Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Компютъра се рестартира

Featured Replies

Компютъра се рестартира когато пусна игра мисля, че е от видеокартата щото я смених с друга и може би захранването и е слабо, но не съм сигурен щото се рестартира не всеки път и не при всички игри, плюс това видеокартата е от половин година а проблема се появи сега печката е стара Intel 2.8Ghz, RAM 512Mb, Hard 120 Seagate видеокартата беше ATI Radeon 9550 128 Mb, но изгоря и я смених с HD 2400 512Mb и от тогава не съм играл никви игри щото новата видеокарта се оказа по-зле от старата.. така и неможах да и намеря драйвъри, нито оригиналните от диска нито от сайта от никъде не ставаха всичко сечеше дори и CS-a, но компа не се рестартираше.. а сега по някакъв начин успях да си сложа стандартните драйвъри и игрите взеха да вървят перфектно (новият PES на макс, заедно с отворени mozilla, skype, winamp) направо ме учуди, но почти всяка друга игра която пусна се рестартира :yanim:

• Автор

дъното е ASUS, температурите са нормални, захранването е 300W, а драйвърите са оригиналните от диска 8.42

Има ли тема за бисери от форума? Това е все едно да кажа: "Колата ми е зелена, побира четирима и харчи нормално ". Разбрахте ли сега каква е? А за рестартирането може да има десетки причини. Дори такива, за които никой дори не е предполагал. Например при мен вчера, изведнъж мониторът ми взе да гасне при пускане на коя да е игра. Налагаше се рестарт. Върнах стандартните настройки на BIOS, преинсталирах драйвери, но разбрах, че греша - и под XP и под WIN 7 работата бе същата. Мониторът гаснеше. Накрая се оказа нещо много тъпо. И досега нямам обяснение, защо нещата се оправиха. Просто пуснах два теста на паметта и ядрото на видеокартата. Ето, от нещо неочаквано, мониторът ми вече не гасне. Така, че давай по-подробно. Ако не ти се реши проблема, поне ще понаучиш това онова от темата си.

• Автор

ASUS P5P800 захранване DELUX ATX 300W процесор 50 градуса дъно 30 градуса AUX 120 градуса температурите са без да съм пускал никълва игра, може да ви се сторят ненормални, но ако пусна игра на процесора се вдига до 80 градуса и изглежда е нормално щото от 5 години му намалям оборотите на вентилатора на захранването и лятото да играя игри по цял ден пак нищо му няма, така че мисля че температурите са си нормални може ли линк за читав еверест и да не е демо ?

ново захранване :cool: това само пише , че е 300 вата :P

ASUS P5P800

захранване DELUX ATX 300W

процесор 50 градуса

дъно 30 градуса

AUX 120 градуса

температурите са без да съм пускал никълва игра, може да ви се сторят ненормални, но ако пусна игра на процесора се вдига до 80 градуса и изглежда е нормално щото от 5 години му намалям оборотите на вентилатора на захранването и лятото да играя игри по цял ден пак нищо му няма, така че мисля че температурите са си нормални

може ли линк за читав еверест и да не е демо ?

На това ако му казваш нормални и то през зимата :blink: Почисти тая щайга , смени и пастата а за Еверест в всеки тракер си има лекарство .

AUX 120 градуса. Само на мен ли ми се струва, че някой вентилатор не работи? Я погледни видеокартата, че с тия 120 градуса, ако са верни, ще е истинско чудо, ако е оцеляла. И какво се чудиш, че PC рестартира при пускане на игра? Доколкото се сещам, при AGP видеокартите с AUX може да се означава диода на графичния процесор. Ненормална работа са тия 120 градуса и то в Idle. Лично аз съм стигал толкова с 8800GT при блокиран от драйверите вентилатор. В общия случай обаче, AUX може да не означава нищо - просто датчик, който не е свързан. Но след като компютърът ти се рестартира се сетих, че при моето старо PC( Celeron 2.7 GHz, и всякакви AGP видеокарти) под AUX Еверест разбира диодът на графичния процесор.

