Точка по въпроса.

..."колата е необходимост, не лукс другари"*...мнение на консуматор...или по-скоро добре замаскирана рекламна заповед на търговеца към консуматора

43355-986790.jpg

dragozow

Неутрално

• 3
  • 15:49
  • 26 окт, 2009

Да ви приседне. Да се сецнете от дупките дано.

0.gif

Лошо

Гневно

• 26
  • 16:33
  • 26 окт, 2009

Стигаааааа,

акциз на горивото, год. данък, винетка, гражданска застраховка и каско !!!

Колата не е лукс, а необходимост !!!!

Плевнелиев, опичай си акъла !!!

Из Дневник.бг

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Най-хубаво си е с павета.Ето пред народното събрание за сумати години само 2-3 павета са сменени

Аз предлагам да направим една подписка срещу тоя закон, която да бъде по-голяма и от подписката срещу влизането на Турция в ЕС и затварянето на атомни централи. Тия взеха много да се вживяват в ролята си на полицаи, управляващи демократична държава.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.