Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Интересни факти и разкрития, относно работата в Мтел

Featured Replies

Най-вече съм против цензурата и криенето на информация.

Сега ми стана интересно, какво толкова скрихте от нас и какво не трябваше да видим.

Просто напиши в гугъл "Интересни факти и разкрития" :ph34r:
  • Автор

няма никаква кражба, това е презентация на програмата със скрийншотове и не е класифицирана информация. Пускам пак линк, ако се изтрие може да следите другите не цензурирани сайтове като www.data.bg в теми за GSM, както и www.mobilebulgaria.com/forum Ето линка за сваляне: www.filedropper.com/crm

Редактирано от ISTINATA2010 (преглед на промените)

няма никаква кражба, това е презентация на програмата със скрийншотове и не е класифицирана информация.

Пускам пак линк, ако се изтрие може да следите другите не цензурирани сайтове като www.data.bg в теми за GSM, както и www.mobilebulgaria.com/forum

Ето линка за сваляне: www.filedroper.com/crm

Абе пич ! Дай един свестен линк ! Толкова ли не можеш да го качиш някъде, на по-достъпно място ?

• Автор

Mалко инфо за това как трябва да се държат служителите, какво да правят и как да се отнасят с клиентите: Всеки служител в М-тел Магазин трябва да изпълнява служебните си задължения, така че да не се допуска да има неориентиран клиент, чакащ за внимание. Не трябва да се позволява да има влязъл клиент и неприветстван от служителите. Задължително е служителите работещи в магазини с най-новия и предишния дизайн да обслужват клиентите прави. I. Процеси на обслужване на клиенти (продажба, консултация, плащане на сметка, администриране на услуга) 1) Етапи на продажба (купувач). 1. Посрещане. - СП задължително поздравява пръв (приветливо и с усмивка)! - Използва се подходящо обръщение и отношение (С какво мога да Ви бъда полезен/а?; С какво мога да Ви помогна?; Мога ли да Ви предложа нещо?). - В никакъв случай не се използват фрази от рода на „Вие за какво сте?”, „За плащане ли сте?”, „Заповядайте за плащане!”, „Имате ли домашен телефон?” и др. 2. Установяване на нужди - СП задължително задава насочващи въпроси за установяване конкредните нужди на клиента. - задават се следните въвеждащи въпроси:” За кого е апаратът?”, „Какъв апарат ползвате/ сте ползвали в момента/ до сега?”, „Наш абонат ли сте?”... - при първоначалното събиране на информация се избягват въпроси като: „Каква такса плащате в БТК?”, „Да има ли апаратът HSDPA?” и други подобни въпроси, изискващи информация, която клиента може да не знае и следователно да го постави в неудобна ситуация, което би затруднило комуникацията и съответно продажбата. - след като първоначално се е ориентирал за нуждите на клиента относно ТП, апарата и ценовите граници, СП конкретизира специфични цени, отстъпки и технически характеристики (ако е необходимо) и начините за плащане. . Предлагане на решение/аргументация. - ако има приоритетна промоция, отговаряща на установените с въпросите нужди на клиента, тя задължително се предлага първо! - ако няма такава промоция, на клиента се предлагат максимум три равностойни алтернативи, отговарящи в най-голяма степен на нуждите му. - СП задължително трябва да е детайлно запознат с характеристиките на ТП, апаратите и промоциите, които се предлагат, за да може да се аргументира добре, да звучи компетентно и да се справи с вероятните възражения на клиента. . Демонстрация/компетентност. - апаратите задължително се демонстрират със SIM карти и се обясняват основните предимства на ТП/промоцията - след като клиентът се е запознал с ТП/апаратите/промоциите, СП аргументирано му предлага един вариант от тях окончателно, като отново набляга на най-съществените му качества, правещи го най-подходящ за конкретния клиент - в никакъв случай не се използват отрицателни епитети по отношение на ТП/апарати/промоции, защото все пак клиентът може да е избрал един от тях, независимо от аргументите на СП. 5. Осъществяване на продажбата - СП води клиента до мястото, където ще се осъществи продажбата. - продажбата се извършва максимално бързо, като се поддържа контакт с клиента и се проучва възможността за допълнително предлагане на продукти/услуги/ съдействие. - на клиента се предлага активирането на допълнителни услуги. - да се избягва обучаването на клиента за работа с всички менюта на телефона (при липса на изрично негово желание), предвид наличието на упътване на български език в комплекта на телефона. . Приключване на продажбата - след приключване на продажбата, СП задължително предлага приоритетен продукт за месеца (ако той не съвпада с покупката). - продуктите се поставят в плик, прилагат се и налични подходящи брошури. - на клиента се предлага помощ за в бъдеще ако има нужда и се изпраща с подходящо пожелание. - добре е да се предложи визитка на магазина, като се уточни, че по всяко време клиента е добре дошъл или би могъл да се обади и да зададе въпрос, ако има такъв. . Извършване на услугата - СП води клиента до мястото, където ще се извърши/активира услугата. - услугата се активира максимално бързо, като се поддържа контакт с клиента и се задават допълнителни въпроси, с цел евентуално допълнително предлагане. - на клиента се предлага активирането на допълнителни услуги. . Приключване на администрирането - След приключване на администрирането, СП задължително предлага приоритетен продукт за месеца! - СП поставя документите в плик и добавя налични подходящи брошури. - на клиента се предлага помощ за в бъдеще ако има нужда и се изпраща с подходящо пожелание, като се предлага и визитка на магазина с пожелание да го посети отново. . Изпращане на клиента. - на клиента се предлагат налични промоционални брошури и/или ценова листа. - на клиента се предлага визитка, с цел бъдещо посещение на магазина и бъдещи въпроси, като задължително се пояснява, че нашата компания предлага най-разнообразни и интересни промоции всеки месец и клиента винаги може да открие нещо подходящо за него