Редактирано от WildHorse (преглед на промените)

• Автор

чистих го смазвах го и му слагах нова охлаждаща паста навсякъде.. и от 5 години работи на тея градуси и нищо не е изгоряло в книгата пише: Install only 1.5 V or 0.8 V AGP cards on this motherboard! 3.3 V AGP cards are not supported in this motherboard как мога да видя волтажа на картата ?

на мен тия 50 градуса на процесора ми се виждата доста при положение ,че е зима и , че не е натоварен.И ако не е с добро охлаждане( или пък да не си намазал прекалено дебело термопастата , или не си сложил правилно охладителя) при пускане на по стабилна игрица е вазможно да прегрява и затова да се рестартира компа. А ако наистина процесора ти вдига 80 градуса под товар за мен това не е вообще нормално за твоя процесор ПС. прегледаи пак всичко ,ако трябва сложи някои вентилатор ,за да бутнеш температурите и сам ще разбереш дали е от прегряване , а може и захранването да прави некви аномалии с напреженията (особенно ако е някво китаиско и му са дошли вече в повечко годинките )

Редактирано от @com (преглед на промените)

• Автор

не е от прегряване, щото тея температури са му били винаги такива и не е имало проблеми, освен това не се рестартира при всички игри.. примерно PES11 може да върви с часове без проблем, но ако пусна друга се рестартира веднага

чистих го смазвах го и му слагах нова охлаждаща паста навсякъде.. и от 5 години работи на тея градуси и нищо не е изгоряло

Къде е това навсякъде ? Освен ако не си махал охлаждането и на видео картата, остава само процесора. То няма 16 места, където да се слага термопаста.

не е от прегряване, щото тея температури са му били винаги такива и не е имало проблеми, освен това не се рестартира при всички игри.. примерно PES11 може да върви с часове без проблем, но ако пусна друга се рестартира веднага

PES 2011 (Pro Evolution Soccer 2011) MINIMUM SYSTEM REQUIREMENTS:

CPU: Intel Pentium IV 2.4GHz or equivalent

RAM: 1GB

HDD: 8GB free

MEDIA: 4x DVD-ROM Drive

VIDEO: DirectX 9.0c compatible video card. 128MB Pixel Shader 3.0 (NVIDIA GeForce 6600 or AMD/ATI Radeon x1300 video card)

SOUND: DirectX 9.0c compatible sound card

Различните игри си имат различни системни изисквания и докато PES 2011 няма високи изисквания и съответно не ти натоварва системата, някоя по-тежка игра може да я натовари много повече. Освен това, следял ли си температурите по време на игра ?

• Автор

не съм го чистил аз последния път а го носих на сервиз температурите по-време на игрите не мога да ги следя защото се рестартира веднага след като пусна игра май не е от изискванията щото и CS да пусна пак се рестартира възможно ли е да е от DirectX щото съм забелязал че като пусна CS и други подобни с DirectX се рестартира

чистих го смазвах го и му слагах нова охлаждаща паста навсякъде.. и от 5 години работи на тея градуси и нищо не е изгоряло

Последно ?? Ти ли си го правил това, или от сервиза ??

Ако беше от DirectX, нямаше да можеш да подкараш играта или щеше да ти крашва само приложението, което използва DirectX. И минавало ли ти е през главата, че нещо може да са прецакали от сервиза ?

Редактирано от The_Reaver (преглед на промените)

на мен тия 50 градуса на процесора ми се виждата доста при положение ,че е зима и , че не е натоварен.И ако не е с добро охлаждане( или пък да не си намазал прекалено дебело термопастата , или не си сложил правилно охладителя) при пускане на по стабилна игрица е вазможно да прегрява и затова да се рестартира компа.

А ако наистина процесора ти вдига 80 градуса под товар за мен това не е вообще нормално за твоя процесор

ПС. прегледаи пак всичко ,ако трябва сложи някои вентилатор ,за да бутнеш температурите и сам ще разбереш дали е от прегряване , а може и захранването да прави некви аномалии с напреженията (особенно ако е някво китаиско и му са дошли вече в повечко годинките )

Не е от прегряване на процесора.Моя под 60 рядко пада.Стигал е и над 70 но не се е рестартирал никога.
  • Автор

както и да е проблема може да е софтуерен, но няма да сменям windows щото има голяма вероятност да не мога да оправя пак драйвърите и тогава и soccera няма да върви.. ще я карам така

