Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос за температура на процесор и обороти на охлаждането

Featured Replies

Здравейте ,компа ми е със следните параметри: Дънни платки за AI GIGABYTE 870A-UD3. AMD 870, DDR III 1866(О.С)/1333/1066, RAID, SATA Процесори AMD AMD Phenom II X4 Quad Core 965, 3.40GHz. RAM памети за нас KINGSTON 2 x 2GB DDR III 1600 HyperX Твърди дискове WD 1024GB 32MB SATA III Blue Видео карти SAPPHIRE 1024M HD5770 HDMI DDR5 PCI-E DP /BULK/ Кутии и Захранваш COOLER MASTER ELITE 430 BLACK with 500W PSU Въпроса ми е дали е нормална температурата на процесора 52 градуса при пуснат HD филм и оборотите на охлаждането му са 6200. Питам защото компа става много шумен направо пред излитане.

Пробвай някоя програма за регулиране на вентилатора аз използвам EasyTune6 но незнам дали при теб е същото

Редактирано от jericho891 (преглед на промените)

На мен не ми се вижда нормална тази температура и то при пуснат филм и още повече , че сега е хладно!Правилно ли е поставена термопастата?

• Автор

На мен не ми се вижда нормална тази температура и то при пуснат филм и още повече , че сега е хладно!Правилно ли е поставена термопастата?

Пробвай някоя програма за регулиране на вентилатора аз използвам EasyTune6 но незнам дали при теб е същото

Компютъра е нов на 1 ден,така ми го дадаха от скай. За това питам.

При мен е следното:

post-132998-0-52839700-1296805483_thumb.

Редактирано от cheefer (преглед на промените)

При мен е следното:

Ти направо си имаш проблем с температурите!Правилно ли е закрепен охладителят и как е сложена термопастата , въздушен поток имаш ли?

Скоро да си правил профилактика ?! Процесора бокс ли е ?!

• Автор

Ти направо си имаш проблем с температурите!Правилно ли е закрепен охладителят и как е сложена термопастата , въздушен поток имаш ли?

Да даже съм го изкарал от бюрото за да не му е топло.

Чисто нов е компа ,охлаждането си е бокс от самия процесор.

Какво да правя , да се обаждам ли на тези от скай? И какво да им кажа?

Да даже съм го изкарал от бюрото за да не му е топло.

Чисто нов е компа ,охлаждането си е бокс от самия процесор.

Какво да правя , да се обаждам ли на тези от скай? И какво да им кажа?

Ами ако не ти се занимава да махаш охладителя и да сменяш термопастата им се обади и ги питай. Кажи им какви са температурите, според мен проблемът е в пастата или охладителят не е поставен добре.

Редактирано от The_Reaver (преглед на промените)

Проверявал ли си температурите и оборотите в БИОС, възможно е Евереста да не ги разпознава правилно. Не вярвам вентилатора да може да вдигне над 6100 оборота, а в същото време напрежението на процесора да е един волт... Боксовия охладител е добър и за да държи процесора такива температури при максимални обороти или не е поставен правилно или е дефектен (проблем с HeatPipes) или изобщо няма термопаста (в което много се съмнявам, защото на боксовете термопастата си е намазана предварително и трябва някой да я е изчистил и след това да е забравил да сложи...) Ако показанията в БИОС са аналогични носи го на сервиза да разберат точно какъв е проблема.

• Автор

Проверявал ли си температурите и оборотите в БИОС, възможно е Евереста да не ги разпознава правилно. Не вярвам вентилатора да може да вдигне над 6100 оборота, а в същото време напрежението на процесора да е един волт... Боксовия охладител е добър и за да държи процесора такива температури при максимални обороти или не е поставен правилно или е дефектен (проблем с HeatPipes) или изобщо няма термопаста (в което много се съмнявам, защото на боксовете термопастата си е намазана предварително и трябва някой да я е изчистил и след това да е забравил да сложи...) Ако показанията в БИОС са аналогични носи го на сервиза да разберат точно какъв е проблема.

Занесох компа на скай защото слагат някаква лепенка отзат и не може да се отваря.Да проверих в биоса оборотите са същите даже без да се натоварва компа.

