Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Няколко въпроса+нужда от съвет/мнение(дъно+процесор)

Featured Replies

Значи... тъй като процесора ми е слаб+дъно което не поддържа четери-ядрен процесор... трябваше да потърся нови части... та ето какво намерих:

http://www.jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=540311 - дъното Asus P5P43TD/USB3, P43, LGA775, DDR3, PCI-E, SB7.1, Lan1000, SATA, USB3.0, ATX

+ http://www.jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=535516 - процесора Core 2 Quad Q8300 (2.5GHz, 4MB, 1333MHz FSB, s775) BOX

разполагам само с 400-450 лева за сега...

останалите части са ми :

РАМ: A-Data 1GB DDR2 (когато си взех този компютър, нещо човека каза че е правил и сега ми показва РАМ 896 а не 1ГБ и се чудя ако си взема новото дъно ще ми показва ли отново 1ГБ?)

по-късно ще си купя 1х2ГБ Рам + старата

имам видеокарта ATI Radeon HD4770

Harddisk: WD Caviar Black 640GB

Захранване: 400-450W

Ако знаете по-хубаво дъно/процесор на същата цена.. може да споделите с мен

А Рам-та като е ДДР2 и после ако взема ДДР3 ще тръгне ли компютъра ако ги сложа заедно? (на същата фирма ако са и ако са на различна?)

Благодаря предварително за помоща! :clap:

PS: оказа се, че ще ми трябва и нова кутия... тази май е малка за новото дъно... http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif ако може да кажете и някоя не чак толко скъпа кутия ще съм още по-благодарен :wors:

Редактирано от Hitsatou (преглед на промените)

Така. На 1 място, сокет 775 е стар и няма смисъл. 2 DDR2 и DDR3 не са съвместими. Има някои дъна които поддържат и двата вида, но са малко. Мнението ми е, че е по-добре да си вземеш AMD.

Аз ще ти предложа нещо подобно:

Дъно: AMD 870ICAFE, AMD 870, DDR III 1800(O.C)/1333/1066, SATA III, RAID, GLAN, AM3 130лв.

Процесор: AMD Athlon II X4 Quad Core 630, 2.80GHz, 2M, BOX, AM3 170лв.

РАМ: KINGSTON 2GB DDR III 1600 HyperX 70лв.

Излиза 370лв.

Оттук можеш да избереш два варианта:

1. Да вземеш някакво по-добро дъно

2. Да продадеш твоята рам памет и направо да вземеш 2 плочки от онази

Като се замисля можеш и двете работи да съчетаеш.. :clap:

Да кажем сега, че вземеш и втората плочка РАМ, която ще се впише в бюджета, т.е. 440лв. продаваш твоята рам за окло 30лв. (ако успееш) и взимаш някое по-хубавко дъно:

ASUS M4A88T-M GIGABYTE 880GMA-UD2H ASROCK 890GM PRO3

Успех!

Колегата по горе е напълно прав!Като ще се купува ново дъно и процесор да се вземе най-новото! Но сподели най-важното - какво ти е захранването точно!

Моето предложение за дъно + процесор + рам:

AMD Phenom II X2 Dual Core 555, 3.20GHz, 8M, BOX, AM3, Black Edition

GIGABYTE 880GA-UD3H, AMD 880G, DDR III 1866(O.C)/1333/1066, VGA, HDMI, SATA III, RAID, 1394, GLAN, AM3

ADATA 2 x 2GB DDR III 1333

Малко над бюджета (440 лв), но мисля, че си заслужава :cool:

Но, както казаха преди мен - захранването какво е :)

Значи захранването е добро! Е баш добро не, ама прилично и идеално за случая! Сега само си избери другите компоненти и си готов. :cool: Моето предложение е с 4-ядрен процесор, а на колегата горе е с двуядрен, но по-производителен. :)

PS: оказа се, че ще ми трябва и нова кутия... тази май е малка за новото дъно... http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif ако може да кажете и някоя не чак толко скъпа кутия ще съм още по-благодарен :)

Какво ти е сегашното дъно ?

• Автор

Значи захранването е добро! Е баш добро не, ама прилично и идеално за случая! Сега само си избери другите компоненти и си готов. :cool: Моето предложение е с 4-ядрен процесор, а на колегата горе е с двуядрен, но по-производителен. :)

ами на мен ще ми трябва предимно за игри... четериядрен не е ли по-добре?

ами на мен ще ми трябва предимно за игри... четериядрен не е ли по-добре?

Phenom-а който съм предложил, както каза колегата е по-производителен и е от по-ново поколение. Освен това се клоква изключително лесно, в нета има постигнати стабилни резултати на 4GHz с този процесор + с малко повече късмет можеш да му отключиш другите две ядра :cool: Въпреки, че и без да правиш тези неща няма да имаш проблеми с новите игри. Не всичко е само брой ядра :)

Ами сегашното е ASRock N68-S

И кои те излъга че това дъно не поддържа четириядрени процесори?