в нашите магазини. - също така е желателно да се разбере от какво има нужда този клиент и да се поискат контакти за обратна връзка, когато съответната стока или услуга е налична, да му бъде съобщено. Така клиентите ще се чувстват желани, а и клиент, който е готов да остави координати за обратна връзка е клиент, който със сигурност ще купи, когато има налична стока/услуга . Изпращане. - заедно с фискалния бон на клиента се предлагат налични промоционални брошури. - клиента се изпраща с подходящо пожелание. В случаи на опашка, консултант – посрещачът е длъжен да приветства новодошлите и да организира клиентите, като ги насочва спрямо техните нужди, както и да ги консултира на място, в случаите, когато това е възможно. Недопустимо е клиент да чака на опашка за въпрос като „наличен ли е даден телефон”, „възможно ли е да се активира някоя услуга и как”, настройки на телефон и др. Управителят е задължен да организира и отговорен за изпълнението на консултантската функция в М-тел Магазина. Управителят е задължен да бъде по всяко възможно време в търговския салон и да съблюдава за високото качество на обслужване на клиентите. Управителят е длъжен да организира работното време и смените на служителите по възможно най-подходящият начин с цел бързото и качествено обслужване на клиентите и избягването на образуване на опашки. IV. Обслужване на клиенти с проблеми и/или клиенти желаещи да пускат жалби или да прекратят договора си 1. За всички служители в магазините е задължително да познават в детайли и да използват процедурата за задържане в последната минута дори само при въпрос от клиент кога изтча срокът на договора му. 2. Абсолютно е забранено да се изпращат клиенти в други магазини или към call центъра при желание да се прекратяват договори или да правят port-out 3. При ситуация, в която служител е в невъзможност да отговори или да овладее претенциите на клиент, то обслужването се извършва задължително от М-тел Магазин УПРАВИТЕЛ или посочени от него служители, ако в момента той е възпрепятстван. При всички случаи обаче това е приоритетна задача на М-тел Магазин УПРАВИТЕЛ. 4. Такива клиенти трябва да се обслужат в офиса на М-тел Магазин УПРАВИТЕЛ или на отделено място. Недопустимо е останалите клиенти да разберат и бъдат въвлечени в конкретния случай. 5. Към такива клиенти се подхожда с голяма отговорност, независимо дали се жалват от конкретния или друг М-тел Магазин, или от проблем свързан непряко с дейността на М-тел Магазините. 6. Абсолютно се забраняват отрицателни коментари по отношение на структурата на работа на компанията, изказване на съмнение за разрешаване на случая, прехвърляне на вина или отказ да се реши случая. 7. Да се следва следния модел на поведение: 5.1. Внимателно се изслушва клиента, за да се разберат ясно трудностите от какво естество са:  ако дадена процедура или инструкция не позволяват да се изпълни желанието на клиента, задължително му обяснете каква е логиката на тази процедура или инструкция.  наблягайте на факта, че редица ограничения са въведени с цел да се защитят преди всичко интересите на клиента.  ако не разбирате логиката на процедура или инструкция се обърнете към ЗМ или РМ.  непременно да се търси решение на проблема, а не първоизточника.  не са допустими отговори: Разбирам Ви, но такава е инструкцията. Съжалявам, но не мога да Ви помогна. Заповядайте да напишете една жалба. Недопустимо е на клиент да се казва „Не...”, „Не може...”, „Няма...” и т.н., особено на клиент с оплакване.  ако дадено изискване системно затруднява клиентите, то се описва във Формата за регистрация и се изпраща до ЗМ, РМ 5.2. Изразява се съчуствие за създалата се ситуация; Г-жо/ Г-не, съжалявам искрено за тази ситуация. Моля, заповядайте да поговорим и да намерим най-доброто решение за Вас. 5.3. Извинявате се; 5.4. Предлагате конкретно решение/отстъпка по LMD и следите реакцията на клиента; 5.5. Питате клиента дали е доволен от предложеното решение; 8. М-тел Магазин УПРАВИТЕЛ следва да използва всички възможни средства и контакти, за да реши своевременно възникналите трудности. 9. При създала се ситуация, в която М-тел Магазин УПРАВИТЕЛ преценява, че не би могъл да разреши случая, на клиента може да се предложи среща със ЗМ или РМ. 10. Писането на жалба се прилага като крайна мярка. На клиента се обяснява, че:  случая ще се прехвърли в Сектор Жалби;  уведомявате клиента колко време ще отнеме;  не обещавате конкретни ангажименти;  регистрираната жалба се прехварля в Сектор Жалби; 11. При писането на жалба, на клиента се оказва помощ за излагането на фактите, оформянето и изпращането. V. Общи условия касаещи поведението на служителя 1. Разговор по служебен телефон е недопустим в присъствието на клиент, освен ако не се води по конкретен повод свързан с неговото обслужване. 2. В случай, че служителя консултира по телефона друг клиент, тогава насочва клиента към друг служител или го моли за извинение, обяснява, че разговаря с друг клиент и съобщава приблизително времето за приключване. 3. Обслужването на клиент трябва да се извършва с приветливо и усмихнато изражение. 4. Само в случаите когато клиента е притеснен, изражението трябва да е със съчувствие и разбиране. 5. Поддържайте максимално визуален контакт. 6. Не е разрешено служителите да стоят в неестествени, неприлични пози и пози издаващи безразличие или отегченост. 7. Недопустимо е пушенето в и непосредствено пред М-тел Магазина. Това може да се случва минимум на 10-тина метра от магазина, при възможност не на същата улица и задължително съответния служител е необходимо да маха своя бадж, така че да не бъде идентифициран от клиенти. 8. Не е разрешено гледането на телевизия, четенето на вестници или игри на компютър в работно време. 9. Излизане от работа преди края на работното време не се разрешава, освен ако не е със съгласието на М-тел Магазин УПРАВИТЕЛ. 10. Клиенти се пускат в М-тел Магазина до края на работния ден записан на работното време.

