Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ъпгрейд на компютъра.

Featured Replies

Брато никой не може да ти даде 100% гаранция, че захранването ще издържи. Всичко е до бройка, но би трябвало да се справи. А относно забавянето на картата от другите компоненти, с този процесор ще има забавяне.

• 3 седмици по-късно...
  • Автор

Здравейте отново имам въпрос. С ново видео съм - АМД 6850 и в момента останалата конфигурация е: CPU: AMD 5600+ 2900mhz. RAM: 4gb. 800mhz. Motherboard: Asus M3A-H/HDMI След преглед в интернет видях че дъното ми потдържа новите дъна на АМД след ъпгрейд на БИОС-а. Сега идва ред да си сменя процесора защото той май доста спъва видеото, насочил съм се към тези процесори: AMD Athlon II X3 Triple Core 450 - http://sky.911.bg/a2/offers.asp?p=4758019&id=4206 AMD Phenom II X2 Dual Core 555, 3.20GHz - http://sky.911.bg/a2/offers.asp?p=4407022&id=4206 AMD Athlon II X4 Quad Core 640 - http://sky.911.bg/a2/offers.asp?p=4511687&id=4206 - този вариант вече доста ме натиска към бюджета обаче. Дилемата ми сега е дали ще мога да ънлокна 555 процесора. Чел съм че шансът е 50/50 и въпросът ми е дали си заслужава този процесор дори ако не оспея да го ънлокна.

Моето мнение е, че ъпгрейда почти не си заслужава. Ще налееш 150-200 лева и ефектът ще бъде минимален. По-добре карай така, посъбери някой друг лев и се замисли за нещо наистина добро, което ще отговаря на видеокартата ти.

• Автор

Е да не искаш да кажеш че тези процесори са толкова слаби? Ако премина от двуядрен на четириядрен процесор все си мисля че ще усетя разликата :) Според теб кой процесор е добър за тази карта?

Е да не искаш да кажеш че тези процесори са толкова слаби? Ако премина от двуядрен на четириядрен процесор все си мисля че ще усетя разликата :cool: Според теб кой процесор е добър за тази карта?

2000/1600 MT/s for AM2 CPU

Up to 5200 MT/s; HyperTransport™ 3.0 interface for AM2+ CPU

Четейки този текст мисля ще има разлика.Бих заложил на Фенома.Захранването не казваш какво е.Атлона е 4-ядрен,но не мисли,че е много бърз.Колкото двуядрен Интел е.

Редактирано от Alex&Ramesses_B.H.Л (преглед на промените)

• Автор

Захранването го бях написал по-горе, 400вата Фортън. Въпросът ми е сравнение със сегашният ми процесор ще има ли голяма разлика в игрите и дали ще си заслужава да рискувам с двуядрения процесор да го унлокна и дали ще си струва ако не успея или по-добре да заложа на 3 или 4 ядреният вариант. Главно за игри ще се ползва. ПС: Не бих искал да давам повече от 150/200лв. защото така или иначе смятам след година да си купя нов компютър с някоя от новите архитектури на процесорите и за това няма смисъл да влагам много пари при полужение че ще го ползвам този компютър още година-година и нещо.

Редактирано от crak (преглед на промените)

За това дали ще успееш да го отключиш никой не може да ти каже. Нито какви са шансовете, дали са 50/50, 60/40 и т.н. То си е тото. Ако се отключи - ще имаш 4-ядрен Phenom. Ако не - оставаш с двуядрен. Аз лично бих ти препоръчал 3-ядрения Athlon.

ПС: Не бих искал да давам повече от 150/200лв. защото така или иначе смятам след година да си купя нов компютър с някоя от новите архитектури на процесорите и за това няма смисъл да влагам много пари при полужение че ще го ползвам този компютър още година-година и нещо.

Тогава си спести парите и ги дай тогава!Няма смисъл от разигравки само , язък за българския език!
  • Автор

E все пак една година е доста време пък и това са само планове и не знам тогава дали ще имам пари за нов скъп компютър или не. Идеята ми беше че не очаквам да взема нещо с което ще стоя още 3-4 години. А ако взема триядреният процесор ще ми спъва ли изобщо картата, защото до колкото знам сегашните игри не са много лакоми за процесорна мощ. Иначе въпросът ми за двуядреният процесор не беше дали ще мога, то ми е ясно че е на късмет. Въпросът ми беше дали ще е много по-слаб в игрите ако не успея да го отключа и дали ще си заслужава ъпгрейда в сравнение със сегашният ми процесор (ако не мога да го отключа все пак ще го оверклокна).

Сега. Процесорът ще спъва картата или по-точно ще спъва игрите, които искат процесорна мощ. А те не са толкова малко, колкото си мислиш. За мен тия 150 лева ще са хвърлени на вятъра. Ефекта ще е минимален. Но щом ти се дават, купувай нов процесор. Ето ти един пример за съвременна игра на 1680х1050 и добри детайли: http://www.computerbase.de/artikel/prozessoren/2011/test-intel-sandy-bridge/42/#abschnitt_f1_2010 Това дето си намислил, едва ли ще те задоволи, но що си решил и имаш излишни пари...

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.