Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

ИЗбор на климатик

Featured Replies

здравейте чудя се между тези четири климатика http://www.technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09037985 http://www.technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09019334 http://www.technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09052483 http://www.technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09036725 бих се радвал на съвет, кой е най-добрия от тях. Ако имате някакви предложения за инвентор до 1200лв , давайте ги насам :)

• Отговори 64
  • Прегледи 33k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Доста климатици имаме. Бракувани имаме едно фуджицу и един хайер. Пълни боклуци. И двата са супершумни и докато работят правят големи вибрации. Изкараха по няколко години и проблемите им струват колко

• Доскора бяха на промоция в Сливен за 1230 лева с монтажа, същия модел, един колега се възползва - цък Подобните Дайкини са с около 150 до 200 лева по-скъпи според зависи. А ако лимита е твърдо д

• D-Link, когато се избира климатизатор, освен с финанси, се подхожда и с малко сметки какво точно ти трябва спрямо условията на помещението и твоите изисквания. Изказвания от този род "климатикът може

Публикувани изображения

Не прави грешката да вземаш който и да е от тези модели. Бих ти препоръчал Дайкин, но сумата ти е недостатъчна. За тези пари най-доброто е FUJITSU GENERAL ASYA12LGC

Редактирано от delig (преглед на промените)

Бих ти препоръчал Дайкин, но сумата ти е недостатъчна. За тези пари най-доброто е FUJITSU GENERAL ASYA12LGC

Публикувано изображение

Доскора бяха на промоция в Сливен за 1230 лева с монтажа, същия модел, един колега се възползва - цък Подобните Дайкини са с около 150 до 200 лева по-скъпи според зависи.

А ако лимита е твърдо до 1200 с монтажа то съвета ми е за този - цък

Явно климатика може да е "девятка", защо да няма Daikin за тези пари, това не е вярно. http://www.pazaruvaj.com/klimatici-c3172/daikin/ - не че е най - доброто място за покупка на климатик, просто за сравнение. Наистина е по-добре Дайкин от всичко посочено, макар че проблеми с техника не са изключени независимо от марката. Имам познат който продава/монтира точно Дайкин, от него знам, че макар и по-рядко, дори и с тях имат проблеми. Fujitsu не съм ползвал, само съм слушал(хубави работи), но от всичко което аз съм виждал и ползвал - Hitachi или Daikin. Не че LG са зле, но парите според мен не си заслужават. Щом са ти "на сърце" 1200лв - виж Daikin, Hitachi, Carrier,горе-долу в този ред. Fujitsu не мога да препоръчам защото никога не съм имал удоволствието да видя такова в действие, "колегите" ще кажат :rolleyes: Късмет в избора.

Редактирано от mikepatton (преглед на промените)

Доста климатици имаме. Бракувани имаме едно фуджицу и един хайер. Пълни боклуци. И двата са супершумни и докато работят правят големи вибрации. Изкараха по няколко години и проблемите им струват колкото половината от цената на нов климатик. Моя съвет е висок клас панасоник (най-добрия избор) или самсунг, но ако изберете втория трябва да е с капацитет поне х2 на помещението в което ще работи. Успех и всичко най-свежо. :rolleyes:

D-Link, най-добре се консултирай в този форум по въпроса, който те интересува. Там пишат професионалисти в тази област, които добре познават различните марки климатици и моделите им. По-добре да го направиш вместо да ставаш жертва на безумията, които се изказват тук.

Всъщност и тук е регистриран един опитен професионалист но той се занимава предимно с японски машини (климатици, които са за японския пазар) нови и втора употреба. 

благодарен съм за отговорите тази марка Дайкин не я знам и предпочитам ако ми предложите нещо с марка Панасоник , ЛГ , САмсунг или Хитачи да кажем да не е до 1200 ами до 1500 :blink: климатикът може да е "девятка" зашото харчат по малко енергия :)

благодарен съм за отговорите

тази марка Дайкин не я знам и предпочитам ако ми предложите нещо с марка Панасоник , ЛГ , САмсунг или Хитачи да кажем да не е до 1200 ами до 1500  :blink:

климатикът може да е  "девятка" зашото харчат по малко енергия :)

Чувал си за телевизори явно, но за климатици нищо не знаеш. Избери си някоя от изброените марки и се чуди през зимата защо не могат да топлят. Аз исках да ти помогна.

