Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Компютърът изключва до 10 минути

Featured Replies

Тея твойте познати нещо не са я свършили както трябва тая работа. И хората не случайно ти казват, че тези температури са опасно високи за процесора ти. А ако това, което казваш е вярно - "като стоя в face.и чатам ми дига 70-72"... имаш няколко варианта - да си купиш нов охладител за процесора или поне да се смени термопастата и то възможно най-скоро (но този път тази манипулация да я направи някой, който знае какво прави!). Със сигурност нещо не е направено както трябва и почти със сигурност проблемът идва от неправилна и некомпетентно извършена профилактика/неправилно поставен охладител/неправилно поставена термопаста. Или можеш нищо да не правиш и след някой друг ден да си търсиш нов процесор, понеже този е изгорял.

Дори всичко да е направено както трябва боксовия охладител се задръства с прах и мъхчета много бързо.

Публикувано изображение

JuMPera_94 очевидно е че процесора ти прегрява и затова се изключва компютъра. Прегряването може да е заради калпав охладител, зле направена профилактика и не на последно място кофти захранване.

• Отговори 55
  • Прегледи 6,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Аз ли криво пиша или ти не четеш ??? Да от това е, поне пет човека ти го казахме.

• Аз ли съм човека дет разбира ако съм аз благодаря пък и да не съм аз пак благодаря

• Часовника ми е електронен с дисплей

Дори всичко да е направено както трябва боксовия охладител се задръства с прах и мъхчета много бързо.

Публикувано изображение

JuMPera_94 очевидно е че процесора ти прегрява и затова се изключва компютъра. Прегряването може да е заради калпав охладител, зле направена профилактика и не на последно място кофти захранване.

захранването както казах е Fortron 350w тази мисля,че е най добрата на пазара..а за прах просто не е възможно паради простата причина че е почистена преди два дена(и профилактиката,и пастата.Нз какъв е проблем асъс сигурност все още...Както казах и на предния коменатар,преди да си го дам на тези познати(уж мн разбиращи майстори)страничния капак беше махнат и нямах никакви проблеми(не ми се изкл-ше),но все пак ре6их нали да го дам за всеки случай там да му пусне една прфилактика и да смени пастата....Абе хора несте ли чували,че AMD-тата при голямо количество термопаста се изкл.сами при натоварване.. и пак повтарям не се изключва винаги...понякога(най често като играя Fifa)

Сега температурите ми са около 42-44,45 градуса при покой(в форума)добре или зле е?

захранването както казах е Fortron 350w тази мисля,че е най добрата на пазара.

Преди 5-6 години наистина бяха от добрите марки, но сега правят боклуци, малко по добри от JNC, кодаген и т.н но все пак боклуци.

Абе хора несте ли чували,че AMD-тата при голямо количество термопаста се изкл.сами при натоварване..

Изключването е защита от прегряване.

Преди 5-6 години наистина бяха от добрите марки, но сега правят боклуци, малко по добри от JNC, кодаген и т.н но все пак боклуци.

Изключването е защита от прегряване.

демек,от това ли е проблема

Аз ли криво пиша или ти не четеш ???

Да от това е, поне пет човека ти го казахме.

И какво трябва да правя да не играя игри,докато си купя още охладители или да го занеса тоз път на техниците от дет съм си зел компа?

Не знам, това ти си го реши.Не ти трябва още "охладители"

а един охладител за процесора

Публикувано изображение

и един два вентилатора за кутията.

Публикувано изображение

Аз дори не бих пускал компютъра в това състояние кой знае твоите познати какви са ги свършили може и вентилатора да не е закачен.

Ае чек чува се как бръмчат вентилаторите е,утре 6те го преместя малко на по разкрито място,за по голямо охлаждане и ще пиша,ако има промени.И така ако не стане нищо в понеделник съм на техник..между другото имам два вентилатора не са ли достатъчни(повтарям пак компа не е нов,а 2годишен,и проблемите са от около 2 месеца,и мн ма съмнява да е от охладителя,по скоро е или пастата или захранването),но както и да е..мс че се опитваш да ми помогнеш :whist:

Аз имам общо 6-7 вентилатора.

Ето разгледай тази снимка да придобиеш представа как се постига що годе добър въздушен поток.

Според мен два вентилатора са недостатъчни за геймърски компютър :whist: имаш един на захранването и един на процесора, видео картата значи е с пасивен охладител.

мхм точно...ще видим как ще е положението като му сменя мястото,може и да напрая снимка на кутията да ми кажеш ако си купя евентуално охладители как да си ги сложа...а за твоя според мен тря да се подрежда(от пред два, отгоре един и другите нз :Д :Д )

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=156852&view=findpost&p=1853941 тома е моя комп. а горната снимка е свалена от нета.

Редактирано от Петьо Стоянов (преглед на промените)

Ето разгледай тази снимка да придобиеш представа как се постига що годе добър въздушен поток.

Според мен два вентилатора са недостатъчни за геймърски компютър :whist: имаш един на захранването и един на процесора, видео картата значи е с пасивен охладител.

