Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Погребални агенции си поделиха София

Featured Replies

Да, цената на опелото се е покачила.

Преди 8 години платих около 100 лв за опелото на майка ми (Светла и памет!) в църквата на Централни гробища.

Ритуалът включваше хор, а на свещеника дадох 30 лева на ръка, защото ми казаха, че редът бил такъв.

то тука ни жив да си, ни умрял да си

:(

• 2 години по-късно...

Битка между доброто и злото на Централните софийски гробища

1468257748-central-cemetry-park-sofia.jp

Свещеници воюват с магьосници на Централните софийски гробища. Битката между доброто и злото се води постоянно, но с променлив успех. Това разкриха Божи служители пред „Зодиак“.

Полето на битките - най-големият гробищен парк в София, не е случайно. Именно там се правят най-много погребения и вещерите дебнат тях. Идват вечер, когато пада мрак и когато хората се разотиват. Основно събират гробищна пръст от пресните гробове, разказват свещениците, които служат при покойниците. Така вещерите обслужвали ритуалите си за смърт. Според духовниците това, което правят, понякога е неразрушимо.

Последствията идват бързо и съкрушават цели семейства. „Преди време имах случай на една жена, която ми се оплака, че мъжът й пие много. Аз й казах, нека си пие, но тя настоя, че искал да спре. Отишла при магьосница. Тя й казала да зарови бутилка ракия в пресен гроб и мъжът й щял да спре. Така и става, защото човекът умира“, разказа отец Георги Гелеменов. Това е един от много случаи, заради които миряни търсят помощта на свещениците. Оказва се, че магията на вещерите може да бъде развалена само от човек в расо.

Всеки ден отчаяни хора ги търсят, за да могат да спасят заблудени души, потърсили злото и съжалили. Заради всички такива случаи в гробищния парк свещениците са нащрек. Злото никога не идва само, но няма друга сила, освен Божията, която може да го спре, категорични са духовниците.

actualno.com

на 12.07.2016 г. в 13:36, haidukpikaso написа:

Битка между доброто и злото на Централните софийски гробища

1468257748-central-cemetry-park-sofia.jp

Свещеници воюват с магьосници на Централните софийски гробища. Битката между доброто и злото се води постоянно, но с променлив успех. Това разкриха Божи служители пред „Зодиак“.

Полето на битките - най-големият гробищен парк в София, не е случайно. Именно там се правят най-много погребения и вещерите дебнат тях. Идват вечер, когато пада мрак и когато хората се разотиват. Основно събират гробищна пръст от пресните гробове, разказват свещениците, които служат при покойниците. Така вещерите обслужвали ритуалите си за смърт. Според духовниците това, което правят, понякога е неразрушимо.

Последствията идват бързо и съкрушават цели семейства. „Преди време имах случай на една жена, която ми се оплака, че мъжът й пие много. Аз й казах, нека си пие, но тя настоя, че искал да спре. Отишла при магьосница. Тя й казала да зарови бутилка ракия в пресен гроб и мъжът й щял да спре. Така и става, защото човекът умира“, разказа отец Георги Гелеменов. Това е един от много случаи, заради които миряни търсят помощта на свещениците. Оказва се, че магията на вещерите може да бъде развалена само от човек в расо.

Всеки ден отчаяни хора ги търсят, за да могат да спасят заблудени души, потърсили злото и съжалили. Заради всички такива случаи в гробищния парк свещениците са нащрек. Злото никога не идва само, но няма друга сила, освен Божията, която може да го спре, категорични са духовниците.

actualno.com

Само да кажа, че по канон Църквата отрича наличието на магии.

И най-силното оръжие срещу магиите е вярата в Господ или да не вярваш в магии (това според по запознати от мен, но не и според Църквата).

преди 9 минути, karadzha написа:

Само да кажа, че по канон Църквата отрича наличието на магии.

по канон да, но свещениците не отказват помощ когато е забъркан оня рогатия и е станало зле

:)

• 3 години по-късно...

