Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Търся драйвери за Мрежова карта Nortel

Featured Replies

Моля някои да ми помогне, търся драйвери за мрежова карта Nortel BayStack 21 10/100 PCI Ethernet Adapter

Благодаря предварително :)

Моля някои да ми помогне, търся драйвери за мрежова карта Nortel BayStack 21 10/100 PCI Ethernet Adapter

Благодаря предварително :)

С помощта на Everest и намери (на мрежовата карта) "опознавателните" знаци - Vid & Pid. Иначе ми се струва, че трудно ще се намерят драйвери. А и уточни за коя ОС.

Въпреки това все пак има драйвери, но въпроса покриват ли операционна система след Windows 98 е малко спорен, преди да е опитано на практика. Иначе дават, че ставало...

Публикувано изображение

П.С. драйверите са в атачнатия файл...

BayStack21-Without-Docs.zip

• Автор

Бробвах с Everest но не мога да се оправя, С първите 2 линка не става.. при тегленето няма темпо ... а с предложението на ivankrivodol ми показва някакъв ерор... Моля други предложения.

• 3 седмици по-късно...

Пробвай така да откриеш Vid & Pid на ланкартата:

За XP: My Computer/Control Panel/Administrative Tools (административни инструменти)/Computer Managment (управление на компютъра)/Device Manager/Network Adapters.. и избери от списъка името на картата.С десен на нея Properties (свойства)/Details и копирай реда който се покаже в следващият си пост.

Не е гаранция, че по Vid & Pid може да се открие драйвър, но може да се опита.

Едит: иначе, може да опиташ този драйвър - цък (за Windows 95, 98, 2000, XP)

Нали знаеш,че да инсталираш драйвъра, трябва да цъкнеш на .exe (за линка на ivankrivodol в папката setup се намира инстала)

Редактирано от ieenso (преглед на промените)

Да това е.

Пробва ли да инсталираш драйвъра от горния ми пост и ,ако не си инсталирал правилно драйвъра от линка на ivankrivodol (както описах по горе). Ако нищо не се получило опитай с този (само това открих по Vid & Pid) Използвай съветника за инсталиране на нов хардуер и като излезе, от browse посочи NETACC07.INF (или друг файл) от папката baystack, за да го инсталираш успешно.

Ако операционната система е Windows Vista или Windows 7, няма да стане. Ще трябва да помислиш за нова LAN card, съвместима с ОС.

Редактирано от ieenso (преглед на промените)

Освен тия методи, като крайна мярка ползвай програмката DriverMax, която намира подходящите драйвери - безплатната версия позволява по два драйвера на ден. Изисква се и безплатна регистрация.

• 1 месец по-късно...

Да това е.

Пробва ли да инсталираш драйвъра от горния ми пост и ,ако не си инсталирал правилно драйвъра от линка на ivankrivodol (както описах по горе). Ако нищо не се получило опитай с този (само това открих по Vid & Pid) Използвай съветника за инсталиране на нов хардуер и като излезе, от browse посочи NETACC07.INF (или друг файл) от папката baystack, за да го инсталираш успешно.

Ако операционната система е Windows Vista или Windows 7, няма да стане. Ще трябва да помислиш за нова LAN card, съвместима с ОС.

Благодаря ти много, имаш една бира от мен.

П.С.

Но въпроса ми е ако не е тайна, драсни едно ЛС как търсеш по Vid & Pid.

• 2 месеца по-късно...
  • 2 години по-късно...

Темата е доста стара, но и на мен днес ми се наложи да търся въпросния драйвър и архивът на thejoro помогна. Качвам го тук, ако на някой му трябват същите драйвъри:

Nortel BayStack 21 10/100 PCI Ethernet Adapter

Чип: MPX EN5038

HWID:

post-24580-0-49871700-1372440435_thumb.j

Драйвъри:

nortel lan driver.zip

• 1 година по-късно...

Хора скапах се да търся такъв драйвър за компа на съквартиранта, умолявам ви помогнете, ще си срежа вените скоро :/ :/

Хора скапах се да търся такъв драйвър за компа на съквартиранта, умолявам ви помогнете, ще си срежа вените скоро :/ :/

Отворих файловете от последния пост,но как се използват и инсталират? До сега съм се занимавал само с лаптопи и този настолен компютър с ХР ми съсипа живота..... :/ :/

Отваряш диспечера на устройства, разгъваш мрежови адаптери, щракаш с десен бутон на нужния адаптер и избираш Update device software. Избираш да не е автоматично търсенето. после указваш папката в която е разархивиран драйвърът и потвърждаваш с ОК.

Ако случайно на последната стъпка не си намери драйвърс, се ърни една стъпа назад и избери да посочиш ти файла. В отворения прозорец иди в папката, където е разархивиран драйвърът и посочи .inf файла.

Отворих файловете от последния пост,но как се използват и инсталират? До сега съм се занимавал само с лаптопи и този настолен компютър с ХР ми съсипа живота..... :/ :/

Погледни тук

Благодаря на теб и на всички, които ми писаха на лично! Жестоки сте!!! Весели празници добри хора, да сте живи и здрави!!! :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.