Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Компютърът изключва до 10 минути

Featured Replies

Не съм много наясно с устройството на компютъра. Проблема е, че като го пусна работи максимум десетина минути и се изключва сам, дори понякога спира и преди да зареди windows. Отворих кутията, почистик колкото мога праха, има 3 вентилатора, които работят (един на захранването, и два на някакви платки - малък и голям). На харда не видях да има не знам дали му трябва. Ако можете да ми помогнете добре, ако не да го карам на майстор.

• Отговори 55
  • Прегледи 6,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Аз ли криво пиша или ти не четеш ??? Да от това е, поне пет човека ти го казахме.

• Аз ли съм човека дет разбира ако съм аз благодаря пък и да не съм аз пак благодаря

• Часовника ми е електронен с дисплей

Ами по принцип това, което си мисля, че му е станало си е точно за каране на майстор. Преди 2,3 години на мен така ми правеше същото парче и се оказа, че проблема е в захранването и човека ми каза тугава, че може или да си сменя захранването с ново, за около 30 лв, или да сменя кондензаторите вътре, които се баха надули адски много. Ако компютъра ти е стар и не си го чистел досега е напълно вероятно и захранването в това да е проблема. Вентилаторите, за да охалждат смучат въздух и го "изтрелват" в даденото устройство и по този начин макар и да охлаждат те дърпат всякакви косъмчета, прах и тн. А друг е въпроса и на какъв Уиндоус си, от кога си с него, от кога ти става този проблем... Може пък и някоя програма да ти бъгва компютъра. Ако е така пробвай да го пуснеш на SAFE MODE. Режим, в който Уиндоуса се включва само и нищо друго. Никакви други програми не работят, само Уиндоуса. След, като пуснеш компютъра започни да кликаш F8 и ще ти се появи екран с надписи, намери къде пише SAFE MODE и със стрелките и Ентър го пусни на този режим. Успех и дано съм бил полезен.

Ами по принцип това, което си мисля, че му е станало си е точно за каране на майстор.

Преди 2,3 години на мен така ми правеше същото парче и се оказа, че проблема е в захранването и човека ми каза тугава, че може или да си сменя захранването с ново, за около 30 лв, или да сменя кондензаторите вътре, които се баха надули адски много.

Ако компютъра ти е стар и не си го чистел досега е напълно вероятно и захранването в това да е проблема. Вентилаторите, за да охалждат смучат въздух и го "изтрелват" в даденото устройство и по този начин макар и да охлаждат те дърпат всякакви косъмчета, прах и тн.

А друг е въпроса и на какъв Уиндоус си, от кога си с него, от кога ти става този проблем... Може пък и някоя програма да ти бъгва компютъра.

Ако е така пробвай да го пуснеш на SAFE MODE. Режим, в който Уиндоуса се включва само и нищо друго. Никакви други програми не работят, само Уиндоуса. След, като пуснеш компютъра започни да кликаш F8 и ще ти се появи екран с надписи, намери къде пише SAFE MODE и със стрелките и Ентър го пусни на този режим. Успех и дано съм бил полезен.

baner4ooo, много брак в правописа...

Прилича на прегряване. Трябва вентилаторът на процесора да се почисти и смени термопастата. По принцип трябва да се почистят добре и другите вентилатори.

По този въпрос има цяла тема тук във форума.Чети и действай. Ако това не помогне, ще мислим за други вероятни причини.(Може да е проблемна и RAM паметта, може и захранване или дънна платка.)

Редактирано от DoGa (преглед на промените)

Един приятел имаше същия проблем.Беше разглобил абсолютно целия си компютър да го почисти, ама почистил и термопастата на процесора, щото си мислел, че е някаква мизерия.Та компютъра му работеше 4-5-10 мин. и изключваше.След слагане на нова паста нещата се нормализираха.

След като се изключи, остава ли лампичката отпред да свети? Защото ме съмнява да не би да е от захранването?

Не съм много наясно с устройството на компютъра.

Проблема е, че като го пусна работи максимум десетина минути и се изключва сам, дори понякога спира и преди да зареди windows.

Отворих кутията, почистик колкото мога праха, има 3 вентилатора, които работят (един на захранването, и два на някакви платки - малък и голям).

На харда не видях да има не знам дали му трябва.

Ако можете да ми помогнете добре, ако не да го карам на майстор.