От гледна точка на услугата, Траурна агенция Хронос в Пловдив свърши отлична работа и бих искал да мога да спра с отзива си тук и да ги препоръчам горещо, НО за съжаление собственикът е долно низко жалко подобие на човешко същество, което не заслужава да бъде в никакъв бизнес, камо ли такъв. Ако с долните редове успея да ви убедя да не използвате неговите услуги, ще съм ви благодарен.

Трагичното събитие се случи точно в момент, когато ми се беше наложило да съм извън страната служебно и организацията и комуникацията беше извършена главно по телефона и чрез други лица, не от мен. Всъщност аз лично бях проверил и заявил нещата предварително (при жив човек, но в последен стадий на рак) в случай на малката вероятност да се наложи точно когато ме няма. Затова съответно не са поискали капаро. Майка ми почива точно на 24 декември, аз успявам да си уредя обратен полет веднага на 25ти (всички знаете какво означава това), погребението е на 26ти- всичките дни са празнични и аз бързам да стигна навреме за погребението, минавам през офиса им и им казвам, че на следващия ден ще уредим сметката и девойката го потвърждава…

Подреждаме се вече след катафалката за самото погребение и тогава това жалко човече идва и ми иска четири цифрената сума в брой, заявявайки, че имал съмнение че ще платя погребението на собствената си майка и че така си защитавал бизнеса… Едва ли не, че няма да я погребат ако не си платя веднага!!!!

Такава обида в такъв момент при други обстоятелства бих решил на мига по друг начин, но засега се ограничавам с този пост и може би платени публикации на правилните места, за да се научи Иво Найденов как се прави бизнес.

Независимо от това съм благодарен на екипа на агенция Хронос за цялостната организация и изпълнение на погребението на майка ми. (И да, заплатих го в брой на място пред катафалката и всички опечалени). Всъщност бих им възложил и допълнителните услуги като 40 дни, равнение и зидане на гроб и паметна плоча, ако не беше тази изцепка на собственика. ТАКА СЕ ГУБИ БИЗНЕС, НЕ СЕ ЗАЩИТАВА, Г-Н НАЙДЕНОВ!!!!

• 3 месеца по-късно...
  • 1 месец по-късно...
на 10.04.2020 г. в 21:10, Мойра написа:

Според мен кремацията трябва да е задължителна без значение религията. А и е безобразие голям град като София да има само 1 крематориум ( или пък е монопол, знам ли)

Toва го кажи на равините. До един ще се изсекнат върху тебе. Свинеяд и гой дори ще пропуснат, а после се готви за канонада от камъни от техните орди.

преди 35 минути, Profruit написа:

Toва го кажи на равините. До един ще се изсекнат върху тебе. Свинеяд и гой дори ще пропуснат, а после се готви за канонада от камъни от техните орди.

Те тия аврамически религии само войни и нещастия са докарали на света. А иначе много от неортодоксалните евреи приемат вече кремацията.

Кремацията качи на конвейер "художника", та сказките с неортодоксалните е лека нощ деца. Добрата новина е, че няма да те бият с павета, 'щото в България равин е симбиоза между артефакт и екзотика. Илон М. иска да слага чипове в главата и това е пътя към безсмъртието. Извлича ти инфото, бам на облака и от там продължаваш да пиздиш по форумите.

Ясно, че бодито с времето става на дрян и капут, но кремацията не ми допада. По добре в кану и там по реката към великия окена и вечните ловни полета. Поне полза от пергамента на бодито. Пиранки по пътя или някой мегаладон ще те вкара в хранителната верига и кпд-то на макс.

преди 8 минути, Profruit написа:

Кремацията качи на конвейер "художника", та сказките с неортодоксалните е лека нощ деца. Добрата новина е, че няма да те бият с павета, 'щото в България равин е симбиоза между артефакт и екзотика. Илон М. иска да слага чипове в главата и това е пътя към безсмъртието. Извлича ти инфото, бам на облака и от там продължаваш да пиздиш по форумите.

Ясно, че бодито с времето става на дрян и капут, но кремацията не ми допада. По добре в кану и там по реката към великия окена и вечните ловни полета. Поне полза от пергамента на бодито. Пиранки по пътя или някой мегаладон ще те вкара в хранителната верига и кпд-то на макс.