Сигурно някъде по света не са чували за Мерцедес и затова нямат доверие на тази марка.

Аз самия имам Панасоник, не съм го препоръчал защото е едва на 1 година, рано е да се радвам, но засега няма проблеми с него. 1 съвет - никога не слушай продавач-консултант от техно-полис-маркет-незнамкаквоси. Първо определи какви изисквания имаш към климатика, за какво помещение(като квадратура/обем) е предназначен, какво е разположението в сградата, има ли топлоизолация, тип дограма, след което потърси помощ в някой специализиран форум, както те посъветваха по-горе. Знам колко е досадно да търсиш инфо за десетките модели на пазара, но по-добре да те заболи главата от четене сега, отколкото по-късно от разправии с фирмата поддържаща гаранцията. В този ред на мисли изборът на фирма е много важен - подбери такава която е на пазара поне 5 години, след като прочетеш отзиви и за самата фирма и сервиза който осигурява. http://www.tehcomservis.com/forum/index.php Тук например можеш да видиш кои модели най-често се споменават. Късмет :blink:

благодарен съм за отговорите

тази марка Дайкин не я знам и предпочитам ако ми предложите нещо с марка Панасоник , ЛГ , САмсунг или Хитачи да кажем да не е до 1200 ами до 1500 :)

климатикът може да е "девятка" зашото харчат по малко енергия ;)

Както е писал колегата по-горе, Дайкин се считат за нещо като Мерцедес-а на климатиците, въпреки че марки като Митсубиши, Фуджицу, Тошиба, Саньо, Шарп, Национал (марката на Панасоник в Япония до 2008 г., след 2008 г. и в Япония марката е преименувана на Панасоник) не им отстъпват по нищо- това са марките към които трябва да се ориентираш. ако ще купуваш Панасоник то гледай да е предназначен за Японския пазар, ако ли пък държиш на модел за европейския пазар се насочи към другите марки.Моят съвет е ако потребителят Aleksandars ти отговори в тази тема или някъде другаде да се вслушаш в неговият съвет, човекът наистина е професионалист. Преди един месец когато си търсих климатик той ме насочи към каква техника да се ориентирам.

Редактирано от spielberg (преглед на промените)

Както е писал колегата по-горе, Дайкин се считат за нещо като Мерцедес-а на климатиците, въпреки че марки като Митсубиши, Фуджицу, Тошиба, Саньо, Шарп, Национал (марката на Панасоник в Япония до 2008 г., след 2008 г. и в Япония марката е преименувана на Панасоник) не им отстъпват по нищо- това са марките към които трябва да се ориентираш. ако ще купуваш Панасоник то гледай да е предназначен за Японския пазар, ако ли пък държиш на модел за европейския пазар се насочи към другите марки.Моят съвет е ако потребителят Aleksandars ти отговори в тази тема или някъде другаде да се вслушаш в неговият съвет, човекът наистина е професионалист. Преди един месец когато си търсих климатик той ме насочи към каква техника да се ориентирам.

Всъщност само Митсубиши не отстъпва на Дайкин, двете марки се надпреварват коя ще произведе най-добрия климатик (по отношение на спад на КОП при понижаване на температурите). Другите които си споменал наистина са добри, но за сега са с крачка, макар и малка след тях в това отношение, което не ги прави лоши, напротив някои от моделите им са страхотни. А относно климатиците за японския пазар, там каквато и марка да избере няма да сгреши.

