Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос за геймърски слушалки?

Featured Replies

Здравейте. Отдавна се колебая дали да не си купя нови слушалки и сега вече дойде удобният момент с повод рожденния ми ден. :jumping11: И понеже не разбирам абсолютно нищо на тази тема, директно реших да пиша на компетентни хора, защото съм изпуснал твърде много материал. Мислех си, че изискванията примерно от един DJ и един геймър са доста сходни, но в последствие прочетох в интернет, че геймърските слушалки изобщо не били подходящи за музика. На мен не ми трябват за възпроизвеждане на качествени музикални файлове, защото да си призная, повечето музика съм си теглил от пиратски сайтове(нормално). Въпросът ми е наистина ли са толкова различни тези две сфери - музиката и гейминга, че да кажем примерно ето тези скъпи геймърски слушалки са ужасни за музика или каквото и да е друго до такава степен, че дори и слушалките от ниския клас изкарват по-правилно звука от тях в различен от гейминга жанр. Освен това бих ви помолил да ми препоръчате някои модели, които да дават прилични резултати и в двете сфери. Свиря на китара, понякога се записвам и няма да е лошо да бъдат използвани с тази цел. Разбира се, ако е възможно да има толкова "мултифункционални" слушалки. :whist: Но като привилегия, нека да бъде гейминга - за всичко останало не ми е нужно нещо повече от средно, но задоволително и по-добро от всички евтинджоси на пазара.

ПП: Харесал съм си нещо такова, но освен впечатления от вида и производителя, с нищо друго не мога да запълня аргументирано искането си, именно затова се обръщам към вас. Надявам се да се окажете пичове за пореден път! ;)

Поздрави,

Габриел

конкретно за слуха ти разлика между "евтинджосите" и слушалките на който и да е реномиран производител, няма лично мнение

Може и рейзър да вземеш също така пример :Razer RZ04-00270100-R3M1 тези също:RAZER Orca ако имам пари бих си взел орка. Имаше едни слушалки от корсар 7.1, но те са към 320 лева

Допреди 2 години и аз се лутах, купувайки разни евтини марки от Техномаркет и Технополис. После, след поредната повреда в "новите" слушалки реших, да си взема наистина качествени. За жалост и аз не знаех как точно звучат скъпите продукти. Нямах и възможност да тесзтвам, защото в моя град нямаше магазин, в който да направя реални тестове на няколко модела слушалки. Имаха в наличност един-два модела, а другото по каталог. Затова се разтършувах за мнения из нета. Понеже бях нетърпелив да имам нови слушалки, обърнах малко внимание на различните модели от една марка. Избрах Sennheiser, защото според много меломани, това е Мерцедесът при слушалките. Избрах по цена. Досвидяха ми да дам повече от 200 лева и се спрях на един DJ-ски модел HD215 за около 120 лева. Първото ми впечатление бе, че тия слушалки нямат ниски честоти или поне са далеч от вибрацията и баса на Lacces от Технополис, които бях взел за около 50 лева. Бяха убийствени за игра с тая вибрация. А аз съм геймър и слушалките ми трябваха за точно определена игра - GRID, понеже там при натрупване на точки при дрифт се издава един определен звук. Тоя звук, подсилен от вибрацията те напътства какво да правиш. С новите слушалки тоя звук трудно се различава, като се слива с крясъка при някои автомобили. Доста си играх с разни еквалайзери и DSP-та. Накрая обаче се примерих и се зарекох, че като се счупят тия слушалки, ще взема наистина скъпи. Обаче още тогава знаех, че това няма да стане скоро, защото това е най-желязната марка - Sennheiser. Две години вече ги търкалям по земята поне по един път в седмицата, но са толкова яки и имам чувството че ако ги ударя в земята 10 пъти, нищо няма да се промени. Та препоръката ми е Sennheiser, но не евтин DJ-ски модел като моя. Въпреки че е евтин, той изпълнява отлично функциите, за които е предназначен - а именно DJ. Кристални средни и високи честоти, лека конструкция, която не натоварва главата дори и при по-продължително използване. С малко преработка на звука, слушалките вършат и друга работа - слушане на музика и игране. Все пак, всеки човек има различен слух, а специално моят е малко притъпен поради естеството ми на работа - в шумна среда. Така, че аз ти препоръчвам да се поразровиш за мнения за тая марка - Sennheiser и да не жалиш пари. Иначе, ако е за игра - аз съм доволен от Lacces с вибрация. 50 лева, но едва ли ще те изтраят повече от 5-6 месеца. За две години това прави 200 лева. ПП: Нищо не пречи да си помечтая...Лично аз бих избрал това: http://www.musicworld.bg/bg/m_260000/i_28675/SENNHEISER_PC_360.html Цената обаче си я бива и едва ли би те удовлетворила.