Дъното е бюджетно и от нисък клас но поддържа почти всички излезли до момента AMD процесори.

• Автор

Това ме устройва, но знаете ли дали кутията ще ми е малка за дъното? Със сегашното(ASRock N68-S) има още разстояние около 5-7см в дясно и 4-5см надолу

Иначе ако не става... ще взема и тази кутия

Тази е добра. ASUS TA-D31 w/o PSU

:)

Това ме устройва, но знаете ли дали кутията ще ми е малка за дъното? Със сегашното(ASRock N68-S) има още разстояние около 5-7см в дясно и 4-5см надолу

Asrock N68-S Form Factor - Micro ATX Form Factor: 24.4 cm x 17.8 cm

Gigabyte GA-880GA-UD3H Form Factor - ATX Form Factor; 30.5cm x 24.4cm

• Автор

Няма да имам нужда от нова кутия явно... :)

Погледна ли какво ти писах в предния си пост, защо сменяш дъното след като подържа всички съвременни процесори?

ами вградената лан карта изгърмя... (не ми е проблем де, взех си нова)

подържа само ддр2 рам, мисля

пък и не знам.. струваше ми се добре да сменя и нея покрай процесора

Добре, ако реша да не сменям дъното... ще си взема RAM A-Data 2x2gb + какъв процесор? става ли този AMD Phenom II X2 Dual Core 555, 3.20GHz, 8M, BOX, AM3, Black Edition

Eто ти листа с поддържаните процесори на твоето дъно от сайта на ASRock:

# Support for Socket AM2+ / AM2 processors: AMD Phenom™ FX / Phenom / Athlon 64 FX / Athlon 64 X2 Dual-Core / Athlon X2 Dual-Core / Athlon 64 / Sempron processor

# Support for AM3 processors: AMD Phenom™ II X4 / X3 and Athlon II X4 / X3 / X2 processors

Притеснява ме единствено фактът, че не са споменати Phenom II X2.. но мисля, че трябва да стане.

Редактирано от The_Reaver (преглед на промените)

Eто ти листа с поддържаните процесори на на твоето дъно от сайта на ASRock:

# Support for Socket AM2+ / AM2 processors: AMD Phenom™ FX / Phenom / Athlon 64 FX / Athlon 64 X2 Dual-Core / Athlon X2 Dual-Core / Athlon 64 / Sempron processor

# Support for AM3 processors: AMD Phenom™ II X4 / X3 and Athlon II X4 / X3 / X2 processors

Притеснява ме единствено фактът, че не са споменати Phenom II X2.. но мисля, че трябва да стане.

Дъното съществува в няколко модификации и незнам дали гледаме на едно и също място но.

AM3 Phenom II X2 HDZ555WFK2DGM(BE) 80W Callisto 3200MHz 2000MHz 512KB x2 6MB C3 P1.60

AM3 Phenom II X2 HDZ550WFK2DGI(BE) 80W Callisto 3100MHz 2000MHz 512KB x2 6MB C2 P1.30

AM3 Phenom II X2 HDX550WFK2DGM 80W Callisto 3100MHz 2000MHz 512KB x2 6MB C3 P1.60

AM3 Phenom II X2 HDX545WFK2DGI 80W Callisto 3000MHz 2000MHz 512KB x2 6MB C2 P1.30

AM3 Phenom II X2 HDX545WFK2DGM 80W Callisto 3000MHz 2000MHz 512KB x2 6MB C3 P1.60

Принципно става но щом е изгърмяла лан картата.............

ето ти едно бързо предложение.

ASROCK 870 EXTREME3 дъното е много добро като за парите си.

AMD Athlon II X4 Quad Core 640, 3.00GHz, 2M, BOX, AM3

ADATA 2 x 2GB DDR III 1333

Редактирано от Петьо Стоянов (преглед на промените)

Дъното съществува в няколко модификации и незнам дали гледаме на едно и също място но.

Принципно става но щом е изгърмяла лан картата.............

Прав си, в подробния лист с всички поддържани процесори си ги има Phenom II X2, не се бях загледал подробно. Гледам в официалния сайт на ASRock, предполагам и ти. Нещо друго обаче ми направи впечатление:

*If you use AM3 / AM2+ CPU on AM2 chipset motherboard, the system bus speed will downgrade from HT3.0 (5200 MT/s) to HT1.0 (2000 MT/s), but the CPU frequency will not be influenced.

