Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Подпомагане на АВ програмите с дефиниции,откриване на нови заплахи - част 12

Featured Replies

hxxp://dox.bg/files/dw?a=8f9465f6de Това нещо изкочи във Фейса,прекарах го през Аваст 5,Имунити никаква реакция,Вирус тотал никаква реакция,който може да ми каже що за чудо е това ще съм му благодарен,а че му е съмнителна работата е ясно изкочи като съобщение от приятел,който никога не праща просто някакъв файл без да обясни подробно какво е що е и се препраща периодично от него,а той не е във системата...та ясна ви е работата,само ме плаши защо не се засича!!!

Или е някаква зловредна гад която не я вижда и Malware Defender или файла е повреден

Ето клипа :

www8.zippyshare.com/v/97079707/file.html

• Отговори 1,4k
  • Прегледи 89,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Тест на чистите антивируси! NOD32 vs AVIRA Free vs COMODO И трите програми бяха обновени с последни дефиниции! Файловете, които не се засичаха НЕ са стартирани....задачата беше за тест на антивиру

• Така, линка е готов...едвам го качих. Не исках да го разцепвам на части за да не се повреди някой файл. Паролата е infected. Нарочно прикачвам линка...и Ви моля да не го поствате в темата. Поста

• Тъй като имам желание да тествам Ashampoo Anti-Malware + Mamutu (на РМ), ще помоля някой да даде архив с прясни зарази. (+Virut) Ето нещо от мене: hxxp://www65.zippyshare.com/v/79474823/

Публикувани изображения

• Автор

За мен е повреден!Стартиран на реална машина!

И с изключена защита,пак излиза същото съобщение!

Публикувано изображение

P.s. Някои май ги е шубе да го стартират с Comodo на реална машина,що така?

За мен е повреден!Стартиран на реална машина!

И с изключена защита,пак излиза същото съобщение!

Публикувано изображение

P.s. Някои май ги е шубе да го стартират с Comodo на реална машина,що така?

Според Dr.Web файла е повреден така ми писаха на запитването.....ама виждам,че други го засичат като заплаха......явно,градски "творците" са творили по празниците що ли Публикувано изображение

Avira VLab го определи като повреден, но са разпознали зловреден код и е добавено. thx за givens :)

Avira VLab го определи като повреден, но са разпознали зловреден код и е добавено.

thx за givens :)

Явно Приватфаерлол 7 го удря в движение,но неможе да го доубие и той недоубит се промъква......Публикувано изображениетака,че браво на Приватфаерлол бих казал азПубликувано изображение

Редактирано от givens (преглед на промените)

Avira VLab го определи като повреден, но са разпознали зловреден код и е добавено.

Е явно от Есет са прави.

• Автор

Е явно от Есет са прави.

Къде видяха зловреден код,като си е безопасна игла?

След като не може да се стартира под Windows за какъв зловреден код може да говорим? Това са глупости от тяхна страна,бройка да трупаме сега!

Къде видяха зловреден код,като си е безопасна игла?

След като не може да се стартира под Windows за какъв зловреден код може да говорим? Това са глупости от тяхна страна,рейтинг да вдигаме сега!

Не се пали сега деПубликувано изображение просто явно файла е повреден,минавайки през стената тя го е "поокастрила" може би или пък не,незнам какво е станало,но наистина е повреден файла се оказа ,навярно е бил зловреден поради обстоятелствата, при които се появи,но повреден навярно е безвреден....изобщо мистириозен файл е попитах в скайпа този от който дойде той ми вика не съм влизал от миналата година в Фейса та явно идва не от добри хора....Публикувано изображение

• Автор

То изобщо няма стартиране какво да кастри градски? ;) Не се впрягам бе,просто ме подразни тая лакомия за бройката,нищо повече! :go ahead:

То изобщо няма стартиране какво да кастри градски? ;)

Не се впрягам бе,просто ме подразни тая лакомия за бройката,нищо повече! :go ahead:

Незнам, това ми отговориха, сега безобидно ли е, не е ли си е тяхна работа. Щом са намерили нещо, значи има нещо. И то водещи компании, не новоизлюпили се.

Авирата вече е отличник и на този архив в поста на @comodo

The scan has been done completely.

0 Scanned directories

3 Files were scanned

3 Viruses and/or unwanted programs were found

0 Files were classified as suspicious

3 files were deleted

0 Viruses and unwanted programs were repaired

3 Files were moved to quarantine

0 Files were renamed

0 Files cannot be scanned

0 Files not concerned

0 Archives were scanned

0 Warnings

3 Notes

• Автор

Щом са намерили нещо, значи има нещо. И то водещи компании, не новоизлюпили се.

Намерили са,да,една дефиниция в повече за куче което не хапе! :whist:

Авирата няма Web Protection, но реже главата на файлчето като TR/FakeAV.agi

Не ти е нужно да има за темата тук!

Намерили са,да,една дефиниция в повече за куче което не хапе! :whist:

Не е точно така. Файла е безвреден, защото е компилиран неправилно, но съдържа фрагменти на зловреден код.

При бъдещите версии на файла, ако бъде правилно събран то вече Avira ще го засича заради фрагментите в него...освен ако не сменят и самото препакетиране (както винаги).

Така че според мен не е излишно това. Но да в този си вид файла не представлява директна заплаха. MBAM не добавят такива файлове в повечето случаи (отчетени като DAMAGED), но често и те се подсигуряват и със сигурност биха си копирали фрагментите някъде в готовност за бъдещата сигнатура. :yanim:

• Автор

Но да в този си вид файла не представлява директна заплаха. MBAM не добавят такива файлове в повечето случаи (отчетени като DAMAGED)

Много и добре правят от MBAM,превантивната мярка понякога лоши шеги си прави! Сърбали са тази попара не веднъж!

Файла е безопасна игла,това коментирах,а какво щяло или можело да стане от Avira да са на позиция и на време!

Много и добре правят от MBAM,превантивната мярка понякога лоши шеги си прави! Сърбали са тази попара не веднъж!

Файла е безопасна игла,това коментирах,а какво щяло или можело да стане от Avira да са на позиция и на време!

Безопасен в момента, защото е повреден и не се изпълнява. При една актуализация, пак е в играта.

Често авторите особено на Rogue приложенията от бързане допускат такива грешки и дори смешни правописни такива.

Аз не смятам, че може да стане нещо лошо от такава превенция...те и евристиките са на подобен принцип.

А и самия файла има части/фрагменти от зловреден код.

Фалшивите тревоги също са поправими така че...няма проблеми.

А относно добавянето....Ами фирмена политика.

MBAM не адват такива файлове, защото държат на скоростта на сканиране и на оптимизиране и ефективност на базата данни с дефиниции...

Антивирусните не гонят скорост в повечето случаи...а се опитват да засичат повече доколкото е възможно. Затова проверят всеки тип файлово разширение и не ги еня.

Дали това е ефективно или не е трудно да се каже...зарази много, затова и тези програми вървят ръка за ръка да си помагат.

Поздрави ! :whist:

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.