Редактирано от WildHorse (преглед на промените)

• Автор

конкретно за слуха ти разлика между "евтинджосите" и слушалките на който и да е реномиран производител, няма

лично мнение

И такива коментари съм срещал из нета. След което започват безбройните спорове за това кое, къде и колко е разликата. :clap: Мненията са твърде противоречиви. Аз знам, че цялата работа се решава с пробване, но тук няма откъде и не знам на кого да вярвам в крайна сметка. Професионалните геймъри използват висок клас слушалки, но дали е само за реклама един Бог знае.

В интерес на истината имам едни слушалки SpeedLink SL-(нещо си) - имам ги много отдавна (минимум 5 години), бяха дълго време здрави и едва миналата година почнаха да се чупят отстрани и на едно място бях прекъснал кабела, сега съм ги залепил и дори все още съм си с тях, като се има предвид, че ги ползвам интензивно(всеки ден). Даже скоро пробвах някакви на Philips от евтините и в сравнение с тези, направо се оказаха кръглата нула във всяко отношение! Съжалявам, че не мога да ви кажа точния модел, преди го знаех, но го забравих, а сега е под няколкото пласта изолирбанд, дори не помня и за колко съм ги взел. :rolleyes:

А за AKG от средния клас какво ще кажете? За Sennheiser съм чувал, че са велики, но само дотам. Наясно съм, че за хубави слушалки, ще трябва поне една идея по-добра звукова карта от стандартно вградените в дъната.

ПП: Под гейминг имам предвид FPS игри и най-вече CS 1.6

И такива коментари съм срещал из нета. След което започват безбройните спорове за това кое, къде и колко е разликата. :clap: Мненията са твърде противоречиви. Аз знам, че цялата работа се решава с пробване, но тук няма откъде и не знам на кого да вярвам в крайна сметка. Професионалните геймъри използват висок клас слушалки, но дали е само за реклама един Бог знае.

В интерес на истината имам едни слушалки SpeedLink SL-(нещо си) - имам ги много отдавна (минимум 5 години), бяха дълго време здрави и едва миналата година почнаха да се чупят отстрани и на едно място бях прекъснал кабела, сега съм ги залепил и дори все още съм си с тях, като се има предвид, че ги ползвам интензивно(всеки ден). Даже скоро пробвах някакви на Philips от евтините и в сравнение с тези, направо се оказаха кръглата нула във всяко отношение! Съжалявам, че не мога да ви кажа точния модел, преди го знаех, но го забравих, а сега е под няколкото пласта изолирбанд, дори не помня и за колко съм ги взел. :rolleyes:

А за AKG от средния клас какво ще кажете? За Sennheiser съм чувал, че са велики, но само дотам. Наясно съм, че за хубави слушалки, ще трябва поне една идея по-добра звукова карта от стандартно вградените в дъната.

ПП: Под гейминг имам предвид FPS игри и най-вече CS 1.6

Ами аз ти казах - Lacces от Технополис със звуков процесор и вибрация. Като включиш тая вибрация имаш чувството, че ти пръсват главата, а не героя :wink12: Скоро не съм гледал в Технополис, дали имат все още тоя модел, но определено на мен ми харесваше много, само дето нещо много бързо му се прекъснаха кабелчетата. А и така като гледам, си готов да дадеш повечко пари за слушалки като тия, които показа в линка си по-горе. Лично аз нямам впечатления от здравината на тая марка. При мен дилемата преди време беше - ще изтраят ли слушалките поне година или няма да изтраят. Разреших тая дилема със Sennheiser. Определено, следващите ми слушалки ще са пак от тая марка. Вероятно тия ще захвърля в някой ъгъл, защото няма изглед да се повредят скоро. Писна ми да "слепвам" кабелчета и да се опитвам с усукване да възстановя контакта :rolleyes: Казах мнението си - евтини Lacces, без ясна представа колко ще изтраят и Sennheiser с ясната представа, че скъпото винаги излиза по-евтино.

