Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Самостоятелни видео тестове (Solo video tests) на програми в защита-част3

Featured Replies

Това е коментирано до безкрай че HIPS програмите от типа Malware Defender са за потребители които са наясно как работи ОС демек експерти в пълния смисъл на думата.

Напълно съм съгласен.Благодаря за отговора.:beer11:

За OTL-не съм убеден, че ще може ясно да покаже, че има промяна в привилегиите, която е била нежелана.Не я ползвам и нямам идея, но просто предполагам.Ако някой може да даде точен отговор, бих се радвал.

Току що пуснах един скан с OTL, но не видях подобен анализ.Може да се види какви файлове са създадени в последните 30 дни, какви са променяни, процеси, регистри, services, с какъв акаунт съм логнат и т.н., но такова чудо не видях.Е, прегледах доста бързо, така че може и да съм пропуснал нещо.:)

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Да зарежем споровете.Имам една молба към тези, които имат инсталиран CIS.Открих гаден бъг.Репортнал съм го във форума, но ми се ще да разбера дали е само при мен това, защото, както обикновено, се започва с оправданията.:yanim:

Та така-1.За целта ви трябва този player>> http://www.gomlab.com/eng/GMP_download.html + CIS

2.Програмата не трябва да присъства в никакви "бели" списъци на CIS, т.е. като се стартита, CIS трябва да я отчете като непозната.

3.Ако може, тествайте два пъти.Веднъж с включен пясъчник и веднъж с изключен.След първия тест проверете дали програмата вече не е в trusted files или computer security policy->defense+ rules.Ако присъства, махнете я и тогава тествайте отново.

4.Непознатите файлове да се третират като untrusted/недоверени

5.Пуснете някакъв видео файл(с gom player). Когато CIS изскочи с въпрос, блокирайте всичко.

При мен се получи следното-дори и третиран като недоверена програма, gom.exe успява да си пусне филмчето.С изключен пясъчник, при пълен блокаж на всички въпроси, резултатът е същият.Демек-имаме пробив.Искам да видя и при вас ли е така.

Благодаря предварително, ако някой се е навил.:lol6:))

Редактирано от clonnning (преглед на промените)

• Отговори 2,1k
  • Прегледи 135,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Хубаво а видео искаш ли или ? :beer11:

Хубаво а видео искаш ли или ? :rolleyes:

Хехе, няма да е лошо, дори би било супер, но не исках да тормозя допълнително.:))

Хехе, няма да е лошо, дори би било супер, но не исках да тормозя допълнително.:rolleyes:)

Сега ще го ръчна :)

Значи има бъг изтрих го от доверените им издатели стартирах го попадна в сандъка като недоверен и съвсем спокойно после си пуснах филм ...

Видео http://dox.bg/files/dw?a=888f583746

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Сега ще го ръчна :)

Значи има бъг изтрих го от доверените им издатели стартирах го попадна в сандъка като недоверен и съвсем спокойно после си пуснах филм ...

Видео http://dox.bg/files/dw?a=888f583746

Добре, това е ОК, но трябваше да пробваш и с изключен sandbox.Тогава настава смях.Ти му даваш block, то си пуска филмче, хахаха. :rolleyes: Казвам го, защото mouse1(мод във форума на комодо) се опита да ме убеди, че няма грижи, защото "When sandboxed as untrusted software can still function - playing a movie would be considered safe I guess".Хаха, би било ОК, но да минава през HIPS-а като през масло, тук вече няма какво да се каже.:)

edit:Даваш блок на всички въпроси, когато тестваш и гледаш сеир.:)

Аха, още нещо.Не пускай първо gom player, пусни направо филма с клик върху файла.:)

Пускам и второ видео как блокирам и заявка от D+ и плеъра работи пак ..

Пускам и второ видео как блокирам и заявка от D+ и плеъра работи пак ..

Чакай, виж какво добавих в поста си.:rolleyes:)

Благодаря ти!Стана ясно, че бъгът си го има, ако може да се нарече бъз въобще.Аз бих го нарекъл сериозен пробив.:)

http://dox.bg/files/dw?a=6d140c4c03

Чакай, виж какво добавих в поста си.:rolleyes:)

Благодаря ти!Стана ясно, че бъгът си го има, ако може да се нарече бъз въобще.Аз бих го нарекъл сериозен пробив.:)

Направих го директно кликнах върху филм и дадох сандбокс след това блокирах опит на плеъра да се докопа до някакъв ключ и ефект никакъв...

