Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с лаптоп и безжична връзка

Featured Replies

Здравейте, имам проблем и се надявам, че ще ми помогнете. Та да започна с това, че се опитвам да направя wi-fi у дома. До скоро всичко беше ОК, имах нет и на домашния компютър и на лаптопа, но от седмица нета на лаптопа постоянно се разпада, в смисъл има 1-2 мин. изчезва за секунди или минута и пак идва. Сами разбирате, че е доста изнервящо, но така и не успях да открия проблема. Малко данни: рутера е NETGEAR, доставчика ми е местнака кабеларка (проблема не е в тях) лаптопа ми е Тошиба. Пробвала съм да променя канала, рутера го местих къде ли не и промяна няма. Понякога с часове връзката си е супер, но като почне да забива може да ти скъса нервите. Интересното е, че на големия компютър нета си е супер, там не мръдва въпреки, че е свързан през същия рутер но с кабел. Имайте предвид, че не съм веща в тази част а и около мен няма кой да викна да ми помогне, та ще ви замоля да ми обяснявате като на съвсем лаик :baby: Благодаря предварително :baby:

• Отговори 50
  • Прегледи 19k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

Вероятно някой твой комшия се вързва към рутера.Има много начини да се спре това, но щом пишеш че си "съвсем лаик" най-добре обади се на доставчика да пратят техник, та да управи проблема(нали това им е работата).

По вероятно е да има проблем с рутера.Адресацията на вътрешната мрежа (след рутера) със статични адреси ли е? Ако не е -ги направи статични.Изключи му DHCP-то.Ограничи рутера да раздава толкова адреси ,колкото са ти необходими за твоите машини. Загрява ли рутера повече от обикновенно (ако можеш да прецениш)? Имах един Netgear wgr614 v6,който работи добре около 6-7 месеца и после започна да загрява и да разпада връзката.Оправи се след ъпгрейд на firmware на рутера. Между другото името ти Стела ли е?

Редактирано от shanto (преглед на промените)

• Автор

Комшия не се е включил защото от кабелната провериха, аз първо на тях звъннах да дойдат. Като проследиха сигнала и установиха, че проблем няма почнах да търся проблема в моя телевозор http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

Не е статично IP-то, но ще го направя, ще намаля и каналите. Не загрява рутера. Моя е Netgear wgr614 v7 и го ъпгрейднах, но пак същото става, до колкото чета в нета не е от най-читавите, но такъв имам а ми се ще да тръгне :)

П.П Не се казвам Стела, името ми няма нищо общо с ник-а :)

• Автор

Так, да дам отчет :wors:

По вероятно е да има проблем с рутера.Адресацията на вътрешната мрежа (след рутера) със статични адреси ли е? Ако не е -ги направи статични.Изключи му DHCP-то.Ограничи рутера да раздава толкова адреси ,колкото са ти необходими за твоите машини

Направих това, но нета съвсем избяга http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif Оправих нстройките както си бяха и нет има, и на двата компютъра, но на лаптопа пак се разпада когато му скимне :wors: Пропускам нещо, но какво е :)

Може да опиташ да сложиш рутера s wi-fi по-високо, колкото е възможно (на някоя мебел).И нека остане там Възможно проблема да е е в драйвърите за w-fi, на лаптопа. След което преинсталирай ги с по-нови. Ако има само инсталирани драйвъри за безжичната мрежа инсталирай и инструмента (програмата към безжичната мрежа, която открива мрежата), ако има такава.

Редактирано от ieenso (преглед на промените)

Ти как разбираш, че нета ти изчезва? Питам за да уточним какво точно имаш предвид. Може да се прекъсва безжичната връзката между рутера и лаптопа, но може и тази връзка да си е наред, а самия рутер да прекъсва раздаването на нет.

• Автор

Инсталирах нова вресия на wi-fi програмата и сякаш нещата се успокоиха, но пък може да е временно :huh: ... ще видим :speak:

Ти как разбираш, че нета ти изчезва?

Ами как, показва се хиксче долу върху иконката на безжичната връзка и нета просто изчезва. На домашния компютър има постоянно нет, там не прекъсва, той е вързан към рутера с кабел. Разпада се нета само на лаптопа за няколко секунди понякога минутки и от самосебе си се оправя :huh: Има моменти когато с часове си е ОК, но в повечето случаи е "иди ми, дойди ми" http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif и не мога да хвана кое го кара да е така :huh:

Ами как, показва се хиксче долу върху иконката на безжичната връзка и нета просто изчезва.