ПП: Твоята тема ме накара да изровя от кашоните старите Laccess. Честно да ти кажа ужасих се , след като смъкнах от ушите си Sennheiser HD215 и послушах музика със старите. Наистина, преди вършеха работа дори и при музиката, но сега...само усмивка има по лицето ми :rolleyes: Наистина няма нищо общо с качеството, дори при слушане на MP3-ки с ниско качество. А точно там си проличава и разликата - докато евтините слушалки се мъчат да грачат и звукът прекъсва при усилване, със Senheiser това рядко се забелязва - освен ако наистина песента е много некачествена. За игрите обаче тая вибрация ме кефеше. Ама като се сетя, че тия Laccess все едно стоят на ушите ми, а не ушите в тях, се отказвам от по-горните си мнения за тая марка. Наистина, ако някой търси нещо хубаво за около 50 лева, дето да му върши работа при игри, винаги бих му препоръчал тия Laccess от Технополис, но иначе не.

Редактирано от WildHorse (преглед на промените)

С цялото ми уважене, в темата има прилични мнения!

Но.

Забравя се важното във въпроса. Човекът пита за геймърски слушалки, тоест, няма да слуша Виенската филхармония ...

Още повече, важно е да се съзнае, че слухът е изключително субекнивно усещане; тоест, зависи от милиарди заобикалаящи ни събития. Едно е да слушаш Бах в катедрала, съвсем друго е в концертна зала, домашна стерео-уредба и т.н.

Тоест, авторе, закупи си средно добри слушалки, за не повече от 50 лева; а повече се съсредеточи върху заглавията на игрите.

Усещането за звук при човеците силно зависи от контекста на слушаното.

Относно здравината имам Филипс от 16лв. вече 6-та година и нищо им няма.За 200лв. слушалки ако имаш поне за 100лв. звукова карта може би си заслужава.

Относно здравината имам Филипс от 16лв. вече 6-та година и нищо им няма.За 200лв. слушалки ако имаш поне за 100лв. звукова карта може би си заслужава.

А за 150 лева не си ли заслужава? Аз съм имал много слушалки и никои от тях не са ме изкарвали повече от няколко месеца. Philips по принцип е качествена марка така, че какво се учудваш? Или искаш да кажеш, че нямам право да говоря за Sennheiser, понеже не съм ги ползвал достатъчно дълго време? Хе, не искам да изпадам в ситуацията, когато през лятото на 2006 година си купих нов автомобил Форд Фиеста и когато обещах в тоя форум, че като се счупи ще се обадя. След 5 години и стотинка не съм дал за ремонт, затова и не съм се обадил във форума. Аз казах своето мнение за слушалки. Дадох и линк към такива, каквито бих си купил ако реша и естествено, ако имам излишни пари. Човекът тук не е уточнявал цена така, че сме с развързани ръце, нали? Иначе казах - 50 лева Laccess. Дълбоко обаче се съмнявам, че ще го изкарат дълго.

А за 150 лева не си ли заслужава? Аз съм имал много слушалки и никои от тях не са ме изкарвали повече от няколко месеца. Philips по принцип е качествена марка така, че какво се учудваш? Или искаш да кажеш, че нямам право да говоря за Sennheiser, понеже не съм ги ползвал достатъчно дълго време? Хе, не искам да изпадам в ситуацията, когато през лятото на 2006 година си купих нов автомобил Форд Фиеста и когато обещах в тоя форум, че като се счупи ще се обадя. След 5 години и стотинка не съм дал за ремонт, затова и не съм се обадил във форума. Аз казах своето мнение за слушалки. Дадох и линк към такива, каквито бих си купил ако реша и естествено, ако имам излишни пари. Човекът тук не е уточнявал цена така, че сме с развързани ръце, нали? Иначе казах - 50 лева Laccess. Дълбоко обаче се съмнявам, че ще го изкарат дълго.