С нашите реки е неприложимо. Може по викингски със запалена лодка та да има компромис. А и да не е сурово на рибките.

Тук вече чакаме включване на Белгиеца. Той вчера получи транш за 10л бензин. Замина и никакъв го няма.  Добре помня думите му, че той пари за попове и ритуали няма да даде, ами направо в "Кремиковци и гудбай май лав."

• 2 седмици по-късно...

Миналата година реших да реставрирам гроб на близък, опитах се да свържа с един познат, който има погребална агенция.Обаче номерът му не отговаряше.Направих един ресърч в гугъл на фирмата му, излезе друг телефонен номер,звъннах.Вдигна ми една млада дама, оказа се , че преди са работили заедно, в последтствие са се разделили и всеки е започнал със собствена агенция.Започна да ми обеснява, как той бил мошенник.Имал проблеми с прокоратурата за неизпълнени поръчки, и с данъчните за укриване на данъците.Въпреки всичко, питах къде му се намира агенцията в момента, не пожела да ми каже.В крайна сметка реших да възложа поръчката на нея, понеже се оказахме, че сме и от едно и село.Договорихме детайли цена и срок на изпълнение.Само трябваше да си ораганизирам отпуската и пътуването от чужбина към България.Обеща ми , че за две седмици ще стане , толкова и планирах да остана.Идеята беше да го видя готово направено, и да си замина.Звънкам и на въпросната дама седмица преди да летя за България за да се подготви.Тя се покри като руска подводница.Пък вече съм си пуснал отпуска, купил съм билети, няма връщане назад.Пребирам се намирам въпросния човек, който търсех първоначално, споменах му за въпросната дама, той започна да ми обеснява, как тя била пред фалит нямала работници.Била самотна майка с дете, той я съжелявал и ходел да работи и в нейната агенция, за да можела да си изхранва детето.Абе пълен батак.В крайна сметка реших да търся други по-надеждни хора.Намирам една агенция в родния ми край, тя пък фалирала.Което го разбирам от бившата и собственичка, която силно ми препоръчва един частник, който реално поел работата на фалиралата агенция.Проучих въпросния човек, уж са оказа точен, коректнен.Уточнихме детайли цена, но понеже е затрупан от поръчки за две седмици нямало как да стане.В крайна сметка се уговорихме за месец.Обаче понеже ми беше невъзможно да остана  толкова, се уговорихме да му оставя капаро половината от парите, и като изпълни поръчката да ми прати снимки по вайбър и да му изпратя другата половина.Изминаха два месеца никакви новини.Обаждам му се, не си вдига телефона.В крайна сметка се свързах с жена му, но след първия разговор  и тя спря да си вдига телефона.Една шапка пари , плюс изгубено време плюс надежди, че ще стане.Снимка съм му оставил на покойника, и да искам да възложа задачата на друг, нямам снимка.Е/ах ти , не съм вярвал, че съществуват такива боклуци, така да се подиграват с човешката мъка. Та горе долу това е положението с тоя бранш в България.Помияри от класа.

• 2 месеца по-късно...

БРУТАЛНО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ НА „ОБРЕДИ“ – ВАРНА! СИН ОТИВА НА ГРОБА НА МАЙКА СИ И НАМИРА ПОГРЕБАН ДРУГ ЧОВЕК! НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА ОБЯСНИ КЪДЕ СА ТЛЕННИТЕ ОСТАНКИ НА МАЙКА МУ!

Цитат

Добрил Костадинов преживява ужаса да посети гроба на майка си и да не може да повярва на очите си, че там вече не е гроба на майката, а на друг човек.

Тези дни Добрил Костадинов присъства на погребение на близък на гробищен парк „Запад“ – Варна, известен като „Гробището Тополи“. Потресен и възмутен е от поведението на служители и гробари на гробището, които откровено искат пари за да дадат „по-добър гроб“ на близките на починалия и на края се стига дотам, че го погребват на терена отделен за домашни любимци на гробище Тополи. Гробарите ядосани, че не са сполучили да направят „някой лев“ не идват на гроба, а багер изсипва пръст за да погребат починалия.