Ама ти не си изключил пясъчника.Пак те пита дали да го сложиш там.Изключи го напълно, след това пусни филма (с клик, директно върху видеото, а не първо gom player), като блокираш всички въпроси.:rolleyes:

http://dox.bg/files/dw?a=d6a9e69526 С изключен сандък и блок :rolleyes: Мисля че го направих както трябва :) Това са му правата а работи

http://dox.bg/files/dw?a=d6a9e69526

С изключен сандък и блок :rolleyes:

Не знам, може би, защото даде "remember my answer" и те пита само веднъж.Мен ме пита 9 пъти за различни неща, при опит за стартиране, аз блокирах всичко и въпреки това тръгна.:)

Както и да е.Пак ти благодаря! :) Ясно е, че проблем има.Съобщено е, остава да видим дали имат добрата воля да го оправят или...

Не знам, може би, защото даде "remember my answer" и те пита само веднъж.Мен ме пита 9 пъти за различни неща, при опит за стартиране, аз блокирах всичко и въпреки това тръгна.:)

Ще пробвам но плеъра работи а не трябва да е така :rolleyes:

Гледам че уж се блокирва а не е така

Ще пробвам но плеъра работи а не трябва да е така :rolleyes:

Естествено, че не трябва, нали това е смисълът на тия въпроси.Иначе защо да ме пита, направо да си прави каквото му скимне, ебати.

Оф, мисля да се изпарявам.:) Лека нощ! Утре ще видим какво е развитието по въпроса.Ако има такова, защото за два дни съм получил два отговора.

Естествено, че не трябва, нали това е смисълът на тия въпроси.Иначе защо да ме пита, направо да си прави каквото му скимне, ебати.

И във форума сигурно не вярват нали :rolleyes:

Ми покажи им видео материала пък дано го оправят този бъг ...

Лека нощ !

URIEL и Mohican., вие пак си измислихте ваш тест.Как разбрахте, че е преминат успешно, аз не мога да се светна, честно.Allow-block-allow-block-край на клипа и следват овации. ':mad:'':mad:'':P' И как реши баш на последния въпрос да дадеш deny and kill process?Защо не на първия, примерно?Според malware defender бяха все подозрителни. :baby:Представи си, че тествам антивирусна.Ти гледаш клипчето и какво виждаш свалям един троянец, антивирусната мълчи.Ръгам го в кошчето, спирам клипа и започвам да се радвам колко ми е яка антивирусната. :ph34r:Мисля, че тестът от темата за DW е достатъчно лесен.Вече видяхме как CIS пъха poc.exe в пясъчника , но той си върши работата така или иначе.За невъоръжено око би изглеждало, че CIS успешно е минал теста, но ако се направи по-детайлна проверка, се вижда, че не е така.Само с изключен SB успяваше да го мине или като untrusted

edit:Тук, с архитекта май сме на едно мнение.

Ами ти как си тестваш защитната програма , стартираш си GOM Player и чакаш да бъде изолиран ли ?

Сподели правилния начин как да ги тестваме и кой диоптър очила да ползваме за по-детайлна проверка на ОС след теста :ph34r:.

@Mohican., много оригинално.:P) @URIEL, видях, че си писал в темата ми, във форума на комодо.Благодаря, за което.Мислех да им показвам видеото ти, дори и аз бях направил едно, но се отказах.Майната им.Ти му говориш, то се прави на олигофрен.Вместо да си говорим 3 дни(!!!) глупости, можеше просто да свали gom player и да пробва, не да ме занимава с тъпотии.Изнервих се отново.Супер дразнещо е, когато ти се опитваш да помогнеш, за да си усъвършенстват продукта, а те ти вадят от 9 кладенци вода, за да доказват, че може пък и да не си прав.Ми тествай, бе, кратуно, като не съм прав.Тцтцтц....

Ми аз се изнервих ,че само я увъртат и реших да им драсна че това което казваш е истина...Понеже гледам ,че само приказват без да си направят труда да го тестват...Като не искат да видят истината и да си чуват феновете грешката е тяхна ...Те губят :yanim:

И ние губим също.Безплатен и добър продукт.Чак името на темата ми сменил.Амаха.Аз пък го смених току що на: "CIS prevention system fails!".

Вместо да си говорим 3 дни(!!!) глупости, можеше просто да свали gom player и да пробва, не да ме занимава с тъпотии.Изнервих се отново.Супер дразнещо е, когато ти се опитваш да помогнеш, за да си усъвършенстват продукта, а те ти вадят от 9 кладенци вода, за да доказват, че може пък и да не си прав.Ми тествай, бе, кратуно, като не съм прав.Тцтцтц....

