Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с лаптоп и безжична връзка

Featured Replies

• Автор

Пак проблем http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif Сега като пусна лаптопа и ако не рестартирам рутера не тръгва нет :help: Същото се получава и като пусна домашния :no-no: Не тръгва нет докато не се рестартира рутера и модема :comp_virus: Дайте предположения :cant believe:

• Отговори 50
  • Прегледи 19k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

Нещо правила ли си по мрежата през това време? Необходимо е да рестартираш рутера или модема,или и двете? Между другото няма да е лошо да извикаш някой на място да погледне настройките на рутера,да не са се омазали и от там да идва проблема. Но аз тези рутери ги ползвах с адресация на вътрешната мрежа 10.0.0.ххх. Като цяло пак ти повтарям, че са много зле.

Редактирано от shanto (преглед на промените)

• Автор

Тези дни нищо не съм променяла по настройките на рутера или пък компютрите. Рестартирам и модема и рутера, не съм пробвала ако го направя само на едното http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif Примерно като пусна първо лаптопа има нет, но единствено скайп се е заредил и не отваря страници, на пропертис на връзката не показва IP а само нули. След рестарртирането всичко си тръгва ОК. След това като пусна домашния, пак се налага рестартиране. Това се повтаря всеки път като пускм компютрите независимо кой първи ще пусна.

Може ли да има връзка с това, че съм оставила само 2 IP-та да дава рутера :)

• Автор

Аз и другите ги снимах при наличието на нет. А ето и тези :)post-147086-097334200 1287039720_thumb.j

Сложи си следните настройки на единия компютър и опитай:

IP 10.0.0.2

subnet mask 255.255.255.0

default gateway 10.0.0.1

dns

предпочитан 10.0.0.1

алтернативен 208.67.222.222

На другия са:

IP 10.0.0.3

default gateway 10.0.0.1

dns

предпочитан 10.0.0.1

• Автор

Ето ме за отчет :yanim: Малко късно, но сега стигнах :rolleyes: Сега нещата си тръгнаха както му е реда :clap:

shanto :wors:

• Автор

Айде пак съм тук с въпрос http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif На Лаптопа нета си тръгва без проблем, но на домашния се налага да рестартирам или да оправям настройките за да тръгне нета :mad: Показва ми вместо IP-то само нули и няма default gateway, а като напиша съответното IP трябва да вляза в advancet и да изтрия нулите за да тръгне http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif SHANTO пак към теб е въпроса, помагай :D

Ако проблема не е изчистен направи снимка и постни тук да видя.

• Автор

ОК утре като го пусна ще снимам, защото сега както всеки път ръчно му въведох данните да тръгне :biggrin:

Сложи си следните настройки на единия компютър и опитай:

IP 10.0.0.2

default gateway 10.0.0.1

dns

предпочитан 10.0.0.1

На другия са:

IP 10.0.0.3

default gateway 10.0.0.1

dns

предпочитан 10.0.0.1

Не си направила настройките които shanto е казал. Или сдруги думи единия компютър трябва да е с 10.0.0.2 другия 10.0.0.3

Погледни на лаптопа кое ip си задала .Дали 2 или 3 .На настолния задай другото.В момента ти е 0.0.0.0 и маската ти е 0.0.0.0 .

• Автор

На лаптопа е 10.0.0.3 а на нстолния е 10.0.0.2 и в това съм сигурна :eek: За това се чудя какво става :)

Направи си проверка за зловреден софтуер на първо време.

Използвай Malwarebytes' Anti-Malware и SUPERAntiSpyware

За Malwarebytes' Anti-Malware:

- стартирай програмата;

- избери Perform quick scan (Бързо сканиране) и кликни бутон Scan (Сканиране);

- след като приключи сканирането, ако не са открити заплахи, ще се отвори автоматично текстов файл (който можеш да затвориш) и програмата ще те уведоми, че не е открила нищо, след което можеш да кликнеш бутон OK и да я затвориш;

- ако са открити заплахи, кликни бутон OK и после Show results (Покажи резултатите);

- кликни бутон Remove Selected (Премахни избраните);

За SUPERAntiSpyware:

- стартирай програмата;

- кликни бутон Scan your Computer (Сканиране на компютъра);

- вляво избери само дял C:, а вдясно избери Perform Complete Scan (Извърши пълно сканиране);

- кликни Next и изчакай програмата да сканира;

- кликни OK на съобщението;

- ако има засечени заплахи, кликни Next, за да се премахнат гадинките, OK на потвърждението и накрая Finish;

Ако е нужен рестарт при някое от сканиранията, се съгласи и рестартирай веднага.

След приключване на работата с програмите,можеш да ги деинсталираш.

Пак не става :wors:

Аз направих DHCP server да използва само 2 IP-та

Направи настройките на DHCP сървъра да раздава адреси за 4 компютъра и опитай пак.

• Автор

Направих това и пак не тръгна, но направи и друго и сега нещата са ОК :) Сложих отметката да си взима IP автоматично и оставих тази отдолу непроменена и си тръгна свичко нормално :clap: Рестартирах компютъра няколко пъти и си тръгваше нет без проблем :yanim:

Това ,което си направила всъщност не е решение на проблема.Проблемът се крие някъде другаде и е въпрос на време пак да се появи. За жалост не мога от разстояние да го идентифицирам.Компютъра ти трябва да работи без никакви проблеми със статични адреси, даже трябва да работи по-стабилно.При теб се получава, че не иска да си запомни тези статични адреси и ги нулира.Дано наистина да се е решил проблема.

• Автор

Ами давай идеи и аз ще пробвам :) И според мен това не е решение, но поне така върви :) На него в повечето случаи щрака щерката и уж следя с чайлд дифендър, но може би нещо ми убягва :yanim: Сканирах го с какви ли не програми, изчистих го, сложих вместо рутера да раздава 2 IP-та сега с 4 и пак си правеше този проблем, за това пробвах като махнах отметката за статичен IP и взе, че тръгна :eek: Сега казваш, че няма логика, ми давай идеи пък аз до колкото мога ще го навалям да го оправям :clap:

направи ми снимка на мрежовите настройки на компютъра със автоматично получавания IP адрес и я постни тук, за да видя какъв адрес му раздава рутера.

Ами той е получил същия ,който му задаваше статично -10.0.0.2. Значи и в двата случая работи с един и същи IP адрес, но не може да запомни статично зададен адрес.Това е проблема, който се получава, а не самия IP адрес.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.