Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да пусна безжичен интернет към лаптоп от настолно PC?

Featured Replies

Здраве желая на всички съфорумци! Питането ми е следното: (Извинявам се за некомпетентния въпрос!)Какво ми е нужно да пусна от настолният компютър вкъщи безжичен интернет за лаптопа? Наистина има доста писания на тази тема но не открих отговор който да отговаря на моето търсене.По принцип ползвам ЛАН интернет, и от доставчика ми съобщиха че ми разрешават да си споделя интернета вкъщи с друга моя машина.Може ли с даден хардуер да направя самото настолно PC да бъде безжичен рутер който да разпръсква мрежата безжично,и която да "ловя" от лаптоп който си има вграден wi-fi,тоест лан кабела да си остане включен към компютъра и самия той приемайки мрежата,да я и предава безжично,играеки ролята на приемо-предавател? (приема Лан-предава Wi-Fi) Благодаря ви много в аванс

Трябва ти

usb wi fi адаптер Публикувано изображение има буквално стотици модели цените им започват от около 20лв и стигат до много.

върши ти работа и WiFi PCI Adapter Публикувано изображение при условие че нямаш гаренционни лепинки на кутията. И тук цените са различни.

И при двата варианта обаче настолния трябва да е включен постоянно зада "пръска интернета"

Най лесно е да си купиш WI-FI рутер свързваш компютъра с кабел а лартопа ще лови безжично и готово.Така няма да се налага да работят и двата компютъра едновременно.

http://outmax.bg/dmz/index.php?_a=viewCat&catId=16&page=1 ето да разгледаш цените на различните устроиства за безжична връзка.

Моят съвет е да си вземеш един евтин рутер (например TP-Link), и да не се занимаваш..

Редактирано от ieenso (преглед на промените)

Има начин. Но по-добре си вземи един евтин TP-Link и така ще имаш допълнителна защита срещу токови удари по ЛАН кабела :( п.п. :) явно идеята набира последователи п.п.2 сега се сетих, че някои дъна имат вградено Wi-fi, само антенка трябва. Но пак са пари, така че действай с рутера.

Редактирано от badsector (преглед на промените)

Погледни темите за избор на рутер, може да са от полза, ако решиш да взимаш.

• Автор

Мерси много за бързите отговори.Този рутер ще свърши ли работа: http://www.stantek.com/29613.html И кабела от рутера към компютъра прав трябва да бъде нали?

Редактирано от reminis (преглед на промените)

Мерси много за бързите отговори.Този рутер ще свърши ли работа: http://www.stantek.com/29613.html

И кабела от рутера към компютъра прав трябва да бъде нали?

Идеален е.

Ползвам подобен модел и съм доволен.

Рутера си идва с кабелче, ностройките са елементарни.

Редактирано от 无聊 (преглед на промените)

• Автор

Супер.Дано успея да се справя с настройката на рутера за самото PC,както и за лаптопа.Ако не,очаквайте още едно включване от мен. . . . :)

• Автор

Момчета ето как стоят нещата след покупката на wi-fi рутер TP-LINK WR 740 N След успешното свързване с настолният компютър (WinXPSP3)се стигна до Wireless опцията на рутера и по специално нейното кодирано "разпръскване" на безжичната мрежа.Лаптопа (Toshiba Satellite L40-13G /WinVista Home Premium) успява да се сработи с мрежата само ако от настройките на рутера от настолното PC се зададе WEP кодиране.Опитах 100 пъти да хвана WPA-WPA2 под TKIP или под AES но без никакъв успех.Прави ми впечатление че след като сканира лаптопа мрежите и намери домашната, с десен бутон на нея се появява освен connect и diagnose менюто properties.(Намерените чужди в периметъра мрежи са кодирани и имат само тези две опции)Защо така се получава? В това меню properties излиза security type: 1.no authentication /2.shared/3.wpa2 personal/4.wpa personal/5.wpa2 enterprice/6.wpa enterprice/, a под него security mode: wep когато типа горе е shared, и tkip и aes когато типа е wpa-wpa2.Лесно се "сдвоява" когато от настройките на рутера се зададе Shared key и ASCII със съответната парола,и на лаптопа от properties на домашната мрежа се зададе shared i wep.Но с WPA-WPA2 кодиране, лаптопа един път намира мрежата, кънектва се в нея но не може да хване интернет (макар статуса да е connected),a друг път след като "види" мрежата дава съобщение на нея че настройките запазени на този лаптоп за мрежата не съответстват на тази мрежа. Мога да постна за улеснение десктоп снимки на каквото е необходимо за разрешаването на проблема. :biggrin:

• Автор

Пробвах го този ъпдейт да го инстална,но ми казва че системата няма нужда от него тъй като то се съдържало в сървисния пак.Но аз мисля че проблема идва от лаптопа който е под виста.

