Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Нов компютър до 950 лева

Featured Replies

Добре е, но ако жертваш една плочка рам, мисля че можеш да вземеш гтх460 на палит. Разликата в игрите ще е голяма, а получаваш и физиката, като бонус.

• Автор

Моля те дай малко повече инфо. Колко добра е гтх460 "на палит" и какво означава, че получавам и физиката? А и не смятам да променям вече нещо, то още малко 1500 ще стане.

Редактирано от JoroK (преглед на промените)

Физиката е технология на нвидия. Позволява някои глезотийки в игрите: по реалистични експлозии и тн. ГТХ 460 е на нивото на 5830 /според мен е по-добра, но да не се изхвърляме/. Клоква се доста добре.

Добре е, но ако жертваш една плочка рам, мисля че можеш да вземеш гтх460 на палит. Разликата в игрите ще е голяма, а получаваш и физиката, като бонус.

Човека не каза че е маниак. Не бива да прекаляваме, щото може и да не му останат пари за закуски, а и аз знам колко чуствителна е разликата между компютър работещ на едноканален режим с оперативната памет и такъв, в който се достъпва двуканално...Автора спокойно може да си вземе 512МБ версия на 5770, която е с не повече от 2% по-бавна от тази с 1ГБ(но пък е по-евтина), като разликата започва да си личи при резолюции, които са гранични за нормална игра с тази карта. Тясната шина си казва думата навреме, точно когато и GPU-то започва да "издиша". Когато ресурса на тази карта, която предполагам че е на светлинни години от понастоящем използуваната от него, попривърши, за сравнително ниска сума ще може да закупи карта, пред която ГТХ460 ще е като орязана бюджетна платка...

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

телефона ми защо пуска едно мнение по два пъти...@слидерум Прав си и въпреки че мислех да ти отговоря, реших че няма нужда. След като всеки е дал предложението си е време човека да си вземе решението. Поздрави.

Редактирано от silicon valley (преглед на промените)

• Автор

Човека не каза че е маниак. Не бива да прекаляваме, щото може и да не му останат пари за закуски, а и аз знам колко чуствителна е разликата между компютър работещ на едноканален режим с оперативната памет и такъв, в който се достъпва двуканално...Автора спокойно може да си вземе 512МБ версия на 5770, която е с не повече от 2% по-бавна от тази с 1ГБ(но пък е по-евтина), като разликата започва да си личи при резолюции, които са гранични за нормална игра с тази карта. Тясната шина си казва думата навреме, точно когато и GPU-то започва да "издиша". Когато ресурса на тази карта, която предполагам че е на светлинни години от понастоящем използуваната от него, попривърши, за сравнително ниска сума ще може да закупи карта, пред която ГТХ460 ще е като орязана бюджетна платка...

Моля те кажи какво имаш предвид под Автора спокойно може да си вземе 512МБ версия на 5770, която е с не повече от 2% по-бавна от тази с 1ГБ(но пък е по-евтина), като разликата започва да си личи при резолюции, които са гранични за нормална игра с тази карта.

Какво означава "резокюции за нормална игра с тази карта"? Аз дори и да играя игри и да се пробвам да са на макс, ако си играя на 1024х768 няма да има разлика, така ли? Въпреки че е с двойно по-малко МБ?

Разликата между 512 и 1024 ще си проличи на резолюции от типа на 1900х1080. На ниските резолюции разликата ще е 2-5 кадъра в секунда. Нещо, което няма да ти прави впечетление. Щом играеш на 1024х768 5770 ще ти е предостатъчна за всички игри. Дори 5750 ще ти е предостатъчна.

Означава че за резолюции по-ниска 1680х1050 повече от 512MB видеопамет са ненужни. За 1680х1050 и нагоре вече e нужен 1GB. Ето едни интересни тестове по тази тема: http://www.overclockers.ru/lab/36439/Skolko_videopamyati_nuzhno_dlya_sovremennyh_igr.html

• Автор

Означава че за резолюции по-ниска 1680х1050 повече от 512MB видеопамет са ненужни. За 1680х1050 и нагоре вече e нужен 1GB. Ето едни интересни тестове по тази тема: http://www.overclockers.ru/lab/36439/Skolko_videopamyati_nuzhno_dlya_sovremennyh_igr.html

Добре, значи 1гб ми е ненужна, със сигурност няма да ползвам такива високи резолюции!

Следователно заменям 1024M HD5770 HDMI DDR5 PCI-E DP с 512M HD5770 DDR 5 HDMI PCI-E DP

Ето това вече мисля, че е окончателната конфигурация:

post-259126-010966300 1283726922_thumb.j

Ето това вече мисля, че е окончателната конфигурация:

post-259126-010966300 1283726922_thumb.j

:lol6:

http://news.idg.bg/b...geforce_gtx_460

Това дали ще повлияе на българските цени в скоро време? (примерно до месец)

БГ цените са странна птица...

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.