Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за продуктите на Norton/Symantec - Antivirus, Security, 360 и др част-2

Featured Replies

Къде си видял да го критикувам ?

След като специалистите от Symantec са му казали че това са най-сигурните/добрите настройки реших да му отворя очите че леко са го поизлъгали и има какво да се желае.

URIEL не се имам за разбирач , а за прилежен ученик учащ от най-добрите учители.

Обясни ми кои са ти учители?
  • Отговори 1,3k
  • Прегледи 101,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Аз все си мисля,че настройките трябва да са препоръчителни,т.е. с лек отенък към "затягане" за да няма после ама това защо не работи,ама защо нямам достъп до еди какво си,ама защо това ми изтри и т.н.! Но вие си решавате ! :cool:

....и има какво да се желае.

То винаги ще има какво да се желае!

Аз все си мисля,че настройките трябва да са препоръчителни,т.е. с лек отенък към "затягане" за да няма после ама това защо не работи,ама защо нямам достъп до еди какво си,ама защо това ми изтри и т.н.! Но вие си решавате ! :wub:

То винаги ще има какво да се желае!

Съгласен съм но има хора които работят там и знаят... Или Мохикан е по голям разбирач от съпорта на Symantec и Комодо? И точно при Symantec някой да твърди че трябва повече ме хваща смях... Не и при тях -моля ви само не и при най добрата и най старата фирма за защита :) Не говоря за теб Михнев :offtopic_s:

А и като му гледам подписа ме хваща страх за шапките на програмите!

Моля осъзнайте се се за какво пишем тук !

Аз да попитам - защо е толкова важно да се блокира изцяло достъпа до интернет на System. Чудех се още като за пръв път видях подобни препоръчителни настройки при Comodo 3......... За Svchost разбирам смисъла на правилата , но за System не...

Редактирано от stefanvalja (преглед на промените)

Не и при тях -моля ви само не и при най добрата и най старата фирма за защита :offtopic_s:

Преди време Norton Antivirus беше непоклатим и железен,нямаше втора като нея,но сега не знам,може би вече доходите от реклама и външния вид са приоритет на корпорацията,изразявам просто мнение нищо повече!

URIEL разбира се че ще реагираш по този начин нали си им платил за продукта , подсъзнателно го защитаваш защото иначе излиза че си се прецакал с покупката. А хората които работят там ги интересуват единствено парите ти , вярвай ми :offtopic_s:

подсъзнателно го защитаваш защото иначе излиза че си се прецакал с покупката.

Защо българина е почти с тази мисъл, че вечно са го прецакали ?

С такова мислене няма как да ни тръгне напред държавата.

Обясни ми кои са ти учители?

Поне се е научил вече,че NAV няма защитна стена

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=47941&view=findpost&p=1317035

Браво за търпението ти и всичко което правиш за форума.

Поне се е научил вече,че NAV няма защитна стена

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=47941&view=findpost&p=1317035

Браво за търпението ти и всичко което правиш за форума.

Да и знае вече какво е Comodo Pro и какво изпълнява функцията defense by Comodo

URIEL не се имам за разбирач , а за прилежен ученик учащ от най-добрите учители.

Направо ме ласкаеш да знаеш :speak:

Да и знае вече какво е Comodo Pro и какво изпълнява функцията Направо ме ласкаеш да знаеш ':grimace:'

Нали си спомняш че до скоро беше на друго мнение за нуждата от строги правила за приложенията с достъп до интернет.

URIEL гледах клипа с препоръчителните настройки за торент клиента , но подредбата на правилата ми се струва малко екзотична и разбъркана.

Сигурен ли си че точно така са ти ги показали от Symantec ? !

Аз да попитам - защо е толкова важно да се блокира изцяло достъпа до интернет на System. Чудех се още като за пръв път видях подобни препоръчителни настройки при Comodo 3.........

За Svchost разбирам смисъла на правилата , но за System не...

И още нещо - за SvChost направих правилата, и сложих блокиращо правило на System, но виждам че има още доста системни приложения от C/Windows/System32 (например msfeedssync.exe, taskhost.exe, dllhost.exe, ping.exe и др.- за които има автоматично разрешения - in/out) - та за тях добре ли е да се разрешат само изходящите връзки и да се направи блокиращо правило на входящите (аналогично на правилата за Svchost) или не....