все оше не съм отказал този Дайкин , ще си помисля за него :clap: но все пак какво ще кажете за този модел на Панасоник -> http://klimaticipanasonic.com/188-panasonic-cs/cu-e9lke-3/ има висок ЦОП и ЕЕР и е доста икономичен. от към кубатурата пасва за целта. какво мислите за него :wors::cool:

D-Link, когато се избира климатизатор, освен с финанси, се подхожда и с малко сметки какво точно ти трябва спрямо условията на помещението и твоите изисквания. Изказвания от този род "климатикът може да е "девятка" защото харчат по малко енергия" не трябва да има, защото когато си избереш машина която не отговоря на условията на помещението, ще страдаш...И нещо друго важно нещо...COP зимата не топли, запомни го. Всички параметри на климатизаторите са дадени при 7° външна температура, а при японските модели има и при 2°. По принцип има информация и за параметрите на машините при отрицателни температури, но това го пише в техническата и сервизната документация на качествените модели. Колкото до този модел който си посочил на Панасоник, да добро е, но пак ти казвам, по добре кажи условията на помещението и след това ще го мислим. ;)

моя съвет е - не вземай климатик на 110 волта - ся не знам всички дайкини дали са така, но ако ще му трябва и трансформатор - не си струва... колкото до LG - те нищо не правят както трябва - марката е известна заради рекламите, някои неща не се налага да се рекламират - дайкин са така, но не мисля че са подходящи за нашата ел мрежа... панасоник за 900 лв е минал покрай панасоник ама от лявата страна на тихия океан (същото е и за 12-ката) за пари около 1000 лв само китайски климатик - по добре да си пише че е китайски - да не плащаш за марката, щото тя сваля качеството, когато парите не са достатъчно... midea, haier (аз имам вече 5 години хайер - много ги плюят ама работата е такава, че монтажа е толкова важен, колкото и марката, освен това поддръжката - всеки климатик може да се прецака като не се чисти и прегрее, друго важно нещо е теглото на външното и вътрешното тяло - колкото повече - по добре)... другото - колкото по малко екстри - толкова по добре - всяка екстра намаля сигурността - коефициентът на сигурност на едно изделие е произведението от коефициентите на сигурност на неговите елементи (и никой от тях няма коефициент 1-ца, всичките са по малки - даже обикновените винтчета - техния коефициент може да е 0.99999999 ама пак не е 1...) осака - също не търси...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

При наличието на капацитет в областа малко несериозно е и аз съвети да давам,но ще споделя опит. Oт 6 години съм с Панасоник 12BTU,китайски инвертор и съм изключително доволен! Панасоник е единствената марка която дава 5 години гаранция на най-скъпата част от климатика:компресора.Преди време поне беше така,ако греша-поправете ме. И сега следва парадокс-на моя му се повреди точно компресора след около година и половина.Почна се едно ходене по мъките... Обясняваха ми как смяната на компресора щяла да ми струва от 650 до 900(!) лв.(климатика струваше 1100).Всичко това защото сервиза който трябваше да го поддържа така и не дойде да му направи "профилактика"(в кавички е защото...абе ще разбереш един ден защо)били заети с монтирането на нови и ми обясняваха как Панасоник не се разваляли.Порових се тук-там и се оказа,че съм случил на продукт от серия с конструктивен недостатък в компресора,и че от Панасоник са предоставили на всички сервизи въпросната част за безплатна смяна.Безапелационно! Така и стана!Не в моя град но няма значение... :P Ако пак купувам климатик ще е със същата марка! Успех в избора!

Здравейте и от мен :) Като гледам тук пак доста интересна дискусия се е заформила. Няколко неща винаги са ми правили впечатление. Примерно марката Panasonic. Явно всеки има примерно телевизор или радио или пък монитор Panasonic. Само че разликата в този вид техника и климатичната за мен, при марката Panasonic е от земята до небето. Относно "безмислената" инвестиция в трансформатор (антихуманните 60-70лв) мисля, че няма какво да обсъждаме. Японците от доста време са най-добри в технологиите (нисък разход, висок КОП, дълга и безпроблемна работа). Ремонтирал съм стар "японец" на над 20 години, като единствения ремонт се изразяваше в залепяне на пластмасите, че не издържаха вече. За 1500 лв се намират прекрасни японски инветори (100V). Досега не съм получавал рекламации от такива :wors: Пък и каквото платиш, това ще получиш.

Искам да попитам и аз за някакъв климатик до 600-700-800лв. най-много , нямам претенции за марка искам просто да е качествен и икономичен. Препоръчаха ми някакъв Мидеа , били български климатици и уж били добри , но понеже не разбирам се надявам да ме опътите към правилен избор.

