Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Конфигурация до 5000лева ЗА ИГРИ.

Featured Replies

Конфигуация за 5000лв и с опция да се добавят още 1000-2000лв.

Извинявам се за оффтопика, дано никой не ми се сърди, но ме гложи един въпрос като видя подобна тема:

"Абе, Вие тези пари в гаража ли ги печатате?"

От къде толкова много пари за компютър?!? Направо да се чуди човек...

Нали беше криза?...

Тези 5000лв доста силно ме съмняват и нещо им нямам вяра...

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Отговори 67
  • Прегледи 6,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Напълно верно ! ( ако съдиш със собствения си аршин) И друг път съм писал, не всички хора са еднакви като ламбени шишета. Един може да даде 500 лв. за компютър, друг - 5000 ! Просто става дума за разл

• През две страници едно и също .........стига толкова !

• Intel 4900лв.+Thermalright Silver Arrow=5030лв AMD 4400лв+охладителя=4530лв

• Автор

Ае брат ся сам с средно-добър компютар и си играя игрите нали.Обаче тези по новите ми сече леко и един авер ми реве тука аре бе една игра не може ти тръгне и само ме бзика, че ми бил слаб компютара.И за това дайте да зема една "машина" и да играя за 10 години напреде.

Ето една от най добрите кутии с водно охлаждане http://www.performance-pcs.com/catalog/index.php?main_page=product_info&products_id=21901. Ако може някъде в Българиа да се намери Mo-Ra 2 или 3 ще бъде супер, но едва ли ще се намери. Ако пък няма проблем да пазариш от другите държави :cool:

Не мога да повярвам, че бюджета е такъв, и никой не сложи 2 харда в райд... Само това ще кажа... Иначе за тея пари да се взема АМД, колкото и да съм фанатик, това е (да ме прощава бог) светотатство...

• Автор

ОК, сега ще мисля па ще видя кво ще избера :cool:

Да дадеш толкова пари за пц трябва да си луд , с тия пари що жени що партита ще напраа :cool::whist: Всичко остарява преди 5 години си сглобих конфигурация за 2500 лева а сега не мога и 200 да и взема :) Моя съвет е отиди на психиатър и ако ти каже че си добре си купувай каквото ти е на сърце,но повече от 1500 лева за пц това си е мазохизъм.

ОК, сега ще мисля па ще видя кво ще избера :cool:

Пак питам на каква резолюция ще играеш игрите.Имай в предвид,че ако използваш повече от една видео карта дали Sli или CF сложността се увеличава и може да имаш повече проблеми с драйверите.

• Автор

Не разбирам кфо ми говориш брат Sli или CF.Да кажем на 1900 и нещо там ... П.С Вий, сега "няма смисъл от такъв компютар" ала-бала, още малко ще ме откажете.Вече почвам се чудя и аз дали си заслужава :angry:

Редактирано от gochew (преглед на промените)

Не разбирам кфо ми говориш брат Sli или CF.Да кажем на 1900 и нещо там ...

Няма смисал да пропиляваш толкова пари и 10 бона да дадеш след 2 години пак ще има нещо, което може би ще бъде не както трябва. Съветвам те за тази резолюция да си вземеш следната конфигурацията и всички игри ще ти вървят на максимум

дъно:ASUS CROSSHAIR IV FORMULA (ROG - republic of gamers) - 382лв

процесор:AMD Phenom II X6 Six Core 1075T - 386лв

рам:KINGSTON 2GB DDR III 1600 HyperX х4- 192лв

видео карта:SAPPHIRE 1024M VAPOR-X HD5870 DDR5 х2 - 1270лв

хард диск:WD 1024GB 64MB SATA III Black - 162лв

захранване:XIGMATEK PSU 1200W Modular - 420лв

кутия:COOLER MASTER CM-690 II LITE BLACK - 133лв

охладител:SCYTHE MUGEN 2, s.775/1366/AM2/AM3 - 65лв

Излиза ти 3000 лева. Просто не виждам смисал да се наливат повече пари за компютър. Едва ли твоят приятел ще има по - добра от тази пък и ти намери с какво да му се похвалищ. Пази си парите това, което съм предложил те задоволява перфектно на дадената резолюция, на която ще играеш 1920 x 1200. Така, че хубаво си помисли :angry:. CF означава кросфайър или просто казано да свържеш 2 карти в дадения режим ето така цък .

