Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос за Wi-Fi Router

Препоръчан отговор

Здравейте.

Искам да попитам дали мога да направя така че Настолният ми компютър и рутера да работят с едно и също IP. Смисъл Например IP-то на рутера е 78.xxx.xxx.xxx а на компютъра е 192.168.xxx.xxx. Искам и на 2те места да ползвам само 1то IP. Благодаря предварително.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

От примера, който си дал, предполагам, че използваш ADSL на БТК. Ако правилно съм те разбрал, трябва да се обадиш на номер 123 от стационрен телефон, да се свържеш с оператора и да му обясниш, че искаш пренасочване на портовете ти към 192.168.1.2. Това можеш да направиш и сам, като влезеш в сайта my.contact.bg с паролите, които ти е предоставил доставчика, и от там да си направиш това пренасочване. Това, обаче важи, само ако си клиент на БТК.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

От примера, който си дал, предполагам, че използваш ADSL на БТК. Ако правилно съм те разбрал, трябва да се обадиш на номер 123 от стационрен телефон, да се свържеш с оператора и да му обясниш, че искаш пренасочване на портовете ти към 192.168.1.2. Това можеш да направиш и сам, като влезеш в сайта my.contact.bg с паролите, които ти е предоставил доставчика, и от там да си направиш това пренасочване. Това, обаче важи, само ако си клиент на БТК.

Обаче не ползвам БТК. На ПауърНет съм.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

едва ли обаче е тяхна работа да настройват рутера на човека за да пренасочва на вътре... това което искаш да направиш е невъзможно... не могат двама човека да обуят едновременно 1 чифт обувки - или единия или другия... ако искаш компа да се вижда зад рутера (по точно примерно да направиш игра и от вънка да се вържат към нея), трябва да пренасочиш портовете - port forwarding

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

едва ли обаче е тяхна работа да настройват рутера на човека за да пренасочва на вътре... това което искаш да направиш е невъзможно... не могат двама човека да обуят едновременно 1 чифт обувки - или единия или другия... ако искаш компа да се вижда зад рутера (по точно примерно да направиш игра и от вънка да се вържат към нея), трябва да пренасочиш портовете - port forwarding

Точно за ето това което съм удебелил и подчертал става въпрос. ако можеш да ми помогнеш да го направя ще си златен.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ако рутъра е техен - баш пък тяхна работа си е. Ако е на потребителя...значи още един потребител, който си купува устройство, без да знае какво да го прави.

ПП:Поне модел да бе казал, има ли паролата за него, няма ли....кристалните топки не работят през уикенда.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Рутера аз съм си го купувал модела му е TP-link TL-WR740N...

Намерих го това със Forwarding сега само трябва да разбера на кой порт ми е компютъра :Д :P

post-86960-017154700 1282477185_thumb.jp

post-86960-022335400 1282477190_thumb.jp

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ето от тук трябваще да почнеш!

На определен порт стои програма, сървиз, услуга.

Компютъра ти стои на локален IP адрес.

Ако е игра, виж в документацията на кой порт "слуша" възможно е да не е един дори.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ако не знаеш точния порт, на Service port напиши 1-60000, а на IP Address локалния адрес на компютъра (например 192.168.1.100).

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ако не знаеш точния порт, на Service port напиши 1-60000, а на IP Address локалния адрес на компютъра (например 192.168.1.100).

А на Common Service Port: какво да пиша....

PS. Оправих го вече всичко е на линия благодаря за бързите отговори :D

Редактирано от MMateo (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

това е глупаво от гледна точка на сигурността!

А на Common Service Port: какво да пиша....

Кажи каква услуга искаш да изнесеш за да ти отговорим

Редактирано от capnemo (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Кажи каква услуга искаш да изнесеш за да ти отговорим

Искам да пусна сървър за една игра... Попринцип съм задал на играта да работи на следните параметри хх.ххх.ххх.ххх:27015

Това ли е реално порта който трябва да ползвам???

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Искам да пусна сървър за една игра... Попринцип съм задал на играта да работи на следните параметри хх.ххх.ххх.ххх:27015

Това ли е реално порта който трябва да ползвам???

Точно така, но защо с виртуален сървър, няма ли port redirect/NAT/PAT?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ето погледни функцийте който има рутера.

Явно е въпрос на именуване. Но сложи само един порт, недей такива идиотщини със сичките портове!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Предполагам, че рутерът има определена защита, съответно компютъра и не мисля, че ще е проблем.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Предполагам, че рутерът има определена защита, съответно компютъра и не мисля, че ще е проблем.

каква защита на маршрутизатора, нали ти предложи да се препраща целия рейндж от портове, все едно минава през тунел. А за компютъра - не знам, питащия да отговори дали има защитна стена

Редактирано от capnemo (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ако под защитна стена се има в предвид някакъв вид АНтивирусен софтуер имам Аваст. Но ще сложа просто 27015 като отворен порт.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ако под защитна стена се има в предвид някакъв вид АНтивирусен софтуер имам Аваст. Но ще сложа просто 27015 като отворен порт.

не, не антивирусна, хората му казват firewall, макар че си има български термин :cool:

И оставете отворен само порта, който ви трябва!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ама този човек как капва по капка информация... няма да стане само с 27015, трябват и други (http://portforward.com/cports.htm):

Counter Strike

TCP: 27020-27039

UDP: 1200, 27000-27015

А ако бе казал ТОЧНО какво искаш, можеше да ти кажа да си свалиш - или http://www.simpleportforwarding.com/ или http://download.cnet...4-10827828.html. Не, че не може и от контрол панела на рутъра, но се иска поне малко от малко и четене.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

на virutal servers слагаш 1-65534 и на айпито което ти е вътрешно (192.168.1.100) и на DMZ си слагаш пак вътрешното айпи. Поне така работи при мене. И така единия компютър ще е видим в мрежата а другия ще си стои с вътрешно айпи

Редактирано от Evergreen (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...