Редактирано от sa6o (преглед на промените)

sa6o, мидея не са български климатизатори, а китайски...Чисто китайски.За тези пари които си поставил, трудно ще вземеш инверторен модел, освен ако не е японски втора употреба. За какво помещение си търсиш машина?

sa6o, мидея не са български климатизатори, а китайски...Чисто китайски.За тези пари които си поставил, трудно ще вземеш инверторен модел, освен ако не е японски втора употреба. За какво помещение си търсиш машина?

Еми за нормална стая-хол/спалня

Примерно марката Panasonic. Явно всеки има примерно телевизор или радио или пък монитор Panasonic. Само че разликата в този вид техника и климатичната за мен, при марката Panasonic е от земята до небето. Относно "безмислената" инвестиция в трансформатор (антихуманните 60-70лв) мисля, че няма какво да обсъждаме.

-не можах да разбера точно разликата "...от земята до небето..."-мисля че ако не всички,то поне почти всички,знаете къде се произвеждат всички продукти на марката,предназначени за Европейския пазар-Чехия,аз лично имам недълъг стаж от няколко месеца в една от многобройните фабрики на територията на въпросната държава-няма смисъл да продължавам по темата-щом "благополучно" успяха да съдействат на PANASONIC Mobile да се откаже от производството на мобилни телефони,не по розово е и положението им и на други поприща-качествената продукция която все още излиза от вратите на предприятието с тази марка се дължи на това,че частите за телевизорите(конкретизирам)пристигат от държавата-майка,и се сглобяват само на конвейрите;докато производството,изцяло изнесено там,не се слави с потресаващото качество на "...стар "японец" на над 20 години"...

Редактирано от TEXNIKAT (преглед на промените)

Искам да попитам и аз за някакъв климатик до 600-700-800лв. най-много , нямам претенции за марка искам просто да е качествен и икономичен. Препоръчаха ми някакъв Мидеа , били български климатици и уж били добри , но понеже не разбирам се надявам да ме опътите към правилен избор.

За тези пари, ето този, но не знам дали си предвидил и пари за монтаж, защото и той е около 200 лв. Само да кажа, че се бях ориентирал към два пъти по-скъп модел, но ме разубедиха и не съжалявам...

За тези пари, ето този, но не знам дали си предвидил и пари за монтаж, защото и той е около 200 лв. Само да кажа, че се бях ориентирал към два пъти по-скъп модел, но ме разубедиха и не съжалявам...

Гледам , че пише Клас А , че е икономичен ама икономичен ли е наистина , защото то може да пише много работи , които не са верни. Ти нали такъв си си взел , плащате ли много ток. :)

Този модел е добро решение и се е доказал, но е конвенционален модел. Падне ли драстично външната температура, тази машина ще започне да се задъхва и оттам консумацията на електроенергия ще се увеличи.

Гледам , че пише Клас А , че е икономичен ама икономичен ли е наистина , защото то може да пише много работи , които не са верни. Ти нали такъв си си взел , плащате ли много ток. :)

Този модел е добро решение и се е доказал, но е конвенционален модел. Падне ли драстично външната температура, тази машина ще започне да се задъхва и оттам консумацията на електроенергия ще се увеличи.

Имам го от около три месеца, което не е много време за да установя реалния разход на ток, защото живея до гора и лятото не е много топло, а зимата не е много студено, а съм и с PVC дограма и не се пуска всеки ден, само в големите жеги. Преди да го спра го пускам на изсушаване, после на вентилатор за няколко минути. Гледам на изток-юг, като конкретно стаята в която е климатика гледа на изток. Според техника който го монтира, разхода му е около 30-40 лв. лято-зима, но съм и с парно, тоест, отоплението му ще е по-скоро спомагателно, за периодите преди да се пусне парното и при нормалните зимни температури. Пак според техника, няма да е проблем отопляването до към -15°, нищо че по спецификации пише до -5°. Обмисляме покупката на още един такъв, като най-голямо влияние за избора ми е достъпната цена, защото иначе се бях спрял на ето този.

Aleksandars , понеже не разбирам ще задам малко тъп въпрос. Какво ще рече конвенционален модел ? И какво би ми препоръчал ти ?

Редактирано от sa6o (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.