Покрусата кара Добрил Костадинов след погребението на близкия си да посети гроба на майка си, погребана в същото гробище.

И там върху него се стоварва зловещ ужас. На мястото на гроба на майка му, Добрил Костадинов вижда ДРУГ ГРОБ! С погребан съвсем друг човек.

Никой не може да му обясни в гробище Тополи /Варна/ къде са тленните останки на майка му!

Това обаче не е всичко.

Добрил Костадинов преживява този престъпен ад за втори път с починалата си майка.

Първият път същото се случва с баща му.  На същото гробище.

Бащата на Добрил Костадинов – Стефан Костадинов умира през 1994 година. Гробът е платен за вечни времена, за което Добрил има надлежна квитанция.

Когато умира майката на Добрил Костадинов – Гина Костадинова погребението се забавя, защото се оказва, че гробът на баща му също го … няма и в него е погребан друг човек.

Дават нов гроб за погребението на майка му и носят една торба с кости, за която твърдят, че са на баща му – извадени от гроба на баща му, в който – пълно безобразие!!! – е погребана друга жена.

Дали това са тленните останки на баща му, които са ДОНЕСЛИ в торбата – само Господ знае.

Майката на Добрил – Гина Костадинова умира през 2015 година.

Тези дни, когато отива на гроба на майка си – Добрил вижда, че няма гроб на майка му, а в същия гроб е погребан друг човек … на 31 януари 2019 година!

Въпреки, че на картона на гроба /*всички документи вижте под материала/ има надлежно написано неговото име, телефон, никой не му се обажда и той в шок вижда – че в гроба, където е погребана майка му, нейните тленни останки ги няма и … чете името на друг човек, погребан там през 2019 година.

Всички документи за гроба обаче се водят на името на Добрил Костадинов и гробът е платен за вечни времена.

Гробарин осветява схемата – особено, когато гробовете са на „първа линия“, се събарят паметници, ако гробовете са по-скромни или видимо непосещавани често, някаква „тричленка“ се събира, гласува и … гробовете се препродават. Без значение, че са платени за вечни времена и че имат наследници.

Добрил Костадинов е подал жалба до Варненска Районна прокуратура за извършено престъпление от страна на служители на общинската фирма „Обреди“ – Варна.

Среща се и с шефката на общинската фирма „Обреди“ – Варна Елица Ботева, която му предлага „споразумение“, като го „обезщетят“ с ново гробно място и щели да направят ексхумация, щели да направят и вътрешно разследване, и костите на баща му и майка му били в гроба, където бил погребан другия човек, и щели да ги ексхумират и положат в нов гроб…

След всичкия преживян ужас, сега на Добрил му предлагат и да присъства на ексхумация на тленните останки на родителите си, заради някакви си безобразни отвратителници, които са превърнали смъртта в доходоносна далавера в общинска фирма „Обреди“ – Варна. А дали и това са костите на майка му и баща му – иди, че разбери в тази отвратително престъпна вакханалия.

Добрил Костадинов в прав текст заявява, че е сезирал прокуратурата, че ще съди общинската фирма за нанесени морални вреди, както и че вече е уведомил медии за това безобразие.

Малко по-късно получава обаждане и от шефа на погребалната агенция, извършила погребението на другия човек в гроба на майката на Добрил Костадинов, с предложение – да отегли жалбата си до прокуратурата и да се разберат.

Добрил Костадинов заявява, че не може да лъже и че става дума за родителите му и то не веднъж, а два пъти!

АФЕРА настоява това ПРЕСТЪПЛЕНИЕ да бъде издъно разследвано от Варненската прокуратура и ще следи случая изкъсо. Защото всички във Варна знаят под чия опека е общинска фирма „Обреди“ и ръководството и – на небеизвестното във Варна лице Янко Станев, което прокуратурата регулярно гали с перце.