Трябваше да направиш това уточнение в първия си пост.Това показва не че нета ти се разпада,а че wifi адаптера ти губи връзка с мрежата.

Това може да се дължина няколко причини:

1.В Power option на лаптопа да е зададено да се изключва безжичната връзка с цел икономия на енергията на батерията.

2.Драйверите да са се скапали.

3.Връзката с рутера да е изключително слаба.

4.Wifi картата на лаптопа да сдава багажа.

5.Да си настройвала нещопо антирусната програма или защитна стена.

Затова:

1.Погледни в Power Option на лаптопа да не е зададено да се изключва безжичната връзка.

2.Опитай да деинсталираш драйверите на безжичната карта на лаптопа и след това да ги инсталираш начисто.

3.Огледай си за всеки случай настройките на антивирусната програма откъм рестрикциите.

4.Лаптопа в сервиз за преглед на wifi картата.

По въпроса за статичните адреси,няма как да ти спре интернета ако си задала правилно адресите. :D

PS. да не би да ползваш някакво криптиране (парола) на Wifi връзката?

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=160218&st=0&p=1763450&fromsearch=1&#entry1763450

И аз го имах същия проблем.Май някакъв мор по Нетгиърите ще да е... :)

Не знам дали ще съм ти полезен,защото когато успях да му ъпдейтна фърмуеъра,по същото време ISP-то ми бе погълнато от друго такова,ма по-голямо.Така и не успях да разбера кое беше причината да спрат своеволията му.

Сега си спомням,че при стария доставчик логовете на рутера ми баха пълни с DoS атаки и наводнение с ICMP през 2-4 мин.Не съм сигурен дали имат общо с проблема...

Всичко за което говори shanto при мен си беше ОК!

• Автор

1.В Power option на лаптопа да е зададено да се изключва безжичната връзка с цел икономия на енергията на батерията.

Това го направих още в началото.

2.Опитай да деинсталираш драйверите на безжичната карта на лаптопа и след това да ги инсталираш начисто.

Това също.

3.Огледай си за всеки случай настройките на антивирусната програма откъм рестрикциите.

Настройките ги погледнах сега, но като не знам какво да гледам ...... http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

4.Лаптопа в сервиз за преглед на wifi картата.

То накрая и до там ще стигна както си човъркам сама :lol6:

Не знам дали ще съм ти полезен,защото когато успях да му ъпдейтна фърмуеъра,по същото време ISP-то ми бе погълнато от друго такова,ма по-голямо.Така и не успях да разбера кое беше причината да спрат своеволията му.

Сега си спомням,че при стария доставчик логовете на рутера ми баха пълни с DoS атаки и наводнение с ICMP през 2-4 мин.Не съм сигурен дали имат общо с проблема...

Тези в червеното нищо не ми говорят ;) Иначе преди да пиша тук за моя проблем и ъпгрейда направих :ph34r:

PS. да не би да ползваш някакво криптиране (парола) на Wifi връзката?

А по този въпрос какво ще кажеш?

Ако използваш някакво криптиране на връзката го махни и пробвай без него.Процесорите на тези рутери са доста слаби и могат да се товарят от такива криптиращи връзки.

Опитай да ограничаваш връзката само по МАС адрес.

Ако използваш някакво криптиране на връзката го махни и пробвай без него.Процесорите на тези рутери са доста слаби и могат да се товарят от такива криптиращи връзки.

Да, и един мармот завива шоколад.... От къде получи тази "ценна" информация? Защо ли няма толкова много оплаквания от тези маршрутизатори?

Редактирано от capnemo (преглед на промените)

Здравейте, имам проблем и се надявам, че ще ми помогнете.

Та да започна с това, че се опитвам да направя wi-fi у дома. До скоро всичко беше ОК, имах нет и на домашния компютър и на лаптопа, но от седмица нета на лаптопа постоянно се разпада, в смисъл има 1-2 мин. изчезва за секунди или минута и пак идва. Сами разбирате, че е доста изнервящо, но така и не успях да открия проблема.

Малко данни: рутера е NETGEAR, доставчика ми е местнака кабеларка (проблема не е в тях) лаптопа ми е Тошиба. Пробвала съм да променя канала, рутера го местих къде ли не и промяна няма. Понякога с часове връзката си е супер, но като почне да забива може да ти скъса нервите. Интересното е, че на големия компютър нета си е супер, там не мръдва въпреки, че е свързан през същия рутер но с кабел.

