Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

DELL Inspiron 1564..не мога да го наглася да бутва от ДВДто

Featured Replies

Не четох всичко подробно - опита ли със зареждане на Setup defaults? Обикновено, да не кажа гарантирано на 100% - по default CD/DVD е първото зареждащо устройство - или флопи, обаче ако има - а тук няма.

• Отговори 54
  • Прегледи 6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

не става бе човек,местя го най-отгоре и не иска..натискам ф 12 за бутменюто,излиза,маркирам двд,натискам ентер и нищо..зарежда си фрий доса..

Хмм, я направи и една снимка и на САТА устройствата, да не би нещо да не го е познало това ДВД устройство?
  • Автор

Хмм, я направи и една снимка и на САТА устройствата, да не би нещо да не го е познало това ДВД устройство?

къде е това??

къде е това??

Ами сигурно е в Main таба...

А това плюсче което седи пред ХДД там на снимката дали не значи че там са "скрити" повече устройства? Като цъкаш с различни копчета отгоре му не излиза ли нещо по-различно?

С риск да досадя и аз, дали след смяна на бообтващото у-во запазваш промяната(напр.с f10), или пък имаш заключен биос(макар,че без влизане в биоса и с f12 трябва да стане и при заключен биос). Общо взето недоумявам, все пак може и да не чете ДВД-то или пък диска е скапан. Опитай с някое Линукс лайв СД.

етоПубликувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

на харда излиза само името му и нищо повече

А на двдто не излиза името... Странно. А това в Advanced->SATA Operation: AHCI го промени на нещо друго IDE, Compatible или нещо такова.
  • Автор

С риск да досадя и аз, дали след смяна на бообтващото у-во запазваш промяната(напр.с f10), или пък имаш заключен биос(макар,че без влизане в биоса и с f12 трябва да стане и при заключен биос). Общо взето недоумявам, все пак може и да не чете ДВД-то или пък диска е скапан. Опитай с някое Линукс лайв СД.

всичко правих,2 диска пробвах..м/у другото ако сложиш да бутва от двдто,мъчи се да бутва от всякакъв диск..

А на двдто не излиза името... Странно. А това в Advanced->SATA Operation: AHCI го промени на нещо друго IDE, Compatible или нещо такова.

променях всичко което виждаш:))

Не човъркай излишно из Биос - няма смисъл :P Зареди Default настройките, рестартираш и влизаш в буут менюто. Избери да буутне от оптичното устройство. Щом като не става ( щото вече си го опитвал) или диска с Уин нещо не е в ред, или самото оптично устройство не е в ред и не може да разчете диска, за да буутне от него. В първия случай ще се оправиш с друг инсталационен диск, във втория ........ с посещение в сервиза :)

• Автор

Не човъркай излишно из Биос - няма смисъл :nono: Зареди Default настройките, рестартираш и влизаш в буут менюто. Избери да буутне от оптичното устройство. Щом като не става ( щото вече си го опитвал) или диска с Уин нещо не е в ред, или самото оптично устройство не е в ред и не може да разчете диска, за да буутне от него. В първия случай ще се оправиш с друг инсталационен диск, във втория ........ с посещение в сервиза :cool:

проблема е че то не ги маркирва като бутващи устройства...

В Буут менюто не ти и трябва да маркира каквото и да е. Просто с клавиша " - " или " + " маркираш ( отиваш ) върху оптичното устройство > Enter и дебнеш надписа : Press any key to boot from DVD > Enter .

• Автор

В Буут менюто не ти и трябва да маркира каквото и да е. Просто с клавиша " - " или " + " маркираш ( отиваш ) върху оптичното устройство > Enter и дебнеш надписа : Press any key to boot from DVD > Enter .

е точно това не мога да постигна:cool:)надписа просто не излиза..

Не човъркай излишно из Биос - няма смисъл :nono: Зареди Default настройките, рестартираш и влизаш в буут менюто. Избери да буутне от оптичното устройство. Щом като не става ( щото вече си го опитвал) или диска с Уин нещо не е в ред, или самото оптично устройство не е в ред и не може да разчете диска, за да буутне от него. В първия случай ще се оправиш с друг инсталационен диск, във втория ........ с посещение в сервиза :cool:

Мисля че това е правилното решение - като няма инсталация то ще неще ще гърси да зареди от двд - а защо не направиш за проба от флашка ?

Явно kokomil е прав май не останаха много варианти освен оптичното устройство да не е в ред. Жалко явно не съм само аз каръка, с лаптоп на 4 месеца 3 пъти в сервиз. Носи го утре направо да ти го сменят лаптопа имам предвид провери до колко дни след покупката може да върнеш и си вземи друг. Поне колко пари даде за този лаптоп?

• Автор

Явно kokomil е прав май не останаха много варианти освен оптичното устройство да не е в ред. Жалко явно не съм само аз каръка, с лаптоп на 4 месеца 3 пъти в сервиз. Носи го утре направо да ти го сменят лаптопа имам предвид провери до колко дни след покупката може да върнеш и си вземи друг. Поне колко пари даде за този лаптоп?

скъпичък е- 1300
  • Автор

Пробвал ли си стрелките наляво надясно дали излиза меню - или U/D

всичко пробвах:cool:инсталирал съм доста комп.,но този ми взе акъла...

Мисля че това е правилното решение - като няма инсталация то ще неще ще гърси да зареди от двд - а защо не направиш за проба от флашка ?

Човека пише,че има инсталиран DOS!(По вероятно Линукс без графична среда)

Пробвал ли си стрелките наляво надясно дали излиза меню - или U/D

Вариант е когато се купува лаптоп да има инсталирана оп. система макър че тук има доста противници на идеята, но на мен ми се струва удачна.

е точно това не мога да постигна:cool:)надписа просто не излиза..

В такъв случай ( както и ти казаха) оптичното устройство не може да разчете инсталационния диск . При положение, че си пробвал и с друг, от който вероятно е пускана инсталация, единствен остава варианта с повредено оптично устройство т.е. - посещение в сервиза http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

Как разбра,че не ги маркирва като бутващи? Щом двд-то е най-отгоре трябва да стане работата. Кръстчето на харда не се мести на другите устройства,а като чукнеш ентър върху харда то просто се отваря и ти дава описание на същия.На DELL Vostro работи преди малко специално го пробвах.
  • Автор

Как разбра,че не ги маркирва като бутващи? Щом двд-то е най-отгоре трябва да стане работата. Кръстчето на харда не се мести на другите устройства,а като чукнеш ентър върху харда то просто се отваря и ти дава описание на същия.На DELL Vostro работи преди малко специално го пробвах.

значи не работи двдто...явно

А,между другото какъв Windows искаш да инсталираш?

Редактирано от ddim (преглед на промените)

• Автор

А,между другото какъв Windows искаш да инсталираш?

хмм,странно,седмицата изобщо не я зарежда,а пробвах с 1 стар диск с HP,зарежда го обаче до споразумението където иска да се натисне ф8 и нататък не ще..

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.