Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Търся Виста като 7

Featured Replies

Така ще ти го кажа: 1-во: на работата комповете са с ХР, които почти всяка вечер забиват, няма ден в който някое ХР да не се е сгумнясало, особено тоя който е в няшия отдел, поне веднъж на ден иска рестарт; в крайна сметка съм тотално разочарован от ХР; 2-ро на началниците лаптопите им са с 7-ца и през 3 месеца преинсталират; имам френдове с 7ца, много "стари" програми не им вървят; и 3-то в крайна сметка засега нямам намерение да сменям вистата, поне докато не изчистят 7цата или не направят нова версийка.

Та така !

интересно, аз пък съм админ на поне 50 машини и над 40 са на xp home и prо и има проблеми, но за забиване не са ме викали от 2-3 месеца, само за инсталиране на програми и проблеми с мрежата и вируси от време на време... но да добавя - всички машини са с читави захранвания... така че много е важно дали компютрите са от метро, техномаркет и технополис или са сглобени с качествени части...

Доколкото помня, при инсталация на 7 данните не се затриват, освен ако не искаш да форматираш или делиш диска. Уиндоус си прави една папка Windows.old и там се намира всичко. Може и да греша, отдавна не съм преинсталирал.

windows не си прави папка Windows.old - направил я е тоя, който инсталирал новия Windows... и аз така правя за да не трия ако има място - при проблем просто преименувам новия и стария, както и program files и documents and settings...

livecd - линукси колкото щеш, аз ползвам slax, ако държиш на windows, може да си направиш сам с bart pe builder (трябва ти и инсталационен windows xp) или да си дръпнеш hiren's boot cd - последните версии имат mini xp

Редактирано от the professor (преглед на промените)

1: Като си намеря ХР ще го инстална на дял Д, но 1во ще трябва да форматирам Д-то, че имам малко снимки (тях поне ги имам на телефона), нали? След инстала на ХР няма ли да ми трябват нови драйвъри? И как да дам на ХР да работи като основна ОС?

2: Откъде мога да си намеря Live CD? Мога ли сам да си направя Live CD? И как става? В сервиза колко ще ми струва горе-долу да ми оправят този проблем? Мерси все пак !

1 Да, ще трябва да форматираш D: при инсталацията; да, ще ти трябват драйвери - поне основните; след като инсталираш XP по нормалния начин и с формат, то ще работи като основна ОС.

Целта е да се спаси информацията (ценната музика и др.) . За да я прехвърлиш някъде, ти трябва поне временно работеща ОС . Може на външен харддиск, но аз лично бих предпочел да я запиша на DVD-та. Най-малкото излиза по-евтино - външен хард е над 100 лв, а един стек 50 DVD-та е 12-13 лв.

След като прехвърлиш информацията, направи нещата както трябва - започни инсталация на Windows7, като дойде момента, изтрий всички дялове, направи си един системен от 30-40 или малко повече GB (зависи от количеството програми, които ще слагаш), и инсталирай на него с формат. И там ще държиш само ОС и програмите! Останалото място според обема го правиш на 1 или 2 дяла, и там слагаш всичко друго - което искаш да не се затрие при евентуална преинсталация. Така се прави.

2. LiveCD е CD или DVD диск с ОС (Linux или Windows) , която не се инсталира, а се зарежда и работи директно от диска. Много е подходяща за случаи точно като твоя - когато основната ОС от харда не зарежда. С него би могло да се оправят много проблеми. Hiren's Boot CD е такова, само че освен miniXP съдържа и много други полезни програми. Намира се из торент тракерите.

Но аз бих предпочел инсталирането на XP на D дяла само за да мога да сложа някаква записваща програма - за да копирам музиката на дискове.

И засега недей да търсиш сервиз. Проблемът ти е чисто софтуерен, и смятам, че с наша помощ ще можеш да се справиш. Няма смисъл да даваш излишни пари.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.