Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Audio and video drivers - сложно!

Featured Replies

Здравейте! Имам стара машина, на която си мисля, че мога да подкарам някой филм все пак, нали? Имам нужда обаче от драйвъри, които ще ми свършат работа, защото ще инсталирам рязана ОС - Windows Micro XP 0.8 Ще имам нужда от работещи драйвъри, за да подкарам някой филм, а съм сигурен, че на таз машина филми могат да се гледат. Е, очаквам помощ от вас :rolleyes: Ето малко инфо за машината, за да ви помогне в търсенето. Аз намерих, но просто не са подходящи или не мога да ги инсталирам, защото нямат сетъп и трябва да се инсталират от "Add hardware". Инфо: CPU Type: Intel Pentium III, 500 MHz (5 x 100) L2 Cache: 512 KB (Built-In, Half-Speed) L1 Code Cache: 16 KB Motherboard ID: <DMI> Motherboard Name: Compaq Deskpro Memory: SDRAM 128 MB Video: Tseng Labs ET6000 Video Adapter Audio: ESS Audio Drivers for XP Ще слагам ОС днес и се нуждая от драйвърите, за да мога да подкарам системата и някой филм. Мерси много прдварително!

Здравейте!

Имам стара машина, на която си мисля, че мога да подкарам някой филм все пак, нали?

Имам нужда обаче от драйвъри, които ще ми свършат работа, защото ще инсталирам рязана ОС - Windows Micro XP 0.8

Ще имам нужда от работещи драйвъри, за да подкарам някой филм, а съм сигурен, че на таз машина филми могат да се гледат.

Е, очаквам помощ от вас :rolleyes:

Ето малко инфо за машината, за да ви помогне в търсенето. Аз намерих, но просто не са подходящи или не мога да ги инсталирам, защото нямат сетъп и трябва да се инсталират от "Add hardware".

Инфо:

CPU Type: Intel Pentium III, 500 MHz (5 x 100)

L2 Cache: 512 KB (Built-In, Half-Speed)

L1 Code Cache: 16 KB

Motherboard ID: <DMI>

Motherboard Name: Compaq Deskpro

Memory: SDRAM 128 MB

Video: Tseng Labs ET6000 Video Adapter

Audio: ESS Audio Drivers for XP

Ще слагам ОС днес и се нуждая от драйвърите, за да мога да подкарам системата и някой филм.

Мерси много прдварително!

Сваляш си Windows Driver pack 2010 или 2009. Те са около 3 БГ. Има ги в замунда.Слагаш ги на флашка и си готов.

След като драйверите нямат setup.exe е инсталират от Device manager,не от адд хардуер.Start,control panel,system,hardware,device manager,десен бутон на устройството,update driver,not this time,list of specific location и избираш пътя с брауз бутона. иначе за филми ти трябват кодеци.K-lite примерно.

След като драйверите нямат setup.exe е инсталират от Device manager,не от адд хардуер.Start,control panel,system,hardware,device manager,десен бутон на устройството,update driver,not this time,list of specific location и избираш пътя с брауз бутона. иначе за филми ти трябват кодеци.K-lite примерно.

Не искам да ви разочаровам, но едва ли филми на такава машина 500 MGx ще вървят без насичане. Само едно скромно мнение, но опитайте.

Не искам да ви разочаровам, но едва ли филми на такава машина 500 MGx ще вървят без насичане. Само едно скромно мнение, но опитайте.

Това са глупости!

Четете изискванията за операционните системи преди да коментирате http://www.microsoft.com/bulgaria/windows/windowsxp/professional/requirements.mspx

Инсталирал съм windows xp professional sp3 на щайга с 450 МGx и 128 Mb ram и си върви без проблем дори без да орязвам win-a.

Старият ми компютър е celeron 598 MGx и 128Mb рам и 16Mb видео карта и всичко си върви и DVD и divx т.н.

Win-a си има вградени драйвери за по-старите машини, но ако се налага - има си и програми, които ти ги намират като everest и Driver Checker например - има ги в замундата.

И приятел, като гледаш филм на цял екран, ако е с голям битрейд вероятно ще насича малко, но това се оправя като намалиш резолюцията на екрана на 800х600 или в по-лош случай трябва да дадеш десен бутон на иконата на програмата за плейване ( kmplayer подържа всички формати и не изисква големи ресурси ) и от там свойства -> съвместимост и слагаш отметка на квадратчето пред надписа "Стартирай с разделителна способност 640х480", а ако се налага (на мен не ми се е налагало де)даваш отметка и отдолу "Дезактивирай визуалните теми".