Редактирано от ISTINATA2010 (преглед на промените)

• Автор

една хитринка, която може да свърши много полезна работа на доста хора: Моце системата на този оператор да се ползва за извършване на безплатни финансови операции. Пример: Човека Х иска от София иска да парти пари на човека У от Пловдив. Х отива в офис на Мтел казва телефонния номер на У и му превежда определена сума като депозит на номера. Депозита не се приспада автоматично при плащане и може да си стои неопределено време. Човека У съответно /трябва да е титуляр на номера или упълномощен/ за да отиде и да изтегли въпросната сума. Ограничение има при теглене на пари в брой до 100 лв. на ден. Ако се приспада от сметка примерно няма ограничение. Така може да пращате пари на свои близки и познати, като не се заплаща нищо на Мтел. Доста добър аналог при това безплатен на Western Union примерно. Важното е този който ще тегли депозита да е титуляр на номера.

Добре, кажи как да спра да ми прашат SMS-и.Не знам за другите,но на мен ми е много досадно. С "Prima" съм.

• 2 седмици по-късно...

Какви SMS?Като цяло да не ти пращат?Или само смотаните им рекламни SMS за някакви си червени коли,отсъпки и други измамни тъпотии.

..... Или само смотаните им рекламни SMS за някакви си червени коли,отстъпки и други измамни тъпотии.

Точно за тия става въпрос.

Как да се отърва от тях?

Изпратете SMS с текст STOP 9999 на номер 17867 или STOP на номер 9999.

А за Глобул как става(че и те ме мъчат с sms-и).

Изпратете SMS с текст STOP 9999 на номер 17867 или STOP на номер 9999.