Имайте предвид, че не съм веща в тази част а и около мен няма кой да викна да ми помогне, та ще ви замоля да ми обяснявате като на съвсем лаик :down:

Благодаря предварително :whist:

Смени си канала, най-вероятно това е проблема.Избери някой различен от 6 и 11

Според мен проблема е в рутера, но за всеки случай пробвай и с друг лаптоп. Покани някой познат с лаптоп и паралелно се опитайте да осъществите връзка, за да видиш дали и на другия лаптоп се губи.

Да, и един мармот завива шоколад.... От къде получи тази "ценна" информация? Защо ли няма толкова много оплаквания от тези маршрутизатори?

Информацията я получих от ЛИЧЕН ОПИТ с няколко такива рутера (v6),а по въпроса защо няма много оплаквания от ТОЧНО този модел рутер,с този кекав чип памет 1МВ ,180Mhz процесор и супер бавния firmware какво може да свърши.

По въпроса за оплакванията, ами може да има много причини - незнание от страна на хората къде да се оплачат,не всеки си криптира връзката, не всеки се ориентира къде може да е проблема и предпочита да си купи нов рутер вместо да дерзае по форумите за помощ, някой също поради незнани сигурно споменава майката на създателя на този модел през 5 минути, ...... и сигурно още хиляда причини, но те не ме интересуват.

Важно е какво се получава на практика.

Ето и малко оплаквания.

Още малко оплаквания.

• Автор

Наистина забравих да кажа за това :blink: Криптирана е. Ще опитам и като го махна да видя как е :boxing8:

Добре, като не одобряваш тези съвети ще ми е интересно да прочета ти какво мислиш по въпроса, или просто така си пишеш :boxing8: Преди да пиша тук четох доста оплаквания от тези рутери, знам, че са гола вода, но ми се ще преди да го метна зад борда да направя необходимото и ако не става да знам защо съм го сменила :cool:

Според мен проблема е в рутера, но за всеки случай пробвай и с друг лаптоп. Покани някой познат с лаптоп и паралелно се опитайте да осъществите връзка, за да видиш дали и на другия лаптоп се губи.

Ще пробвам и с друг, просто не ми е дошло на ум, пък и около мен са кът дружките с лаптоп :lock:

Редактирано от styllisima (преглед на промените)

Този съвет само за проба го прави! Не оставяй некриптирана връзката, защото много не канени комшии може да се свържат с твоя интернет.
  • Автор

Ето ме с отчет :) Махнах крипта и цял ден и цяла вечер не е прекъсвал нета :wors: Да ама както пише еди сега ако почнат комшиите да се закачат какво правим ;)

Ето ме с отчет :cool: Махнах крипта и цял ден и цяла вечер не е прекъсвал нета :rolleyes: Да ама както пише еди сега ако почнат комшиите да се закачат какво правим :lock:

Ограничи си връзката по МАС адрес.Тази защита не е от най-сигурните,но е все пак защита, а пък ме съмнява някой да тръгне да снифира домашна мрежа с цел да клонира МАС адреса.Също така може да опиташ да използваш криптиране от по-ниско ниво (например WEP) със по-малък брой символи в паролата.Всичко това е следствие на слабите параметри на рутера.Решението е твое.
  • Автор

Ограничи си връзката по МАС адрес

За да имам wi-fi у дома от кабелната ми пускат МАС иначе не може да се настрои рутера. Как да огранича връзката по МАС :rolleyes:

За да имам wi-fi у дома от кабелната ми пускат МАС иначе не може да се настрои рутера. Как да огранича връзката по МАС :rolleyes:

Ами това е ограничението по МАС на кабелната.Самият рутер има възможност да ограничава достъпа на създаваната от него мрежа по МАС адрес (подобно на кабелната).

• Автор

Значи все пак имам някаква защита :speak: Аз направих DHCP server да използва само 2 IP-та, това може ли да е нещо като защита или .... :nono: А и още нещо, вчера като се опитвах да оправя настройките ми изписа, че ми се сменя IP-то от 192.168.1.1 на 10.0 и там нещо си :eek: Как да го разбирам това :speak:

Рутера има възможност да създава 2 вътрешни мрежи съответнос адресация 192.168.1.ххх или 10.0.0.ххх.Ти си избираш коя мрежа да ползва.

• Автор

Благодаря shanto знаех си, че не може да не се оправят нещата само с настройки, ще се намери някой да ми помогне да не си хвърлям рутера :speak:

П.П За сега бачка и не спира, дано да сме му бръкнали в "джигера" :speak:

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.