Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Търся Виста като 7

Featured Replies

Здравейте! Така: с Виста Ултимейт 32 съм, леко модифицирана и искам да попитам за някоя програмка или начин да си направя таскбара да ми изглежда като на Уин 7, т.е. вместо икона + текст, да ми се показва само иконата! Ето и малко снимки за улеснение:

А не е ли по - лесно да си сложиш на чисто Windows 7. Все пак Vista не се знае, като добра OS, камоли като и сложиш и една тежка кожа.

• Автор

А не е ли по - лесно да си сложиш на чисто Windows 7. Все пак Vista не се знае, като добра OS, камоли като и сложиш и една тежка кожа.

Така ще ти го кажа: 1-во: на работата комповете са с ХР, които почти всяка вечер забиват, няма ден в който някое ХР да не се е сгумнясало, особено тоя който е в няшия отдел, поне веднъж на ден иска рестарт; в крайна сметка съм тотално разочарован от ХР; 2-ро на началниците лаптопите им са с 7-ца и през 3 месеца преинсталират; имам френдове с 7ца, много "стари" програми не им вървят; и 3-то в крайна сметка засега нямам намерение да сменям вистата, поне докато не изчистят 7цата или не направят нова версийка.

Та така !

Така ще ти го кажа: 1-во: на работата комповете са с ХР, които почти всяка вечер забиват, няма ден в който някое ХР да не се е сгумнясало, особено тоя който е в няшия отдел, поне веднъж на ден иска рестарт; в крайна сметка съм тотално разочарован от ХР; 2-ро на началниците лаптопите им са с 7-ца и през 3 месеца преинсталират; имам френдове с 7ца, много "стари" програми не им вървят; и 3-то в крайна сметка засега нямам намерение да сменям вистата, поне докато не изчистят 7цата или не направят нова версийка.

Та така !

Windows 7 си е достатъчно изчистен от бъгове.Инсталирай него и няма да съжаляваш.

Та така !

Не е от XPто ами от хардуера или хората които работят с него.

Вистата е по бъгава и недоизчистена от Седмицата.

Няма такова нещо като много стари програми всичко тръгва ако знаеш как.

п.п Вчера познат си взе лаптопче настаро,почистих го, смених термо пастата сложих ново вентилаторче лъснах го, абе стана като ново.Форматирах и инсталирах XP направо литна, додох му го и точно след 30минути ми го върна за нова преинсталация.Беше го омацал страхотно с някаква тема дето да го направи като Седмицата.

Е,хр-то все пак е на 9 години и си създава проблеми,вистата си е малко бъгава,а седмицата за мен е най-доброто.

Е,зависи и с каква конфигурация е човек.

• Автор

Благодаря на отзовалите се! Реших накрая да си дръпна пача за uxtheme.dll, ама какво стана: всичко стана една рядка боза, в момента темата ми е нещо средно между стар уин и виста и искам да си върна системата както преди, затова дайте спешно някакъв съвет! Пък ще се мъча по някакъв друг начин да си наглася таскбара, най-вероятно като си взема външния хард да пробвам 7цата! Ще чакам за помощ! Благодаря предварително !

Щом сега ви правят проблеми уиндоус-ите, представи си какво ще стане, като започнеш да слагаш теми. И ХР и 7 са много добри операционни системи, но колкото и да са изчистени откъм бъгове, няма как да са застраховани срещу задклавиатурни устройства.

• Автор

Направих одеве рестарт след тази омазвация и какъв е резултата: пълен блокаж, експлоръра не отговаря, десктоп менаджера също, с 1 дума черен екран :)

Може ли нещо да се направи под БИОС или да ходя в някой сервиз да си спася инфото от харда, щото има към 160гб рядка музика ??? Досега не ми се е налагало да ползвам System Restore и незнам как да го направя при положение, че десктоп нямам, ако може малко инфо ще е от голяма полза и ще ви бъда много благодарен! Лека вечер засега !

• Автор

Опитай да влезеш през Safe Mode. Ценната информация на системния дял ли е, или на друг?

Да, музиката и вистата са ми на С: През БИОС мога ли да влезна в Safe Modе, и ако мога нататък какво да правя ? Между другото да попитам, ако направя System Restore ще имам ли някаква загуба на данни ? Благодаря за информацията !

1. През save mode сле влиза с помпането на бутона F8 ( ако не се лъжа. Ако съм сбъркал моля съфорумнците да ме поправят) Когато влезеш в save mode просто прехвърляш цялата информация от C на D или там какъвто ти е дяла.

2. System Restore - създава точка ( най - често преди инсталирането на дадена програма ), след което ако се упеска нещо тази възтановяваща точка изтрива да кажем програмата и връща PC - то до нормална работа без изтирването на информация. Единственото което се изтрива ( в случая да кажем програма ). System Restore логично не работи ако си го изключил. И тогава няма как да въстановиш системата.

П.П. Защо държиш музика в системния диск при положение, че това до затормозява системата дали ще е XP, 7, да не говорим за Vista ...