Редактирано от sakuraki (преглед на промените)

Струва ми се, че си чешете езиците само и се пак по темата в момента за пц над 2000-2500лв не си струва да даваш пари пак ще си играеш всичко на "макс" или аз лично бих те посъветвал купи си една конзола и едно пц за 600-700 лева да гледаш HD филми,музика,интернет и не се занимавай с глупости :angry: с остатъка преспокойно може да идеш на почивка на някой остров.

Редактирано от DreamSavior (преглед на промените)

Струва ми се, че си чешете езиците само и се пак по темата в момента за пц над 2000-2500лв не си струва да даваш пари пак ще си играеш всичко на "макс" или аз лично бих те посъветвал купи си една конзола и едно пц за 600-700 лева да гледаш HD филми,музика,интернет и не се занимавай с глупости :blink: с остатъка преспокойно може да идеш на почивка на някой остров.

Само да те поправя, че компютъра ще му трябва главно за скайп и интернет квото рови... Иначе конзолата ако е PS3 ще му свърши екстра работа за HD филмите... Че ще му останат пари и за PSP да го ползва като дистанционно, че ще му останат пари да се залее с оригинални игри за плейстейшъна в следвашите година - две...

Гочев, идеята не е да не си купуваш (прощавай, че обърнах на ТИ) компютър, идеята е, че и за 2500 и за 5000 все един и същ резултат ще бъде... И резултата е всички игри на макс за следващата поне годинка или докато не изкарат някъв нов звяр като кризата или метрото... Но до тогава ще играеш всичко на макс... Така че мисълта ни е, че разхищаваш поне 2 000 лв ей така...

Редактирано от psycho_666 (преглед на промените)

Абе да ви кажа за 5000 лева може да си се се сглоби една много добра конфигурация с 3D монитор или 3 монитора, но в България изобщо не е разпространено. Според мен за тези пари трябва да си вземеш една от конфигурациите с Nvidia, да си вземеш един 3D монитор и едни 3D очила.

Редактирано от Napster Eps (преглед на промените)

Не разбирам кфо ми говориш брат Sli или CF.Да кажем на 1900 и нещо там ...

П.С Вий, сега "няма смисъл от такъв компютар" ала-бала, още малко ще ме откажете.Вече почвам се чудя и аз дали си заслужава :rolleyes:

Помисли си нямаш ли нужда от друго освен компютър!Потребителите са прави в мненията си!Тези пари могат да се изхарчат доста по-разумно!

Можеш да помислиш и за лаптоп и един рутер,да се ползва от друг член от семейството.Принтер и скенер ако нямаш.

Тонколони примерно и така.

Редактирано от Alex&Ramesses_B.H.Л (преглед на промените)

• Автор

ДОБРЕ, :Д тогава ще зема нещо за 2000 - 2500 лева.Айде мерси ;)

gochew, предвид приличния бюджет който си отделил за конфигурация, спокойно можеш да скочиш направо на LGA1366, без да се лишаваш от производителност, но и без да се изхвърляш с ненужно скъп хардуер. Ето какво ти препоръчвам: Gigabyte X58A-UD5 - 500лв. Intel Core i7-950 Socket LGA1366 TRAY - 545лв. Thermalright Silver Arrow 125лв. 6GB Corsair Dominator GT PC16000 DDR3 2000MHz / 8-9-8-24 Triple Channel Kit - 410лв. 1TB Western Digital WD Caviar Blue, 32MB cache, SATAIII - 120лв. Gigabyte nVidia GeForce GTX470OC 1280MB DDR5 PCI-E - 515лв. NZXT Beta Evo - Black Metal Edition - 106лв. Seasonic SS-750HT 750W - 232лв. 2553лв. всичко. от този магазин - http://iskampc.com/pc-components.html

• Автор

gochew, предвид приличния бюджет който си отделил за конфигурация, спокойно можеш да скочиш направо на LGA1366, без да се лишаваш от производителност, но и без да се изхвърляш с ненужно скъп хардуер. Ето какво ти препоръчвам:

Gigabyte X58A-UD5 - 500лв.

Intel Core i7-950 Socket LGA1366 TRAY - 545лв.

