Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какви хора мразят животни и са склонни към насилие спрямо тях?

Featured Replies

• Автор

haidukpikaso,откакто се помня съм върл любител на котките.И мен са ме драли котки всякакви - и домашни и дворни и улични...

Но за щастие или нещастие в родата ми има всякакви лекари и знам за болестите - май съм плашена като дете. :ph34r:

Редактирано от Moira (преглед на промените)

• Отговори 75
  • Прегледи 19,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

А аз помня как е нямало човек до мене в болката и котето ми ближеше сълзите от лицето,когато плачех.

Ближеше сълзите ми докато спра да рева,тогава мирясваше.

Помня и за много физически болки-как идват и лягат на болното място и лекуват с енергията си.

Помня много хора,които изтрих от живота си-защото още преди да разбера че са зли-тя,котката,беше разбрала и ми даваше знаци.

• Автор

Животните усещат безпогрешно кой ни обича и кой не.Преди години у нас беше дошла приятелка на майка ми и котката се изпика върху сакото и - никога не го беше правила и не го направи повече.Оказа се много права - тази жена се оказа опасен лъжеприятел... Животните ни обичат повече от себе си - в това съм убедена. Спомням си разказа на покойната Мария Нейкова за едно котенце,което ги спасило от задушаване при пожар,възникнал в кухнята през нощта,хвърляйки се върху вратата на спалнята.

Аз пък много мразя да ми набутват кучешки и котешки бълхи разни хора които обичат да лишават от свобода куче или котка. Мястото на мачките и псетата не е на 8-мия етаж в панелката. Мачките и псетата да си ходят у гората и там НА СВАБОДА да си обменят бълхи и всякакви болести. И никой няма да ги мрази заради нищо.

Та не са виновни животните затворници лишени от свобода че някой ги гледа на криво, виновни са хората които ги принуждават да живеят в плен.

А бездомните кучета които не са разбрали че градът е на двуногите, да заминават в кучкарника да ги боцнат там да заспят завинаги и готово.

Зор па за животни, не ви ли стигат хората около вас, или сте неспособни да общувате с човеци?

Я ми кажете ако видите някой да е затворил най-обикновено врабче в клетка (значи не е шарено) , няма ли да си помислите че е нещо чалнат ?

На един такъв сладур в клетка ли му е мястото?

Публикувано изображение

http://img340.images...2/bienpique.jpg

снимката аз съм я правил, за сведение на правещите се на приятели на животните с цел оправдаване на лишаването им от свобода. 

Животните ни обичат повече от себе си - в това съм убедена.

Спомням си разказа на покойната Мария Нейкова за едно котенце,което ги спасило от задушаване при пожар,възникнал в кухнята през нощта,хвърляйки се върху вратата на спалнята.

Мен също ме спаси от смърт първата ми котка Джеки-

щях да се задуша от дима,щяхме да изгорим...

Мачките и псетата да си ходят у гората и там НА СВАБОДА да си обменят бълхи и всякакви болести.

Аз котка или куче у гора не съм видяла бре

:angry:

Аз пък много мразя да ми набутват кучешки и котешки бълхи разни хора които обичат да лишават от свобода куче или котка. Мястото на мачките и псетата не е на 8-мия етаж в панелката. Мачките и псетата да си ходят у гората и там НА СВАБОДА да си обменят бълхи и всякакви болести. И никой няма да ги мрази заради нищо.

Пишеш невероятни глупости! Първо, никой стопанин на куче или котка не би оставил любимеца си да завъди бълхи. Има си високо ефективни препарати от типа на Frontline, с които като накапеш животното по врата, в следващите два месеца не оживява и една бълха по него.

Второ - за какво "лишаване от свобода" говорим, след като котката се е оформила като биологичен подвид в съжителство с човека от хилядолетия насам?!? Хайде, за едрите породи кучета съм съгласен - да затвориш московска стражевая, санбернар или мастиф в 50 квадрата панелка е безумие. Но котка, която е отгледана от малка в апартамент, дори при опит да я изнесеш на улицата изпада в ужас. Малко ли случаи има на котки, пренесени на стотици километри от дома им, които намират пътя обратно? Вървят в продължение на месеци и минават през какви ли не препятствия, само и само да се върнат в къщата на стопаните си, с която са свикнали. Да не говорим, че при добри грижи домашната котката в апартамента на 8-мия етаж ще живее поне 20-25 години, докато на улицата няма да изкара и 7-8...

Трето - поне малко благодарност не изпитваш ли? Все пак дължиш на котките факта, че не ходиш да копаеш по цял ден житото, не събираш плодове и корени в гората, не ходиш на лов с лък и стрели, не се къпеш в реката веднъж месечно и не живееш в родовообщинния строй. Защото развитието на всяка цивилизация изисква диференциране на труда, което е възможно само при наличие на хранителни излишъци и дълготрайни запаси. А последните могат да съществуват само там, където има котки, в противен случай гризачите се размножават пропорционално на богатството на реколтата, унищожават я и на следващата година пак всички трябва да работят на полето, за да има какво да ядат. Не случайно в Египет котката е била почитана като божествено животно и при пожар в дома стопаните са спасявали първо нея, а после собствените си деца.