Макар че не мисля, че ще повлияе това особено много. :)

Абе отдавна не съм писал и е много вероятно да греша, ама ще си кажа мнението и ще помоля на който му се занимава да ми отговори... Аз лично ама хич не бих си купил 880/870 дъно поради 2 причини - цената е малко по-висока и подобрения особени няма... Аз бих си заложил на доказаното 770ТА на гигабайт, че си ги знам що за стока са, а не бих се мятал на 880/870... Доколкото съм наясно разлика в производителността - никаква, а в чипсета - ми пак никаква... Един чип повече вграден, вместо отделен... Процесора 620/630 за 4 чдра... По-евтино от тва няма, а и си струва паричките... И бих стоял километрично далече от спекулации от типа "купи си 555, произведен на 7-ма поточна линия в източното крило на завода в Хаити, щото те се отключват"... Казвам го принципно, не е лично към никой... За рам паметта спор нема - кингстъна... Сега ако имам някаде грешки - думайте :) Приемам критики...

... И бих стоял километрично далече от спекулации от типа "купи си 555, произведен на 7-ма поточна линия в източното крило на завода в Хаити, щото те се отключват"...

Аз лично не съм го клоквал или да съм го пробвал да му отключвам ядрата; за ядрата специално - то си е тото, не само с този процесор, ами и с който и да е, ако се опитва човек да ги отключва - може да са дефектни принципно, може и да са си наред, не знаеш. Аз тая информация за клока и отключването я дадох просто като допълнителна за проца, а не като най-важните причини, които да накарат някой да си вземе точно този процесор. Предложих го, защото е добър и показва много стабилни и високи резултати на тестовете (без клок и отключване) :) Поздрави :)

Абе отдавна не съм писал и е много вероятно да греша, ама ще си кажа мнението и ще помоля на който му се занимава да ми отговори...

Аз лично ама хич не бих си купил 880/870 дъно поради 2 причини - цената е малко по-висока и подобрения особени няма...

Аз бих си заложил на доказаното 770ТА на гигабайт, че си ги знам що за стока са, а не бих се мятал на 880/870... Доколкото съм наясно разлика в производителността - никаква, а в чипсета - ми пак никаква... Един чип повече вграден, вместо отделен...

Процесора 620/630 за 4 чдра... По-евтино от тва няма, а и си струва паричките... И бих стоял километрично далече от спекулации от типа "купи си 555, произведен на 7-ма поточна линия в източното крило на завода в Хаити, щото те се отключват"... Казвам го принципно, не е лично към никой...

За рам паметта спор нема - кингстъна...

Сега ако имам някаде грешки - думайте :) Приемам критики...

Дъното го купих точно заради "процесора произведен на седма поточна линия" и взе че се отключи, отключих и още няколко фенома и един семпрон 140 е имаше и няколко разочарования.

Личното ми мнение е че последните дъна на Асрок са много добре направени.Настроиките за овърклок са супер елементарни и същевременно много подробни като за дъно от 140лв.

Има и някои минуси примерно 870 няма иде на мен неми трябва и неми липсва но........

Колкото до рам паметта ако няма да има овърклок по добре е да вземе А-датата за 105лв получава 4GB.

И без това кингстъна ще тръгне на 1333 и ще трябват настроики в биоса, а това не е за всеки.Реалната разлика е 5 години гаранция и охладител върху кингстън хипер Х.

Редактирано от Петьо Стоянов (преглед на промените)

Тук се въртят легенди и митове за тия двуядрени Феноми, а на практика не са нищо особено. Предвид и, че повечето(да не кажа почти всички) домашни потребители наблягат на игрите, то Phenom II X2 е много неудачна покупка. По-скъп е и по-бавен от Athlon II X3 440/445, a да не говорим от 4-ядрените Атлони. Тоя L3 кеш по никакъв начин не може да компенсира цяло ядро в повече, остави две плюс. Ако не ми вярвате на мен ей тук хората са тествали - http://www.fcenter.ru/online.shtml?articles/hardware/processors/29778 Скролнете до тестовете с игри и вижте колко е "бърз" двуядрения Phenom II. :)

Погледна ли какво ти писах в предния си пост, защо сменяш дъното след като подържа всички съвременни процесори?

Зайщото ще трябва да инвестира в ДДР2!А ще купува нова!Дъното е само с два слота!Той си решава!

If you use AM3 / AM2+ CPU on AM2 chipset motherboard, the system bus speed will downgrade from HT3.0 (5200 MT/s) to HT1.0 (2000 MT/s), but the CPU frequency will not be influenced

И заради този цитат!

Редактирано от Alex&Ramesses_B.H.Л (преглед на промените)

• Автор
http://sky.bg/Details.aspx?ID=14700 с 630 процесор + http://sky.bg/Details.aspx?ID=1945 гледах тестове на дънни платки и 790XTA беше по-добра от 880 в повечето тестове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.