Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Батерия и mp4 плеър

Featured Replies

Здравейте. Имам Mp4 плеър Nippon с вградена батерия. Обаче е купен края на 2006 и сега може да си представите колко НЕ държи батерията. Максимум 7 песни колкото и да го зареждам. Та мисълта ми е, ако някой може да ми помогне да я намеря отнякъде. Онлайн магазин или и аз не знам. Ето снимка:

Публикувано изображение

Благодаря.

Здравейте. Имам Mp4 плеър Nippon с вградена батерия. Обаче е купен края на 2006 и сега може да си представите колко НЕ държи батерията. Максимум 7 песни колкото и да го зареждам. Та мисълта ми е, ако някой може да ми помогне да я намеря отнякъде. Онлайн магазин или и аз не знам. Ето снимка:

Публикувано изображение

Благодаря.

Търсиш стандартна литиево йонна батерия (3.6v) която да се събере в кутийката на плейърчето. Не си казал размери, но тази 99% ще влезе защото е наистина миниатюрна, но с доста по-малък капацитет от твоята (поне на хартия и докато е била млада :laughing5: ). Тук в края на страницата има няколко батерии с дадени размери, но не знам дали ще се съберат в кутийката. С доста по-голям капацитет са и предполагам, че няма да влязат... Може да се поразходиш по сайтовете или из магазините за електронни части из твоя град с батерийката и да питаш.

• Автор

Ох, ами аз като нищо не разбирам от батерии... Добре. Сега я "изкормих" и премерих 24х34х4 мм (ширинаХвисочинаХдебелина).

Публикувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображение

Виждам, че има жички, а на всичкото отговре са и заварени :ph34r: Дали бих могъл сам да се справя със сглабянето? А впрочем в първия ти линк батерията не мога да й разкодирам снимката. Ще стане ли?

Отиваш примерно в ЕлектронИнвест и си взимаш нова. Горе на батерията има платка. Трябва да прережеш пластините достатъчно далеч от нея и да запомниш поляритета. Ще се наложи да я запоиш на новата батерия. Съблюдавай да не повредиш батерията и да не направиш късо. Тези батерии са пожароопасни.

Редактирано от Melmak ® (преглед на промените)

• 5 седмици по-късно...
  • Автор

Здравейте отново. Купих батерията от първия линк и ето я нея:

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Обаче и идея си нямам как да я свържа. На старата батерия има една платка отгоре. Махам старата батерия и запоявам новата към платката ли?

Публикувано изображение

На новата батерия (на горната снимка) сякаш горното краче е минус, но не можеш да знаеш със сигурност. На старата почти сигурно е, че минусът е на черната жичка. Само че аз не бих си играл така, а бих проверил с мултицет.

Обаче и идея си нямам как да я свържа. На старата батерия има една платка отгоре. Махам старата батерия и запоявам новата към платката ли?

Платката контролира зареждането и следователно не може да се мине без нея. Трябва да си запомнил поляритета на батерията, преди да си срязал пластините. Тоест къде отива + и къде -. Ако вече си я махнал и/или не можеш да се досетиш, как е била разположена, измери поляритета на старата батерия с мултицет. Ще запоиш пластините на новата батерия по същия начин.

Сега има няколко уловки. Едната е че пластините се запояват трудно, понеже са алуминиеви или от друг метал, който се запоява трудно. Използвай повечко колофон. Аз горе съм те посъветвал да не отпояваш пластините от старата батерия, а да ги срежеш малко по-далеч от платката, именно с цел по-лесно да ги запоиш. Тогава ще поиш пластина към пластина и ще ти е лесно. Трябва да внимаваш да не прегрееш батерията и да не направиш късо някъде. Последно, когато връщаш батерията, съблюдавай да е много добре изолирана. Ако искаш, можеш да ползваш изолационното покритие на старата. То е синята опаковка на старата батерия и можеш да го отстраниш, като го срежеш внимателно. Опитай се, пробно да затвориш уреда и ако е възможно или необходимо използвай хубаво лепило да фиксираш батерията, преди да го затвориш окончателно. Първите едно-две зареждания следи дали не прегрява, дали всичко е наред.

Edit:

Само не знам, защо си взел батерия с по-малък капацитет. Новата е 130 ма/ч, а старата 290 ма/ч.

Тоест ще държи над два пъти по-малко.

Edit 2:

Ето ти опътване, ако ще ти е от полза. Интересните неща почват от втора страница.

http://www.electronics-lab.com/articles/Li_Ion_reconstruct/index.html

Редактирано от Melmak ® (преглед на промените)

• 5 месеца по-късно...
  • Автор

Здравейте. Мина не мина година и аз взех, че я смених най-накрая батерията :yanim: Въпросът сега е: Като включа плеъра батерията е почти наполовина пълна. Да я изтощя ли докрай или направо да я пускам да се зарежда. И понеже е чисто нова, неизползвана, колко часа трябва да се зарежда? :wors:

Здравейте. Мина не мина година и аз взех, че я смених най-накрая батерията :)

Въпросът сега е: Като включа плеъра батерията е почти наполовина пълна. Да я изтощя ли докрай или направо да я пускам да се зарежда. И понеже е чисто нова, неизползвана, колко часа трябва да се зарежда? :)

Ей, честито!

Желателно е да я изпраазниш, после да мушнеш плеъра в зарядното за около 12 часа :)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.