Здравей, това е хардуерен форум тук няма врачки. Опиши си конфигурацията подробно.Свали си някоя програма за мониторинг примерно Еверест и дай информация от нея.

Ето ти и няколко теми, няма да ти навреди ако ги прочетеш.

Какво да правим когато не стартира компютъра? http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=146980

Как да разберем с какъв хардуер разполагаме? http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=152629

Относно темите за високи температури и прегряване! http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=125285

Възможните причини за внезапно угасяне са некачествено захранване и прегряване, а най-вероятно е комбинация от двете.

• Автор

На процесора температурата се сменя постоянно, но средната е около 25 градуса Сменя се от 1 до 95 за секунди В профила има снимки от програмите с данните за хардуера Снимах и вентилатора с тази паста която се сменя, но не знам как да махна някаква решетка под вентилатора

На процесора температурата се сменя постоянно, но средната е около 25 градуса

Сменя се от 1 до 95 за секунди

В профила има снимки от програмите с данните за хардуера

Снимах и вентилатора с тази паста която се сменя, но не знам как да махна някаква решетка под вентилатора

Я махни овърклока и виж дали няма да върви нормално!Температурите ти също са доста високи , направо си прегрява!Виж дали захранването ти подава коректни волтажи.На процесора нали се върти вентилатора?

Снимките са с гадно качество.Разбрал си ме буквално,

под снимка имах предвид

Най-лесният вариант според мен е т.нар. "скрийншот" (screenshot). Това представлява "снимка" на екрана ти. Начина е следния: на клавиатурата имаш един бутон Prnt Scrn. Натискаш го за да "снимаш" целия екран или в комбинация с клавиша Alt "снимаш" само активния прозорец. След това отиваш в Paint и избираш Paste (същия номер става и в повечето текстообработващи програми). После просто избираш Save as... и му задаваш формат .jpg и си готов със снимката. Трудното обаче идва после, защото трябва да качиш тази снимка някъде в Интернет (на някой сървър) и след това да дадеш линк към нея с бутончето IMG, което се намира над прозореца, където пишеш постовете си.

Успех :cool:

• Автор

Лошото е че компютърът гасне преди да направя нещо А това овърклок как се прави Вече не се и пуска Може и от захранването да е, него го сменях най-скоро преди около година

Лошото е че компютърът гасне преди да направя нещо

А това овърклок как се прави

Вече не се и пуска

Може и от захранването да е, него го сменях най-скоро преди около година

Айде айде тази шина на 250мхз сама не може да стане!Процесорът ти работи на 1.6гхз 8х200 по дефоулт.Виж , кой си е играл да си го оправя!

Айде айде тази шина на 250мхз сама не може да стане!Процесорът ти работи на 1.6гхз 8х200 по дефоулт.Виж , кой си е играл да си го оправя!

Вероятно така са му го продали.

Към автора нулирай биоса.

• Автор

Тези работи не са ми много ясни но ще ги проверя като ми остане време Опитах се да го пусна няколко пъти, но не стана. По-късно като пробвах пък тръгна. Това дали изключва вентилаторите и тези неща със софтуера. И дали проблема ще е в захранването или може би нещо в бутона за пускане.

Абсолютно същият проблем имах ... и се оказа ,че ми е изгоряло дъното и видео картата...захранването също! Всичко наведнъж и сега съм с един сандък ...В началото се пускаше с много зор .. и после постепенно спря ! Дано да не е дъното ... Късмет

• Автор

А от тези снимки в профила някой може ли да каже как се сваля решетката на вентилатора

По-принцип трябва от вътре да го изкараш.. поне моя е така.

А от тези снимки в профила някой може ли да каже как се сваля решетката на вентилатора

Аз ли нещо не схващам или.. ? Снимките в профила ти, на които е сниман екрана на компютъра какво общо имат с отварянето на кутията и свалянето на "решетката на вентилатора" (??).

хора някой ще ми помогне ли и на мене с този проблем: значи на компа е правена профилактика и не е отрита никва повреда,термопастата е сменена,та проблема е че като играя някаква игра след около10-15 мин. се изкл.само.... CPU:AMD-някой ми каза че проблема може да е от прекалената термопаста...ето и снимка в състояние на покой(в форума) http://prikachi.com/images.php?images/164/2946164Z.png Захранване:Fortron 350W CPU:AMD Athlon 64X2 5200+ 2,70Ghz 32 bit Ram:4 gb(проблема е че се изкл. само при някой игри(напр.като играя CS 1.6,не се изкл,а като пусна Fifa 11 след 10-15 мин.изкл.))