П.П. Напомням се и за още една настройка за повишаване на сигурността с NIS- след като се изключи Automatic Program Control, може да се включи и Advanced Events Monitoring, което си е почти интерактивен HIPS според мен (сега не мога да дам шот, но на първия клип на @Uriel се вижда опцията).

Редактирано от stefanvalja (преглед на промените)

Правило за браузерите тук като хем сте достатъчно защитени хем не ограничавате браузването http://dox.bg/files/dw?a=3babb3e542

Това са примерни настройки и не задължавам никого да ги ползва!

Ванка складирай всички клипове на компютъра си и ще ги пуснем всичките накуп и ще ги качим някъде другаде че в докса след един месец няма да ги има!

И още нещо - за SvChost направих правилата, и сложих блокиращо правило на System, но виждам че има още доста системни приложения от C/Windows/System32 (например msfeedssync.exe, taskhost.exe, dllhost.exe, ping.exe и др.- за които има автоматично разрешения - in/out) - та за тях добре ли е да се разрешат само изходящите връзки и да се направи блокиращо правило на входящите (аналогично на правилата за Svchost) или не....

П.П. Напомням се и за още една настройка за повишаване на сигурността с NIS- след като се изключи Automatic Program Control, може да се включи и Advanced Events Monitoring, което си е почти интерактивен HIPS според мен (сега не мога да дам шот, но на  първия клип на @Uriel се вижда опцията). 

Ще направя и правила за всички процеси и ще покажа и как работи Хипса но ще отнеме време че имам ученик ,а 15 е близо!

Това са примерни настройки и не задължавам никого да ги ползва!

Това е ясно - никой не ме бие за да ги правя. Аз сам си решавам  - на моя отговорност. Просто искам по-ясно да ми стане- каква е идята да се блокира изцяло нета на System (каква е опасността ако е оставено по подразбиране - allow in/out), и какво е препоръчително да се прави с останалите процеси в system32, които искат достъп до нета. Предполагам, че правилата за тях ще са аналогични като за Svchost. Особено ако се вземе впредвид че се срещат препоръки за по-добра защита (не само за NIS, ами за всички стени, ) да се разрешават изходящите връзки и да се забраняват входящите на всички приложения (освен торент клиентите) - за това ставаше въпрос скоро в темата за Комодо, питам дали са удачни настройкте за останалите системни процеси да се направят като тези за Svchost....

Това е ясно - никой не ме бие за да ги правя. Аз сам си решавам - на моя отговорност. Просто искам по-ясно да ми стане- каква е идята да се блокира изцяло нета на System (каква е опасността ако е оставено по подразбиране - allow in/out), и какво е препоръчително да се прави с останалите процеси в system32, които искат достъп до нета. Предполагам, че правилата за тях ще са аналогични като за Svchost. Особено ако се вземе впредвид че се срещат препоръки за по-добра защита (не само за NIS, ами за всички стени, ) да се разрешават изходящите връзки и да се забраняват входящите на всички приложения (освен торент клиентите) - за това ставаше въпрос скоро в темата за Комодо, питам дали са удачни настройкте за останалите системни процеси да се направят като тези за Svchost....

Да удачно е да се разрешава изходящия и да се забранява входящия трафик! В случая на автоматичен режим стената на Нортон позволява входящ трафик ,както и пуска всяко едно приложение до интернет! Веднъж на автоматичен режим пусна един троянец да ми изнася данните навън в автоматичен режим! Относно System -това приложение се използва за споделяне на файлове с други компютри в мрежата ! Unable to connect with NetBIOS to your computer. http://dox.bg/files/dw?a=23c5ff70a1 -правило за plugin container.exe ! Пазиш си NetBIOS -А от посегателства! А Нортон препоръчва това за System на автоматичен режим

Публикувано изображение

Правила за системните файлове http://dox.bg/files/dw?a=24275de908

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Да удачно е да се разрешава изходящия и да се забранява входящия трафик! В случая на автоматичен режим стената на Нортон позволява входящ трафик ,както и пуска всяко едно приложение до интернет! 

ОК, благодаря за инфото, но сега така ми излиза още един въпрос - дали не може да се добави едно общо правило за блокиране на входящите връзки за всички приложения, за да не се налага на всяко поотделно да се прави такова, а?....