мхм точно...ще видим как ще е положението като му сменя мястото,може и да напрая снимка на кутията да ми кажеш ако си купя евентуално охладители как да си ги сложа...а за твоя според мен тря да се подрежда(от пред два, отгоре един и другите нз :Д :Д )

Според мен два вентилатора са недостатъчни за геймърски компютър :baby: имаш един на захранването и един на процесора, видео картата значи е с пасивен охладител.

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=156852&view=findpost&p=1853941 тома е моя комп. а горната снимка е свалена от нета.

кви са ти параметрите(напрао чудовище)

днеска цял ден не писа предполагам че имаше работа,но както и да е.Искам да кажа че си преместих компютъра но проблема не изчезна вече съм почти сиг.че е от охладителя....ето това ми изписва като се изключва и го включа пак Сигнатура на проблем: Име на проблемно събитие: BlueScreen Версия на ОС: 6.1.7600.2.0.0.256.1 ИД на езикова променлива: 1026 Допълнителна информация за проблема: BCCode: 124 BCP1: 00000000 BCP2: 863D48FC BCP3: 00000000 BCP4: 00000000 OS Version: 6_1_7600 Service Pack: 0_0 Product: 256_1 Относно грешка BlueScreen проверих в google но нищо не открих,моля те помогни..

кви са ти параметрите(напрао чудовище)

Параметрите са скромни, всичко вътре барабар с кутията ми излезе под 800лв :)

днеска цял ден не писа предполагам че имаше работа,но както и да е.Искам да кажа че си преместих компютъра но проблема не изчезна вече съм почти сиг.че е от охладителя....ето това ми изписва като се изключва и го включа пакСигнатура на проблем: Име на проблемно събитие: BlueScreen Версия на ОС: 6.1.7600.2.0.0.256.1 ИД на езикова променлива: 1026Допълнителна информация за проблема: BCCode: 124 BCP1: 00000000 BCP2: 863D48FC BCP3: 00000000 BCP4: 00000000 OS Version: 6_1_7600 Service Pack: 0_0 Product: 256_1Относно грешка BlueScreen проверих в google но нищо не открих,моля те помогни..

Днес ми е ден за мързелуване :) нямам кой знае каква работа.

Ако ще и още сто страници да изпишем проблема ти няма да се реши, просто занеси компютъра на някои които разбира да ти го оправи.

Параметрите са скромни, всичко вътре барабар с кутията ми излезе под 800лв :ph34r:

Днес ми е ден за мързелуване :turkey4: нямам кой знае каква работа.

Ако ще и още сто страници да изпишем проблема ти няма да се реши, просто занеси компютъра на някои които разбира да ти го оправи.

ако успея да накарам татко ще го занеса,мс все пак(че щом е под 800лв,зако ти са 6-7 вентилатора,моя е около 1500лв)

Съвсем оспамих темата, за което се извинявам.

ако успея да накарам татко ще го занеса,мс все пак(че щом е под 800лв,зако ти са 6-7 вентилатора,моя е около 1500лв)

Кога си дал за този компютър 1500лв? Ако е скоро някои много яко те е излъгал.

А шестте вентилатора ми трябват защото процесора ми е с отключени ядра и лек овърклок.

Съвсем оспамих темата, за което се извинявам.

Кога си дал за този компютър 1500лв? Ако е скоро някои много яко те е излъгал.

А шестте вентилатора ми трябват защото процесора ми е с отключени ядра и лек овърклок.

ти май не четеш,компа ми е на две години :Д как се прави увърклок??Ти можеш ли го?

ти май не четеш,компа ми е на две години :Д как се прави увърклок??Ти можеш ли го?

Това за двете години май съм го изтървал, :baby:

Ето да почетеш

Overclock на AMD и графични карти http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=32313

:cant believe: първо оправи проблема с температурите и тогава клоквай.

Не се занимавай с клок.Много ще си патиш! :cant believe: Човека си разбира от работата,щом ти дава съвети!

Не се занимавай с клок.Много ще си патиш! :)

Човека си разбира от работата,щом ти дава съвети!

:cant believe::wub:

Аз ли съм човека дет разбира :baby: ако съм аз благодаря :wors: пък и да не съм аз пак благодаря :cool:

ае хора вентилатора на процесора изкарва топлия въздух или вкарва свеж....или няма никакво значение на къде се върти...щот чак днеска забелязвам че сякаш преди да го дам на него(техника) се въртеше в обратната посока(т.е вкарва въздух)

Редактирано от JuMPera_94 (преглед на промените)

демек,на къде тря се върти,и ако ми кажеш как да го направя,че не сам мн запознат с тези работи....ше съм ти мн благодарен :ass:

Развий 4 винта с които е захванат за радиатора и го обърни обратното :ass: Трябва да духа към процесора .

Редактирано от jonov (преглед на промените)

демек,на къде тря се върти,и ако ми кажеш как да го направя,че не сам мн запознат с тези работи....ше съм ти мн благодарен :ass:

Припомни си часовете по български и пиши по-четливо , за да не отиде темата в коша!

Развий 4 винта с които е захванат за радиатора и го обърни обратното :ass:

Трябва да духа към процесора .

Аве човек по часовниковата стрелка ли трябва да се върти или точно обратното,аз ако знаех че е сложена на обратно мислиш ли че щях да пиша тука....Просто незнам на къде трябва да се върти... :ass: :ass:
Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.