Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Свободното пространство в C:\ намалява

Featured Replies

Свободното ми пространство в дял С:\ намалява с всеки изминал ден, дори без да съм инсталирал нещо. Пускам ccleaner, но колкото и да почиства, не може да смогне.

Защо е така ? Беше преди 2 седмици 9 гб сводобна памет, а сега е вече 7.73 гб.

Ето ми ги настройките на ccleaner

2419048g.png2419050z.png

Свободното ми пространство в дял С:\ намалява с всеки изминал ден, дори без да съм инсталирал нещо. Пускам ccleaner, но колкото и да почиства, не може да смогне.

Защо е така ? Беше преди 2 седмици 9 гб сводобна памет, а сега е вече 7.73 гб.

Ето ми ги настройките на ccleaner

2419048g.png2419050z.png

System restore включена ли е ?

От къде да видя..

ПП: Ще фрагментирам диска

Десен клик на Моя компютър, най-долу - prоperties, горе вляво - system restore, да има чавка пред turn off system restore, докладвай дали се освободи място. С ХР си, нали ?

Редактирано от crazyfrog (преглед на промените)

Мисля че е с виста, махни "system restore" както каза колегата и ще се оправи, изчисти си темп файловете (temporary internet files) изчисти и префеч (prefetch)

• Автор

Със 7 съм, къде е ? От ccleaner сложиш отметка на old prefetch data, но къде е това temporary files ?

Да, намерих го.

Да изтрия текущите и да ги спра ?

http://prikachi.com/images/520/2419520v.png

До сега само веднъж ми се е налагало да върна системата няколко дни назад, но ако ми се наложи.. ?? Не е ли малко лошо това :ph34r:

Редактирано от mKrotiFy (преглед на промените)

Със 7 съм, къде е ? От ccleaner сложиш отметка на old prefetch data, но къде е това temporary files ?

Да, намерих го.

Да изтрия текущите и да ги спра ?

http://prikachi.com/images/520/2419520v.png

До сега само веднъж ми се е налагало да върна системата няколко дни назад, но ако ми се наложи.. ?? Не е ли малко лошо това :D

Изтривай текущите точки за рестор периодично и пак си пускай функцията.

Редактирано от crazyfrog (преглед на промените)

• Автор

Както и да е. Спрях ги и се освободи малко памет.

Както е тръгнало помагачите съвсем скоро ще трябва да дадат съвет за деинсталация и на самия Windows.

Към автора: може да използвате тази опция: Изтриване на файлове чрез почистване на диска (Microsoft).

Изключването на System Restore и изтриването на всички точки за възстановяване не се препоръчва, защото се губи възможността за връщане на системата в работоспособно състояние или със стара дата. Не е препоръчително да се трие prefetch. Освен това повечето браузъри имат опция за почистване на временни файлове.

Този въпрос е обсъждан десетки пъти в този форум. Не виждам смисъл да се повтаряме...

комплекта аксес+офис+ексел е абсолютно безполезен освен за офис комп.

тва са 250 МБ.Диска за който става въпрос е 9Гб.

Прибави Хибернейт станаха 450 МБ.Тва си е много за такъв диск.

Това, че не го използваш не значи че е безполезен!

ПП: Престани да спамиш в темата на човека!

Изключването на System Restore и изтриването на всички точки за възстановяване не се препоръчва, защото се губи възможността за връщане на системата в работоспособно състояние или със стара дата. Не е препоръчително да се трие prefetch. Освен това повечето браузъри имат опция за почистване на временни файлове.

Този въпрос е обсъждан десетки пъти в този форум. Не виждам смисъл да се повтаряме...

Аз навсякъде съм го казвал - Системното възстановяване е препоръчително да се спре на всички устройства и да се помисли за друг начин за възстановяване на системата. Много често вградената функция е почти безполезна, да не кажа и много вредна. Освен заеманите ресурси и свободно място, точно там обичат да се врът и разни гадинки. Аз замествам тази функция с Акронис. Той (Акрониса) още не ме е подвел, за разлика от вградената функция.

Редактирано от еди (преглед на промените)

Здравей !

Прочетох въпросът ти и за малко да го подмина,но се сетих че и аз патих с това преди време.Изчетох много по форумите за този въпрос, и всеки ти предлага какво ли не.Опитах всичко но уви.Пространството ми в диск "С" все повече намаляваше и накрая диска започна да свети в червено-т.е. е препълнен.Да това по-горното трябва да го направиш и ти си го направил поради което ти се е освободило място в диска.Сигурен съм обаче че след малко отново ще е същото.Без да те питам знам че вероятно гледаш много телевизия онлайн и явно не си забелязъл че именно от там ти се пълни диска.И да не е от това ти предлагам една програма доказана,която ще ти прочисти диска перфектно PefrectSpeed PC Optimizer b Доколкото знам същата е призната официално и от чичо Бил Ето ти малко инфо за нея:PerfectSpeed PC Optimizer е продукт, който обединява множество инструментални средства за увеличаване производителността на компютъра. Съдържа в себе си пълен набор от програми за обслужване на PC — сертификат Microsoft ® за технология на дискова дефрагментация и инструмент за оптимизация, за безопасно почистване на системния регистър, премахване на дублиращи се файлове, изтриване на файлове по метода Shredder и сериозна защита на файловете - всичко в едно! Всички процеси могат да бъдат автоматизирани на високо ниво.Някой използват програмката TuneUP,която и аз използвах преди време,но вече НЕ! Използвам я от доста време и съм много доволен.Програмата я потърси в Замундата.Почиства ти компа и го прави по бърз.Ако имаш проблем пиши ще ти отговоря веднага.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.