хора някой ще ми помогне ли и на мене с този проблем:

значи на компа е правена профилактика и не е отрита никва повреда,термопастата е сменена,та проблема е че като играя някаква игра след около10-15 мин. се изкл.само....

CPU:AMD-някой ми каза че проблема може да е от прекалената термопаста...ето и снимка в състояние на покой(в форума) http://prikachi.com/images.php?images/164/2946164Z.png

Захранване:Fortron 350W

CPU:AMD Athlon 64X2 5200+ 2,70Ghz 32 bit

Ram:4 gb(проблема е че се изкл. само при някой игри(напр.като играя CS 1.6,не се изкл,а като пусна Fifa 11 след 10-15 мин.изкл.))

Направи и една снимка под товар. Температурата на южния мост ми се струва висока.

Направи и една снимка под товар. Температурата на южния мост ми се струва висока.

ok..но какъв е проблема според теб?

ето и снимки под товар при различни игри..

http://prikachi.com/images.php?images/600/2946600i.png

http://prikachi.com/images.php?images/604/2946604I.png

http://prikachi.com/images.php?images/605/2946605U.png

Според мен тези температури са височки!Как по-точно бе направена профилактиката?Правилно ли е монтиран охладителя и колко и каква термопаста сложихте/сложили?В биоса как е положението с температурите?

Според мен тези температури са височки!Как по-точно бе направена профилактиката?Правилно ли е монтиран охладителя и колко и каква термопаста сложихте/сложили?В биоса как е положението с температурите?

да ти кажа аз мисля че температурите са високи понеже имам само два вентилатора и вкъщи е поне 25-30градуса...:blink:;) страничния капак съм го махнал...за профилактиката и пастата нямам си на идея ко е напраено..дадах го на познат и за тва не се тревожа...и би ли ми лазал как да проверя температурата в биоса

Недей да играеш игри докато не оправиш проблема с температурите ! За твоя процесор над 70 градуса е зле ама много зле разбирай че може да изгори. Мисля че е време да похарчиш някои лев за нов охладител за процесор и този път нека ти го монтира някои които знае как става това.

Недей да играеш игри докато не оправиш проблема с температурите !

За твоя процесор над 70 градуса е зле ама много зле разбирай че може да изгори.

Мисля че е време да похарчиш някои лев за нов охладител за процесор и този път нека ти го монтира някои които знае как става това.

не е ли възможно да дига тези температури поради самите високи вкъщи...че то ако над 70 е мн що тогава като стоя в face.и чатам ми дига 70-72...мисля че е друг проблема...защото аз забраех да се поясня още..значи компа си го зех преди 2г.беше лична конфигурация...та проблема се появи около октомври-декември 2010..тогава компа понякога нещеше да се включва.Имам предвид като се изкл.и после се включваше но после като го изкл.аз и се опитам да го включа утре да кажем неще.Обадих се на техници те ми казаха че проблема може да е в захранването,но така или иначе татко не ми разреши да го дам за профилактика докато не додаха познатите зада го дам на тях.И след профилактиката и слагането на термопастата проблема изчезна,но сега пък като играя Fifa след 10-15 мин.се изкл.и при пускане ми излизат некви грешки(следващия път ако играя ше направя снимка)

Тея твойте познати нещо не са я свършили както трябва тая работа. И хората не случайно ти казват, че тези температури са опасно високи за процесора ти. А ако това, което казваш е вярно - "като стоя в face.и чатам ми дига 70-72"... имаш няколко варианта - да си купиш нов охладител за процесора или поне да се смени термопастата и то възможно най-скоро (но този път тази манипулация да я направи някой, който знае какво прави!). Със сигурност нещо не е направено както трябва и почти със сигурност проблемът идва от неправилна и некомпетентно извършена профилактика/неправилно поставен охладител/неправилно поставена термопаста. Или можеш нищо да не правиш и след някой друг ден да си търсиш нов процесор, понеже този е изгорял.

Редактирано от The_Reaver (преглед на промените)

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.