Това е ясно - никой не ме бие за да ги правя. Аз сам си решавам  - на моя отговорност. Просто искам по-ясно да ми стане- каква е идята да се блокира изцяло нета на System (каква е опасността ако е оставено по подразбиране - allow in/out), и какво е препоръчително да се прави с останалите процеси в system32, които искат достъп до нета. Предполагам, че правилата за тях ще са аналогични като за Svchost. Особено ако се вземе впредвид че се срещат препоръки за по-добра защита (не само за NIS, ами за всички стени, ) да се разрешават изходящите връзки и да се забраняват входящите на всички приложения (освен торент клиентите) - за това ставаше въпрос скоро в темата за Комодо, питам дали са удачни настройкте за останалите системни процеси да се направят като тези за Svchost....

Правилата за приложенията с достъп до интернет са еднакви каквато и защитна стена да ползваш , разликата е в интерфейса на програмата.

URIEL в кой клас ще бъдеш тази година ?

Правилата за приложенията с достъп до интернет са еднакви каквато и защитна стена да ползваш , разликата е в интерфейса на програмата.

URIEL в кой клас ще бъдеш тази година ?

4 клас и ще полудея! Ами могат да взаимстват и от правилата за Комодо!Аз давам ориентир само-правила за MBAM и HitmanPro -това са последните от мен във видеото съм обяснил защо http://dox.bg/files/dw?a=a17d8ab34c

А ще покажа и как се включва ХИПСА и това е!

Ето как става номера с ХИПСА http://dox.bg/files/dw?a=3b7d69d392

• Автор

Досега си писах със супорта на Симантек по въпроса за БГ интерфейс.Ето какво казаха. Малко бързах и нямах време да гледам дали допускам правописни грешки или им неточни думи.. но все пак съм опитал... Sreejith:You are being transferred to Sreejith. Mr. Ivan Ivanov:Hello Symantec! Sreejith:Welcome to Norton Support, my name is Sreejith, Can I please have a minute to go through the information you have provided? Mr. Ivan Ivanov:I want to ask you something Sreejith:Hi Ivan, How may I help you with today? Mr. Ivan Ivanov:I want to ask why Norton haven't Bulgarian localization? Mr. Ivan Ivanov:Norton has Russian, Spain, Deutsch but don't have Bulgarian language. Mr. Ivan Ivanov:Why Mr. Ivan Ivanov:? Sreejith:I understand that the Norton does not having the Bulgarian localization on web page, Is that correct? Sreejith:Thanks, your case number is 501487274, please write this down. Mr. Ivan Ivanov:I mean Norton Internet Security dont have bulgarian language- the program,to have bulgarian interphace Sreejith:I Understand that Norton internet security that you need with Bulgarian language interphase, Is that correct? Mr. Ivan Ivanov:Yes Mr. Ivan Ivanov:Kaspersky 2011, AVAST 5 have Bulgarian interphase but Norton haven't Sreejith:Can I put you on hold for 2 or 3 minutes while I look into this for you? Mr. Ivan Ivanov:Ok Sreejith:Thank you for being on hold. Sreejith:We do not have a Bulgarian language interphase. Mr. Ivan Ivanov:Can I ask why? Mr. Ivan Ivanov:And when Norton will have Bulgarian language interphase Sreejith:Ivan, we have our programmers working to develop the language interphase . Mr. Ivan Ivanov:Where I can contact with your programmers to ask them? Mr. Ivan Ivanov:And How Sreejith:We do not have the e mail to contact them. Mr. Ivan Ivanov:We,In Bulgaria really need Bulgarian Interphase. Mr. Ivan Ivanov:Kaspersky have BG interphase, Avast have, Mr. Ivan Ivanov:Comodo have too Sreejith:I certainly understand your concern. Mr. Ivan Ivanov:I hope soon to make BG interphase for Norton Mr. Ivan Ivanov:Can I count on you to tell developers about that? Sreejith:I can raise the concern to our higher authorities regarding the Interphase. Sreejith:It will be published on the page and once it is released you will get an e mail. Mr. Ivan Ivanov:Thank you.I really hope that you will help me and all bulgarians.If you make that, please write me an email to [email protected] Mr. Ivan Ivanov:this is my email and I will wait for your response about that Sreejith:Sure, Ivan. Mr. Ivan Ivanov:Thank you Symantec! Sreejith:Is there any thing else that I can help you with now? Mr. Ivan Ivanov:No,Thanks!This is enough Mr. Ivan Ivanov::cool: Sreejith:Before we go can I check with you that the problem you contacted us about has been fixed and that its ok for me to close this case? Mr. Ivan Ivanov:I hope it will be :cool: but now everything is OK Mr. Ivan Ivanov:thank you Sreejith:Thank you for contacting Norton Support.Have a great day! Mr. Ivan Ivanov:Great to you too. Sreejith:You do the same. Sreejith:Bye. Mr. Ivan Ivanov:Bye Да се надяваме,че скоро ще се сдобием и с това бижу на български език!!!