Зор па за животни, не ви ли стигат хората около вас, или сте неспособни да общувате с човеци?

Страшна логика! Ако питаш някой педал, той ще ти каже: "Зор па за жени, не ви ли стигат мъжете около вас, или сте неспособни да общувате с мъже?" :wors:

Ken,напълно съм съгласна!

Но ако човек обезпаразитява редовно домашните си любимци и поддържа необходимата хигиена,опасност няма.

Моят котарак не излиза навън и не се събира с други котки.Пинчерката се изнася само на ръце и също не общува с други кучета.Сурова храна не им давам.

Е,не е лесно да имаш домашни любимци,но пък много хора харесват компанията им. :lol6:

Moira, за обезпаразитяването не съм съвсем съгласен. За кучета - да, налага се, защото те излизат навън и ровят къде ли не. Но за котки, които живеят само в дома, няма никаква нужда. Ветеринарите съветват да се дават профилактично препарати против хелминти (тения и глисти) веднъж на два месеца. Но това са много тежки медикаменти, с изключително силни странични ефекти и за няколко години съсипват черния дроб и бъбреците на животното. Много по-разумно е просто да носиш изпражнения от котката си веднъж на 2-3 месеца за микробиологично изследване. И при положителен резултат да не купуваш лекарствата от същия кабинет, за да нямат материален интерес да ти казват всеки път, че има нужда. Аз така правя с моя котарак и вече пета година не се е налагало да му давам каквото и да е. Отделно, че хелминтите не са чак толкова опасни за хората. Вече запери и Райф-генератори - под път и над път, на съвсем достъпни цени, а те за два часа унищожават всякакви паразити в организма ти. За ваксините няма смисъл да ти разправям, предполагам - случаите на рак при редовно ваксинирани животни са над 4 пъти повече, отколкото при неваксинирани, като особено канцерогенна е ваксината срещу бяс. Положението е точно като при хората - вредата от ваксините надхвърля десетки, ако не и стотици пъти ползата от тях, но това е бизнес за милиарди и всеки съвестен лекар, който се опита да оспори резултата, остава без право на публикации и без възможност за професионална реализация и развитие.

Пишеш невероятни глупости! Първо, никой стопанин на куче или котка не би оставил любимеца си да завъди бълхи. 

Е, аз па викам че ти пишеш глупости. :biggrin:

А как да обичам уличните кучета, когато те са заплаха по всякакъв начин?

Заплаха са глутниците,които не са кастрирани,размножават се,пазят си малките.

Такъв кошмар е в гетото Люлин,знам за какво говориш.

И проблема не е в тях-просто не си върши работата кмета там.

Отделните кучовци,обитаващи около блоковете-не са заплаха.

Напротив-даже са ни пазачи

:rolleyes:

• Автор

Ние със своята безотговорност сме си създали тази заплаха.

В "белите" държави няма скитащи кучета защото има достатъчно приюти,има зоополиция,пък и самите собственици не си изхвърлят любимците на улицата ако им направят някоя беля или не могат да ги изхранват.

Работа на кметовете по места е да решат проблема с бездомните кучета.

Доколкото знам,много чуждестранни фондации са отпускали средства за създаване на приюти - къде са тези пари?!

• 4 седмици по-късно...
  • Автор

Какво ли не правят хората от мъка по любимците си!

Рускиня замрази котката си, чака бъдещето да я съживи

Публикувано изображение

След като изгубила любимата си котка, която починала от рак, 22-годишна московчанка се надява да я съживи с помощта на нанотехнологиите на бъдещето.

Потресена от смъртта на 13-годишния си любимец, Диана Степанова я крионирала в научен център, за да я съживи след години.

„Ще мине съвсем малко време, науката ще направи нови открития. Тогава Филя ще бъде размразен и ще го излекуват от рака. И той ще бъде отново с мен“, с надежда казва рускинята пред Life News.

„Диана е напълно права. Процедурата по криониране ще даде възможност да се изчака учените да се научат да побеждават нелечимите заболявания като рак и ще могат да връщат към живот скъпите за нас хора и животни“, казва генералният директор на фирма „Криорус“ Малерия Удалова.

„Нито един холивудски романтичен филм не може да опише тази котка и нашите отношения. Филя беше специален – разбираше човешкия език, преживяваше нещата заедно с мен, както никой друг не е правил това. Всичко беше изписано на муцунката му и той, а не родителите ми, ме възпитаваше от ранно детство“, разказва Диана.

В отчаянието си и шока след смъртта на котката Диана се натъкнала в интернет на съобщение за науката крионика и информация, че в Москва срещу заплащане тялото на близък човек или животно може да бъде запазено за стотици години, докато учените се научат да ги съживяват и лекуват.

На 2 януари Филя бил криониран и станал втората котка, замразена в Русия, докато дойдат по-добри времена.

„Всичко ми струваше 250 000 рубли (6250 евро). Ще ги изплащам разсрочено. И досега имам чувството, че Филя не е умрял, а е заминал задълго. Ще чакаме“, казва московчанката.

