Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Някой знае ли нещо за "Драконова магия"

Featured Replies

Аз като човек слушащ Black Metal се занимава с такива неща, един познат имаше подобен проблем скоро и ние направихме жертвопринушение на девствена, пълнолетна, руса мацка на всемогъщият сатана и всичко се оправи, дори снимахме всичко за да може да бъде репродуцирано. Ето линк към видео клипчето:

За да изпълниш магията трябва да слушаш истински блек метал, да си облечен в черно и да си гримиран като панда, ако нещо от това не е вярно сатаната ще те убие и ще ти изяде душата.

blackmetalpanda.jpg

Panda%282%29_640.jpg

Редактирано от BlackMetal666 (преглед на промените)

BlackMetal666, така не бях се смял скоро ... хихиххии ... снимали сте клип ... само че това са норвежците от Satyricon ... и се събуди , и пръстите в контакта ... целият потен ... хихихихи ... голяма фантастика ...

Към автора на темата ... имам само едно изречение - “Простотията ходи по хората, а не по животните!”, колкото и да не ни харесва е точно така.

BlackMetal666, така не бях се смял скоро ... хихиххии ... снимали сте клип ... само че това са норвежците от Satyricon ... и се събуди , и пръстите в контакта ... целият потен ... хихихихи ... голяма фантастика ...

Към автора на темата ... имам само едно изречение - “Простотията ходи по хората, а не по животните!”, колкото и да не ни харесва е точно така.

Мислех че сърказма си личи!

Hanibal_Lektar, поздрав с:

Редактирано от BlackMetal666 (преглед на промените)

Първото изискване е да понаучите санскрит. ...

За четенето 100% е така.

Но, нали трябва и разбиране.

Общо взе то много неща трябват - и атмна физика не е излишна :cool:

Това беше бъзик разбира се.

Но, без обща физика тълкуването на термините става на папагалския принцип.

Към "новобранеца" пуснал темата!!!!Пич,не те знам кой си набор,ама или си смени дилъра на дрогата дето ползваш или направо към лечение се насочи!!!Няма срамно,те докторите са за това!Като възможен вариант да не се шашкаш от подобни "магии" най добре се хвани някоя какичка да ти развинти лагерите,щото нали казват че прекалената мастурбация не е полезна!!!То и от това може и да си прихванал "шашкането"

Но, без обща физика тълкуването на термините става на папагалския принцип.

Да разбирам ли, че според теб, Патанджали, Шанкара Ачаря, Вяса,Вачаспати Мишра, Виджняна Бхикшу и пр. са изучавали физика? За тълкуването си има правила, които са точно установени и също се изучават. Йога е източна система за духовно усъвършенстване (никак не обичам последното словосъчетание, ама карай) и не е нито нужно, нито възможно да се обяснява от гледна точка на съвременната физика.

Да разбирам ли, че според теб, Патанджали, Шанкара Ачаря, Вяса,Вачаспати Мишра, Виджняна Бхикшу и пр. са изучавали физика? За тълкуването си има правила, които са точно установени и също се изучават.

Общата физика не е толкова днешна, а и разцвета й е когато са били големите научни открития за нашата цивилизация края на 19-ти и началото на 20-ти век. Интересно е да отбележим факта, че физиката както всяка наука следва правилата на вселената. Тя и затова е създадена, за да бъдат описва подробно и формулирани природните закони.

Йога е източна система за духовно усъвършенстване (никак не обичам последното словосъчетание, ама карай) и не е нито нужно, нито възможно да се обяснява от гледна точка на съвременната физика.

Доста неща в Йога могат да се обяснят с физиката. Но, днешната физика не е достатъчна. По-скоро днешната ни физиика се съдържа в йога, отколкото обратното. Тя може само да подпомогне разбирането на йога, но не и пълното обяснение.

Все пак смятам, че не е ненужно да спомена точките на застъпване между двете науки:

-Закон на Кирхофф;

-Закон на Ом;

-Закон на Кулон(Coloumb);

-Ин-Ян и теория на вълната;

-Кундалини и триъгълник на мощностите;

-Закон за запазване на енергията;

-Първи, втори и трети принцип на механиката;

-Златно правило на механиката;

-......

Нека да включим и геометрията като една от най-точните науки, нека и планиметрията.

За областите за които са създадени правилата и законите нямат отношение към йога, но философски погледнато всеки един от тях намира приложение в области за които не са предназначени първоначално. Те са основата. Много често се случва законът на Кирхофф за входящи и изходящи токове да намира приложение за водопроводи, за пар'и, за материални ресурси, за магнитни полета, за енергийни снопове при ускоряването на елементарни частици, за налягания, за каквото си поисаш. Може да ги въртиш какот си искаш, където си искаш, важното е принципът да е спазен. Не случайно закон на Георг Ом се ползва и в Хидравликата и в Пневматиката. Където поискаш там ще се ползва, стига да е спазен пропорционално.