Благодаря за съдействието. Пуснах Stop-а , а пък да видим какво ще стане.Притеснява ме само че, SMS-ите идват от различни номера; 500; 333;147;.

Само да допълня, че до сега не съм отговоря на тези съобщения.

• 1 месец по-късно...

1. Посрещане.

- СП задължително поздравява пръв (приветливо и с усмивка)!

- Използва се подходящо обръщение и отношение (С какво мога да Ви бъда полезен/а?; С какво мога да Ви помогна?; Мога ли да Ви предложа нещо?).

- В никакъв случай не се използват фрази от рода на „Вие за какво сте?”, „За плащане ли сте?”, „Заповядайте за плащане!”, „Имате ли домашен телефон?” и др.

1.Поздравът го получавам,след като аз го направя,и изчакам половин час на опашката.

2.Защо ли никога не са ме питали "с какво мога да ви бъда полезна'?

3.Странно тогава,как това са част от редовните им реплики.Ето,вчера в германос дори мина нахалника на ТИ да ми приказва,при това с леко завишен тон. "Добремдай телефона да видя за кво стаа въпрос?!" "Ми нйе,нйиямамйе"...какво ли имате...

- СП задължително задава насочващи въпроси за установяване конкредните нужди на клиента.

- задават се следните въвеждащи въпроси:” За кого е апаратът?”, „Какъв апарат ползвате/ сте ползвали в момента/ до сега?”, „Наш абонат ли сте?”...

- при първоначалното събиране на информация се избягват въпроси като: „Каква такса плащате в БТК?”, „Да има ли апаратът HSDPA?” и други подобни въпроси, изискващи информация, която клиента може да не знае и следователно да го постави в неудобна ситуация, което би затруднило комуникацията и съответно продажбата.

- след като първоначално се е ориентирал за нуждите на клиента относно ТП, апарата и ценовите граници, СП конкретизира специфични цени, отстъпки и технически характеристики (ако е необходимо) и начините за плащане.

1.А да,задава въпроси...чак когато аз си кажа каквото имам да кажа.Преди това и едно здрасти няма.

2.Такива въпроси получавам,обикновено следващи със 'а с новият ни тарифен план..." опитващите се да ме накарат да взема още една карта на сметка.

3.В БТК плащам двойно по-ниска такса,с много пъти повече минути и без надписване на сметката.Питали са ме...и да,има HSDPA..нали затова след 8-9 часа батерията ми пада...

4.Те направо почват с начините на плащане и ако се опитваш да кажеш нещо почват да увртат така,че колкото пъти да дойдеш в магазина им,толкова пърти да се абонираш за нещо.

- апаратите задължително се демонстрират със SIM карти и се обясняват основните предимства на ТП/промоцията

- след като клиентът се е запознал с ТП/апаратите/промоциите, СП аргументирано му предлага един вариант от тях окончателно, като отново набляга на най-съществените му качества, правещи го най-подходящ за конкретния клиент

- в никакъв случай не се използват отрицателни епитети по отношение на ТП/апарати/промоции, защото все пак клиентът може да е избрал един от тях, независимо от аргументите на СП.

1.И правещи го на договор за 2 години

2.Е да...освен,че почват "ма не тук минутите са повече"...и таксата и тя повече.А апаратите...как ли не разбраха тия,че продават боклуци?

- СП води клиента до мястото, където ще се осъществи продажбата.

- продажбата се извършва максимално бързо, като се поддържа контакт с клиента и се проучва възможността за допълнително предлагане на продукти/услуги/ съдействие.

- на клиента се предлага активирането на допълнителни услуги.

- да се избягва обучаването на клиента за работа с всички менюта на телефона (при липса на изрично негово желание), предвид наличието на упътване на български език в комплекта на телефона.

1.Да,след като си свърши с личните разговори за това какви киселини имала и кой филм на 3Д щяла да гледа(реален случай)

2.За да го измамят

3.Е така де,нека не знае как се влиза в нета,нека сам влезе без да знае.Той трафика се плаща...

Приключване на продажбата

- след приключване на продажбата, СП задължително предлага приоритетен продукт за месеца (ако той не съвпада с покупката).

- продуктите се поставят в плик, прилагат се и налични подходящи брошури.

- на клиента се предлага помощ за в бъдеще ако има нужда и се изпраща с подходящо пожелание.

- добре е да се предложи визитка на магазина, като се уточни, че по всяко време клиента е добре дошъл или би могъл да се обади и да зададе въпрос, ако има такъв

.

