Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Конфигурация до 5000лева ЗА ИГРИ.

Featured Replies

В интернет има много тестове между различните конзоли! Сравняват техния размер, процесор и т.нат, в крайна сметка излизат различни мнения! Аз бих предпочел PS3, първо поради големия избор на игри и второ - заради възможността да гледаш филми с наистина добро качество. Но всеки има различен вкус. Някои от приятелите ми харесват Wii, други xBox. Което и да избереш, игрите ти ще вървят на MAX, а и с този бюджет, ако си купиш и една хубава плазма и ще хвърчиш. Тогава смело можеш да се изсмееш на тези, които мислят, че игрите не ти вървят! :inlove1:

• Отговори 67
  • Прегледи 6,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Напълно верно ! ( ако съдиш със собствения си аршин) И друг път съм писал, не всички хора са еднакви като ламбени шишета. Един може да даде 500 лв. за компютър, друг - 5000 ! Просто става дума за разл

• През две страници едно и също .........стига толкова !

• Intel 4900лв.+Thermalright Silver Arrow=5030лв AMD 4400лв+охладителя=4530лв

+ за коментарите от колегите преди мен. Даже мисля, че има хвох с тракшън камера, която ти следи движенията и ги изпълнява в играта (за PS3 не знам може и те да имат). Наистина изживяването пред 45 инча телевизор хвох и 700w аудио е уникално. Я да видим как ще стане сега

LG LED TV 42"

Microsoft Xbox 360 4GB with Kinect - това е този с камерата :inlove1:

За аудио система нека колегите да помагат, че там не знам как стоят нещтата. Бих дал пари за хвох дори само за една игра, която на няма за РС Metal gear solid rising . Пък и доста игри за конзоли ги няма за компютри

Незнам защо му препоръчваш GTX470,а не новото поколение GTX570 или GTX580 които са по добрия избор.Малко е странно на компютър предвиден за игри процесора и видеокартата да са почти еднакви по цена.

Конфигорацията е доста добра само картата трябва да се смени за да стане почти перфектна.

Gainward GeForce GTX 570 1280MB GDDR5 - 833 лв. Общо за цялото PC 2871лв.

или

Gigabyte GV-N580D5-15I-B 1536MB GDDR5 - 1036 лв. Общо 3074 лв.

Цените на видеокартите са от http://outmax.bg/dmz/

И какво и е на GTX470!Тя GTX570 да не е от друго поколение.Какво трябва да е съотношението според теб процесор-видеокарта?

Човека го върнахте в първи клас - от 5000 на 2500 после на 2000 :) 5000 лв. изобщо не са много за наистина геимърска машина. Виждал съм луди хора с по 9 монитора с тънки рамки и някакви кутии и конфигурации непонятни за прост човек като мен :wors: Така че щом човек има пари за харчене (разумно или не), то добре е да ги използва пълноценно. SSD, 3D и тези новите щуротии не са за нас, а за тези, които имат пари. Аз например ако спечеля много пари, първото нещо надали ще е такава машина, но ако всичко друго съм си подсигурил, то голяма е възможността да се стигне и до тази дилема. Така че не му резвайте крилцата на автора на темата :cool::)

Както ще вървят игрите на машина за 2500 така и за 5000. Ако ще и 15 000 да дадете за компютър след една година ще се смени я платформа я нещо друго и пак ще давате пари. Такива пари се давт само ако ще се ползва за работа и ще се печелят пари от него,другото е безумие. Топлата вода е измислена отдавна "конзола" за игрите а за сериозна работа компютър. Вложи 3000 в нещо по-полоезно не в безмислен компютър колкото да се фукаш пред комшията.

Редактирано от AlkatrazBG (преглед на промените)

Човека го върнахте в първи клас - от 5000 на 2500 после на 2000 :(

5000 лв. изобщо не са много за наистина геимърска машина. Виждал съм луди хора с по 9 монитора с тънки рамки и някакви кутии и конфигурации непонятни за прост човек като мен :eek: Така че щом човек има пари за харчене (разумно или не), то добре е да ги използва пълноценно. SSD, 3D и тези новите щуротии не са за нас, а за тези, които имат пари.

Аз например ако спечеля много пари, първото нещо надали ще е такава машина, но ако всичко друго съм си подсигурил, то голяма е възможността да се стигне и до тази дилема. Така че не му резвайте крилцата на автора на темата :nono::hush:

За девет монитора ти трябват и девет чифта очи за да стане 9D Vision
  • Автор

За девет монитора ти трябват и девет чифта очи за да стане 9D Vision

:(:hush::nono::D:D К'во е това 9монитора бе :Д.