Това е !

Това са глупости!

Четете изискванията за операционните системи преди да коментирате http://www.microsoft...quirements.mspx

Инсталирал съм windows xp professional sp3 на щайга с 450 МGx и 128 Mb ram и си върви без проблем дори без да орязвам win-a.

Старият ми компютър е celeron 598 MGx и 128Mb рам и 16Mb видео карта и всичко си върви и DVD и divx т.н.

Win-a си има вградени драйвери за по-старите машини, но ако се налага - има си и програми, които ти ги намират като everest и Driver Checker например - има ги в замундата.

И приятел, като гледаш филм на цял екран, ако е с голям битрейд вероятно ще насича малко, но това се оправя като намалиш резолюцията на екрана на 800х600 или в по-лош случай трябва да дадеш десен бутон на иконата на програмата за плейване ( kmplayer подържа всички формати и не изисква големи ресурси ) и от там свойства -> съвместимост и слагаш отметка на квадратчето пред надписа "Стартирай с разделителна способност 640х480", а ако се налага (на мен не ми се е налагало де)даваш отметка и отдолу "Дезактивирай визуалните теми".

Това е !

Прочети внимателно как съм отговорил. Кое е глупост и кое не, не бърбори. Учтиво съм написал ОПИТАЙТЕ! Ще се научите на малко уважение към другите.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Автор

Идеата беше да ми помогнете да намерим драйвъри, на които ще мога да гледам филми. MAIDEN, мерси много за препоръките, но ако можете да ми помогнете да намерим драйвърите ще съм благодарен много! С еверест-а мога да проверя какви са, но не и да ги намеря :> С драйвърчекер може да пробвам, но не вярвам да ги намеря. Ако можете да ми помогнете да ги намерим ще е добре.

Идеата беше да ми помогнете да намерим драйвъри, на които ще мога да гледам филми.

MAIDEN, мерси много за препоръките, но ако можете да ми помогнете да намерим драйвърите ще съм благодарен много!

С еверест-а мога да проверя какви са, но не и да ги намеря :>

С драйвърчекер може да пробвам, но не вярвам да ги намеря.

Ако можете да ми помогнете да ги намерим ще е добре.

Аз вярвам че driver checker ще ти помогне (винаги ми е помагал) - като го инсталнеш трябва задължително да му набиеш един сериал за да може да свали драйверите.Ето пример post-279272-0-01052000-1290449142_thumb.post-279272-0-01084900-1290449152_thumb.post-279272-0-99703900-1290449161_thumb.post-279272-0-50465000-1290449167_thumb.това са стъпките за сваляне и инсталиране.Самите драйвери се намират в C:\Program Files\Driver Checker\download, които можеш да си поставиш в папка по избор за да ползваш и друг път.

евереста пък те праща към сайта производител - от там трябва да избереш своят драйвер - пример post-279272-0-36000700-1290449592_thumb.

има и друга програма, която също върши работа Uniblue Driver Scanner

това е

• Автор

Не, не се получава с драйвър чекер :> Сложих си видео драйвърите - на голям екран насича, но на малък е добре, ама и там леко секва през 2 сек. Както и да е! Явно не мога да намеря аудиото и не мога да ги сложа. С драйвър чекер не ми открива липсващи аудио и видео драйвъри, а аз нямам драйвъри инсталирани. Открива ми само за клавиатурата и ЛАН картата. Значи само аудио ми останаха.

Дайте точното име на звуковата карта и на видеокартата (ако все още са необходими) от Everest и ще се опитаме да намерим точните драйвъри. :ph34r:

http://h20000.www2.hp.com/bizsupport/TechSupport/ProductList.jsp?lang=en&cc=us&taskId=135&prodTypeId=12454&prodSeriesId=96266

Опитай тук ,намери си модела на кутията от сорта на PC 6500 ,надявам се да съм бил полезен

• Автор

Видеото го намерих, но аудиото не мога. Еверест-а не ми показва ква ми е звуковата карта, но преди да се наложи да инсталирам друг уиндоус видях, че са ESS Audio Driver и сега се опитвам да ги намеря, но не се получава да ги инсталирам. Ще опитам с този сайт, който ми дадахте за драйвърите и ще пиша.

• Автор

Някой няма ли да ми помогне? Не мога да си намеря драйвърите за аудио и не знам каква ми е дори звуковата карта.

Някой няма ли да ми помогне? Не мога да си намеря драйвърите за аудио и не знам каква ми е дори звуковата карта.