Изт.

• 1 месец по-късно...
  • Автор

3 г. затвор, ако режеш ноктите на котка в Израел

Публикувано изображение

Рязането на ноктите на котките в Израел вече е забранено със закон. Депутатите приеха строги мерки срещу нарушителите на забраната. Те вече рискуват присъди от 3 години затвор и глоба от 19 000 долара, съобщи Мигнюз.

Инициаторите на гласувания в израелския парламент закон са убедени в необходимостта от суровите наказания. Собствениците на котки се обръщат към ветеринари с молба за хирургическа намеса, след като питомците им започнат да точат нокти в мебелите и стените. Това обаче е мъчително за животните, които страдат от кръвотечения, отоци и силни болки.

изт.

Моят котьо много обича да сваля тапети,но аз без нокти няма да го оставя - бива ли котка без нокти?! :biggrin:

• 1 година по-късно...
Злобните хоpа, мpазят животните, защото мислят само за себе си!

След поредицата нападения на кучета се замислям, дали тези, които се пишат най-големите природозащитници наистина толкова много обичат кучетата или просто им харесва ролята "природозащитник"? Не мога да я разбера такава любов към тези умни и предани животни - да осиновиш куче, само за да спасиш живота му, пускайки го на свобода да си го живее като...помияр. :( Един човек, който обича животните никога не би постъпил по този начин, а би направил от осиновеното куче свой домашен любимец, осигурявайки му подслон, храна и обич.

Злобните хоpа, мpазят животните, защото мислят само за себе си!

Ако тези животни /визирам бездомните кучета/ нахапят детето Ви, няма да сте на същото мнение.

Животни те се уважават и не трябва да ги бием.Те са миролюбиви създание.Всеки който ги мрази не е добре.Аз лично не ги мразя имам си куче и котка у нас .Приятелите ми ги уважават много също.Семейството ми ги уважава също,а бе аз съм против насилето на животните.

Ако тези животни /визирам бездомните кучета/ нахапят детето Ви, няма да сте на същото мнение.

За да не бъдат хапани децата ни (че и ние) трябва да помогнем на тези от които зависи, да решат час по-скоро и по цивилизован начин проблема с уличните кучета.

ама май не можете да разберете че куче не хапе без повод

Не мразя животните, но да бъдем реалисти. Бихте ли обяснили, когато дете се вози с велосипед, какъв е повода кучето /кучетата/ да тича /-т/ по него и да лае /-ят/, като бясно /бесни/?

Редактирано от andreygg (преглед на промените)

Не мразя животните, но да бъдем реалисти. Бихте ли обяснили, когато дете се вози с велосипед, какъв е повода кучето /кучетата/ да тича /-т/ по него и да лае /-ят/, като бясно /бесни/?

Обяснявам веднага -

кучовците свързват колелото с клошарите, които също се придвижват с такива колички, на колелета, с каруци...

Понякога и съпътствани и от техните кучовци.

За тях не детето е заплахата - а колелото.

Те свързват колелото със заплаха за територията им.

Така е.

Кучетата нападат и хора употребили голямо количество алкохол, както и тези, които изпитват силен страх или са ядосани.

Хора, които правят резки движения или извършват някаква дейност предизвикваща силен шум също могат да предизвикат нападение.

Кучетата имат способността да усещат високото ниво на адреналин у хората, което приемат като заплаха и нападат.

Обяснявам веднага -

кучовците свързват колелото с клошарите, които също се придвижват с такива колички, на колелета, с каруци...

Понякога и съпътствани и от техните кучовци.

За тях не детето е заплахата - а колелото.

Те свързват колелото със заплаха за територията им.

Вярно е.

Някои хора изпитват неистов страх от животни и изпадат в паника при вида на куче.

Поведението на такива хора предизвиква кучето да нападне.

Ето една прекрасна идея, която би помогнала на много деца да преодолеят страха си от кучета и да се научат как да се отнасят към тях.

http://btvnews.bg/ga...str-dzhagr.html

А децата задължени ли са да знаят, какво кучето "разбира" под "повод"? А аз задължен ли съм? А това възможно ли е изобщо? Има ли списък с правила, които да ми гарантират, че ако ги спазвам мога да мина край куче без да ме ухапе? Или просто да заобиколя половин квартал всеки път, когато видя няколко кучета по улицата? Ами ако са решили, че градинката пред входа ми е тяхна територия? Да си наема още едно жилище резервно?

Това ти изказване е няма общо с проблема. Не е важно дали кучетата хапят с повод или без. Важно е дали е възможно хората да извършват нормалните си дейности, без да предизвикат такъв. А според мен отговорът е "не".

Въпреки че обичам кучетата и знам как да се държа в случай на нападение, изпитвам ужас от глутници и кучки-родилки. :( Знаете ли какъв страх изпитват хората, на които им се налага да тръгват по тъмно на работа?! Трябва да се намери най-цивилизованото решение на проблема, което ще е добро и за хората и за кучетата.

Трябва да се намери най-цивилизованото решение на проблема, което ще е добро и за хората и за кучетата.

Публикувано изображение

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.