Пробвах го този ъпдейт да го инстална,но ми казва че системата няма нужда от него тъй като то се съдържало в сървисния пак.Но аз мисля че проблема идва от лаптопа който е под виста.

Ако не си пробвал този вариант:

1.Настройваш крептирането на wlan. да е wpa2, като зададеш съответната парола.

2.На рутера има копче QSS, натискаш го.(внимавай да не натиснеш reset бутона)

2.Веднага след това на лаптопа му даваш да се свърже към рутера (в близките 15-30 sec).

4.На лаптопа, трябва да излезе съобщение за успешно свързване (или да пише ,че се вързал за рутера).

• Автор

Ако не си пробвал този вариант:

1.Настройваш крептирането на wlan. да е wpa2, като зададеш съответната парола.

2.На рутера има копче QSS, натискаш го.(внимавай да не натиснеш reset бутона)

2.Веднага след това на лаптопа му даваш да се свърже към рутера (в близките 15-30 sec).

4.На лаптопа, трябва да излезе съобщение за успешно свързване (или да пише ,че се вързал за рутера).

OK.сега ще го пробвам този метод.Мерси много за предложението!

• Автор

не е приложима и тази настройка :lol6: всяка промяна която направя от секцията wireless от софтуера на рутера, лаптопа веднага реагира на нея! задавам от wireless security на рутера wpa2-psk и лаптопа веднага казва че мрежата която е настроена на него да хване не съответства на излъчваната мрежа.Сработва се само с шернат ключ,с wep кодиране.с wpa/wpa2 не става.Къде греша не мога да си обясня!!!!

Лаптопа ползва ли някакъв специализиран софтуер за безжична връзка или просто са инсталирани драйверите на мрежовата карта и се ползва Windows-кият интерфейс? A може би просто се нуждае от ъпдейт на драйвера на WLAN?

• Автор

Нещо специално няма.Ползва си драйверите на вградения му wi-fi адаптер.Снощи успях да намеря ъпдейт за картата и сега ще го пусна да видя дали ще има резултат.

• Автор

В края на краищата след ъпдейта на wi-fi контролера,всичко си дойде на мястото :offtopic_s:

• 5 месеца по-късно...

здр колеги имам едно въпросче как мога да пусна нет от лаптоп с кабел на настолно PC или др лапот и сащо да направя мрежа между двата за мултиплеар

• 3 месеца по-късно...

Здравейте!Много съм зле с компютрите.На 57год.съм и ползвам интернет само като източник на информация, затова моля да ми отговорите по-простичко!Имам възможност да замина за Флоренция, в къщата на мой близък, който няма интернет и тъй като ще съм сама, искам да си взема лаптоп.Да, ама как ще стане с интернета?

Здравейте!Много съм зле с компютрите.На 57год.съм и ползвам интернет само като източник на информация, затова моля да ми отговорите по-простичко!Имам възможност да замина за Флоренция, в къщата на мой близък, който няма интернет и тъй като ще съм сама, искам да си взема лаптоп.Да, ама как ще стане с интернета?

Ох, сложно. Ще ви трябва техническа помощ на място, защото има възможности, но те искат малко повече знания. АКо не е е тайна за колко време ще сте там, защото от това зависи какво да ви предложим като решение

Ох, сложно. Ще ви трябва техническа помощ на място, защото има възможности, но те искат малко повече знания. АКо не е е тайна за колко време ще сте там, защото от това зависи какво да ви предложим като решение

Самата аз не знам.В късната есен за около 3 седмици.

Самата аз не знам.В късната есен за около 3 седмици.

Хм, може би ще е най-евтино и просто ако си купите 3G модем и предплатен достъп (но от Италия)

Хм, може би ще е най-евтино и просто ако си купите 3G модем и предплатен достъп (но от Италия)

Имате ли представа за цени?Все пак съм си "бай-ганьо".

Имате ли представа за цени?Все пак съм си "бай-ганьо".

Ами ето я офертата, само че не видях никъде да предлагат и модем (който струва примерно 80 евро и е обикновено заключен към оператора)

http://www.tim.it/consumer/o124020/tariffa.do

Но има някои ограничения: активирането е до 2 дни, трафика е 10ГБ след това скоростта се намалява до 64 килобита

Хиляди благодарности на capnemo!Искрено ме трогва тази съпричастност и услужливост от ерудирани личности!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.