Толкова за въпроса ти.

Сега малко за предния.

Мисля, че е добре да хвърлиш едно око на тази таблица http://www.astrosite.org/razkrivane_na_minali_jivoti.htm

Дали санскит или друг език!? Да, санскрит е бил най-разпространеният по време на големия разцвет на йогите.

Обаче има и доста писано на тибетски.

Странно защо имам голяма слабост към изучаването на йерогливи? С лекота. А и този източен начин на мислене някак си ми идва отвъртре.

Според таблицата съм бил родом някъде от Тибет от преди 800* години :ph34r:, макар че има и доста по-древни. За още по-стари се ходи в Хималаите, където си имат техни методики за целта :rolleyes: Изумително, но иделно ми пасва като лична философия. Абе въртеше ми се в глава едно Брахмапутра, което отива малко към Бутан, но все в тоя район.

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%91%D1%80%D0%B0%D1%85%D0%BC%D0%B0%D0%BF%D1%83%D1%82%D1%80%D0%B0

Въпреки това ще трябва да се понапъна със санскритския, за съжаление на руски.

Колкото до йога текстовете, доста от тях ги има преведени и не е необходимо четене на оригиналите. Които и без това не се намират лесно. Изключение е ако си в Хималаите, и ако ти позволят. Не на всеки се позволява да тършува, както междувпрочем знаеш.

Не е важно кой от кога е. Важното е с какво може да допринесе за развитието, както на себе си, така и на околните. Обикновено това става несъзнателно и от двете страни. Дори и да е съзнателно за едната страна, винаги има неща които остават скрити от погледа ни.

Редактирано от PET2 (преглед на промените)

Виж какво, приятелю, досега не реагирах на твоите писания за чакри, кундалини и физика, защото ги представяше като свой собствени схващания. Моля, продължи в този дух и не смесвай твоите разбирания с йога, защото хора, които нямат представа за какво иде реч се объркват и подвеждат. В България има литература по темата - главно преводите на "Евразия". Почти всичко друго е боклук. Има и хора, които са в час, както и няколко клуба, в които се опитват да практикуват сериозно. Но има и много превратна информация, както и откровенни глупости, които се разпространяват от невежи и объркани хора. Не допринасяй за всеобщото объркване, а просто продължи да представяш твоите теории като твой. Надявам се, че ме разбра.

Не съм и претендирал че са чужди теориите ми :cool:

Между другото "приятелю" е твърде фамилиарно клише. В действителност ти нямаш предвид истинското значение на клишето, нали? :)

Виждам, че лека по лека ще си дойдем на думата.

Интересно ми е само дали клубовете по йога могат да приложат практически медитацията си:

-Електически заряди;

-Свекавици там където решиш, и видове светкавици;

-Междуатомни разкъсвания;

-Души от никък астрален порядък (призраци);

-Лекуване на хора от разтояние само с пожелание;

-Ветрове;

-Изместване на облаци;

-Отваряне на дупка в облаците, така че слънцето да облагодетелства точно медитиращия за конретното време което е зададено по заклинание;

-Препрограмиране на душите на околните групи от хора. За околните да си като супермен;

-Подсъзнателно въздействие на големи групи хора (слабите са по-лесни);

И всичко това е правено само за тестовете по практическа медитация;

-Реконструиране на собсвеното тяло и самолечение, а ако се наложи само създаване на по-добри пътища на лекарствата;

-Леко изменение на някой параметър на собсвеното тяло;

-Бързо развиване на ставите въпреки, че вече не съм във възрастта на растежа;

-Бързо влизане във физическа форма;

-Ускорено натрупване на познания;

-Напасване на случайността;

-Контрол над дишането;

-Презареждане с Прана от нищото. Странно от къде ли идва!? А поле на измерението какво е!? Има ли наистина екстрасенси!?

-Приповдигане настроението на любима половинка. Шеги и закачки;

-Приповдигнато настроение на цялата тълпа в някое диско. Всичко за кефа;

-Да намесим и интимната страна на живота ако искаш. Там емоцията е още по-голяма. А резултата смайващ. Кама-сутра ряпа да яде ако се изпълнява без медитация в други положения. Защо мислиш е създадено учението Каама-сутра? Просто за кеф ли? Съмнямам се! Медитация за концентрация се прави въз основа на емоцията.

Управляваш всички елементи на вселената с лекота - Вода, Огън, Вятър, Земя, Човешки взаимоотношения.

За мен всичко е програмиране. Задаване на условия, цикли и разклонения.

Прощавай, знам че звучи фантастично. Всъщност и затова ме баннахте преди 2 години.