Отваря ли кутията, за да пипнеш видеокартата? Ако не си, направи го. Няма да те хване тока, споко :biggrin: Пробвай с отворен страничен капак на кутията да играеш. Ако наистина процесорът прегрява, би трябвало отвореният капак в непроветрива кутия да свали температурите с десетина градуса. Имам една такава щайга със Celeron Northwood [email protected] GHz все още и ми се рестартираше при F.E.A.R. като прегрее. Отворих капака, температурата на процесора падна с 10 градуса и изиграх играта без проблеми. Друго, което влияе на тия процесори е RAM паметта. Преди година за проба сложих още 512 MB RAM no name към наличните 2Х512 MB Kingston и PC едва изгря. Почти нищо не можеше да се стартира и компютърът веднага рестартираше. Не само не понасяше клок, но и едва изгряваше при стандартни честоти. Майнах плочката RAM и сега си върви без проблеми на 3.2 GHz.

A и писах в предния си пост да погледнеш, дали се върти вентилатора на видеокартата.

50 градуса наистина са много за тия процесори. Нормални са около 30-те в Idle и то с непроветрива кутия.

Не е от прегряване на процесора.Моя под 60 рядко пада.Стигал е и над 70 но не се е рестартирал никога.

А какъв ти е процесора, ако не е тайна? При мен Celerona рестартираше през лятото, както писах по-горе. Сегашния E6750 държи и на 80 градуса при игри лятото, но малко са несравними нещата.

както и да е проблема може да е софтуерен, но няма да сменям windows щото има голяма вероятност да не мога да оправя пак драйвърите и тогава и soccera няма да върви.. ще я карам така

Е как ще я караш така, като не може да играеш? Разбирам да ти сечеше както при мен понякога и да си траеш, но на теб ти се рестартира компа :biggrin:

Ехеее...Моят лаптоп с Печкиум4 държи под 50градуса, ако няма пусната игрица или силнонатоварващо приложение, а ти за десктоп без натоварване 60градуса да разбирам?

Авторе,80градуса за десктоп машина е ПРЕКАЛЕНО много!!!

Провери и дали охлаждането на видео картата работи както трябва.

Вземи го почисти, ако беше го направил-Процесора щеше да е 40градуса, не 80!!!!

Вземи едно мултимерче и виж колко волта ти дава на 5V и 12V линия.

Ако не знаеш как се работи с него-Помощ от кадърен приятел.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

При прегряване компютъра направо се изключва. Причините за рестарт може да са много но най-често срещаните са: проблем с драйвери или омазана ОС. калпаво захранване. Аз залагам на калпаво захранване с добавка мърлява поддръжка.

Ехеее...Моят лаптоп с Печкиум4 държи под 50градуса, ако няма пусната игрица или силнонатоварващо приложение, а ти за десктоп без натоварване 60градуса да разбирам?

Авторе,80градуса за десктоп машина е ПРЕКАЛЕНО много!!!

Провери и дали охлаждането на видео картата работи както трябва.

Вземи го почисти, ако беше го направил-Процесора щеше да е 40градуса, не 80!!!!

Вземи едно мултимерче и виж колко волта ти дава на 5V и 12V линия.

Ако не знаеш как се работи с него-Помощ от кадърен приятел.

