Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Най-добър филм за предходната година (2011-та)

11 гласували потребители

1. 1. Най-добър филм за предходната година (2011-та)

• Warrior / Бойна кръв
      18%
    • The Girl with the Dragon Tattoo / Мъжете, които мразеха жените
      18%
    • Rise of the planet of the Apps / Възходът на планетата на маймуните
      9%
    • We Need to Talk About Kevin / Трябва да поговорим за Кевин
      9%
    • Source code / Първичен код
      9%
    • Midnight in Paris / Полунощ в Париж
      9%
    • The Ides of March / Мартенски дни (Маската на властта)
      0%
      0
    • Shame / Срам
      0%
      0
    • War Horse / Боен кон
      9%
    • The Help / Южнячки
      0%
      0
    • The Descendants / Потомците
      0%
      0
    • The Rum Diary / Дневникът на едно пиянде
      0%
      0
    • The Debt / Неуредени сметки
      0%
      0
    • Margin Call / Предел на риска
      0%
      0
    • Once Upon a Time in Anatolia / Имало едно време в Анадола
      9%
    • Real Steel / Жива стомана
      9%
    • The Guard / Големият полицай от малкия град
      0%
      0
    • Carnage / Божествата на касапите
      0%
      0
    • Rango / Ранго
      0%
      0
    • The Skin I Live In / Кожата, в която живея
      0%
      0

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Дайте своите мнения и предложения за хубави филми излезли през тази година.

Ето някои предложения:

http://bimbo-bimbich.blogspot.com/

Редактирано от yvsot (преглед на промените)

• Отговори 90
  • Прегледи 16,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

да им имам еврейската подборка на скапани преправяния на филми и тъпи продължения на още по-тъпи филми The Book of Eli Valhalla Rising Predators oт цялото количество боза тази година, 3 филма....Inception още не съм гледал, и дано не ме разочарова

Редактирано от Aquaris (преглед на промените)

Определено Кристофър Нолан много вдигна лентата с ГЕНЕЗИС/INCEPTION може би единствената грешка , с която аз не се съгласям , е избора на изпълнителя на главната роля ! Все пак много от мъжката част на зрителите на могат да оценят таланта на Леонардо Ди Каприо , с което както казах не съм съгласен ! Иначе да изчакаме да минат още два филма , който мисля че ще бъдат добри предложения да изминалата година

TRON: Legacy (2010)

и

Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2010)

Успехи !

• Автор

Tron: Legacy изглежда доста обещаващ, но не вярвам да засенчи Inception. Общо взето през последните години излизат все по-малко качествени филми, за сметка на засиленото филмопроизводство. Има все повече филми с огромни бюджети и големи реклами, които се оказват пълно разочарование за зрителя. :biggrin:

titan76 , все пак нали говорим за комерсиалното кино ... иначе как ще сложим филми като " Принцът на Персия " , " Мачете " и " Хари Потър " ! :ph34r:

Давайте още предложения за да оформим анкета !

Успехи !

Тези ще да са: The Social Network The King’s Speech Toy Story 3 127 Hours Another Year The Kids Are All Right True Grit The Fighter Love and Other Drugs Black Swan Somewhere Inception С уговорката, че някои не са излезнали и не може все още да им правим анализ. За мен най-добрият засега е Toy Story 3. Заради способността да върне едно дърто 30 годишно дете като мен към детството. Заради идеята да се представи едно от най- важните неща в развитието на човека като цяло- Играчките, най- вече ролята която играят играчките в развитието на една от най- важните способности на човека, а именно- Въображението. Въображението - тъй важно за всеки креативен човек. Както се казва една от малкото прегради пред човека е неговото въображение. А всичко започва в най- ранна детска възраст с любимата играчка.

...Давайте още предложения за да оформим анкета !

