Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Покажете не-авторски снимки

Featured Replies

Притежателят на тази снимка би ме дал под съд само ако му изпия запасите от ракия :bday19:

Поздрави автора от мен :bday19:

За снимката, не за ракията....

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

фотограф - ganiwu

Аз от тук /най-вече от арт и акт / толкова прекрасни снимки съм откраднала, че спокойно можете да ми пратите полицията да ме затвори. Предавам се без бой и възражения.

Сега сериозно, нека има нещо ново, нека се обновяват нещата, нека се пробва, така се твори ...

Проба, проба, 1, 2, 3, ... и хоп звездата се появила, а ние зяпачите сме се обогатили с още зрънце краосота.

Снимките на Ева са прекрасни, има усет и око на професионалист-фотограф. Поздрави от мен. :wub:

Това е моят фаворит :)

Публикувано изображение

Тази :

Публикувано изображение

за сега ми е фаворит.

Да, снимката е чудесна. Още повече, че е черно-бяла. А сюжета на снимката е важен през погледа на автора. Т.е, на кое е акцентирал. Гледайки, веднага се досещам, че акцента пада върху животинчето в ръката на момичето. В такъв случай, самото животинче трябва да контрастира спрямо лицето на момичето.В другия случай имаме почти портретна фотография. Като наблюдавам самата снимка, автора е искал да изрази топлината, любовта на това момиче към беззащитното животинче.И разбира се е успял донякъде, но би следвало да подчертае именно топлата ръка и самото животинче. Това е мое лично мнение за фотографията. Не ангажирам никого от Вас за разсъжденията.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Автор

Ще предам :)

И ще има едо червене, като я знам, че трудно носи на комплименти :P

А ето въпросната снимка на Пол, за която говорех на diadia

Публикувано изображение

И ето в какво я превърна един пич с кодовото име hermes и я публикува:

Публикувано изображение

А сюжета на снимката е важен през погледа на автора. Т.е, на кое е акцентирал.

Именно това имах предвид когато посочих моя фаворит.

Акцента върху красотата на покоя, усамотението, уединението на фона на останалия свят.

• Автор

Да, снимката е чудесна. Още повече, че е черно-бяла. А сюжета на снимката е важен през погледа на автора. Т.е, на кое е акцентирал. Гледайки, веднага се досещам, че акцента пада върху животинчето в ръката на момичето. В такъв случай, самото животинче трябва да контрастира спрямо лицето на момичето.В другия случай имаме почти портретна фотография. Като наблюдавам самата снимка, автора е искал да изрази топлината, любовта на това момиче към беззащитното животинче.И разбира се е успял донякъде, но би следвало да подчертае именно топлата ръка и самото животинче. Това е мое лично мнение за фотографията. Не ангажирам никого от Вас за разсъжденията.

Здравей. Много обичам да чета разсъжденията ти спрямо фотографията - истинско удоволствие е, а съветите ти са безценни. :)

Ето и тази негова снимка, от същата серия - тази я намирам за по-сполучлива.

Публикувано изображение

Тези снимки много ме впечатлиха http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

А кой е автора?

Интересно ми е да видя и други негови творби.

От този тип фотографи, James Nachtwey ми е любимец. :P

Публикувано изображение

Ох, сладурче.... :P

Абсолютно съгласна с теб :) но на преден план е погледът на момичето ако беше обратно щеше да има по-голям ефект ( това е мое мнение)

Здравей. Много обичам да чета разсъжденията ти спрямо фотографията - истинско удоволствие е, а съветите ти са безценни. :clap:

Ето и тази негова снимка, от същата серия - тази я намирам за по-сполучлива.

Публикувано изображение

А кой е автора?

Интересно ми е да видя и други негови творби.

От този тип фотографи, James Nachtwey ми е любимец. ;)

Ох, сладурче.... :dog84:

Ето тук, на тази "акцента върху красотата на покоя, усамотението, уединението на фона на останалия свят. " още повече се забелязва. И като стойност, снимката е ниво нагоре спрямо първата. Все едно: колко близко се чувстват две сродни души.

А ето въпросната снимка на Пол, за която говорех на diadia

И ето в какво я превърна един пич с кодовото име hermes и я публикува:

Страхооотна :)

Ето две снимчици от колекцията на съседката ми, която временно поживява на Канарските острови, онемях като ги видях за пръв път :cool:

Fuerteventura/Lanzarote

Публикувано изображение

Публикувано изображение

И една неидеално лоша на Майорка:

Публикувано изображение

Що ли все на пейзажи налитам :)

Редактирано от diadia (преглед на промените)

И от Исландия :hush:

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Снимките са отново пейзажни :P На моя приятелка :cool:

И от избухналия вулкан, доста по-отдалече:

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Редактирано от diadia (преглед на промените)

И пак пейзаж на приятелка от българското Черноморие:

Публикувано изображение

• 2 седмици по-късно...

И да се пренесем отново в Исландия:

Háifoss

Публикувано изображение

Jökulsárlón

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

• 3 седмици по-късно...

www.photo.net На който му се гледат чужди снимки - тук е мястото. мен ме мързи да публикувам снимки на други, пък и мисля, че не е редно без знанието на авторите да ги разпространявам.

• 9 години по-късно...

Изключително ми е приятно, че тази тема не е "архивирана", макар и отдавна, и има възможност да се споделят фотографии, които не са наши собствени, нямаме фотоапарат, студио и "око", с една дума : възможност, да предаваме и споделяме нашите впечатления и емоции от въздействието на други фотографии

От тазвечерните награди Оскар. Автор е Greg Williams, който си има страница във ФБ, публична, и вероятно не би имал нищо против да се споделят негови фотографии.

Вероятно, ако е с някаква комерсиална цел "употребена" снимката: за хамбургери, кецове или просто ...шампоан за коса, човека би имал претенции да му се плати дължимото

84720826_1819954498138895_7966447581347708928_o.jpg

преди 36 минути, Maleficient написа:

От тазвечерните награди Оскар. Автор е Greg Williams, който си има страница във ФБ, публична, и вероятно не би имал нищо против да се споделят негови фотографии.

Хм, интересно. Дали пък да не вземем да го питаме?... Да му пусна на Фейсбук страницата един линк към поста ти в Калдата, и да го питам дали ти е разрешил да му показваш снимката тук? 

Питай. Нямаше нужда три пъти да се цитира.

След което очаквам да върнеш отговорът му тук и ако е в противовес с негласно и неконкректно заявеното му позволение за разпространение, имам възможността да си изтрия мнението с фотографията му.

Редактирано от Maleficient (преглед на промените)

преди 11 минути, Maleficient написа:

Питай. Нямаше нужда три пъти да се цитира.

След което очаквам да върнеш отговорът му тук и ако е в противовес с негласно и неконкректно заявеното му позволение за разпространение, имам възможността да си изтрия мнението с фотографията му.

Форумът зацепи нещо, затова ми се публикува постът 3 пъти. Оправих го.

Лошото е, че ако го направя, човекът ще има възможност да предяви финансов иск към теб, за нарушени авторски права. А също така - и към форума. 

Така че ти давам възможност да си изтриеш поста, иначе - действам.

Действай. Няма да го изтрия!

Ясно съм написала какво за мен е да се "употреби" фотография за комерсиални цели.

Същото е с песни и музика.

Все едно някой да иска да му платя авторско право за това, че е качил песента си в youtube, от там съответно тя се споделя и разпространява. Когато изрично се вижда името на твореца/автор, това по никакъв начин не накърнява авторското му право. Напротив. В полза и услуга е, да се разпространи до повече зрител, слушатели, читатели.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.