Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с компютъра който не мога да опрделя

Featured Replies

Здравейте случи ми се нещо неочаквано,значи изключвам си компа нормално и ми показва Уйндоус се ъпдейтва не изключвайте компютъра всичко си ъпдейтна и изгасна на другия ден го включвам и ми показва "Конфигуриране на ъпдейтите не изключвайте компютъра обаче не мръдна от 0% и го реснах тръгна си инсталира си всичко и тръгна но пуснах си няколко клипа от "Вбокс7" и нещо мишката взе да отказва да се мести по едно време направо спря рестартирах тръгна всичко пак си пуснах клиповете заби и като го пуснах неще да тръгне спира малко преди пищялката да изпиука за включване и не може после влезнах в биос върнах настройките по подразбиране и след това ми показа нещо като че не разпознава харддиска.Та моля ви помогнете. П.П: Извиянвам се ако темата не е за този раздел

Ако си с нелегален ОС защо въобще си направил простотията да ъпдейтваш. Провери за вируси червеи и тем подобните.Ако не стане нищо нов ОС и повече без ъпдейт! ПС: Провери харда за лоши сектори.

Редактирано от forgetit (преглед на промените)

• Автор

Със windows 7 съм и досега съм си ъпдейтвал няма проблеми ама сега не иска да включи направо.Стига дотам къде онея светлинки се въртят и ресстартва сам и отначало.

Със windows 7 съм и досега съм си ъпдейтвал няма проблеми ама сега не иска да включи направо.Стига дотам къде онея светлинки се въртят и ресстартва сам и отначало.

Ако ти не можеш,занеси компютъра на сервиз да му се направи пеофилактика, след което си инсталирай отново Windows 7.

• Автор

Нали когато биос отначало прави проверка дали всички у-ва са на лице и като свърши пиука и тръгва уиндоус обаче моя проверява и хоп когато дойде време на харда и се появява "Scaning Drives..." отдолу ми излиза нещо от рода на - "For Fast build press Ctrl + F и стига дотам къде онея светлинки се въртят и рестартва сам и отначало.Влезнах в биоса и видях (като преди тва бях дал да зареди Deafults ) че името на харда ми от SATA.....(някви цифри)се е променило на " RAID:AHCI Ary 2" и аз май доколкото разбрах нещо харда прай чалъми ако имате идеи споделяй те благодаря ви.

• Автор

Нали когато биос отначало прави проверка дали всички у-ва са на лице и като свърши пиука и тръгва уиндоус обаче моя проверява и хоп когато дойде време на харда и се появява "Scaning Drives..." отдолу ми излиза нещо от рода на - "For Fast build press Ctrl + F и стига дотам къде онея светлинки се въртят и рестартва сам и отначало.Влезнах в биоса и видях (като преди тва бях дал да зареди Deafults ) че името на харда ми от SATA.....(някви цифри)се е променило на " RAID:AHCI Ary 2" и аз май доколкото разбрах нещо харда прай чалъми ако имате идеи споделяй те благодаря ви.

Смени батерията на дъното, като преди това ресетнеш биос.

Ами честито! Имате си конфигуриран RAID масив, а операционната система не знае за това :) След ресета на биос, който предложи колегата разгледайте менютата за RAID Mode, Array или нещо такова (не мога да кажа нещо по-конкретно защото не знам какво е дъното) и го изключете. Възможно е това да стане и чрез "Load Fail Safe Defaults"
  • Автор

Дъното е ASRock ALiveXFire-eSATA2

• Автор

пробвах да ресетна биоса като преместя джъмпера дето е до батерия от 1и2(Normal) на 2и3(Clear CMOS) но кагато го сложа на 2и3 не иска да се включи компа нармално ли е тва

• Автор

сега забелязах че на RAID УСТРОЙСТВА в БИОС избнщо не ми показва храда а само някво CD-ROM... Някакви идеи?

пробвах да ресетна биоса като преместя джъмпера дето е до батерия от 1и2(Normal) на 2и3(Clear CMOS) но кагато го сложа на 2и3 не иска да се включи компа нармално ли е тва

Мхм. Даже в книжката ти пише да не правиш това което си направил.

сега забелязах че на RAID УСТРОЙСТВА в БИОС избнщо не ми показва храда а само някво CD-ROM... Някакви идеи?

Може да си го закачил на порт който не поддържа райд примерно.

По старите дъна на Asrosk са с много халтави сата портове от там и проблема.Никакъв райд масив няма просто контролера на дъното се е ошашавил. Не е трябвало да включваш компютъра докато е бил окъсен джъмпера, незнам какви може да са последствията защото никога не съм я правил тази глупос. Биос се рестартира при изключен захранващ кабел, дори е добре да натиснеш един два пъти бутона за включване за да се разредят кондензаторите.

• Автор

Когато търсих хора със същия проблем из леля Google в един форум човек със аналогичен проблем му бяха казали,както колегата по-горе че някъв контролер се бил побъркал и го посъветваха да види нови биоси в които този проблем е фиксиран

и после пича беше писал че си го е флашнал/ъпдейтнал и всичко точно.

По старите дъна на Asrosk са с много халтави сата портове от там и проблема.Никакъв райд масив няма просто контролера на дъното се е ошашавил.

Не е трябвало да включваш компютъра докато е бил окъсен джъмпера, незнам какви може да са последствията защото никога не съм я правил тази глупос.

Биос се рестартира при изключен захранващ кабел, дори е добре да натиснеш един два пъти бутона за включване за да се разредят кондензаторите.

Ами сега?!? Ако някой може да обясни по по-простичък начин как да го флашна/ъпдейтна или нещо от сорта

Редактирано от aliask (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.