Ти каза,че евтините слушалки се чупели бързо.Има и AKG и Behringer,Phillips за около 50-60 лв.Ако човека е маниак музикален предложих звукова карта,която ще се вмести в бюджета заедно със слушалки.Музикалното чипче на дъното за 10-15лв. да не мислиш,че е кой знае какво.Колата е ясно защо не е ходила на ремонт.Защото не е втора ръка.

Ти каза,че евтините слушалки се чупели бързо.Има и AKG и Behringer,Phillips за около 50-60 лв.Ако човека е маниак музикален предложих звукова карта,която ще се вмести в бюджета заедно със слушалки.Музикалното чипче на дъното за 10-15лв. да не мислиш,че е кой знае какво.Колата е ясно защо не е ходила на ремонт.Защото не е втора ръка.

Сега те разбрах :speak: Тия, които споменах - Laccess са с вградена звукова карта + вибрация. Имат и микрофон, от който ми почнаха и проблемите. Иначе е много яка тая вибрация. Разликата обаче със Sennheiser е не само в звученето, а и в ергономичността и теглото. Аз съм с малки уши, но въпреки всичко наушниците на Laccess не са ми удобни. Макар, че за Sennheisser се плаща и за име, не може да става и дума за сравнение с разни ефтинджоси, та били те и най-скъпите модели.

• Автор

Аз звукова карта имам външна с USB... Те това е. :) По-скоро го взех за запис, но със сигурност ще свърши работа за качествено възпроизвеждане(поне в среден клас).

Цената не съм споменал, просто искам покупката да има приличен баланс между цена/качество, разбира се, не искам слушалките да излязат супер скъпи. Също искам да спомена, че нося очила и държа да са удобни, докато съм и с двете. И по-скоро трябва да бъдат предназначени за филми, игри и музика(най-често MP3), за мониторинг едва ли ще ги ползвам толкова много, но няма да е лошо да не са чак толкова зле и в тази област. Специализираните гейминг слушалки, като ги гледам, сякаш излизат твърде неизгодни, затова почнах да ги пренебрегвам.

И избирам примерно -

http://eshop.bg-audio.com/Slushalki-kabelni/SENNHEISER-HD-380-PRO.html - ето едни готини за мониторинг :)

http://plesio.bg/slushalki-c-69978219/mdr-xb500-headphones-p-281063.html - и едни, които смятам, че ще се представят доста добре в гейминга

http://www.slushalki.net/bg/kategorii.html?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=112&category_id=12 - малко по-достъпни "геймърски" :)

http://www.slushalki.net/bg/kategorii.html?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=405&category_id=23 - въобще да не се занимавам със скъпи, защото не разбирам, и да купя ето този модел(или нещо от този род - предлагайте?)

И разни други от HD серията, които бяха силно препоръчвани(като HD555), но не можах да ги намеря в интернет магазините.

Сега е ваш ред. :)

Редактирано от eXasis (преглед на промените)

Добре си се насочил, но не че искам да те отказвам от сонито, но един мой приятел имаше такива и звука как да кажа не си заслужаваше за тези пари. Ако търсиш геймърски RAZER Orca имат найстина кристален звук и всичко е на ниво, но ако не ти се дава толкова много пари ето такива: 5.1 USB слушалки HU-510 на a4tech, аз в момента съм с тях и също нося очила, не ми обиват и вадят много добър звук както за мултимедия, така и за игри. За мен тези слушалки са уникални за цената си

Извинявайте, но според мен това разделение на слушалките на "геймърски" и "негеймърски" е просто поредния рекламен трик. Ако едни слушалки звучат добре, те ще звучат добре във всичко - и в музика, и във филми, и в игри. А тези изпълнения с 5.1, 7.1 и не знам си колко още в слушалки са ми супер смешни - колко от реномираните производители на звук имат слушалки с по повече от два говорителя?

Съвет към автора - слушалки се избират по слух, не по цена или характеристики - на мен може един модел да ми хареса, а на теб - не. Така че се хвани да пообикаляш по магазини и да послушаш.