1Така е,клиента трябва да се абонира за още неша....

2.о,Даже и чантичка дават...ето ти един основателен плюс да си техен клиент

3.Обикновено пожеланието не е към мен а към няйой колега,наддавайки вик "ади ела да ми помогнеш де е тоя тел тва кво беше???)

4.Визитка не ми дават(последния път като ми дадоха беше 2006-та декември,купувах СЕ К310 и още два апарата),а учтоението никога не съм получавал.То анли пак ще дойда...все трябва да платя сметката.

. Извършване на услугата

- СП во- услугата се активира максимално бързо, като се поддържа контакт с клиента и се задават допълнителни въпроси, с цел евентуално допълнително предлагане.

1.Максимално бързо е,признавам.За мен е бързо да вися по час и кусур в магазините им,чакайки тяхната система да реагира...ми бързо е.

не са допустими отговори:

Разбирам Ви, но такава е инструкцията.

Съжалявам, но не мога да Ви помогна.

Заповядайте да напишете една жалба.

Недопустимо е на клиент да се казва „Не...”, „Не може...”, „Няма...” и т.н., особено на клиент с оплакване.

:lol6::P:cheers::angry::biggrin:

Това с жалбата колко пъти са ми го пробутвали :D.А това за не,неможе,няма и т.н. винаги го чувам.А с оплакване като съм най-вече-седни,пиши една жалба,чакай принтера да заразботи половин час...

1. Разговор по служебен телефон е недопустим в присъствието на клиент, освен ако не се води по конкретен повод свързан с неговото обслужване.

2. В случай, че служителя консултира по телефона друг клиент, тогава насочва клиента към друг служител или го моли за извинение, обяснява, че разговаря с друг клиент и съобщава приблизително времето за приключване.

3. Обслужването на клиент трябва да се извършва с приветливо и усмихнато изражение.

4. Само в случаите когато клиента е притеснен, изражението трябва да е със съчувствие и разбиране.

5. Поддържайте максимално визуален контакт.

6. Не е разрешено служителите да стоят в неестествени, неприлични пози и пози издаващи безразличие или отегченост.

7. Недопустимо е пушенето в и непосредствено пред М-тел Магазина. Това може да се случва минимум на 10-тина метра от магазина, при възможност не на същата улица и задължително съответния служител е необходимо да маха своя бадж, така че да не бъде идентифициран от клиенти.

8. Не е разрешено гледането на телевизия, четенето на вестници или игри на компютър в работно време.

9. Излизане от работа преди края на работното време не се разрешава, освен ако не е със съгласието на М-тел Магазин УПРАВИТЕЛ.

10. Клиенти се пускат в М-тел Магазина до края на работния ден записан на работното време.

1.Да,освен ако не е' ми миличка ох кви болки имам ко знайш кви киселини само..ама филм ще гледаме ли?Ама на 3д ли?Ама ти..."(истински случай,повтарям)

2.Приблизителното им време е "айся идвам"

3.А не с изражение "имам кислелини..."

4.Е то винаги е отечено изражението...жената е нервна,има киселини,а системата не работи

5.Тоест забийте си погледа в монитора,кажете на клиента,че систената не работи и да чака половин час.През това време нервничете...

6.А що,само някой път...

7.А що те нашите точно с униформата и точно пред магазина си пушат,та и хапват.

8.Не виждам монитора и не знам какво прави,не мога да коментирам

9.Значи съм управителл...аз доста пъти ги забелязвам да се измкъват

10.А що,нашите затварят в 6,а още в 5:30 слагат табелки "касата приключва" и обслужване няма.

• 3 месеца по-късно...

Амиии постарах се :Д

М-тел са си го заслужили

Германос вече и на М-тел ли са дистрибутори ?

Досега не съм срещал негативно отношение от страна на служители на M-Tel.

Ако съм имал проблеми, те са били или заради мое недоглеждане, или ако са били по тяхна вина са вземали мерки за остраняването им.

Коментарите към телефонните разговори със сътрудниците, не съвпадат с моя опит. Винаги първо те са се представяли, и са питали с какво могат да помогнат.

Съжалявам, че не мога да споделя гнева ви към този оператор, и съм доволен от услугите им.

Аз също до оня ден, когато отидох да плащам и се оказа, че има излезли още фактури за 2 месеца, с 100-на лева повече от нормалното, а на туй отгоре самите фактури още не били пристигнали и не можели да ми ги дадат. Неразборията е пълна- не знаеш за кога плащаш и какво плащаш.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.