Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

"Съживяване" на HDD

Featured Replies

Без да искам дадох нещо от сорта на Security erese (от Hirens BootCD). Нямам спомен но май я прекратих преждевременно. Сега Харда дава грешка като зарежда и като мастър и като слейв с друг диск. Пецакан е тотално. Освен че май е заключен а и му са затрити вс глупости като буут сектори и т.н.

Та предполагам че ми остана само да пробвам с Low Level format но незнам как става. Ако може някой да ми помогне ще съм много благодарен. Намерих това (Drive Fitness Test) С него май може да се прави този формат, но неразбирам много успявам само да се опитам да пусна тест но тогава ми казва че дискът е защитен с парола и неможе да се тества. Помагайте, моля ви! :chinese:

Едит: Май ще трябва първо да се отключи защото и на erace HDD ми казва че е заключен http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

Едит2: Сега четох една тема в друг сайт и май може и да мине Low-Level format-a нищо че е заключен. Трябва да се пробва, но аз ненамирам тази опция на това Drive Fitness Test.

Редактирано от twist69 (преглед на промените)

• Автор

С Victoria, като се опитам да го изтрия ми казваше че е защитен с парола.

Нямам спомен но май я прекратих преждевременно. Сега Харда дава грешка като зарежда и като мастър и като слейв с друг диск.

Здравей! Каква точно грешка ти изписва?

Редактирано от deke (преглед на промените)

С Victoria, като се опитам да го изтрия ми казваше че е защитен с парола.

Ами довърши си Scurity erase тогава. Така или иначе данните ти ще заминат с Low Level Format.

• Автор

@dekeЕто ги грешките при зареждане:

http://img545.imageshack.us/img545/4858/201101162314.jpg

http://img573.imageshack.us/img573/3430/201101162320.jpg

@Emokostov Как. Не си спомням как точно се казваше това с което го почнах и въобще в кой раздел беше инструментът. Нещо като Security Eracse но не помня в коя версия беше. А пък и като незнам какво ще стане с него не ми се рискуваше.

Едит: Май намерих програмата с която го заключих HDDEraser. Пуснах я, дадох и Unlock и тя го отключи май. Сега ще видя. :)

Оключих го :)

Закачи диска, който искаш да изтриеш, прехвърли джъмпера като мастер. Махни другият диск и стартирай Hiren's BootCD. Не знам коя версия на Hiren's - а имаш, но влез в в менютата на ДОС - овските програми и търси HDD Erase или Active Kill Disk и изтрии целия диск. Гледам, че си пуснал тема за Low Level Format. Не ти го препоръчвам / може да се появат "лоши " сектори - имам вече горчив опит с това /. Първо направи горното, което съм писал, пък после ще му мислим за Формат Ниско Ниво.

П.С. Извинявам се - темата за формат ниско ниво не е твоя. Грешно съм прочел. Писал си коментар, но свързан с формат ниско ниво.

• Автор

Ако това е равносилно на Low-level Format вече е късно. http://img522.imageshack.us/img522/3392/201101171448.jpg А има и Erase boot sectors или нещо такова. Него дали да го пусна че всичко да е на чисто, или ако го направя няма да боотне повече.

Ако си го пуснал - вече " Secure " изтриваш диска. Нека свърши и ще видим какво се е получило. Ще трае часове - не го прекъсвай докато трае операцията.

• Автор

Няма д го прекъсвам. То свърши вече де, сег аанализира медията или нещо такова. Но се чудя за другото Erase Boot дали да го пусна. Защото той и преди правеше някви челъми тоя диск. Да го поправя един вид. Какво ще кажеш?

За какво ще го ползваш? Като Слейв за данни или ще инсталираш ОС? Не го трии засега, да видим какво се е получило.

• Автор

Като единствен ще го оставя. То компютъра ще е за интернет така че данните не са важни. Готов е http://img692.imageshack.us/img692/8854/201101171527.jpg Да пусна ли това сега или какво? http://img31.imageshack.us/img31/8807/201101171528.jpg

Не, пускай да инсталираш ОС и да видим дали Уина / предполагам / ще инициализира диска. Тръгне ли нормално инсталацията - няма място за притеснения.

• Автор

Мисля че е празен (няма ОС). Ще пусна един диск с win7 да видим. Ако тръгне да инсталира значи е ОК. Понеже дадох и Erase Boot sectors остава и да boot-не и ще е супер :D Мерси за участието на всички. Като приключа ще пиша какво е станало. Дано успея! :) Стана! Разпозна го инсталационния диск. Форматира го без проблем. създадох 2 дяла. Сега инсталира да видим какво ще стане ама щом до тук стигна значи ще стане предполага. :yanim:

• 1 месец по-късно...

Аз ще си позволя да използвам темата! Има ли начин да се съживи хард диск който не се вижда и в БИОС? И за малко да е все файда - поне да прехвърлим каквото можем!

Аз ще си позволя да използвам темата! Има ли начин да се съживи хард диск който не се вижда и в БИОС? И за малко да е все файда - поне да прехвърлим каквото можем!

С LiveCD ? Hiren's Boot, Victoria ?

Зависи каква е причината да не се вижда. Ако е заминал двигателя се взема физ.диск/ове и се прехвърлят. По-леките случаи са да е поизгорял контролера, тогава пак от същия диск се вади контролерчето и се слага на проблемния диск. С малко късмет ще завърти и ще източиш инфото. Има специализирани фирми и човечета в почти всеки окръжен град. Цените за подобна услуга започват от 100 еди какво си нагоре. При включена захранване чува ли се, усеща ли се въртене ? Някакъв нездравословен шум/ тракане ?

Hiren's boot CD също не го вижда. За тракане не съм се ослушвал - ще обърна внимание при следващото отваряне. Пари не давам за такова нещо защото няма кой знае колко ценна информация на него - просто ми беше интересно какви бих могъл да опитам аз като любител.

Оказа се, че харда издава бипкащи звуци - кратки. Аз мислех че е от дъното когато го закачам и даже търсех Beep Codes за DELL, но нещо не ми се вързваха нещата. А то се оказа, че харда писука. Марка - Maxtor. И интересно е, че когато го свързвам с един друг който е 20GB и последния не се вижда в Биос. В момента в който спра писукащия хард и другия веднага изгрява.

Да. Ако намериш същата платка, каквато е на повреденият диск. Не ми е попадал хард диск със зумер. Аkо няма наистина тракане и виене от диска може да е повредена служебна информация. По напред имаше съвет за MHDD и Victoria. Те не виждат ли диска? Ако се вижда през Victoria, тя има вграден файлов мениджър подобен на Volkov Commander, с който може да се копират файлове върху здрав диск.

Редактирано от DoGa (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.