Мъдростта в този случай е:

-Хората винаги унищожават това което не разбират.

Преди години си мислех, че всеки го може това ако се напъне, но уви. Оказа се, че е много трудно да се прескочи психологическата бариера и човек да повярва в невъзможното. Освен това трябва да се достигне и съответното духовно ниво, което не става за един живот.

Какво е медитация за конценрация ли?

-Това е свръх вяра в нещо. Да вярваш толкова силно все едно животът ти зависи от това.

Всеки бива озарен когато му дойде времето.

Когато си готов, тогава можеш да го разбереш.

Сега просто можеш да ми четеш писанята и да махаш с лека ръка.

Я да видим какво пише в Рамачарака:

"Раджа йога се занимава с развитието на потенциалните сили на човека, с придобиването на контрол върху -психичните способности с помощта на волята.

Карма йога е йога на действието. Тя е пътят, следван от тези, които изпитват радост от своята работа, които проявяват силен интерес от "правенето на нещата", с ръце или с глава, тези, които вярват в действието "заради самото действие".

Джнани йога е йога на мъдростта."

Явно има и такива йоги./тонът ми е съвсем добър/

Имай предвид, че минава доста време докато се научиш да не забравяш заклинанието (мантрата) което си изрекъл. Това е естествен процес, който цели да те предпази от по-груби грешки. Просто се научи къде да спираш. На мен не ми трябваше да спирам, защото откривах топлата вода без чужда намеса.

Казах каквото имах. Няма основа, на която можем да стъпим, за да обсъждаме тези теми.

Приятна вечер.

Един ден ще разбереш.

Без значение кога.

Времето не е от значение в случая.

Странно защо ли съм ги развивал тези неща по пътя на йога!? :ph34r:

Истината за която претендираш в случая няма значение, защото тя е отвъд нашите обяснения. Можем да си я обясняваме както искаме. Теории безброй. Никоя от тях не е грешна, и никоя нe е вярна.

Приятна вечер и на теб :P

Жалко че не се срещнахме преди създаването на Windows Vista. То си беше просто реален тест по медитация. Вярваш ли, че един разочарован "фен" на Microsoft може да поръча още по-зле боза от Виндовс Глиста? И това може да се уреди, само с медитация, и ще го поръча на този на когото трябва :) Все още медитацията не се брои за престъпление в нашия свят, нали? Просто от вътре ми идва едно желание да обърна света с главата надолу, пък после всички да се оправят както си искат. И дано открият пътя на йога по-рано.

Извинявам се че ви развалих баланса в реликиозната страница на форума. Не беше нарочно.

Как може само 1 човек да разбалансира всичките догми на едно общество? Което и да е то.

Явно е възможно?

Той сам не предетдира да го наричате нито йога, нито майстор, нито учител. И не се има за такъв. Просто човек.

Може би е извънземен? Има ли НЛО? :) Вече стана кумично.

Хахаха ама вие май се връзвате?

@scepsis братче (ще използвам друго клише, подобно на аругантното "приятелю" ползвано от теб), ти май се засегна дълбоко от човек който пише горе-долу грамотно и чат-пат убедително.

Аз ако мога да правя и 0,00000001% от всичко това, ами аз ще си удрям г*за в тавана бе :whist:

Ай стига ве :)

Реално погледнато обаче това са елементарни неща за всеки източен йога. И тоя ли път лъжа, или пък съм някой луд за връзване?

Айде по живо по здраво. Дано откриете чакрите и "магиите", или те вас :)

Съвсем честно: -Тръгнали сте като Гюро Михайлов, а изобщо не вниквате в простите и елемнтаните неща от живота. Не сте в час - 100%.

Ох леле магьосниците и вещиците с крайно материална нагласа в живота - горкичките.

Умолявам ви, мислете позитивно. Ако не знаете как, вижте го от някой от постовете ми от хронологията ми.

Проклятията винаги се обръщат срещу човека който ги е изрекъл.

Мнозина от вас не знаят как да противодействат на собствените си действия.

Но, ако изпитвате слабост към философията на Айкидо, Карате, Кунгфу и т.н. със сигурност ще научите доста за принципите.

:eek:

Не правете проклятия срещу никой, още повече срещу човека който ви моли за това.

Поздрави от човека върху който се сипят всички проклятия :) Никога на са ми били проблем.

Някои хора които не искат да смесват физиката с йога просто не се досещат по какви мотиви са правени Матрицата и Междузвездни войни.

Чудя се, как е възможно винаги зубрачите да получават шестици!?

Чудя се, как е възможно един учен в България да се оценява по брой публикации, а не по значимостта им!?

Много риторични въпроси отправих на актуална тематика :P

Пожеланието "Приятна вечер" май имаше друго предвид. Твърде много се е изтъркало клишето за да го увъртаме.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.