Thermalright Silver Arrow 125лв.

6GB Corsair Dominator GT PC16000 DDR3 2000MHz / 8-9-8-24 Triple Channel Kit - 410лв.

1TB Western Digital WD Caviar Blue, 32MB cache, SATAIII - 120лв.

Gigabyte nVidia GeForce GTX470OC 1280MB DDR5 PCI-E - 515лв.

NZXT Beta Evo - Black Metal Edition - 106лв.

Seasonic SS-750HT 750W - 232лв.

2553лв. всичко. от този магазин - http://iskampc.com/pc-components.html

ОК, айде :lol6:

Страхотна конфигурация е сглобил Людмил. Единствената промята, която аз бих направил е да сменя видео картата с тазиSAPPHIRE 2048M VAPOR-X HD5850

Според мен и двете карти са неизгодни в момента.Най-изгодна в момента е HD6870,по-бърза и евтина е от 5850.За GTX470 нищо няма да кажа,за да няма спорове.Ето едно ревю HIS Radeon HD 6870 1 GB

Все си мисля, че GTX470 е по-разумният избор от 5850, била тя и с 2GB памет. http://hardwarebg.co...BA%D0%B0%D0%BD/

Ето пък други тестове :lol6: : http://www.techspot.com/review/283-geforce-gtx-400-vs-radeon-hd-5800/page3.html . Не казвам, че гтх470 не е хубава карта и няма да подкарва най - новите игри

Незнам защо му препоръчваш GTX470,а не новото поколение GTX570 или GTX580 които са по добрия избор.Малко е странно на компютър предвиден за игри процесора и видеокартата да са почти еднакви по цена.

Конфигорацията е доста добра само картата трябва да се смени за да стане почти перфектна.

Gainward GeForce GTX 570 1280MB GDDR5 - 833 лв. Общо за цялото PC 2871лв.

или

Gigabyte GV-N580D5-15I-B 1536MB GDDR5 - 1036 лв. Общо 3074 лв.

Цените на видеокартите са от http://outmax.bg/dmz/

Вижте сега, щом човека е богаташ и е отделил скромната сума от 5000лв. (или 7000) не му разваляйте кефа с вашите спорове и вашите прищявки (ако имах толкова пари...щях да отида на остров, щях да направя луд купон...и т.н). Човека си знае най-добре.

При такъв бюджет бих си купил един нормален компютър за 1800-2000лв + един хубав 22"- 24" монитор. А за игри 40 и няколко инча телевизор + една конзола.

При такъв бюджет бих си купил един нормален компютър за 1800-2000лв + един хубав 22"- 24" монитор.

А за игри 40 и няколко инча телевизор + една конзола.

Напълно верно ! ( ако съдиш със собствения си аршин) И друг път съм писал, не всички хора са еднакви като ламбени шишета. Един може да даде 500 лв. за компютър, друг - 5000 ! Просто става дума за различни хора. Не изпадайте в смешната ситуация да гледате в паницата на другите и да си мислите , че и тя е плитка като на повечето от нас .

Оставете човека да си харчи парите както е решил, от нас се иска само технически съвет ....... не психологически, Ама кой к`во щял да направи с тия пари, вместо да ги даде за компютър ( ако ги имал) . Ами ще направи това, което сънува и не може да си позволи. Има и такива обаче, които могат да си позволят това, което сънуват ! И не сме ние, които ще им броим парите !

• Автор

Напълно верно ! ( ако съдиш със собствения си аршин) И друг път съм писал, не всички хора са еднакви като ламбени шишета. Един може да даде 500 лв. за компютър, друг - 5000 ! Просто става дума за различни хора. Не изпадайте в смешната ситуация да гледате в паницата на другите и да си мислите , че и тя е плитка като на повечето от нас .

Оставете човека да си харчи парите както е решил, от нас се иска само технически съвет ....... не психологически, Ама кой к`во щял да направи с тия пари, вместо да ги даде за компютър ( ако ги имал) . Ами ще направи това, което сънува и не може да си позволи. Има и такива обаче, които могат да си позволят това, което сънуват ! И не сме ние, които ще им броим парите !

К'ва конзола да купя, PS3 колко пари е,XBOX, wii.КОЯ ? :inlove1:
Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.