От всичко,което си написал ,извинявай, но си личи че и ти си от групата в службата,които са на Вие с операционните системи и компютрите:wors: И за това всичко ви се сбъгясва,независимо какво ползвате-ХР,Виста или 7:( Основно правило е да не инсталираш мултимедия в диск С и то не само ,заради затормозяването,а и заради случай,когато се налага преинсталиране и всичко ще загубиш:) Safe mode и system restore - не знаеш ???? И да твърдиш,че 7 създава проблеми???? Могат да се стартират и стари програми;) Просто си живо доказателство,че най-опасното нещо е задклавиатурното устройство;) Дадоха ти достатъчно съвети,но ти не се вслуша в тях-става дума за 7 :) Дано се оправят нещата:)

Както писаха колегите по-горе, след POST теста помпаш F8. От там може да пробваш с Last known good configuration, ако не стане, със safe mode. Ако нито един от вариантите не действа, трябва да заредиш някакво live cd от рода на hirens, или няк'ва дистрибуция на linux и от там да си преточиш информацията. И това :

Да, музиката ... на С:

не го прави повече. Всякаква информация, различна от ОС и софтуера, я дръж на другите дялове.

лаптопът го взех с C и D, като D-то са го направили малък 20 гб и е рикавъри. Та всичко е на C-то и няма проблем.

Не е от XPто ами от хардуера или хората които работят с него.

Вистата е по бъгава и недоизчистена от Седмицата.

Няма такова нещо като много стари програми всичко тръгва ако знаеш как.

п.п Вчера познат си взе лаптопче настаро,почистих го, смених термо пастата сложих ново вентилаторче лъснах го, абе стана като ново.Форматирах и инсталирах XP направо литна, додох му го и точно след 30минути ми го върна за нова преинсталация.Беше го омацал страхотно с някаква тема дето да го направи като Седмицата.

Честито продължавай в същия дух да искаш съвети пък после си прави каквото знаеш.

за 30тина лева във сервиза ще ти го оправя, няма страшно.:wors:

Редактирано от ПетьоСтоянов (преглед на промените)

• Автор

Ситуацията е следната: преди близо 2 години си взех компа, всъщност лаптопа с инсталирана виста номе и след 6 месеца преинсталирах, обаче нямах СД с вистата и си свалих 1 версия от *амунд*, която искаше 15гб място, а Дто ми е 10, инсталнах я на С-то и до днес нямах проблем всичко си ми вървеше нормално. При инсталирането незнаех, че е проблем да се държи на едно място ОС и мултимедия, впоследствие го разбрах.След преинсталирането започнах от нулата, но в момента не мога да направя преинстал, защото нямам място да направя бакап. Та утре като се прибера ще пробвам safe mode и system restore и, ако не стане ще бегам за външен хард и ще го мислим по-нататък и най-вероятно ще пробвам 7-цата, но първо ше си потърся драйвъри. Дано стане, че вече ми се скъсаха нервите! Благодаря отново и лека вечер от мен !

• Автор

Привет отново! Днес се опитах да влезна под Safe Mode, влезнах, ама пак няма десктоп и експлорър! Искам да попитам дали мога да си спася данните по някакъв начин и какъв е той? Ако може да се спасят, направо после слагам 7-цата! Дайте някакъв съвет, моля! Лека вечер засега!

Привет отново! Днес се опитах да влезна под Safe Mode, влезнах, ама пак няма десктоп и експлорър! Искам да попитам дали мога да си спася данните по някакъв начин и какъв е той? Ако може да се спасят, направо после слагам 7-цата! Дайте някакъв съвет, моля! Лека вечер засега!

Live CD -> най - удобно ( поне за мене ) дистрибуция на Linux -> Местиш инфромацията. След това преинсталкаш със Windows 7 и си ок..

Варианти:

1) Hiren's Boot CD . Ако имаш на големия дял 30-ина GB свободни, отцепваш ги в самостоятелен дял, и инсталираш 7-ицата на него. После оправяш бъркотията.

2) Инсталираш едно XP на споменатия по-горе дял D (10GB) , и чрез него пак оправяш бъркотията.

И основно правило трябва да ти стане, че на всичко важно трябва да имаш копие на външен носител (поне един).

Доколкото помня, при инсталация на 7 данните не се затриват, освен ако не искаш да форматираш или делиш диска. Уиндоус си прави една папка Windows.old и там се намира всичко. Може и да греша, отдавна не съм преинсталирал.

• Автор

Варианти:

1) Hiren's Boot CD . Ако имаш на големия дял 30-ина GB свободни, отцепваш ги в самостоятелен дял, и инсталираш 7-ицата на него. После оправяш бъркотията.

2) Инсталираш едно XP на споменатия по-горе дял D (10GB) , и чрез него пак оправяш бъркотията.

И основно правило трябва да ти стане, че на всичко важно трябва да имаш копие на външен носител (поне един).

ОК !

1: Като си намеря ХР ще го инстална на дял Д, но 1во ще трябва да форматирам Д-то, че имам малко снимки (тях поне ги имам на телефона), нали? След инстала на ХР няма ли да ми трябват нови драйвъри? И как да дам на ХР да работи като основна ОС?

2: Откъде мога да си намеря Live CD? Мога ли сам да си направя Live CD? И как става? В сервиза колко ще ми струва горе-долу да ми оправят този проблем? Мерси все пак !

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.