Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Говорители,тонколони в домашна обстановка

Featured Replies

Значи мисля да си закупя 2,4 такива говорителя http://prikachi.com/images/590/2936590Q.jpg http://prikachi.com/images/592/2936592T.jpg и да си ги сложа в кутия Как ще е по добре според вас в едната котия по 2 говорителя Или в котия по един говорител Музиката ще ми трябва повечко за музика домашни условия :cool:

Редактирано от gslavov (преглед на промените)

Ако си мислиш, че като си купиш говорители и ги сложиш в кУтия и ще имаш тонколони,жестоко си се объркал,купи си готови и не се занимавай с глупости.

Еdit: Прочети тази тема:

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=165947&st=0&p=1842099&fromsearch=1&#entry1842099

Редактирано от atamatsu (преглед на промените)

• Автор

Е аз имам готови кутий,говорителите са избити и ще ги сменя с тези .Нямам мн кинти за готови и т.н

Покажи ги тези кутии да ги видим.

Старите говорители какви са били, а филтрите към тях стоят ли?

На едно озвучително тяло (ОТ) може стандартно да се монтират 1 ,2 или 3 говорителя ,

като се свързват по определен начин....

Е аз имам готови кутий,говорителите са избити и ще ги сменя с тези .Нямам мн кинти за готови и т.н

Тези избити "убитити" говорители се ремонтират! Ако ги смениш с други подходящи само по размер ще постигнеш едно НИЩО, защото те няма да отговарят на нито една характеристика за това така проектирано ОТ.

Даже и ще спестиш кинти!

Момчета, вие все едно не знаете каква в масовата българска DIY реалност - всеки говорител, сложен в някаква кутия се нарича тонколона.

• Автор

Тези избити "убитити" говорители се ремонтират! Ако ги смениш с други подходящи само по размер ще постигнеш едно НИЩО, защото те няма да отговарят на нито една характеристика за това така проектирано ОТ.

Даже и ще спестиш кинти!

А как според тебе ще поправя скъсан говорител ? Като го залепя с капчица ;)

Нали за това пускам темата да ме посаветване не съм на "ти"с тези неща :)

Дай повече информация + снимки на драйвърите и кутиите, да видим какво да те посъветваме. Не бързай с покупките! Ако щетите са поправими, ще се разходиш до някое ателиета за ремонт на говорители.

А как според тебе ще поправя скъсан говорител ? Като го залепя с капчица :rolleyes:

Нали за това пускам темата да ме посаветване не съм на "ти"с тези неща :grimace:

Не ти липсва "остроумие"!

То е ясно, че няма да можеш да ги оправиш и за това си има хора които се занимават точно с това. Използвай търсачката и ще намериш на много места. Ремотна не е много скъп и може да включи подмяна на всички повредени елементи от говорителя. Ако кажеш и от къде си може и някой от форума да те прати на подходящо и близко място за теб.

• Автор

Е то хубаво да пратя снимки но .. за съжаление съм изхвърлил старите говорители поради простата пречина че се ядосах ... И за това искам да си купя нови мога да ви пратя снимки на кутийката само,ако ще ви е от полза

А как според тебе ще поправя скъсан говорител ? Като го залепя с капчица :D

Нали за това пускам темата да ме посаветване не съм на "ти"с тези неща ;)

http://www.tpetrov.com/search.php?p=20&maincat=%D0%9E%D0%97%D0%92%D0%A3%D0%A7%D0%90%D0%92%D0%90%D0%9D%D0%95&subcat=%D0%92%D0%98%D0%A1%D0%9E%D0%9A%D0%9E%D0%93%D0%9E%D0%92%D0%9E%D0%A0%D0%98%D0%A2%D0%95%D0%9B%D0%98&cat=&s=&ord=

Покажи ги тях поне. Какъв обем са кутиите? Каква марка са ОТ. Потърси снимки в интернет и ни покажи. Някакви параметри случайно да знаеш... ? Дай възможно най-много информация, не спестявай нищо! Ако има разделителни филтри, покажи и тях. Не е трябвало да изхвърляш старите говорители. Поне нещо останало има ли- високочестотни драйвери (пищялки)? the professor, имаш ЛС.

Редактирано от holler_pz (преглед на промените)

Не ти липсва "остроумие"!

То е ясно, че няма да можеш да ги оправиш и за това си има хора които се занимават точно с това. Използвай търсачката и ще намериш на много места. Ремотна не е много скъп и може да включи подмяна на всички повредени елементи от говорителя. Ако кажеш и от къде си може и някой от форума да те прати на подходящо и близко място за теб.

аз имам няколко за поправка, за съжаление тука няма работеща търсачка... или ако работи аз не зная как да я ползвам... от Варна съм... искам да си оправя оригиналните дето бяха във вратите на пежото - от влагата се изкривиха мембраните и се разпърдяха, сеха съм с български и уж бяха широколентови но вкарват много бас и също пърдят понякога... просто никъде не мога да намеря с цяла хартиена мембрана - само гума или плат...

аз имам няколко за поправка, за съжаление тука няма работеща търсачка... или ако работи аз не зная как да я ползвам... от Варна съм... искам да си оправя оригиналните дето бяха във вратите на пежото - от влагата се изкривиха мембраните и се разпърдяха, сеха съм с български и уж бяха широколентови но вкарват много бас и също пърдят понякога... просто никъде не мога да намеря с цяла хартиена мембрана - само гума или плат...

За София мога да ти кажа къде ремонтират, но за Варна не знам. И аз карам Пежо и наистина баса е много силен особено ако си с оригиналното радио. Може да потърсиш в някоя морга и да си свалиш истински говорителчета от там.
  • Автор

Покажи ги тях поне.

Какъв обем са кутиите? Каква марка са ОТ. Потърси снимки в интернет и ни покажи. Някакви параметри случайно да знаеш... ?

Дай възможно най-много информация, не спестявай нищо! Ако има разделителни филтри, покажи и тях.

Не е трябвало да изхвърляш старите говорители. Поне нещо останало има ли- високочестотни драйвери (пищялки)?

the professor, имаш ЛС.

Да всичко си стой,само говорителите ги няма ... ще сабера каквато информация имам и ще я напиша :)

здравейте може ли някой да ми даде схема за бас филтър за ето този говорител http://www.spirit-caraudio.de/produkte/l25l30.htm не съм много спец по тях за това за моля за препоръки скъпе-а ми е Rumbaja_91 трябва ми спешно

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.