Редактирано от gochew (преглед на промените)

:(:hush::D:D:D К'во е това 9монитора бе :Д.

Сигурно работи в Наса, там са по 10 монитора на човек :nono::eek:

Аз работя със 2 монитора , колкото повече монитори толкова по-добре . Стига видео картата/ите да може да ги "издържа" . Защо са ни толкова монитори ? Ами отговора е супер елементарен , работна площ . Значи , почти постоянно работя със повече от 3/4 програми и сменям от програма на програма . Когато имаме достатъчно работна площ става много по-удобно . Относно игрите , не знам как стоят нещата , но предполагам се играят на няколко монитора едновременно.

Radeon HD5870 Eyefinity 6 може да бачка с 6 монитора,но това не означава,че е 6D.Иначе и аз съм играл на 3 монитора с 5850

Редактирано от skidrow (преглед на промените)

• Автор

И как става това.За 6монитора не трябва ли да имаш и 6компютъра, мишката как се движи през всички монитори.

gochew, предвид приличния бюджет който си отделил за конфигурация, спокойно можеш да скочиш направо на LGA1366, без да се лишаваш от производителност, но и без да се изхвърляш с ненужно скъп хардуер. Ето какво ти препоръчвам:

Gigabyte X58A-UD5 - 500лв.

Intel Core i7-950 Socket LGA1366 TRAY - 545лв.

Thermalright Silver Arrow 125лв.

6GB Corsair Dominator GT PC16000 DDR3 2000MHz / 8-9-8-24 Triple Channel Kit - 410лв.

1TB Western Digital WD Caviar Blue, 32MB cache, SATAIII - 120лв.

Gigabyte nVidia GeForce GTX470OC 1280MB DDR5 PCI-E - 515лв.

NZXT Beta Evo - Black Metal Edition - 106лв.

Seasonic SS-750HT 750W - 232лв.

2553лв. всичко. от този магазин - http://iskampc.com/pc-components.html

Това е плюс два броя SSD Примерно OCZ Vertex 2 Series 60GB SSD в Raid 0 за операционната система и програмите,за да не е ограничен откъм харддиска, а големя го оставяме за сторидж.

Аз лично бих дал сега 2000 лв. И след примерно 2-3 години, когато вече е морално остаряла бих дал другите 2000-3000 лв за нова конфигурация, която по всяка вероятност ще бъде много по- добра от сегашна конфигурация за 5000 лв.

Според мен не си струва да даваш толкова пари за компютър. Аз лично през септември купих един компютър за точно 3989 лв. и мога да ти кажа, че дори сега да е нов и работещ супер добре, след 2-3 години компютри от порядъка на 1500-2000 лв. ще го превъзхождат по производителност! Поддръжката на подобни конфигурации излиза по-скъпо и трябва да вземеш компютър с дънна платка, на която ще могат да се ъпгрейдват частите.

Аз бих бил изкушен пък да си го поръчам като бял човек примерно от тук - цък с един слай с две 460, с клокнат и7 за да не прехълцва на пасиансите и още малко екстрички влиза в лимита :(

Аз ако имах пари бих си взел и нещо доста по-сериозно и скъпо. Просто за 5 бона не остават пари за сериозен раид с ссд дискове и сериозна видео система. Мой приятел си взе Н8 още с появяването и веднага всички взеха да го гризят по същия начин и логика - ама за какво ти е с толкова екстри, ама много е скъпа, ама еди каква си опция никога нямал си да я ползва, ама не знам си какво още. Щом човека си има парите и мерака нека се опитаме да му бъдем поне малко полезни и да не му надничаме в канчето http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

Бюджета не е малък но пък и не е чак толкова голям. Но да даде толкова пари само защото един "авер" го "бзикал" е глупаво. Толкова пари за хардуер се дават ако си манияк или пълен профан и избираш по-цените. Най-скъпото не винаги е равно на най-доброто. Да ме извинява автора но като му чета постовете някак си не може да ме убеди че темата не е само за да си начешем пръстите по клавиатурите.

Бюджета не е малък но пък и не е чак толкова голям.

Но да даде толкова пари само защото един "авер" го "бзикал" е глупаво. Толкова пари за хардуер се дават ако си манияк или пълен профан и избираш по-цените.

Най-скъпото не винаги е равно на най-доброто.

Да ме извинява автора но като му чета постовете някак си не може да ме убеди че темата не е само за да си начешем пръстите по клавиатурите.

Подкрепям Петьо,пък и автора иска игрите да вървят на мах за което стигат и 2000лв.Целта е и да предлагаме оптимални варианти и ценово и качество.
Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.