Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Изтрити дялове

Featured Replies

Не знам дали точно тук е мястото на темата, но ми се стори най-подходящо...

Имам спешна нужда от помощ ! Започнах да преинсталирам Win xp и на мястото, където се избират дяловете за изтриване и форматиране, по инерция изтрих и C и D , а трябваше да изтрия само С, защото на D има много важна информация. Сега ми ги показва и двата дяла като unallocated space. Дяловете не са форматирани, само изтрити. Как мога да ги върна ??

Тва го направих на нетбук Benq Joybook Lite u101w

Не съм много сигурен че ще можеш да ги върниш ! Може да възтановиш информацията и да я върнеш след това .

Но е желателно диска да се закачи на друг компютар .

Едит: това при условие че нямаш още един свободен дял които се вижда и може да се запише там информацията .

Редактирано от izabel1 (преглед на промените)

• Автор

Сега се мъча да инсталирам xp на флашка и с някоя програма да опрая нещата..

Сега се мъча да инсталирам xp на флашка и с някоя програма да опрая нещата..

Пробвай с живото СД на Paragon Partition Manager или техния Disk Manager

Ако нямаш друг свободен дял по-добре закачи твърдия диск на друг компютър или се сдобий с някоя по-голяма флашка или външен преносим диск и с някоя програма като Рекува например си възстанови информацията от изтрития диск.

МНОГО ВАЖНО НЕЩО!!!

Не пиши нищо по този дял. Информацията ти е непокътната, само дето няма файлова таблица и не се вижда. Има един жив диск с Windows XP руски и в него има куп програми които могат да ти свършат работа. Ако въпреки това не оправиш нещата, остава да го занесеш на друг компютър с инсталиран (или в портативен вид) Tune Up Utilities. До колкото си спомням той обаче нямаше възможност да вижда дял без файлова таблица. За целта за последно можеш да форматираш въпросния дял, но ЗАДЪЛЖИТЕЛНО С БЪРЗ ФОРМАТ, а не пълен!!! Тогава само се прави нова файлова таблица на дяла без да се пипа самата информация по него. Това му състояние се равнява все едно си изтрил всичко от дяла и почистил съдържанието на кошчето. Тогава Туне Ъп Утилис трябва да може да ти помогне. Но пак казвам в никакъв случай не пиши нова информация на въпросния дял, в краен случай само бърз формат на дяла!

Еди ти що не си форматираш твоите дискове с бърз формат и после да споделиш с нас колко процента от данните си си възтановил в домашни условия !

Диска най добре да не се пипа изобщо и да не се правят опити за възтановяване на старата фаилова система а да се анализира от рековери програми и да се спаси каквото може на друг диск . Идеята ако не може да го закачи на друг комп да инсталира уин на флашка е добра и от там да почне да го чеква .

Моя фаворит при програмите е ontrack data recovery но има много други подобни !

Acronis disc director 10 и> Със сигурност ще ти възтанови дисковете.

Advanced-->recoveri и нататък

За целта трябва да го ползваш от диск(има го в Hiren's.BootCD).

Освен това колкото по малко е пипано по диска след изтриването

толко по голяма е вероятноста за пълно връщане на данните.

И аз да дам едно предложение за софтуер за възстановяване на данни - Get Data Back. Но както вече колегите многократно споменаха, трябва ти някакво празно място, където да запишеш информацията. Вече според обема й си преценяш с какво разполагаш и по какъв начин да действаш.

Paragon има опция(а и не само тя) , за възстановяване на цели дялове.Преди доста време ни се наложи да възстановявам , повярвайте възстанови всичко.А това беше преди 2-3 години.Със сигурност надежда има.

Бърз, бавен или пълен формат - информация не се трие, коментирано е многократно. След като важната информация е на D:, аз на твое място спокойно бих продължил с инсталацията на Windows при създаден един дял на мястото на двата (винаги можеш после да ги разделиш). Предполагам, че новия Windows който ще инсталираш ще е същия като стария, т.е. няма да заеме повече място, отколкото ти е заемал стария. След като инсталираш и драйверите за този лаптоп не инсталирай нищо повече. Има много програми за възстановяване, аз лично предпочитам Recover My Files, но има и безплатни програми, които може би ще ти свършат същата работа, например Recuva, която дори е портативна. Не знам какъв е бил обема на важната информация, която си имал, но ако може да се запише на флашка, укажи на програмата за възстановяване да ги запише на флашка или външен хард. Това ти е единия вариант, който е и най лесен. Варианта да инсталираш Windows на флашка съвсем не е толкова елементарен и много се съмнявам да успееш. Съвсем друго е Live Windows на основата на BartPE, какъвто Windows има включен в Hiren's или лесно можеш да си направиш сам. В Hiren's са включени доста инструменти за възстановяване на информация. Имаш вариант и с Live Linux някоя дистрибуция, като има няколко създадени специално с тази цел, но в момента не се сещам имената на дистрибуциите.