Крайно време е прокуратурата да си отвори очите за това, което се върши в общинската фирма „Обреди“ и да престане да се прави, че зулумите там не съществуват, само защото от години не пипа нищо свързано с корупция във Варна и жуми за лицата във Властта на Варна, като Янко Станев, под чиято сянка е ръководството на общинската фирма „Обреди“.

Afera.bg

spacer.png

spacer.png

spacer.png

spacer.png

spacer.png

spacer.png

Каквито управляващите, такива и чиновниците

• 1 месец по-късно...

Безумие: Лепенки върху лика на покойници за неплатен гроб

spacer.png

Цитат
На десетки гробове в София има лепенки върху снимките на покойниците. От управата на гробищата съобщават с тях, че за парцелите не е платено и предстои те да бъдат отнети от собстмвениците.

Още не мога да се успокоя! На кой болен мозък му хрумна така да осквернява паметта на мъртвите? Днес сутринта се втрещих, като заварих паметника на майка ми на гробищата така! Веднага се заех да махна лепенката, затова е скъсано. Пише: "НЕ Е ПЛАТЕНО ОТНЕМА СЕ!!!". Залепено върху снимката! На още два гроба видях същото (от стотици други)! Това ли е начинът да те уведомят, при положение, че не са изпратили нито едно уведомление по пощата?! Не съм знаела, че не е платено! Това и при социализЪма го нямаше, пише Галина Вучкова.

Само на човек с болен мозък може да му хрумне да уведомява по този начин близките на покойниците.

преди 8 минути, Мойра написа:

Безумие: Лепенки върху лика на покойници за неплатен гроб

spacer.png

Само на човек с болен мозък може да му хрумне да уведомява по този начин близките на покойниците.

болен не болен - плаща се

аз гроба на татко съм го откупила за вечни времена и сега там е и стринка

Бог да ги прости

преди 4 минути, haidukpikaso написа:

болен не болен - плаща се

аз гроба на татко съм го откупила за вечни времена и сега там е и стринка

Бог да ги прости

Плаща се естествено, но не е това начина да уведомяват близките.

Грехота е да поругаеш по този начин паметта на покойници!

Урновите клетки на майка ми и съпруга ми са вечни времена.

• 2 месеца по-късно...

Дефицит на гробари и дати за кремация

Цитат

Поредна негативна тенденция след удара на COVID-19. Граждани сигнализират, че трябва да чакат близо месец, за да кремират починалите си роднини. Работата на траурните агенции и гробищните паркове расте, а решение на проблема на този етап няма, алармира Нова тв.

Сериозно претоварване има в два от трите крематориума у нас - в Пловдив и София. Според някои траурни агенции, за кремация на починал се чака по цял месец, докато според други забавянето е по-малко.

"Този проблем се получава от около 2 месеца. Имаме прекалено голям наплив на случаи. За приемане в крематориума се чака и 5 дни, може и малко повече. Има обаче и друго: за издаване на урната има санитарен период, който е удължен до 2 седмици. Това притеснява някои хора", казва Александър Кинов, който е управител на траурна агенция в София.

От крематориума в София обаче обясниха за Нова тв, че забавяне има, но то не е заради пандемията от COVID-19. В писмо оттам заявяват, че то се дължи на спецификата на сезона.

Преди да бъдат кремирани, останките се съхраняват в хладилни камери, които също се оказват дефицитни.

"В момента се получава наплив, който запълва хладините камери в болничните заведения и хладилните камери в траурните агенции", казва още Александър Кинов.

Пандемията обаче оказва своето влияние и върху датите за погребения, макар чакането да е много по-малко.

"Нашите срокове станаха, от 2 дни, на 4-5 дни. Ние не можем да наложим на хората как да си направят ритуала. Много хора искат да го направят в църквата на Централни гробища. От това е основното забавяне", коментира Димитър Хаджикотев - директор на Общинско предприятие "Гробищни паркове".

На фона на нарастващия брой смъртни случаи с COVID-19, сериозно предизвикателство е и намирането на кандидати за професията гробар. От Централните софийски гробища апелират близките на починали да не присъстват на ритуалите, ако проявяват симптоми, за да опазят здравето на служителите.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.