Оказа се че проблема е в охлаждането ,казаха че са го дали на сервиз ли незнам точно и чак в понеделник ще е готов компа .Като стане ще пиша за промените ако има такива .............

А с колко оборота върти нормално вентилатора на процесора ?

• Автор

Здравейте, днес си взех компа от скай.Сега е по друго ето вижте: това е с пуснат HD филм . Как ви се струва.Казаха че е от татчика на вентилатора проблема.

post-132998-0-81215300-1297086089_thumb.

От 80 градуса на процесора са го ударили на 81 браво страхотен ремонт ...

• Автор

По време на тоя сезон най-много 1700-2200 idle.

Сега това са опоротите в нормално състояние:

post-132998-0-41478800-1297086386_thumb.

Сега това са опоротите в нормално състояние:

Спри да си гледаш оборотите на вентилатора , а си поледни градусите на процесора и то при пуснат филм .... ако пуснеш някоя по-тежка игра какво ли ще стане ?

Това ли е охладителя?

Публикувано изображение

Да не са сложили някакъв друг? Ако можеш направи една снимка през "прозорчето" на кутията.

Здравейте, днес си взех компа от скай.Сега е по друго ето вижте:

това е с пуснат HD филм . Как ви се струва.Казаха че е от татчика на вентилатора проблема.

Аз така като гледам температурите те са пипали видеото , а не процесора занеси им го и им кажи , че проблемът с температурите е в процесора а не във видеото !
  • Автор

Това ли е охладителя?

Публикувано изображение

Да не са сложили някакъв друг? Ако можеш направи една снимка през "прозорчето" на кутията.

Не е точно същия от страни на вентилатора пише AVC , иначе е горе-долу същия . Ако успея да го снимам ,че много блести от стъклото и не се вижда добре ,ще го кача . Човече като пусна една игра примерно call of duty 4 направо не се седи до компа от шум 4600 оборотана винтилатора, а темп. на процесора е 45 .Незнам дали е нормално то това за първи път ми се случва ,от една игра толко шум.

Няма ли някой със същия процесор да каже как е при него.

Мисля че е като това:Публикувано изображение

Аз немога да повярвам 80гр а като играеш 45! :P Май ще се сменя охлаждането,или по хубава перка,ах тез лепенки дет ги има на кутията развалят работата!

• Автор

Аз немога да повярвам 80гр а като играеш 45! ;)

Май ще се сменя охлаждането,или по хубава перка,ах тез лепенки дет ги има на кутията развалят работата!

Чакай сега не съм казвал че процесора вдига 80 гр ,да се се бъркате нещо нали съм качил снимки , ето пак ще кача това което съм маркирал е постоянна величина това не се променя под него е темп. на процесора:

Става въпрос че много се качват оборотите на охлаждането на проц. а той не е вдигал повече от 57гр

post-132998-0-05366600-1297415170_thumb.

Никоя температура не е постоянна величина. Друг е въпросът ако постоянно ти държи такива температури. Това, което си маркирал на изображението е температура на процесора. Обикновено се отнася до външната температура под чипа. Другите под него са температурите на всяко от ядрата на процесора, за които програмата извлича данни от сензор, който е вътрешен и се намира в самите ядра.

• Автор

Никоя температура не е постоянна величина. Друг е въпросът ако постоянно ти държи такива температури.

Това, което си маркирал на изображението е температура на процесора. Обикновено се отнася до външната температура под чипа.

Другите под него са температурите на всяко от ядрата на процесора, за които програмата извлича данни от сензор, който е вътрешен и се намира в самите ядра.

Искам да кажа че тази температура която съм маркирал никога не се променя така си седи при каквито да е натоварвания.

Темп. в и биоса на поцесора показва 51гродуса.

• Автор

Можеш да провериш и с Core Temp

Температурата е нормална но като почна да играя явно се качва и вентилатора почва да върти яко .Някой може ли да ми предложи някое охлаждане което да не е много скъпо и да е найстина тихо , да невдига повече от 2000 оборота при натоварване.Има ли такова?

post-132998-0-13744500-1297556008_thumb.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.