Като модел мога да препоръчам тези - в България струват само около 30лв, но пък логото на Sennheiser не е случайно върху тях.

Извинявайте, но според мен това разделение на слушалките на "геймърски" и "негеймърски" е просто поредния рекламен трик. Ако едни слушалки звучат добре, те ще звучат добре във всичко - и в музика, и във филми, и в игри. А тези изпълнения с 5.1, 7.1 и не знам си колко още в слушалки са ми супер смешни - колко от реномираните производители на звук имат слушалки с по повече от два говорителя?

Съвет към автора - слушалки се избират по слух, не по цена или характеристики - на мен може един модел да ми хареса, а на теб - не. Така че се хвани да пообикаляш по магазини и да послушаш.

Като модел мога да препоръчам тези - в България струват само около 30лв, но пък логото на Sennheiser не е случайно върху тях.

Напълно съм съгласен с този пост. Някъде в темата някои беше написал "слухът е изключително субекнивно усещане" и това е вярно.

С мерене и проби на място, а тук може да си разтягаме темата още сто страници.

От къде могат да се купят тези слушалки?

Редакция: Намерих къде се продават.Може би ще се обзаведа с едни такива, цената е 36лв. SENNHEISER HD 201

Редактирано от Петьо Стоянов (преглед на промените)

• Автор

Колебая се между два модела - SENNHEISER HD 202 и SENNHEISER HD 203.

Виждам, че са на една цена, но не разбирам с какво точно се различават, освен дизайна?

202 са по-популярни от 203, имат стотици повече ревюта и всички са доста доволни, особено от удобството на слушалките. Малко мнения открих за 203, но пък тях са ги сложили в горния сайт като "геймърски"?? Може би, които и да избера, няма да сгреша? Помагайте! :rolleyes:

Колебая се между два модела - SENNHEISER HD 202 и SENNHEISER HD 203.

Виждам, че са на една цена, но не разбирам с какво точно се различават, освен дизайна?

202 са по-популярни от 203, имат стотици повече ревюта и всички са доста доволни, особено от удобството на слушалките. Малко мнения открих за 203, но пък тях са ги сложили в горния сайт като "геймърски"?? Може би, които и да избера, няма да сгреша? Помагайте! :)

SENNHEISER HD 202 II дизайна ми харесва повече :lol6:

Ще те помоля ако си ги купиш да споделиш впечатления :cool: че и аз искам нови слушалки, ама все не намирам време да обиколя по магазините и се замислих да си поръчам от този сайт.

Редактирано от Петьо Стоянов (преглед на промените)

Да, нека сподели впечатления. Не съм проверявал, но май Зенхайзер са австрийци и са специализирани в правенето на микрофони. Ако са барнали слушалките така както микрофоните, значи усилието си е заслужавало. Пък и цената е неприлично добра като за европейска стока, така де.

Да, нека сподели впечатления. Не съм проверявал, но май Зенхайзер са австрийци и са специализирани в правенето на микрофони. Ако са барнали слушалките така както микрофоните, значи усилието си е заслужавало. Пък и цената е неприлично добра като за европейска стока, така де.

Всъщност е немска фирма. Не знам за най-малките модели, но при относително по-евтините (до $200) ситуацията е следната - акустичните елементи се произвеждат в Европа, а останалото - в Китай, там се и сглобяват. Имам HD-555, на кутията на които пише "Designed and Engineered in Germany. Acoustics made in Europe. Made in China."

Мислех си, че изискванията примерно от един DJ и един геймър са доста сходни, но в последствие прочетох в интернет, че геймърските слушалки изобщо не били подходящи за музика.