Едва ли ти е 130W процесора на лаптопа?
  • Автор

по-принцип лятото ми е с отворен капак, но зимата го слагам и вече съм почти сигурен, че не е от прегряване.. пробвах го днес няколко часа беше отворено в стаята стана 10 градуса, още го пускам опитвам се да пусна CS и се рестартира...:( По принцип винаги си разглобявах и почиствах всичко през 3-4 месеца, но последният път кво стана след като го исчистих не щеше да тръгне. Пускам го, тръгва за няколко секунди и изписва някви грешки за батерията и се изклщчва. Чудих се няколко дена, но неможах да го оправя и реших за първи път от както сам го купил да го заведа на сервиз. Оттам те ми казаха, че било счупено едното краче на вентилатора на процесора, въпреки че ме съмнява доста това, та дори и без вентилатор ще тръгне поне за няколко минути, но както и да е. Взех го работеше нормално, на другия ден го пускам.. не ще. Тръгва всичко се върти харда, лампичката на харда свети постоянно, но никва картина дори биоса не се показва. И като мине половин един час като го ресна тръгва. На другия ден не щеше да тръгне и след 2 часа, махнах му капака наврях една духачка и за 5 минути се обърнаха стрелките на всички вентилатори и оттогава работи нормално без проблеми, като изключим този с игрите. По принцип компа имаше друг проблем още като нов зимата вървеше трудно. Като го пусна не тръгва пиши Ctrl+Alt+Del torestart и гледам температурата в биоса, в най-големите студове тая температура е 50 градуса и след половин час става 80 и тогава тръгва. Знам че има ненормални температури, но и вентилаторите са ненормални. По принцип без да ги намалям винаги захранването блъска на 4000 оборота и бучи буквално като прахосмукачка, но от 3-4 години ги намалям със speedfan през зимата на 2000 през лятото на 3000 с отворен капак и не е прегряло нищо.

При прегряване компютъра направо се изключва.

Причините за рестарт може да са много но най-често срещаните са:

проблем с драйвери или омазана ОС.

калпаво захранване.

Аз залагам на калпаво захранване с добавка мърлява поддръжка.

Щом казваш... Тогава ми обясни, защо компа ми се рестартираше лятото при затворен капак и игра на F.E.A.R. Може би прегряване на RAM? Защото когато нещо не е наред с видеокартата, картината просто замръзва, а не рестартира. И ми обясни, защо Celeron-ът с отворен капак и 10 градуса по-ниски температури изигра тая игра в големите жеги? И между другото, 8800GT ми е вдигала 120 градуса в един момент. Картината просто почваше да насича. Компа не се рестартира. Сега ще кажеш, че това са различни компоненти. Да, така е. Тогава не прави заключения за всичко! Когато старото ми PC не се охлаждаше добре, просто РЕСТАРТИРАШЕ! ФАКТ!

по-принцип лятото ми е с отворен капак, но зимата го слагам

и вече съм почти сигурен, че не е от прегряване.. пробвах го днес няколко часа беше отворено в стаята стана 10 градуса, още го пускам опитвам се да пусна CS и се рестартира...:yanim:

По принцип винаги си разглобявах и почиствах всичко през 3-4 месеца, но последният път кво стана след като го исчистих не щеше да тръгне. Пускам го, тръгва за няколко секунди и изписва някви грешки за батерията и се изклщчва. Чудих се няколко дена, но неможах да го оправя и реших за първи път от както сам го купил да го заведа на сервиз. Оттам те ми казаха, че било счупено едното краче на вентилатора на процесора, въпреки че ме съмнява доста това, та дори и без вентилатор ще тръгне поне за няколко минути, но както и да е. Взех го работеше нормално, на другия ден го пускам.. не ще. Тръгва всичко се върти харда, лампичката на харда свети постоянно, но никва картина дори биоса не се показва. И като мине половин един час като го ресна тръгва. На другия ден не щеше да тръгне и след 2 часа, махнах му капака наврях една духачка и за 5 минути се обърнаха стрелките на всички вентилатори и оттогава работи нормално без проблеми, като изключим този с игрите.

По принцип компа имаше друг проблем още като нов зимата вървеше трудно. Като го пусна не тръгва пиши Ctrl+Alt+Del torestart и гледам температурата в биоса, в най-големите студове тая температура е 50 градуса и след половин час става 80 и тогава тръгва. Знам че има ненормални температури, но и вентилаторите са ненормални. По принцип без да ги намалям винаги захранването блъска на 4000 оборота и бучи буквално като прахосмукачка, но от 3-4 години ги намалям със speedfan през зимата на 2000 през лятото на 3000 с отворен капак и не е прегряло нищо.

Имаш много проблеми, а ни провокираш да ти вадим думите с ченгел. Защо не почна отначало, за да не изписваме 2 страници с глупости?

каквото и да си говорим 80градуса :) няма как да е нормално. моя е интел Е7400 ипри тест на 100% повече от 65 градуса не вдига , пък и му дават 75 максимална тем.Незнам не съм голям разбирач ,но колкото и мощен да ти е процесора тия градуси са много, за мощните процесори си има и стабилни охлаждания.

Редактирано от @com (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.