Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Remote Shutdown

Featured Replies

Здравейте, имам домайн с 70 компютъра знам как да включвам компютрите през мрежата, но незнам как да ги изключвам без да влизам на всеки компютър от мрежата. По принцип знам, че е възможно но за домейн знам че е малко по-специфично ще помоля някои да напише как трябва да стане.

Благодаря предварително.

• Автор

Нещо не ми се получава, някъде бях чел, че трябва да имам администраторски права на този комп, които се опитвам да изключа, принципно аз имам администраторски права в домейна и би трябвало да правя каквото си поискам с другите компютри в домейна, но не се получава, някакви идей какво да направя?

EDIT: с тази втората програмка ми се получи, поне на този комп които изпробвах, благодаря много за помоща улеснихте живота на един сис админ още повече :yanim:

Редактирано от arodvi (преглед на промените)

Нещо не ми се получава, някъде бях чел, че трябва да имам администраторски права на този комп, които се опитвам да изключа, принципно аз имам администраторски права в домейна и би трябвало да правя каквото си поискам с другите компютри в домейна, но не се получава, някакви идей какво да направя?

EDIT: с тази втората програмка ми се получи, поне на този комп които изпробвах, благодаря много за помоща улеснихте живота на един сис админ още повече :yanim:

Хм! Още малко размисли онагледени и с графика, за втори шанс ако нещо се срине...

• Автор

Нещо не се получи с другите компютри, изписва един текст, че неможе да се конектне към дадения компютър, а аз си изписвам ип-адреса потребител и парола и там допълнителните настройки.

ПП: потребителите са с администраторски права, но пак не се получава.

и аз се интересувам, за работещо туулче щото неработащи такива с купища съм изпробвал... но си мисля, че такива няма след излизането на sp2 за winxp - то от тогава и net send не действа... а тучета дето не се въввежда юзър и парола въобще не си струва да се пробват... май даже и да е разрешено в windows "remote administrator" пак не става по мрежата... но като си в администратор в домейн би трябвало да може да ползваш скрипт, както и да вкрарваш неща в регистрите или да инсталираш програма на всички в мрежата:

http://support.microsoft.com/kb/816102

на тоя принцип би трябвало да работи и

shutdown -f -s -t 0

Редактирано от the professor (преглед на промените)

• Автор

за съжаление повечето неща в домейна неработят явно домейна е пред умирачка след последните атаки от вируси, но както и да е на някои компютри работи това с командния ред под cmd където се пише и оная програмка където колегата по-горе е дал линк също работи, но на някои компютри на други не иска да тръгне търсих за този ремоте администратор дали е енабъл, но пак нестава явно нещо друго е причината но тук са куп неща и трудно ще намеря кое не работи, затова попитах дали има някаква програмка която при зададени параметри да работи както искам аз

политиките са причината... домейна по принцип трябва да ги направи еднакви, но явно не са... и кое е различното иди че го търси...

• Автор

като погледна групата всички комютри имат едни и същи права без значение в кои отдел се намират, но явно нещо в сървъра ми прави проблема, защото не ме разпознава като администратор на някои компютри и не иска да ме пусне, което е странно защото аз влизам с админ права.

По-скоро отделните компютри са проблемни. Вземи им пусни едно "gpupdate /force", за да си обновят политиките.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.