Ами аз бих предложил 2 заглавия, които по разбираеми причини не съм гледал, а и не намирам достатъчно качествени релийзи, за да си струва изтеглянето, но отзивите в мрежата ме насочиха към тях. Става дума за: 

1. Присъда / Conviction с доста сериозно актьорско присъствие в лицето на Джулиет Луис, Мини Драйвър, Сам Рокуел и Хилари Суонк

2. Яж, моли се и обичай / Eat Pray Love с Джулия Робъртс

Приемам още предложения ... а в понеделник / 15.11.2010 г. / ще оформя анкетата ! :nono:

spielberg , трябва да са излезли филмите ... за да можем да ги коментираме , то и аз бих предложил

Captain America: The First Avenger http://www.imdb.com/title/tt0458339/ ама излиза догодина !

Това е Oscar селекцията тази година, така че всички ще излезнат до края на годината. Иначе няма проблеми избери тези, които вече са излезли и сме имали възможност да гледаме. Аз така или иначе ще гласувам за Toy Story 3. Ето още няколко излезли по-популярни и добри според мен: Kick-Ass Shutter Island How to Train Your Dragon Scott Pilgrim vs. the World A Prophet Alice in Wonderland Winter's Bone The A-Team

Редактирано от spielberg (преглед на промените)

тази година наистина почти няма нищо интересно 2009 беше малко по добре сега още по зле за мен за 2010 най добри са Knight and Day и Machete.

Аз, Проклетникът ; Кучета и котки 2 ; Чирака на магьосника ; Последният повелител на въздуха

Добавих анкета ... това не е финалният и вид , смятам да добавя още 2-3 филма ! Така че ваш ред е ! Окончателно приключване ... довечера в 20 часа !

Успехи !

как можа да сложиш най-тъпият филм за тази година - Мачете ! По-голяма тъпня не бях гледал от години !

Хммм, на мен Мачете ми хареса страшно много. Явно филмови вкусове... :) Но пък мога да кажа че Социалната мрежа е много скучен филм, вссеки може да прочете в нета как е съзададен фейсбук, защо е нужно да се прави такъв филм... не видях нищо ново, не видях свежест , почти няма интересни моменти ... :rolleyes: Ако заеме тоя филм заеме някакви челни позиции ще е само заради известността на "книгата", не заради филма ... Имам да гледам още филм и тогава ще реша окончателно за кой да дам гласа си :P

Хммм, на мен Мачете ми хареса страшно много. Явно филмови вкусове... :)

Но пък мога да кажа че Социалната мрежа е много скучен филм, вссеки може да прочете в нета как е съзададен фейсбук, защо е нужно да се прави такъв филм... не видях нищо ново, не видях свежест , почти няма интересни моменти ... :rolleyes:

Ако заеме тоя филм заеме някакви челни позиции ще е само заради известността на "книгата", не заради филма ...

Имам да гледам още филм и тогава ще реша окончателно за кой да дам гласа си :P

ти вкъщи ли го гледа на РС-то ?!

А може и Принцът на Персия: Пясъците на времето! :P

И аз съм за пясъците...фен съм на принца така или иначе :biggrin:

Тоя Генезис как ви харесва.То голяма психария бе.То спят,събуждат се не го издържах и го махнах.Само един болен мозък може да го измисли това.

Тоя Генезис как ви харесва.То голяма психария бе.То спят,събуждат се не го издържах и го махнах.Само един болен мозък може да го измисли това.

Ако си в киното е друго :cool: Та аз гледах Мачете на киното и още ме яд за 7 лв които дадох за да го гледам по препоръка на приятел , че бил хубав :ph34r:

Ако си в киното е друго :) Та аз гледах Мачете на киното и още ме яд за 7 лв които дадох за да го гледам по препоръка на приятел , че бил хубав :)

Дам, аз го гледах на компа и беше общо взето малко по-зле, от колкото очаквах. А нямах големи очаквания. Ама как можеш да отидеш на филм без да знаеш, че е на Робърт Родригес?

Хммм, на мен Мачете ми хареса страшно много. Явно филмови вкусове... :)

Но пък мога да кажа че Социалната мрежа е много скучен филм, вссеки може да прочете в нета как е съзададен фейсбук, защо е нужно да се прави такъв филм... не видях нищо ново, не видях свежест , почти няма интересни моменти ... :)

Ако заеме тоя филм заеме някакви челни позиции ще е само заради известността на "книгата", не заради филма ...