Ако звуковата картата е вградена в дъното (което преполагам е така), кажете точния модел на дъното, за да потърсим по него драйвъра. Или ако знаете модела си го намерете от линка (ако е в списъка) на rumen1969.

Редактирано от ieenso (преглед на промените)

• Автор

Ами на Motherboard пише: Motherboard ID <DMI> Motherboard Name Compaq Deskpro Друго нищо не пише. А като цъкна на мултимедия не показва нищо и наистина явно звуковата карта е вградена. Какво мога да направя?

На самата кутия не пише ли модела на дънната платка, или нещо което да помогне?

Да се открие точния драйвър е малка, тъй като компютъра е доста стар и може да не е писан звуков драйвър за XP.

При липса и на модела на дънната платка или точния модел на компютъра, възможноста става все по-малка.

Едит: Опитайте с този драйвър. Не е за XP, но може и да проработи.

• Автор

На кутията пише само COMPAQ DESKPRO Intel Inside Pentium III А тези драйвъри, които ми даваш да пробвам са същите, които бяха инсталирани на предниата ОС -Windows XP ;). А сега просто не мога да ги инсталирам. Стартирам сетъп-а и никви файлове не се копират, а пише, че сетъп-а е завършен и дали да рестартирам комоютъра сега или по-късно. Е, давам рестартиране сега и като се рестартира се появава търсене на нов хардуеър и пише, че има открит такъв - MEDIA И отттам не знам вече кво да правя. Давам да го намери, а не може пък уж го инсталирах.... Освен да ми кажете как да се оправя с добавянето на МЕДИА

http://h20270.www2.hp.com/ediags/gmn2/welcome.aspx?lc=en&cc=us Ако имаш достъп до нета, пробвай да ти разпознае машината и после в сайта сигурно по номера ще намериш драйвъри.
  • Автор

Аз имам драйвърите вече. На предния уиндоус драйвърите бяха същите и сега като сложих този(имах проблем, затова го смених) и нямам драйвъри. www.mediafire.com/?588m48x43j8bfps Този драйвър е подходящ, но не мога да го инсталирам. Стартирам сетъп-а и след кратко зареждане ме пита да рестартирам системата сега или по-късно. Аз избирам сега и след като се рестартира ми показва, че е открил нов хардуеър, но не мога да го инсталирам. Новия хардуеър е MEDIA, но просто не мога да го инсталирам, защото не знам как. Като иснталирах видеото беше същото, но се справих и сега имам драйвъри за видео, но аудиото не може да се инсталира този хардуеър MEDIA. Идеата е да го инсталирам и всичко е готово, а аз не знам как. Ако някой знае какво точно трябва да направя да пише :lol6:.

Опитайте с този или този драйвър.

По лесно щеше да е ако се знае точния модел на машинката.

Можете да използвате и съветника за откриване на хардуера от сайта на HP, както Ви посъветва колегата по-горе.

П.П. С това идеите ми се изчерпват.

...

Имам нужда обаче от драйвъри, които ще ми свършат работа, защото ще инсталирам рязана ОС - Windows Micro XP 0.8

...

Голяма грешка би било да се слага орязан XP, та чак и микро някакъв си, който не е правен за конкретната машина и са му махнати явно точно драйверите за звук и видео. Няма лошо да се махнат, аз на моя XP също ги махам, ама защото си слагам мои, работещи драйвери. Или си орязваш Windows сам (ако знаеш какво правиш) или слагаш непипана от никой версия на операционната система. С нормален Windows едва ли би имал проблем с драйверите, ама не, дай да слагаме микро версии (обикновено им се маха точно това, което в един момент ще ни потрябва), а другата мода е да се слагат макро версии от по няколко гигабайта наблъскани с всякакви боклуци.
  • Автор

1. Сега съм с нормална версия, а не с орязана. 2. Драйвърите за аудио не мога да ги инсталирам на тази версия, на не на орязана. 3. Идеатата беше да си намеря работещи драйвъри, за да инсталирам орязаната версия и да върви по-леко. А иначе не мога да разбера точния модел на машината, защото от сайта ми дава проблем. Някаква друга идеа? ieenso, мерси много! Ще пробвам с тези два, които ми даваш ти и ще пиша ;). До скоро! EDIT: ieenso, пич, мерси много! Този последния линк проработи и имам драйвъри. Сега ще опитам да гледам филм без да насича, ако някой има идеи да казва :>

Редактирано от lavico (преглед на промените)

Радвам се, че е точния драйвър и работи. Запазете драйвърите, защото може да Ви потрябват след време.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.