Разликата е в спектъра на излъчвания звук. За геймърски цели някои честоти са с по-висока сила, все едно си играеш с тонкоректора. И така създават усещане за геймърски цели. Диджейските примерно подтискат леко ниските честоти за да не пречат на водещия да слуша и следи няколко източника на звук едновременно. Класическите слушалки за висококачествена музика нямат подобни подтискания или засилено звучене в определен честотен спектър и имат за цел да възпроизведат цялата звукова картина по най-добрия възможен начин. Всяко твърдение различно от това не би било вярно. Хубавите слушалки струват много повече от 50-100 лева. Един монимум са примерно тези - цък За да се почувства разликата е необходим качествен източник на звук и перфектно ухо на разбирач. Не е за всеки тая работа. Но все пак слушалките са много по-евтин начин (с много пъти !!!) да чуеш качествен звук в сравнение с т.н. високоговорители/колонки. Обърни внимание на материалите и технологията на изпълнение - те ще ти подскажат доколко си на прав път в избора. Успех :biggrin:

Едит: линка обърках май нещо се цака форума но не е по моя вина де

Редактирано от kmvasilev (преглед на промените)

• Автор

Трябват ми слушалки за слушане на музика, игри и филми - нищо повече. :rolleyes: Не знам защо са ми слушалки с толкова широк спектър(или поне не разбирам чак дотам), след като човешкото ухо може да хваща от 20 до 20000hz звук. Следователно не ми трябват такива, защото не съм спец. Това, за което съм сигурен, е че дефиницията "разбирач" е твърде относителна и аз определено не спадам в този диапазон, така да го кажем. :) Тези 5.1, 7.1 и разни такива "геймърски" наистина ми се видяха доста странни, затова се отказах от всичките ми първоначални намерения. И в крайна сметка избрах HD 202 модела - на достъпна цена е, харесват го хората, а освен това - тези слушалки ще са ми първият допир към нещо по-сериозно и мисля, че са достатъчни за любителско слушане. Представям си какво ще ми е лицето, ако взема на сляпо едни скъпи слушалки, а в последствие се окаже, че въобще не са тези, които биха ми свършили работа. :baby: Те това е от мен! По-късно довечера ще ги поръчам и се надявам до 03.01 да са тук и, разбира се, ще споделя мнението си. :wub: Поздрави, Габриел ПП: Отлага се за по-късно... А сега разглеждам и Razer Orca :P (Ще ми се да ги чуя!)

Редактирано от eXasis (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

Пробвам ги вече от 3-4 дни. Отначало ми се сториха супер странни и на звук, и на удобство. Малко са си тегави в началото, но с всеки изминал ден стават по-удобни, явно с времето се отпускат така, че да паснат точно на главата. За звука мога да кажа, че е страхотен. Всяко преминаване от тези слушалки към колонките или към старите такива(за сравнение), поставя една огроооооомна усмивка на лицето ми. :D Да не говорим за кристалния звук с външната саунд карта, особено при слушане на оригинални аудио дискове. В mp3-ките се чува всяка драскотина - ако компресията им е фейкната, ще чуете шумове, които въобще не сте долавяли с други евтинджоси. Достатъчно ще ви е да разберете коя компресия е с реално качество, коя не. Перфектни са и за изолация... дори и без музика, трудно успяваш да чуеш нещо извън тях. :) Че е дълъг кабелът, въобще не е проблем - ролката, която е в комплект със слушалките, върши чудесна работа. Имат приятно усилени баси, които по никакъв начин не могат да те оставят да ги свалиш, докато слушаш музика, играеш игри или гледаш филми - дори в началото, когато ми бяха доста неудобни, слушането просто те отнася и забравяш за всеки дискомфорт. По принцип моето неудобство идва от това, че нося очила - за хората като мен искам да им кажа, че наистина ще им е доста неудобно отначало. Важно е свикването! Свикнете ли един път, така ще се привържите, че няма отлепване от ушите! Удоволствието е наистина голямо. :) Звук - 10/10; Такива никога не съм имал. Една доста добра стъпка към нещо по-сериозно. Комфорт - 6.5/10; Ами... аз си казах какъв ми е проблемът, надявам се за в бъдеще да бъдат още по-удобни. Най-ужасното нещо беше КУТИЯТА! Какво ли не опитах и след 30 минути опити за внимателно отваряне, накрая взех ножицата и е*ах майката на всички обложки и разни други окраски, просто не можах да се сдържа. :) Това е засега, надявам се да не съм пропуснал нещо да спомена. Като за начало може да ги пуснете да посвирят за около 5-6 часа на ниво малко по-високо от средното, също така да ги оставите на една по-дебела книжка примерно, за да се поотпуснат. Поздрави, Габриел

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.