Имам да гледам още филм и тогава ще реша окончателно за кой да дам гласа си :P

Напротив.

Целта на Финчър не беше просто да покаже как е създаден Facebook, а по-скоро защо е създаден и как успява по пожъне успеха, който последва лансирането му. И най-вече - да екранизира предполагаемия емоционален багаж на една иновационна идея, струваща милярди. Филмът беше добър, интелигентно направен и с много свежи и хапливи диалози.

Филма заема челни позиции, защото, за разлика от голяма част от боклуците, които Холивуд създава - този филм е направен с вкус и умения. Успеха му не е толкова свързан с Фейсбук, защото всеки път, когато майстор като Дейвид Финчър създава филм, кината се пълнят.

А що се отнася до класацията и анкетата, не знам кой я е правил, но все повече се убеждавам, че отдавна хората не търсят качество на филма като форма на изкуство, а качество на филма като форма на технологична, безмозъчна и лишена от смисъл илюзия. Не знам какви са тези критерии, но посочените филми (изключвайки Inception) нямат никакви притенции за титла "добър" филм, пък камо ли, най-добър. Дори и да си говорим за комерсиално кино, класацията е просто фрапантна.

Подозирам, че въпросната анкета е създадена въз основа на филми с високи приходи, което не е критерии за качество, тъй като хората обичат да дават пари за глупости.

Ако трябва да дам предложение бих посочила филми като Shutter Island на Мартин Скорсезе и Repo Men - давам ги на прима виста, тъй като в момента не мога да се сетя кои филми бяха от 2010 и кои предната година.

Бих добавила на сляпо (без все още да съм ги гледала, тъй като ги няма по кината), следните филми: http://www.youtube.com/watch?v=5jaI1XOB-bs, Inside job и

(въпреки, че са документални ), 127 Hours, Conviction & Fair Game.

Предполагам има и други и ще има други.

П.П.: Давам примери от комерсиалното кино, тъй като доколкото виждам, темата на това е посветена.

Не се изисква болен мозък, за да се създаде филма. Но виж, за да се оплюва, се изискват не малко количество мъртви мозъчни клетки.

Редактирано от AciDBurn (преглед на промените)

А що се отнася до класацията и анкетата, не знам кой я е правил, но все повече се убеждавам, че отдавна хората не търсят качество на филма като форма на изкуство, а качество на филма като форма на технологична, безмозъчна и лишена от смисъл илюзия. Не знам какви са тези критерии, но посочените филми (изключвайки Inception) нямат никакви притенции за титла "добър" филм, пък камо ли, най-добър. Дори и да си говорим за комерсиално кино, класацията е просто фрапантна.

Подозирам, че въпросната анкета е създадена въз основа на филми с високи приходи, което не е критерии за качество, тъй като хората обичат да дават пари за глупости.

Прекалено остро изказване според мен. Няма абсолютни истини, както няма и абсолютни боклуци. Това което е боклук за един е най-доброто за друг, всеки човек сам за себе си си поставя критерии за това, кое е добро и кое не е- всичко е относително. Трябва да уважаваме мнението и на другите, въпреки че не съвпада с нашето, то е просто една гледна точка от "морето от мнения" на различните хора. Кой има право да определя кой е прав и кой е крив- всеки определя сам за себе си, но това не значи, че задължително е прав и неговото мнение е закон.

Ако говорим за критериите на филмовите специалисти, тези които раздават различните филмови награди, критиците и хората които харесват така нареченото качествено кино (както споменах много относителна величина- кое е качествено и кое не е). Ако вземем в предвид тези критерии разбира се в така съставената анкета имат място два филма (не е само Генезис), но беше изрично подчертано, че тук не става въпрос за това- идеята на тази тема е потребителите на Калдата да предложат това, което на тях им е харесало и спрямо предложенията да се направи анкета.

Тези двата филма ще си получат номинациите и наградите където трябва (макар, че за Генезис ми се струва, че няма да го уважат, според мен ще се размине само с номинациите)., но това е друга тема.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.