Надявам се да ти е дошъл акъла.Къде си тръгнал да впечатляваш тлъстите Американци , пука им че програмата имала сериозен бъг.

И все още чакам да ми кажеш правилния начин за тестване на защитни програми.

Надявам се да ти е дошъл акъла.Къде си тръгнал да впечатляваш тлъстите Американци , пука им че програмата имала сериозен бъг.

И все още чакам да ми кажеш правилния начин за тестване на защитни програми.

Оф, ставаше въпрос за точно определена програма и точно определен тест.Вече не ми се ровичка, зарежи.:P)

Наистина, няма значение.Не виждам смисъл за всяко нещо да дълбаем по няколко дни.При друг подобен случай, ще звънна.:)))))))

Американците, ех, американците...

URIEL би ли тествал System Safety Monitor как се справя с експлойта който пробива UAC ? Парола на архива - 123 www38.zippyshare.com/v/44725348/file.html Тук съм качил версия System Safety Monitor 2.0.8.585 www20.zippyshare.com/v/92341977/file.html

• Автор

Ти добре ги качваш,но System Safety Monitor поддържа само старата боза Windows XP ,а и май поддръжката и е до там!

URIEL би ли тествал System Safety Monitor как се справя с експлойта който пробива UAC ?

Парола на архива - 123

www38.zippyshare.com/v/44725348/file.html

Тук съм качил версия System Safety Monitor 2.0.8.585

www20.zippyshare.com/v/92341977/file.html

Това чудо не работи под уин 7 и няма как да го тествам като хората :P

Ще открие ли някой програмата която се справя с TrojDemo теста.Всички се провалят на този Local Spy test , а някои и на Files Attack test. Това е резултата от GeSWall Free www23.zippyshare.com/v/38849873/file.html ------ Files Attack test ------<br> Attacking C:\WINDOWS\system32\TASKMGR.EXE: Failed!<br> Attacking C:\WINDOWS\system32\TELNET.EXE: SUCCESS!<br> Attacking C:\WINDOWS\system32\FTP.EXE: SUCCESS!<br> <br> ------ Local Spy test ------<br> -- Browsing local documents.. --<br> C:\Documents and Settings\Administrator\My Documents\desktop.ini<br> C:\Documents and Settings\Administrator\My Documents\My Music\Desktop.ini<br> C:\Documents and Settings\Administrator\My Documents\My Music\Sample Music.lnk<br> C:\Documents and Settings\Administrator\My Documents\My Pictures\DEBUG.LOG<br> C:\Documents and Settings\Administrator\My Documents\My Pictures\Desktop.ini<br> C:\Documents and Settings\Administrator\My Documents\My Pictures\Sample Pictures.lnk<br> spy attack: SUCCESS!<br> <br> Defense Wall и Sandboxie се провалят и на двата ! ! !

Ще открие ли някой програмата която се справя с TrojDemo теста.Всички се провалят на този Local Spy test , а някои и на Files Attack test.

Това е резултата от GeSWall Free

www23.zippyshare.com/v/38849873/file.html

------ Files Attack test ------<br>

Attacking C:\WINDOWS\system32\TASKMGR.EXE: Failed!<br>

Attacking C:\WINDOWS\system32\TELNET.EXE: SUCCESS!<br>

Attacking C:\WINDOWS\system32\FTP.EXE: SUCCESS!<br>

<br>

------ Local Spy test ------<br>

-- Browsing local documents.. --<br>

C:\Documents and Settings\Administrator\My Documents\desktop.ini<br>

C:\Documents and Settings\Administrator\My Documents\My Music\Desktop.ini<br>

C:\Documents and Settings\Administrator\My Documents\My Music\Sample Music.lnk<br>

C:\Documents and Settings\Administrator\My Documents\My Pictures\DEBUG.LOG<br>

C:\Documents and Settings\Administrator\My Documents\My Pictures\Desktop.ini<br>

C:\Documents and Settings\Administrator\My Documents\My Pictures\Sample Pictures.lnk<br>

spy attack: SUCCESS!<br>

<br>

Defense Wall и Sandboxie се провалят и на двата ! ! !

Нали показах че DW успешно минава теста само с една настройка ... Всеки прави настройки ми аз правя една и теста не може да открадне нищо ...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.