Еди ти що не си форматираш твоите дискове с бърз формат и после да споделиш с нас колко процента от данните си си възтановил в домашни условия !

Диска най добре да не се пипа изобщо и да не се правят опити за възтановяване на старата фаилова система а да се анализира от рековери програми и да се спаси каквото може на друг диск . Идеята ако не може да го закачи на друг комп да инсталира уин на флашка е добра и от там да почне да го чеква .

Моя фаворит при програмите е ontrack data recovery но има много други подобни !

Ами колкото и да ти е странно - възстановявал съм мои данни по този начин. Не бяха по обем много, но тук важното е че може да стане.

еди, djagi, и двамата изгубихте фокуса на въпроса. Тук не става въпрос за възстановяване на файлове, а на изтрита партиция. А има много по-прости начини за това, по-горе са цитирани няколко

еди, djagi, и двамата изгубихте фокуса на въпроса. Тук не става въпрос за възстановяване на файлове, а на изтрита партиция. А има много по-прости начини за това, по-горе са цитирани няколко

Е сам по себе си изтрития дял какво му е? Ще си го създаде отново и готово. Става дума за изгубените данни в този дял. За това става въпрос.

Е сам по себе си изтрития дял какво му е? Ще си го създаде отново и готово. Става дума за изгубените данни в този дял. За това става въпрос.

Не, това може да е изтрита информация за дял от таблиците на дяловете, а самия дял като структура, файлова система и подобни да си е намясто. За това става въпрос и за това толкова лесно потребителия (чети по-нагоре) си възстанови нещата

някои знае ли дали може да се вастановят снимки след преинсталиране на windols.. моля ви пишете .. всички снмки които сум сабирала през полседните 7 години са истрити

някои знае ли дали може да се вастановят снимки след преинсталиране на windols.. моля ви пишете .. всички снмки които сум сабирала през полседните 7 години са истрити

Като оставим настрана правописа и цялостната липса на Главни букви... Може ли малко повече информация? Къде са се намирали снимките? Устройство C:, D:, друго устройство? Къде е инсталиран Windows? Нещо правено ли е след това? Ако върху мястото където са били записвани снимките е записвано нещо друго шанса за възстановяване е минимален :)

сърди се на тоя който ти е преинсталирал windows, без да ти запази снимките - можел е да ги премести на друг дял преди инсталацията или ако е нямало да свие същеструвашия и да премести снимките. след като това не е направено - пий една студена вода, може и водка... сърди се и на себе си че не си записала снимките на дискове - аз си ги държа на компа, но си ги имам и на дискове - 50 стотинки е 1 dvd...

Като оставим настрана правописа и цялостната липса на Главни букви... Може ли малко повече информация? Къде са се намирали снимките? Устройство C:, D:, друго устройство? Къде е инсталиран Windows? Нещо правено ли е след това? Ако върху мястото където са били записвани снимките е записвано нещо друго шанса за възстановяване е минимален :)

и сега за какво си чешем езиците - снимките са затрити от инсталиран отгоре windows (по време на инсталацията се създават много временни файлове) - и да може да се възстанови нещо, то ще е близко до нищо след като снимките са събирани 7 години (предполагам са бая снимки)...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

Файлове се възстановяват. И след преинсталиран Windows, форматиран диск, на ново създадени дялове и т.н. И може да не са 100%, но от примерно 100 снимки 90 ако се възстановят, пак е по-добре от нищо. Четири-пет пъти съм възстановявал информация от мои и други компютри и винаги възстановената информация е била на 99,9% спасена, като в единия случай бяха около 200 гб. Във форума е писано и писано по въпроса, djerkkk да вземе да се разрови малко в темите, няма смисъл да се повтарят стари неща...

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.