Редактирано от ivan_baroveca (преглед на промените)

Вярно ли е,че НИС 2010 е по-лека от НИС 2011? :)

Ти ще кажеш така ли е?

Чета из някои форуми за проблеми с Norton Insight Network http://forum.symantecclub.ru/viewtopic.php?f=80&t=2229&start=560#p46317 някой има ли повече информация?

• Автор

Ти ще кажеш така ли е?

Чета из някои форуми за проблеми с Norton Insight Network http://forum.symantecclub.ru/viewtopic.php?f=80&t=2229&start=560#p46317 някой има ли повече информация?

ами за мен и двете са леки, но не мога да преценя..

Да се надяваме,че скоро ще се сдобием и с това бижу на български език!!!

Значи ще им пиша и аз и който има желание също да пише но тук нещата са по сложни от колкото с Касперски и ще е доста по трудно!
  • Автор

Значи ще им пиша и аз и който има желание също да пише но тук нещата са по сложни от колкото с Касперски и ще е доста по трудно!

Ако се съберем 10-15 души или ако е повече-иделно.Дано ни вземат на сериозно...

Symantec Gold Partners Paraflow Communications Ltd. Tel: +359 (2) 9604200 Fax: +359 (2) 9604218 www.paraflow.bg Това са официалните представители тук http://www.bmg.bg/VendorInfo.aspx?vendorId=66 БиЕмДжи е оторизиран дистрибутор за България на световноизвестните софтуерни компании: Adobe Systems, САЩ www.adobe.com БиЕмДжи е дистрибутор на Adobe Systems за България и Македония. Autodesk, САЩ www.autodesk.com Citrix Systems, САЩ www.citrix.com Corel Corporation, Канада www.corel.com Microsoft, САЩ www.microsoft.com www.microsoft.com/oem БиЕмДжи е дистрибутор и ОЕМ дистрибутор на Microsoft за България. Nero AG, Германия www.nero.com Pantone, САЩ www.pantone.com Symantec, САЩ www.symantec.com Нашите партньори в страната И тук може да се пише!

• Автор

Symantec Gold Partners

Paraflow Communications Ltd.

Tel: +359 (2) 9604200

Fax: +359 (2) 9604218

www.paraflow.bg

Това са официалните представители тук http://www.bmg.bg/VendorInfo.aspx?vendorId=66

БиЕмДжи е оторизиран дистрибутор за България на световноизвестните софтуерни компании:

Adobe Systems, САЩ

www.adobe.com

БиЕмДжи е дистрибутор на Adobe Systems за България и Македония.

Autodesk, САЩ

www.autodesk.com

Citrix Systems, САЩ

www.citrix.com

Corel Corporation, Канада

www.corel.com

Microsoft, САЩ

www.microsoft.com

www.microsoft.com/oem

БиЕмДжи е дистрибутор и ОЕМ дистрибутор на Microsoft за България.

Nero AG, Германия

www.nero.com

Pantone, САЩ

www.pantone.com

Symantec, САЩ

www.symantec.com

Нашите партньори в страната

И тук може да се пише!

Вече им писах на нашите представители..

......................................................................................................................

Да се надяваме,че скоро ще се сдобием и с това бижу на български език!!!

Извинявай,ама ако това всичкото,което си цитирал е писано от супорта на Symantec,аз ще взема да се откажа от тая програма.

Не мога да повярвам,че човек от техния support може да пише на толкова неграмотен ангглийски.Това просто е за бисерите!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.